Ανοιχτό σάντουιτς με κοτόπουλο, καραμελωμένα κρεμμύδια και γκοργκοντζόλα

Συνδυάζεται άραγε η απόφαση να απο-ντοματοποιηθείς (το αντίθετο του ντοματοποιούμαι. ντοματοποιούμαι=γίνομαι κόκκινος σαν ντομάτα επειδή ντρέπομαι) με τα μουγκρητά γαστριμαργικής ευδαιμονίας; Αν είσαι food blogger συνδυάζεται και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Το blogging απαιτεί αφοσίωση, μεράκι, κόπο (και ενίοτε το τελευταίο σου εικοσάευρο -για να αγοράσεις εκείνα τα υλικά που έχεις βάλει στο μάτι για την επόμενη γαστριμαργική δοκιμή) αλλά σε ανταμείβει με πολλές χαρές. Είναι χαρές που αν δεν είσαι blogger δύσκολα καταλαβαίνεις. Χαρές που δεν σου αποκαλύπτονται από την αρχή αλλά σιγά σιγά (όσο πιο πολύ βυθίζεσαι σε κατσαρόλες και ταψιά, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να τις ανακαλύψεις). Μία από αυτές είναι και η επικοινωνία με τον κόσμο που σεργιανίζει στις μπλογκογειτονιές (είτε ως απλός επισκέπτης σε κάποια μπλογκοσπιτάκια είτε ως δημιουργός ενός από αυτά). Μια επικοινωνία που αν ήταν δρόμος θα είχε δυο μονοπάτια -το μονοπάτι της Παρεούπολης (γι’ αυτούς που ξεκινάνε την επικοινωνία τους διαδικτυακά αλλά καταλήγουν να γνωρίσουν από κοντά τους μπλογκοφίλους τους και να γίνουν μια μεγάλη παρέα) και το μονοπάτι της Ντοματούπολης (για τους απανταχού ντροπαλούς της μπλογκόσφαιρας που διστάζουν να βγουν από το διαδικτυακό καβούκι τους). Και τι γίνεται αν κάποιος αποφασίσει ότι η Ντοματούπολη είναι μεν όμορφη αλλά έχει έρθει πια καιρός να επισκεφθεί και την ακόμη ομορφότερη Παρεούπολη; Περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία αποντοματοποίησης…

Ναι, ναι, το παραδέχομαι. Η μις Ντομάτα της ιστορίας ήταν η αφεντιά μου. Μια ντομάτα που είχε αποφασίσει να αφήσει το διαδικτυακό της καβούκι και να μπει με -έστω και λίγο διστακτικά- βήματα στην Παρεούπολη. Μια ντομάτα που περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να απο-ντοματοποιηθεί. Και η ευκαιρία της δόθηκε ένα βράδυ που άνοιξε τον υπολογιστή της και είδε ένα mail-πρόσκληση από τον Γιώργο του Greek foodblogs σε μια βραδιά γευσιγνωσίας. Το κοίταξε, το ξανακοίταξε και τελικά το αποφάσισε. Θα συμμετείχε…

