- sundayspoon - http://www.sundayspoon.gr -

Πανεύκολο φοντύ σοκολάτας-καραμέλας

Σε λίγες μέρες καταφθάνει για άλλη μία χρονιά η γιορτή των ερωτευμένων. Λοιπόν, δεν σας κρύβω ότι η συγκεκριμένη γιορτή με ιντριγκάρει πάρα πολύ. Όχι γιατί έχω τρελή αδυναμία στις καρδούλες, ούτε γιατί δεν χορταίνω να ακούω τις ερωτιάρικες μπαλάντες που παίζουν για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο όλα οι ραδιοφωνικοί σταθμοί. Αλλά επειδή είναι μια γιορτή που έχει πιστούς οπαδούς αλλά και φανατικούς πολέμιους σε όλο τον κόσμο. Αν δεν με πιστεύετε, κάντε ένα μικρό γκάλοπ σε συγγενείς, φίλους και συναδέλφους. Πολλοί θα σας πουν ότι λατρεύουν τη συγκεκριμένη μέρα γιατί είναι μια υπέροχη ευκαιρία να ανταλλάξουν δωράκια και ζουζουνοκαρτούλες με το έτερόν τους ήμισυ. Δεν θα διστάσουν, μάλιστα, να σας εκμυστηρευτούν το δώρο που σκέφτονται να χαρίσουν φέτος στους πολυαγαπημένους τους και να ζητήσουν τη γνώμη σας (Μη δυσανασχετείτε! Εσείς ξεκινήσατε την κουβέντα…). Πολλοί, όμως, θα είναι και αυτοί που και μόνο στο άκουσμα της λέξης Βαλεντίνος θα πετάξουν σπυράκια ή θα γελάσουν περιπαικτικά και θα σας “σερβίρουν” την κλασική ατάκα “Η συγκεκριμένη γιορτή είναι μια παγκόσμια σκευωρία των ανθοπωλείων και των ζαχαροπλαστείων που θέλουν να αυξήσουν τον τζίρο τους!”. Κοινώς, η μέρα των ερωτευμένων είναι κάτι σαν το ροκφόρ. Οι μισοί το λατρεύουν και οι άλλοι μισοί δεν αντέχουν ούτε τη μυρωδιά γιατί τους θυμίζει ποδαρίλα.

Αν τώρα εσείς ανήκετε στην πρώτη κατηγορία και θέλετε να οργανώσετε μια ρομαντική βραδιά για το ταίρι σας (με λουλούδια, κεριά και την αισθαντική φωνή του Barry White στο background), θα σας πρότεινα να συμπεριλάβετε σ’ αυτήν την υπέροχη βραδιά και μια γλυκιά έκπληξη φτιαγμένη από τα χεράκια σας. Μη ξεχνάτε ότι ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι… Δεν μιλάω για κάτι πολύπλοκο (ποιος θέλει να κατασκηνώσει στην κουζίνα μια τέτοια μέρα;;;), αλλά για κάτι γλυκό (σαν το έτερό σας ήμισυ) και παιχνιδιάρικο (όπως το απαιτεί η μέρα). Αυτό που σας προτείνω δεν είναι άλλο από ένα φοντύ σοκολάτας-καραμέλας (διότι Άγιος Βαλεντίνος και σοκολάτα πάνε πακέτο!), που φτιάχνεται πανεύκολα και αφήνει μια ελαφρά πιπεράτη γεύση. Σκεφθείτε να ταΐζετε τον/την αγαπημένο/η σας ζουμερά φρούτα που έχουν βουτήξει σε βελούδινη σοκολάτα…

Αν, πάλι, ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία, μπορείτε να φτιάξετε το συγκεκριμένο φοντύ οποιαδήποτε μέρα αποφασίσετε πως θέλετε να κακομάθετε το ταίρι σας. Γιατί, οι ερωτευμένοι γιορτάζουν κάθε μέρα!

Υπάρχει, βέβαια, και η πιθανότητα να μην υπάρχει κάποιο έτερο ήμισυ στον ορίζοντα. Ε, μην σκάτε! Φτιάξτε το φοντύ και κακομάθετε τον εαυτό σας! Το δικαιούστε!

Το συγκεκριμένο φοντύ μπορείτε να το συνοδεύσετε με φρέσκα φρούτα εποχής, αποξηραμένα ή και κονσέρβας (αφού τα σκουπίσετε λιγάκι με απορροφητικό χαρτί για να μην έχουν πολύ ζουμί). Αν δεν σας αρέσουν τα φρούτα, συνοδεύστε το με μικρά κομματάκια κέικ, μπισκότα, μπράουνις ή marshmallows.

 

Πανεύκολο φοντύ σοκολάτας-καραμέλας

Πανεύκολο φοντύ σοκολάτας – καραμέλας

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 100γρ. σοκολάτα toblerone γάλακτος (σε μικρά κομμάτια)
  • 100γρ. σοκολάτα mars (σε μικρά κομμάτια)
  • 100ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 κουτ. σούπας kahlua
  • μία πρέζα τσίλι σε σκόνη
  • φρούτα της επιλογής σας (κομμένα σε κομμάτια) / μπισκοτάκια/ μικρά κομμάτια κέικ/ μπράουνις/ marshmallows

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τις δύο σοκολάτες και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Όσο πιο μικρά είναι τα κομμάτια της σοκολάτας τόσο πιο γρήγορα θα λιώσουν.

Κατεβάζετε απ’ τη φωτιά, προσθέτετε το kahlua και το τσίλι και ανακατεύετε ώστε να ομογενοποιηθούν με το μίγμα σοκολάτας.

Τοποθετείτε το φοντύ στο ειδικό σκεύος και καταναλώνετε βουτώντας φρούτα ή ό,τι άλλο σας αρέσει στη σοκολάτα.

Tip1: Το kahlua και το τσίλι είναι προαιρετικά, όμως θα δώσουν μια ιδιαίτερη γεύση στο φοντύ σας.

Tip2: Αν θέλετε το φοντύ σας πιο spicy, προσθέστε κι άλλο τσίλι.

Tip3: Η toblerone είναι ιδανική για το συγκεκριμένο φοντύ καθώς έχει γεύση μελιού. Αν ωστόσο δεν μπορείτε να τη βρείτε, αντικαταστήστε τη με μια σοκολάτα γάλακτος καλής ποιότητας και προσθέστε στο μίγμα σας μια κουταλιά της σούπας μέλι.

Tip4: Αν δεν έχετε το ειδικό σκεύος για φοντύ, βάλτε τη σοκολάτα σε μπολ και καταναλώστε τη όσο είναι ζεστή. (Μπορείτε να την ξαναζεστάνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά, αν κρυώσει).

Πανεύκολο φοντύ σοκολάτας-καραμέλας