Γλυκές αυγοφέτες με σοκολάτα και ρόδι (ή πώς να αξιοποιήσετε τη βασιλόπιτα τσουρέκι που σας περίσσεψε)

Και να που φτάσαμε σ’ αυτό το κομβικό σημείο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Ξέρετε ποιο σημείο εννοώ. Αυτό που, από τη μια, αισθάνεσαι ότι έχεις μεταμορφωθεί σε χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα (διότι η γέμιση βρίσκεται πλέον στο δικό σου στομάχι) και, από την άλλη, προετοιμάζεσαι ψυχολογικά για το γαστριμαργικό όργιο της Πρωτοχρονιάς (είναι μάταιο να το αρνείσαι -όσο κι αν ξεσάλωσες στα χριστουγεννιάτικα τραπεζώματα, όλο και κάτι θα “τσιμπήσεις” και στους πρωτοχρονιάτικους μπουφέδες). Και την ίδια στιγμή νιώθεις την παλιά χρονιά -με τις όμορφες και άσχημες στιγμές της- να σε αποχαιρετά και μια νέα, γεμάτη ελπίδες, χρονιά να σε καλωσορίζει. Κι εσύ τι κάνεις ενώ στέκεσαι στο κατώφλι του 2014, περιμένοντας να μετρήσεις αντίστροφα την αλλαγή του έτους; Αν είσαι σαν τον περισσότερο κόσμο (και σαν την υποφαινόμενη), ξεκινάς με έναν μίνι απολογισμό (κοινώς, μια σούμα όσων κατάφερες ή δεν κατάφερες τις 365 μέρες που πέρασαν) και τελειώνεις με όλες εκείνες τις αποφάσεις που σκοπεύεις να εφαρμόσεις τη νέα χρονιά. Αποφάσεις απλές, που όμως πρόκειται να κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη και θα σε βοηθήσουν να χαμογελάς σαν πρωταγωνιστής διαφήμισης οδοντόπαστας.

Ως βετεράνος σε τέτοιες αποφάσεις, θα ήθελα να προειδοποιήσω όλους εσάς εκεί έξω ότι μερικές από αυτές είναι εξ ορισμού αδύνατο να πραγματοποιηθούν -όσο καλές προθέσεις κι αν έχετε. Αν δεν θέλετε, λοιπόν, να χάνετε το χρόνο σας παραμυθιάζοντας τον εαυτό σας και τους γύρω σας με μεγαλόστομες υποσχέσεις, αποφύγετε να δηλώσετε με περισσή αποφασιστικότητα ότι με το νέο έτος:

– θα πάψετε να φυλάτε στη ντουλάπα σας εκείνη την μπλούζα που φορούσατε στην πενταήμερη, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα σας κάνει ξανά…

– θα σταματήσετε να πηγαίνετε στη δουλειά αργοπορημένοι προβάλλοντας ευφάνταστες δικαιολογίες του τύπου “ο σκύλος ξανάφαγε τα κλειδιά του αυτοκινήτου και έπρεπε να πάρω λεωφορείο”, ενώ όλοι ξέρουν ότι το αγαπημένο σας σπορ είναι το χουζούρεμα…

– θα αρχίσετε να πηγαίνετε γυμναστήριο τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα και η αθλητική σας δραστηριότητα δεν θα εξαντλείται στο βάδειν μέχρι το περίπτερο…

– θα πάψετε να χρησιμοποιείτε ως κωδικό στον υπολογιστή τα γενέθλιά σας ή το ακόμη πιο δημιουργικό 1-2-3-4-5…

– θα κόψετε μαχαίρι τα γλυκά και, αντί για σοκολάτες, θα καταβροχθίζετε περιχαρείς καρότα και μπρόκολα…

Το να σας αναλύσω γιατί οι παραπάνω αποφάσεις αποτελούν μάταιες υποσχέσεις, που πιθανότατα δεν θα πραγματοποιηθούν, είναι μάλλον περιττό. Αντί γι’ αυτό, θα σας προτείνω να συμπεριλάβετε στη λίστα με τις αποφάσεις σας μία, που όχι μόνο είναι ευκολότερο να υλοποιηθεί αλλά θα σας χαρίσει και πολλές όμορφες-νόστιμες στιγμές. Πριν, λοιπόν, περάσετε το κατώφλι του 2014, υποσχεθείτε στον εαυτό σας πως από τη νέα χρονιά θα αρχίσετε να αφιερώνετε λίγο περισσότερο χρόνο στο πρωινό σας. Όχι σε ένα πρωινό βιαστικό και αγχωμένο, αλλά σε ένα πρωινό φτιαγμένο με μεράκι. Ένα πρωινό που θα σας βοηθήσει να ξεκινάτε τη μέρα σας με όμορφες γεύσεις και αρώματα. Όπως ακριβώς, δηλαδή, σας αξίζει…