Λίγες μέρες αργότερα (και αφού είχε πάρει αρκετές βαθιές ανάσες για να ξεπεράσει και τις τελευταίες ντροπές), η μις Ντομάτα της ιστορίας (ή κατά κόσμον Κυριακάτικο Κουτάλι) βρέθηκε στο Χαλάνδρι, σε ένα βαμμένο με παλ αποχρώσεις, γλυκύτατο μαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι που καταλαβαίνεις αμέσως μόλις περνάς το κατώφλι του ότι έχει φτιαχτεί με αγάπη, μεράκι και πολύ σεβασμό προς τον καταναλωτή. Από την πρώτη στιγμή, λάτρεψε τα διαλεχτά καλούδια που την περιτριγύριζαν (και με πολύ κόπο κρατήθηκε να μην αρχίσει να δοκιμάζει απ’ όλα) και συμπάθησε ιδιαίτερα την εμπνεύστρια και ιδιοκτήτρια του χώρου Μαρία, που την υποδέχτηκε με το πιο πλατύ της χαμόγελο στο mέlo Little Bakery.  Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή. Γιατί η Μαρία είχε φροντίσει να οργανώσει μια βραδιά με πολλή γεύση, μεθυστικά αρώματα και μια ατμόσφαιρα άκρως φιλική και χαλαρή για όλους. Μπορεί να έφταιγαν οι τραγανές, χειροποίητες πίτες (κορυφαία μελιτζανόπιτα, ζουμερή κοτόπιτα, πικάντικη πρασοτυρόπιτα – όλες με πεντανόστιμο παραδοσιακό φύλλο) ή η γλύκα από την βελούδινη κρέμα της μπουγάτσας ή ακόμη το φίνο κέικ καρότου ή η ελαφριά, άψογα σιροπιασμένη καρυδόπιτα. Μπορεί να έφταιγε και το γλυκόπιοτο κρασί ή το εκπληκτικό προζυμένιο ψωμάκι (κι όμως υπάρχει ψωμί με προζύμι που δεν ξινίζει!). Όποια κι αν ήταν πάντως η αιτία, η βραδιά κύλησε πολύ όμορφα, με γέλια, νέες γνωριμίες, ενδιαφέρουσες συζητήσεις και μικρά μυστικά επιτυχίας που η Μαρία μοιράστηκε με ιδιαίτερη προθυμία, αποδεικνύοντας πως το καλό φαγητό είναι η καλύτερη γέφυρα επικοινωνίας. Στο τέλος, το κυριακάτικο κουτάλι πήρε την τσαντούλα με τα καλούδια που είχε ετοιμάσει ως αποχαιρετιστήριο δωράκι η Μαρία, θαύμασε για μια ακόμη φορά τον ζεστό χώρο και τα εξαιρετικά προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς και υποσχέθηκε να ξαναγυρίσει. Γιατί στους νόστιμους χώρους πρέπει πάντα να επιστρέφεις…

Γυρίζοντας στο σπίτι και αδειάζοντας την τσαντούλα με τα καλούδια, το Κυριακάτικο Κουτάλι είχε τη χαρά να αντικρίσει ξανά, ανάμεσα στα μυρωδάτα κουλουράκια και την παραδοσιακή πάστα φλώρα, το υπέροχο προζυμένιο ψωμάκι. Και ήξερε πολύ καλά πώς θα το αξιοποιούσε… Το ανοιχτό σάντουιτς με κοτόπουλο, καραμελωμένα κρεμμύδια και γκοργκοντζόλα που ακολουθεί δεν θα αφήσει κανέναν ουρανίσκο παραπονεμένο…

Ανοιχτό σάντουιτς με κοτόπουλο, καραμελωμένα κρεμμύδια και γκοργκοντζόλα

Ανοιχτό σάντουιτς με κοτόπουλο, καραμελωμένα κρεμμύδια και γκοργκοντζόλα

Ανοιχτό σάντουιτς με κοτόπουλο, καραμελωμένα κρεμμύδια και γκοργκοντζόλα

Υλικά

  • 1 μεγάλη φέτα προζυμένιο ψωμί
  • λίγο ελαιόλαδο για επάλειψη

 

Για το κοτόπουλο:

  • 100γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι ή στήθος
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1/4 φλιτζ. γάλα
  • 1/2 φλιτζ. ψίχουλα προζυμένιου ψωμιού
  • 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι / πιπέρι

 

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι / πιπέρι

 

Για το άλειμμα γκοργκοντζόλας:

  • 30γρ. γκοργκοντζόλα θρυμματισμένη
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο
  • 2 κουτ. σούπας τριμμένο καρότο
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • αλάτι / πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ραντίζετε το ψωμάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο και το ψήνετε στο γκριλ να ροδίσει ελαφρά.

Για το κοτόπουλο:
Παίρνετε τρία μπολ και βάζετε στο πρώτο το αλεύρι, στο δεύτερο το γάλα και στο τρίτο τα ψίχουλα του ψωμιού, τον βασιλικό και αλατοπίπερο.

Περνάτε το κοτόπουλο από το αλεύρι, στη συνέχεια το βουτάτε στο γάλα και τέλος το καλύπτετε με το μίγμα από τα ψίχουλα. Το βάζετε σε ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να μαραθεί καλά.

Μόλις μαραθεί, προσθέτετε το μπαλσάμικο και το μέλι και αφήνετε για 2′-3′ μέχρι να καραμελώσει.

Για το άλειμμα γκοργκοντζόλας:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά για το άλειμμα μαζί.

Τοποθετείτε πάνω στο ψημένο ψωμάκι το άλειμμα της γκοργκοντζόλας, το ψημένο κοτόπουλο και τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Το απολαμβάνετε ζεστό.

