- sundayspoon - http://www.sundayspoon.gr -

Τρίχρωμη τάρτα με πιπεριές και ανθότυρο

Θυμάστε πριν μερικούς μήνες που είχε κυκλοφορήσει η φοβερή και τρομερή είδηση ότι ο Google Reader πνέει τα λοίσθια; Τότε, καλέ, που είχαμε πάθει μια γενικότερη παράκρουση και ψάχναμε εναγωνίως τρόπους για να μη χάσουμε τη λίστα με τα αγαπημένα μας μπλογκς; Τότε που η απειλή να χάσεις τους αναγνώστες σου (αν ήσουν μπλόγκερ) πλανιόταν σαν γκρίζο, απειλητικό σύννεφο πάνω απ’ τις συνήθως ήρεμες γειτονιές της μπλογκόσφαιρας; Για να φρεσκάρω τη μνήμη όσων δεν θυμούνται πολλά και να ενημερώσω τους λίγους που ίσως δεν έμαθαν ποτέ για την επικείμενη καταστροφή, θα αναφέρω ότι το τέλος του Google Reader είχε προγραμματιστεί για τις 2 Ιουλίου. Ναι, ναι, για την Τρίτη που μας πέρασε. Τη Τρίτη που δεν συνέβη τίποτα απολύτως! Κάτι αντίστοιχο με την καταστροφή των υπολογιστών την Πρωτοχρονιά του 2000 ή το τέλος του κόσμου τον Δεκέμβριο του 2012…

Και τώρα που τα είπα όλα αυτά, κι αφού παραδεχτώ ότι ήμουν ανάμεσα σε κείνους που έψαξαν εναγωνίως τρόπους για να αντικαταστήσουν τον βολικότατο Google Reader, έχω να δηλώσω ότι από τώρα και στο εξής απεργώ! Κι όταν λέω ότι απεργώ, εννοώ ότι απέχω. Απέχω απ’ όλες τις ειδήσεις που σπέρνουν τον πανικό και ξεβολεύουν την πολύτιμη καθημερινότητά μου. Απέχω από τις Σειρήνες που φέρνουν την καταστροφή και απειλούν να καταστρέψουν την ηρεμία μου. Απέχω από το γκρίζο και το μαύρο. Γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή και θέλει χρώμα για να μη γίνεται βαρετή και κουραστική. Χρώμα πολύ και έντονο! Χρώμα σε καθετί!

Αλήθεια, σκεφτείτε πόσο όμορφη θα γίνει η καθημερινότητα μας, αν φροντίσουμε να προσθέσουμε λίγο χρώμα σε ό,τι κάνουμε. Ξεκινώντας από τα πιο μικρά. Όπως η μαγειρική. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, πόσο πιο διασκεδαστικά θα γίνουν τα πιάτα σας, αν έχουν έντονα και ζωηρά χρώματα. Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Μόνο λίγη δημιουργική διάθεση και τ’ αποτελέσματα θα καταπλήξουν τόσο εσάς όσο και τους αγαπημένους σας. Τρανό παράδειγμα η τρίχρωμη τάρτα με πιπεριές και ανθότυρο που ακολουθεί. Πιπεριές σε τρία διαφορετικά χρώματα, ένα ταιριαστό τυράκι και έτοιμο φύλλο θα σας γεμίσουν τα πιάτα σας χρώμα και γεύση. Είναι τόσο εύκολη, που μπορείτε να τη φτιάξετε ανά πάσα στιγμή, ενώ ταιριάζει και σε μπουφέ (είτε ως μεγάλη τάρτα είτε ως ατομικά ταρτάκια). Τι περιμένετε λοιπόν; Βάλτε χρώμα τώρα!

 

Τρίχρωμη τάρτα με πιπεριές και ανθότυρο


Τρίχρωμη τάρτα με πιπεριές και ανθότυρο

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1-2 κόκκινες πιπεριές (κομμένες σε μικρά κυβάκια)
  • 1-2 πορτοκαλί πιπεριές (κομμένες σε μικρά κυβάκια)
  • 1-2 κίτρινες πιπεριές (κομμένες σε μικρά κυβάκια)
  • 350γρ. ανθότυρο (θρυμματισμένο)
  • 1 μεγάλο αυγό (ελαφρά χτυπημένο)
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό (ή άλλο φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας σας)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι / πιπέρι
  • λίγο βούτυρο για επάλειψη

 

Εκτέλεση

Βουτυρώνετε καλά μία ταρτιέρα και στρώνετε την σφολιάτα. Αφαιρείτε ότι περισσεύει και τρυπάτε τη σφολιάτα (βάση και πλαϊνά) με ένα πιρούνι.

Σε ένα μπολ βάζετε το ανθότυρο, το αυγό, το γιαούρτι, τον βασιλικό και 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε για να ενωθούν οι γεύσεις.

Σε ένα μικρό μπολ βάζετε τις κόκκινες πιπεριές, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Κάνετε ακριβώς το ίδιο και για τα άλλα δύο χρώματα πιπεριές, το καθένα σε διαφορετικό μπολ.

Απλώνετε το μείγμα του ανθότυρου πάνω στην σφολιάτα και στρώνετε την επιφάνεια, ώστε να είναι ίσια.

Βάζετε πάνω από το μείγμα του ανθότυρου τις πιπεριές με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθούν τρεις δακτύλιοι διαφορετικού χρώματος.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η σφολιάτα (45′-50′).

Μόλις ψηθεί, την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να σταθεί για 10′ προτού την κόψετε. Τρώγεται εξίσου ευχάριστα και κρύα.

Tip1: Η σφολιάτα που θα σας περισσέψει μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες παρασκευές (πιτάκια με γέμιση της αρεσκείας σας, μίνι ταρτάκια).

Tip2: Μπορείτε να προσθέσετε και πράσινη πιπεριά, αν θέλετε να έχετε τάρτα 4 χρωμάτων. Επίσης, μπορείτε να ανακατέψετε όλες τις πιπεριές μαζί και να φτιάξετε μια πολύχρωμη τάρτα χωρίς ξεχωριστούς δακτυλίους. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεστε ξεχωριστά μπολ.

Tip3: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ανθότυρο με φέτα ή άλλο λευκό τυρί της αρεσκείας σας.

Τρίχρωμη τάρτα με πιπεριές και ανθότυρο