Για την πρώτη μέρα του νέου έτους θα σας πρότεινα να φτιάξετε τις γλυκές αυγοφέτες με σοκολάτα και ρόδι που ακολουθούν. Είτε γιατί είναι φοβερά αφράτες και νόστιμες, είτε επειδή είναι ένας ιδανικός τρόπος να αξιοποιήσετε τη βασιλόπιτα τσουρέκι που πιθανότατα σας περίσσεψε, αξίζει να τις δοκιμάσετε. Έτσι θα ξεκινήσει γλυκά το 2014…

Καλή χρονιά σε όλους! Καλά πρωτοχρονιάτικα ξεφαντώματα!

υ.γ. Εάν βρίσκεστε ακόμη σε αναζήτηση πρωτοχρονιάτικου μενού, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ. Και αν σας έχουν περισσέψει μελομακάρονα, δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτά τα μήλα βαρκούλες.

Γλυκές αυγοφέτες με σοκολάτα και ρόδι (ή πώς να αξιοποιήσετε τη βασιλόπιτα τσουρέκι που σας περίσσεψε)

Γλυκές αυγοφέτες με σοκολάτα και ρόδι (ή πώς να αξιοποιήσετε τη βασιλόπιτα τσουρέκι που σας περίσσεψε)

Γλυκές αυγοφέτες με σοκολάτα και ρόδι (ή πώς να αξιοποιήσετε τη βασιλόπιτα τσουρέκι που σας περίσσεψε)

Υλικά

  • 4 μεγάλες φέτες βασιλόπιτα τύπου τσουρέκι (όχι τύπου κέικ!)
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας άχνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα + έξτρα κανέλα για πασπάλισμα
  • 2 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • 50γρ. κουβερτούρα
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας ρόδι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά. Προσθέτετε το γάλα, το αλεύρι, την άχνη, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα και ανακατεύετε πολύ καλά, ώστε να μην έχει σβόλους από το αλεύρι.

Βουτάτε μία-μία τις φέτες από τη βασιλόπιτα στο μείγμα με το γάλα και τις αφήνετε μέσα 1′ να ρουφήξουν καλά το υγρό. Τις βγάζετε, τις πασπαλίζετε με έξτρα κανέλα και από τις δύο πλευρές και τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο (ώστε να στραγγίξουν ελαφρώς).

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, λιώνετε 1/2 κουτ. γλυκού βούτυρο και προσθέτετε την πρώτη φέτα της βασιλόπιτας. Την αφήνετε (σε μέτρια φωτιά!) να ροδίσει από τη μία πλευρά και τη γυρίζετε και από την άλλη.

Μόλις ροδίσει και από τη δεύτερη πλευρά, την βγάζετε από το τηγάνι και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και για τις τρεις υπόλοιπες φέτες (βάζοντας πάντα 1/2 κουτ. γλυκού βούτυρο στο τηγάνι).

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζετε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σερβίρετε τις ζεστές αυγοφέτες αφού τις περιχύσετε με τη λιωμένη σοκολάτα και τις γαρνίρετε με το ρόδι.

Tip1: Κόψτε τη βασιλόπιτα σε σχετικά χοντρές φέτες για να απορροφήσουν το γάλα χωρίς να διαλυθούν.

Tip2: Αφήστε τις φέτες της βασιλόπιτας να ρουφήξουν καλά το γάλα, αλλιώς θα είναι στεγνές μέσα.

Tip3: Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μέτρια θερμοκρασία όταν ψήνετε τις αυγοφέτες, αλλιώς θα καούν εξωτερικά και μέσα θα παραμείνουν υγρές, αφού δεν θα προλάβουν να ψηθούν.

Γλυκές αυγοφέτες με σοκολάτα και ρόδι (ή πώς να αξιοποιήσετε τη βασιλόπιτα τσουρέκι που σας περίσσεψε)

Γλυκές αυγοφέτες με σοκολάτα και ρόδι (ή πώς να αξιοποιήσετε τη βασιλόπιτα τσουρέκι που σας περίσσεψε)

 

62 Σχόλια

υποβολή σχολίου
Χρυσαυγή (πριν από 3733 ημέρες)

Χαχαχαχαχαχαχα Μα γελασα τοσο πολυ με τη μεταμορφωση μας σε γαλοπουλα γεμιστη με τη γεμιση να ειναι πλεον στο δικο μας στομαχι!!! Χαχαχα

Κοριτσακι ευχομαι για σενα η καινουρια χρονια να ΕΙΝΑΙ, και ξερω πως θα ειναι, η ποιο σημαντικη και ομορφη χρονια…!!!!