Ανοιχτό σάντουιτς με κοτόπουλο, καραμελωμένα κρεμμύδια και γκοργκοντζόλα

Ανοιχτό σάντουιτς με κοτόπουλο, καραμελωμένα κρεμμύδια και γκοργκοντζόλα

 

66 Σχόλια

υποβολή σχολίου
amelie (πριν από 3799 ημέρες)

Το σάντουιτς φαίνεται θεΪκό (που λέει και η κόρη μου), πεντανόστιμο και με όλους τους συνδυασμούς που μου αρέσουν! Όσο για τα υπόλοιπα, εγώ παραμένω …κάτοικος της Ντοματούπολης Αναστασία μου. Έρχονται οι προσκλήσεις, σφυρίζω αδιάφορα εγώ, τη μία δεν έχω χρόνο, την άλλη φταίει ο ανάδρομος Ερμής, όλο και κάποια δικαιολογία βρίσκω κάθε φορά. Ντοματοποίηση σκληροπυρηνική!

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Έτσι σφύριζα κι εγώ μέχρι που αποφάσισα να κάνω μια επίσκεψη και στην Παρεούπολη! Και ομολογουμένως δεν πέρασα καθόλου άσχημα!
    Αν δοκιμάσεις το σάντουιτς, θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις!
    Φιλάκια πολλά!!!

marileni (πριν από 3799 ημέρες)

Βάλθηκες πρωί πρωί να μας τρελάνεις;Μόνο που το βλέπουμε είναι τέλειο και αυτά τα καραμελωμένα κρεμμύδια από πάνω…!!!!Πολύ ωραία ιδέα και το κοτοπουλάκι που είναι στο φούρνο και όχι στο τηγάνι!!!!Όσο για το ψωμάκι μιας και είμαστε μακρυά και δεν μπορούμε να το πάρουμε θα ζυμώσουμε το δικό μας ,πειράζει!!!!Φιλιά!!!!!

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Χαίρομαι που σας άρεσε, κορίτσια! Νομίζω ότι αξίζει να το φτιάξετε!
    Όσο για το δικό σας ψωμάκι, δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση. Ξέρω πόσο χρυσοχέρες είστε!
    Φιλάκια πολλά πολλά!

Loulou lolita (πριν από 3799 ημέρες)

Κυριακάτικο κουταλάκι καλημέρα! Κι εγώ ντοματούλα είμαι και προς το παρόν έτσι λέω να μείνω, δεν έχει γίνει ακόμα αυτό το κλικ της δημοσιότητας.lol
Το σαντουιτς σου είναι απίστευτα προκλητικό και ζουμερό. Ενδιαφερον και αξιόλογο το μαγαζί με τα καλούδια….την πήρες την συνταγή για το προζυμένιο ψωμάκι;
Καλή Κυριακή!!

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Τελικά, όλα μια απόφαση είναι, Λουλού μου! Σημασία πάντως έχει, είτε είσαι κάτοικος Ντοματούπολης είτε Παρεούπολης, να περνάς καλά!
    Χαίρομαι που σου άρεσε το σάντουιτς. Η συνταγή του συγκεκριμένου ψωμιού αποτελεί οικογενειακό μυστικό που περνάει από γενιά σε γενιά… Οπότε, συνταγή δεν πήρα αλλά το έφαγα με μεγάλη ευχαρίστηση!
    Φιλάκια!

Tante Kiki (πριν από 3798 ημέρες)

Εξαίσιο το σάντουιτς…είμαι σίγουρη ότι η νοστιμιά του είναι αξεπέραστη με τα υλικά που συνδύασες!!!! Χίλια μπράβο γλυκιά μου Αναστασία!!! Ειναι όμορφο να γνωριζόμαστε …μακάρι κι εμείς της Θεσσαλονίκης να είμασταν κοντά για να συμμετέχουμε!!!!! Η Παρεούπολη είναι ακόμα πιο ωραία εμπειρία!!!!
Όσο για το μικρό αυτό και πανέμορφο μαγαζάκι …καλές δουλειές να έχει!!!
Φιλιά και καλή εβδομάδα από αύριο!!!

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Κική μου, η αλήθεια είναι ότι η απόσταση δυσκολεύει λιγάκι τα πράγματα. Όμως, αν αποφασίσεις να κατέβεις προς τα μέρη μας κάποια στιγμή, θα αναπληρώσουμε!
    Δοκίμασε το σαντουιτσάκι και πες μου εντυπώσεις!
    Φιλάκια πολλά!

Nice things! (πριν από 3798 ημέρες)

Αχ φαίνεται τέλειο! Και ο νονός μου βγάζει στον φούρνο ψωμί με προζύμι και θα είναι φανταστικό! Καλημέρα!

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Καλοφάγωτο λοιπόν! Ελπίζω να το ευχαριστηθείς!!!
    Φιλιά!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ (πριν από 3798 ημέρες)

Kαλημέρα και καλή Κυριακή… και γω νοιώθω πιο άνετα στο καβούκι μου -πραγματικό και διαδικτυακό- και δύσκολα θα βγω από κει….
ευτυχώς που βγηκες γιατί όπως κατάλαβα πέρασες όμορφα…να χαρείς και το δωράκι σου…ήδη το χάρηκες φτιάχνοντας αυτή την όμορφη συνταγή… νόστιμη μου φαίνεται….κοτόπουλο και κρεμμύδια μου αρέσουν πολύ….
sos ελλαδίτες ,εξηγείστε στους κυπραίους και στο δελφινάκι τι είναι το γκοργκοντζόλα;

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Σε καταλαβαίνω, Δελφνικάκι. Είναι άνετο το διαδικτυακό καβούκι! 😉
    Η γκοργκοντζόλα είναι τυράκι, που μοιάζει με το μπλε τυρί. Αν δυσκολεύεσαι να τη βρεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπλε τυρί, ροκφόρ ή μια πιπεράτη φέτα. Καλοφάγωτο αν το φτιάξεις!
    Φιλιά!

Ξανθή (πριν από 3798 ημέρες)

Μιας και έκανες την αρχή και μπήκες στην παρεούπολη ελπίζω να βρεθούμε σε μελλοντική συνάντηση (ακόμη είναι στον προγραμματισμό)
Αυτή τη στιγμή πεινάω και θέλω το σάντουιτς!!
Φιλιά

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Όλο και κάπου θα ανταμώσουμε, Ξανθή μου!
    Χαίρομαι που σου άρεσε το σάντουιτς!
    Φιλάκια!!!

niki nikoula (πριν από 3798 ημέρες)

μμμμμμμμμμμ!!ζουμερότατη λιχουδιά:D!!

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Δοκίμασέ τη, Νίκη μου! Θα σου αρέσει πολύ!
    Φιλάκια!

Notoula (πριν από 3798 ημέρες)

Τι καταπληκτικό το sandwitch! Πόσο τυχερή είσαι! Φαντάζομαι θα πέρασες πολύ όμορφα.
Όσο για την χαρά του blogger όταν δίνει τα τελευταία του χρήματα για να κάνει μία συνταγή και οι άλλοι τον κοιτάνε τόοοσο περίεργα?! Σε καταλαβαίνω απόλυτα . Εμένα οι περισσότεροι στον κύκλο μου με θεωρούν τρελή και ενίοτε κορόιδο που μαγειρεύω και προσπαθώ να βελτιώσω την μαγειρική μου, αλλά δεν πτοούμαι… Κι ας με λένε τρελήηηηη θα συνεχίσω να μαγειρεύω!
Φιλιά πολλά

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Άστους να λένε, Νοτούλα μου! Εσύ να κάνεις ό,τι σε εκφράζει και να μην πτοείσαι καθόλου (κι εγώ το ίδιο κάνω!)!!!!
    Χαίρομαι που σου άρεσε το σάντουιτς! :-)
    Πολλά πολλά φιλιά!

Marion Cine (πριν από 3798 ημέρες)

Πρέπει να ήταν πολύ ωραία εμπειρία!:)
Όσο για το σάντουιτς, πάρα πολύ ωραία ιδέα και εκτέλεση!!! Πρέπει να είναι πάρα πολύ γευστικό!:)

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Ήταν πράγματι πολύ όμορφα.
    Νομίζω ότι αν φτιάξεις το σαντουιτσάκι, θα πειστείς απόλυτα για το πόσο γευστικό είναι! 😉
    Φιλάκια!

peps (πριν από 3798 ημέρες)

Συνδυασμός γεύσεων που τρελλαίνει!!
Αυτό το άλειμμα γκοργκοντζόλας….αχχχχχχχχ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Εγώ αυτό το άλειμμα το τρώω με το κουτάλι… χαχαχα!
    Φιλάκιαααααα!

The Dark Chef (πριν από 3798 ημέρες)

Α καλά, εσύ έχεις βαλθεί να ανοίξεις την Κυριακάτικη καντίνα μου φαίνεται, το ένα σάντουιτς καλύτερο από το άλλο!
Ειδικά το μίγμα του τυριού με το καρότο και το κόκκινο λάχανο μου άρεσε πάρα πολύ!

‘Οσο για την παρέα που λες κι εγώ μια από τα ίδια, έχω βολευτεί σε ένα μεγάααλο καβούκι και δεν αποφασίζω εύκολα να βγω από ‘κει.
ΕΚΤΟΣ όμως αν πρόκειται για κάτι (δηλ. κάποιον/κάποιους) που θα κρίνω πως αξίζει τον κόπο. Και (λέω τώρα εγώ), πως δε χρειάζεται να περιμένουμε τον Χ ή τον Ψ να μας μαζέψει.
Μερικές φορές είναι τόσο απλό να πεις από μόνος/μόνη σου: “Θες να συναντηθούμε?” Τι, δεν είναι?

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Κυριακάτικη καντίνα, ε; Ωραία ιδέα! Μήπως να βάλω το επιχειρηματικό μου δαιμόνιο να δουλέψει; χαχαχα!
    Dark μου, συμφωνώ και επαυξάνω για τις συναντήσεις! Μια απόφαση είναι να βγούμε από το καβούκι μας τελικά! 😉
    Πολλά φιλάκια!!!

Foteini Thes (πριν από 3798 ημέρες)

Θα μπορούσα να ζω μόνο με σάντουιτς.Ή και με πίτες.
Με λαχταριστά ανοικτά ή κλειστά σάντοιυτς,με μπόλικα υλικά,όπως το το παραπάνω.Με φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι και φροντισμένη γέμιση.Η παρέα δεν με απασχολεί τόσο,αφού η μοναξιά μάλλον μου αρέσει.Αν και το συγκεκριμένο πιάτο χρειάζεται παρέα, για να συγχρονίζονται τα μουγκρητά απόλαυσης που δημιουργεί.
Εξαιρετικό!!!!
Φιλάκια πολλά πολλά!!!

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Είτε μόνη είτε με παρέα, αυτό το σάντουιτς θα το απολαύσεις εξίσου, Φωτεινή μου! Στο εγγυώμαι!
    Κι εγώ δηλώνω λάτρης των σαντουιτσο/πιτο-ειδών! Μεγάλη αγάπη που κρατάει χρόνια…
    Πολλά φιλάκια!

Eleanna - Foodaki (πριν από 3798 ημέρες)

Ωραία συνταγή Αναστασία! Παρ’ολίγον και θα είχαμε συναντηθεί στο Melo, γιατί κι εγώ είχα προσκληθεί αλλά μόλις είχα γυρίσει την προηγουμένη από ταξίδι κι είχα και μία μεγάλη μετακόμιση λίγο πριν, επομένως δεν άντεχα ούτε να συρθω μέχρι εκεί…. Ελπίζω να έχουμε επόμενη ευκαιρία να γνωριστούμε! Φιλάκια!

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Κρίμα, βρε Ελεάννα μου, που δεν τα κατάφερες. Δεν πειράζει όμως! Την επόμενη φορά!
    Φιλάκια!

mia maria (πριν από 3798 ημέρες)

Καλή αρχή λοιπόν στη παρεούπολη και ελπίζω, επειδή περνάω κατά καιρούς περίοδο ντοματοποίησης, κάποια στιγή να συναντηθούμε:)
Το σάντουιτς….εκπληκτικό!

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Μαρία μου, σίγουρα θα συναντηθούμε κάποια στιγμή! Είναι μικρή η Παρεούπολη. Όλο και κάπου θα πέσουμε η μία πάνω στην άλλη! 😉
    Φιλάκια!!!

Roula T. (πριν από 3798 ημέρες)

Μιαμμμμμ πόσο τέλειο σαντουιτσάκι!!!
Φιλιά.

Sofia Sofeto (πριν από 3798 ημέρες)

Όπως τα λες είναι φιλενάδα μου!
Το σάντουιτς σου είναι όπως πάντα εξαιρετική πρόταση!
Έγραψες πάλι κοριτσάκι!!!

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Ευχαριστώ, Σοφάκι! Δοκίμασέ το!
    Πολλά φιλάκια!

Neli (πριν από 3798 ημέρες)

Καλε τι σαντουιτς είναι αυτο? πανδαισια χρωματων και γευσεων,πολυ γελασα με τον ορο αποντοματοποιηση χαχαχαχαχαχαχ ,που πας και τα σκεφτεσαι ομως?ευχομαι παντα τετοια να περνας καλα και να μας δειχνεις το ιδιο νοστιμα και ωραία πραγματα,φιλιααααααα.

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Νέλη μου, χαίρομαι που η ανάρτηση σε έκανε να γελάσεις! Καλέ, η αποντοματοποίηση είναι όρος επιστημονικός και παγκοσμίως αναγνωρισμένος!!! χιχιχι!
    Φιλάκια πολλά!!!

Mageirissa (πριν από 3798 ημέρες)

Μμμ…το σαντουϊτσάκι σου φαίνεται λαχταριστό και πρωτότυπο! Όπως και η ανάρτησή σου, άλλωστε! Ελπίζω στην επόμενη συνάντηση αποντοματοποίησης να συναντηθούμε από κοντά!!Φιλιά!!

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Χαίρομαι που σου άρεσε το σάντουιτς και ελπίζω να ανταμώσουν οι δρόμοι μας την επόμενη φορά!
    Φιλάκια!

DIMI (πριν από 3797 ημέρες)

Τί τέλειο τό σαντουϊτσάκι σου Αναστασία μου!!!Πολύ νόστιμο καί μέ υπέροχες γεύσεις!!!Αλλά καί τό άλλειμα τής γκοργκοντζόλας,σούπερ!!!
Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!!

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Χαίρομαι που σου άρεσε, Δήμητρά μου! Αξίζει να το δοκιμάσεις! Είναι πολύ νόστιμο!
    Φιλάκια πολλά!

Ερμιόνη (πριν από 3797 ημέρες)

Δυστυχώς δεν κατάφερα να έρθω την Τετάρτη και τώρα που διάβασα ότι ήσουν εκεί στενοχωρήθηκα ακόμα περισσότερο…
Που θα πάει όμως, κάπου θα συναντηθούμε δεν μπορεί! Αφού αποφάσισες να αποντοματοποιηθείς όλο και κάπου θα σε πετύχω :)
Το σαντουιτσάκι σου εξαιρετικό! Το συγκεκριμένο τυρί είναι πολύ ιδιαίτερο, βρίσκω ότι ταιριάζει άψογα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και την πιο ήπια γεύση του κοτόπουλου!
Φιλιά!

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Γλυκιά μου Ερμιόνη, δεν πειράζει! Είμαι σίγουρη ότι όλο και κάπου θα βρεθούμε! :-)
    Χαίρομαι που σου άρεσε το σάντουιτς! Αν το δοκιμάσεις, περιμένω εντυπώσεις!
    Φιλάκια!

Penelope (πριν από 3797 ημέρες)

“άλειμμα γκοργκοντζόλας”!!! Προσωπικά εδώ στάθηκα Αναστασία μου και δεν λέω να το κουνήσω ρούπι!!!
Πω-πω τέλειο μου διαβάζεται κι’ έχω κάτι πιτούλες, που άνετα θα μπορούσαν να το “υιοθετήσουν”
Ευχαριστώ σε για την ιδέα.
Καλή εβδομάδα να έχεις, εύχομαι.

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Να μην το κουνήσεις καθόλου, Πηνελόπη μου! Να πάρεις τις πιτούλες σου ανά χείρας και να το απολαύσεις!
    Πολλά πολλά φιλάκια!

Martha (πριν από 3797 ημέρες)

Πολύ ζήλεψα την Παρεούπολη που φτιάξατε στη μάζωξή σας εκεί πέρα! Και τα φαγάκια σας, και τα λογάκια σας και την τσάντα με τα καλουδ-άκια σας!!! Μπράβο σας ρε παιδιά! Άσε Αναστασία μου την Ντοματούπολη να την επισκέπτεσαι μόνο για να γεμίζεις τα καλάθια σου ντομάτες να μας σερβίρεις κανα κυριακάτικο φαγάκι της προκοπής! Η φαντασία σου και η δημιουργικότητά σου βγήκε πάλι μπροστά με το θεσπέσιο σαντουϊτσάκι σου! Μπράβο στην Παρεούπολη, μπράβο και στο Κυριακάτικο Κουτάλι της Αναστασίας!

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Μάρθα μου, κρίμα που είσαι μακριά. Θα χαιρόμουν ιδαίτερα να σε έβλεπα σε μια από τις μαζώξεις, τώρα που πήρα το κολάι! :-)
    Πολλά πολλά φιλιά!

Silena (πριν από 3797 ημέρες)

Νοστιμότατο το σάντουιτς Αναστασία μου!!!!
Καλή βδομάδα να έχεις!!! Φιλιά!

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Να είσαι καλά, Σιλενάκι! Χαίρομαι που σου άρεσε!
    Τα φιλιά μου!

Αγγελικη Ν (πριν από 3797 ημέρες)

Αναστασία μου και εγώ είμαι της ντοματούπολης κάτοικος μακρινός… Δεν είναι τόσο το κόκκινον του χρώματος! Είναι η απόσταση, είναι και αυτό που λέει η Σκοτεινούλα: όταν θέλω κάτι, το οργανώνω.

Το σάντουιτς είναι υπερπαραγωγή κανονική! Το τυρί! Αχ τι επεξεργασία εκπληκτική που του έκανες! Και το κοτόπουλο που δεν τηγανίστηκε αν και σνιτσελ με ενθουσίασε! Το σημειώνω για στιγμή γαστριμαργικής ευδαιμονίας!
Φιλάκια

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Αγγελική μου, αν πάντως κάποια στιγμή κάνεις ένα μεγάλο ταξίδι προς τα πάτρια εδάφη, θα χαρώ πολύ να σε γνωρίσω από κοντά!
    Εύχομαι το σαντουιτσάκι να σε ικανοποιήσει απόλυτα, όταν το δοκιμάσεις!
    Φιλιά πολλά!

Happy Frog Cakes (πριν από 3797 ημέρες)

Φοβερό!!!!!! ..με καραμελωμένα κρεμμύδια και άλειμμα με γιαούρτι… πολλά σαλάκια στο στόμα μου!!!!

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Χαίρομαι που σου άρεσε! Ελπίζω να σου αρέσει εξίσου και αν το δοκιμάσεις! :-)

mookies (πριν από 3796 ημέρες)

Υπέροχο, χορταστικό το ανοιχτό σάντουιτς!
Τα καραμελωμένα κρεμμύδια συνδυάζονται θαυμάσια με τα υπόλοιπα υλικά
και το κάνουν ιδιαίτερα λαχταριστό.

    sundayspoon (πριν από 3796 ημέρες)

    Αυτά τα άτιμα τα καραμελωμένα κρεμμύδια όπου και να μπουν κάνουν τη διαφορά! 😉
    Φιλάκια!

Kate'sCakeBox (πριν από 3795 ημέρες)

Ποιός ουρανίσκος θα μείνει παραπονεμένος Αναστασουλίνι μου με τέτοια πρόταση μενού??καλώς σε βρίσκω κοριτσάκι μου ξανά μετά την απουσία μου απο τα δρώμενα..η παρουσίαση εξαιρετική με απολαυστικό το συνοδευτικό κείμενο μις Ντομάτα μου!!τα καραμελωμένα κρεμύδια φαντάζομαι πως θα δίνουν γεύση στο κοτόπουλο!θα μελετήσω και τα μανιταροπιτάκια σου που τα έχασα..αναμφίβολα μπορώ να φανταστώ πως θα είναι κι αυτά!όταν μπαίνω εδώ τ’ωρα πιά ξέρω ότι θα συναντήσω κάτι πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό..ξέρω πόσο τελειομανής είσαι σε όλα και πάντα οι αναρτήσεις σου συναρπάζουν!σου στέλνω την αγάπη μου γλυκιά μου φίλη και άπειρα φιλάκια..ένα όμορφο απογευματάκι σου εύχομαι!

    sundayspoon (πριν από 3789 ημέρες)

    Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια, Κate μου! Αχ, αυτή η τελειομανία μου με έχει καταστρέψει… χιχιχι!
    Το ανοιχτό σάντουιτς είναι ιδανικό για πλήρες πιάτο και τα καραμελωμένα κρεμμύδια δίνουν ιδιαίτερη νοστιμιά. Όσο για τα μανιταροπιτάκια, σου προτείνω να τα φτιάξεις, γιατί είναι πανεύκολα και πολύ πολύ νόστιμα!
    Φιλάκια πολλά!!!

Selcouth (πριν από 3794 ημέρες)

Έλα βρε ντοματούλα! Το internet δεν θέλει ντροπές (λίγη προσοχή όμως σίγουρα). 😉 Από τα καλύτερα που μπορεί να σου προσφέρει η διαδικτυακή επικοινωνία, είναι νέοι φίλοι! Πολύ μου αρέσει να διαβάζω για τέτοιες συναντήσεις!
Όσο για το κάμπριο-σαντουϊτσάκι, ξέρω… άργησα πολύ! Όμως το έβαλα στο μάτι, ειδικά το άλειμμα του τυριού! Κάποια στιγμή θα το φτιάξω για να το βάλω και στο στομάχι… μόνο στο μάτι δε λέει! :) :)
Πολλά φιλάκια και καλό απόγευμα!

    sundayspoon (πριν από 3789 ημέρες)

    Μπορεί να άργησες λίγο, Sel, και το σαντουιτσάκι να αποτελεί ήδη μακρινό -αλλά ένδοξο!- παρελθόν, όμως μπορείς να το φτιάξεις πανεύκολα και να το απολαύσεις ανά πάσα στιγμή! Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις!
    Είμαι λίγο -έως πολύ- ντροπαλή, αλλά (όπως βλέπεις) κάνω προόδους τώρα τελευταία! 😉
    Φιλάκια πολλά!

Olives Olive (πριν από 3794 ημέρες)

Ντοματούλα!!! χιχιχι!!! Αναστασία μου… πολύ ωραία φαίνεται η συνταγή σου!!! συγχαρητήρια για το διαγωνισμό και καλή επιτυχία σου εύχομαι!!! μη μασάς…αφού το έχεις!!! καλημέρα!!!

    sundayspoon (πριν από 3789 ημέρες)

    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! :-)
    Φιλιά πολλά!

Γιώργος (πριν από 3793 ημέρες)

Δεν τρελλαίνομαι για ανοικτά σάντουιτς αλλά αυτό εδώ .. το διάβασα λάθος ώρα. Πω πω ζημιά έκανες 😉 Δείχνει (και διαβάζεται) πολύ λαχταριστό και θέλω να επιστρέψω σπίτι να το δοκιμάσω.
Χάρηκα πολύ που βοήθησα να φύγεις από την Ντοματούπολη και που σε γνώρισα. Η Ντοματούπολη είναι βαρετή και καλά έκανες και της γύρισες την πλάτη! Καλώς ήρθες στην Παρεούπολη. Ελπίζω να παραμείνεις κοντά μας, να περνάμε καλά και να μαθαίνουμε καινούργια πράγματα :)
Πολλά συγχαρητήρια για την πρόκριση στον τελικό του διαγωνισμού Living Well!!!

    sundayspoon (πριν από 3789 ημέρες)

    Ευχαριστώ πολύ, Γιώργο, που με υποδέχτηκες στην Παρεούπολη τόσο εγκάρδια και ελπίζω το σαντουιτσάκι να ικανοποίησε τους γευστικούς σου κάλυκες, αν τελικά το έφτιαξες! :-)
    Φιλιά!

Lyriel B (πριν από 3793 ημέρες)

Αναστασάκι ή αλλιώς ντοματούλα ή αλλιώς κόκκινο ντροπαλό κουτάλι, πολύ χάρηκα που άνοιξες τα φτερά σου και πήγες να βρεθείς με τα άλλα παιδάκια και να δοκιμάσεις γεύσεις !! Κι εγώ θέλωωωωωωωωωωωω !!! Το σαντουιτσάκι είναι μούρλια και η αλειφή με ενθουσίασε!
Καλή μας όρεξη :) !!
Φιλιά κορίτσι μου και καλό ΣΚ !

    sundayspoon (πριν από 3789 ημέρες)

    Κρίμα που είσαι μακριά! Πολύ θα ήθελα να τα λέγαμε από κοντά!
    Αν φτιάξεις το σάντουιτς, θα χαρώ να μάθω πώς σου φάνηκε! Όσο για το άλειμμα, σε προειδοποιώ ότι είναι εθιστικό… 😉
    Φιλάκιααααα!

Create Taste (πριν από 3793 ημέρες)

λαχταριστό ενά και για μένα, παρακαλώ! Φιλιά!

Υποβολή Σχολίου