Καλη πρωτοχρονια να εχετε!!!
Τα λεμε του χρονου!
Φιλιααααα

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Να είσαι καλά, Χρυσαυγή μου, με τις ωραίες σου ευχές!!! Εύχομαι από καρδιάς και για σένα ό,τι καλύτερο! Το 2014 να είναι άκρως δημιουργικό και να σου χαρίσει μόνο όμορφες στιγμές!
    Φιλάκια πολλά!!!

Χρυσαυγή (πριν από 3733 ημέρες)

Ωχ….. Ξεχασα να πω ποσο πολυ μου αρεσαν οι αυγοφετες σου!!!! Καταπληκτικες σε οοοολα τους. Το ροδι και η σοκολατα τους δινουν υπεροχη γεση και νοτες δροσιας. Μπραβο!!!!

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Πραγματικά αξίζει να τις δοκιμάσεις! Εγώ φτιάχνω πάντα περισσότερες και τις κρατάω στην κατάψυξη για… τις δύσκολες ώρες! χαχαχα!

Ειρήνη (πριν από 3733 ημέρες)

Λατρεύω τις αυγόφετες και τις κάνω συχνά, αλλά με τίποτα δεν θα φανταζόμουν μια τόσο γκουρμέ εκδοχή τους!!!!! Είναι, απλά, υπέροχες!!!! Καλή Πρωτοχρονιά, με χαρά και αγαπημένους ανθρώπους! Πολλά πολλά φιλιά!

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Ειρήνη μου, φτιάξτες με την πρώτη ευκαιρία και δεν θα χάσεις! Η γεύση τους είναι μοναδική!
    Καλή χρονιά με υγεία και πολλή πολλή αγάπη!
    Φιλάκια!!!

mia maria (πριν από 3733 ημέρες)

Αυτό που σας περισσεύουν βασιλόπιτες και μελομακάρονα και τα κάνετε και κάτι άλλο πολύ με τρελαίνει :)
Εμείς δυστυχώς τέτοια δεν έχουμε αλλά οι αυγοφέτες σου είναι εξαιρετικές και μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε ώρα και με κανονικό ψωμί νομίζω!
Καλή χρονιά να έχουμε :)

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Μαρία μου, πάντα κάτι περισσεύει γιατί πάντα φτιάχνω κάτι παραπάνω με την προοπτική να περισσέψει και να το αξιοποιήσουμε και σε διαφορετική εκδοχή. 😉
    Μπορείς να τις φτιάξεις και με ψωμί, αλλά θα πρότεινα να αυξήσεις την ποσότητα της άχνης. Αν τις δοκιμάσεις, περιμένω εντυπώσεις!
    Φιλιά πολλά και να έχεις μια υπέροχη χρονιά, γεμάτη όμορφες στιγμές!

Σοφία (πριν από 3732 ημέρες)

Τσουρεκια φετος δεν εφτιαξα, δεν ηθελε ο υιος μου!!! Κραταμε λοιπον την συνταγη για το Πασχα… Εφτιαξα ομως το μεθυσμενο χοιρινο και κοντεψε να φαγωθει και η πιατελα!!! Ζουμερο, νοστιμο, με ωραια δεμενη σαλτσουλα… Απλα υπεροχο!!!
Καλη χρονια κουταλακι, με υγεια, αγαπη και πολλες εμπνευσεις!!! Φιλια!

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε, Σοφία μου! Η αλήθεια είναι ότι και εμείς το τιμήσαμε δεόντως σε περισσότερα από ένα τραπεζώματα. :-)
    Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο για τη νέα χρονιά για σένα και την οικογένειά σου! Υγεία, αγάπη και ευτυχία να γεμίζουν πάντα το σπιτικό σου!
    Φιλάκια!

Silena (πριν από 3732 ημέρες)

Τέλεια πρόταση για την αξιοποίηση τσουρεκιού!!!!!!
Ευτυχισμένο το νέο έτος Αναστασία μου!!!!! Ότι καλύτερο επιθυμείς!!!!!!
Πολλά Πρωτοχρονιάτικα φιλιά!

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Και σε σένα τα καλύτερα, Σιλένα μου! Να έχεις μια χρονιά υπέροχη και άκρως δημιουργική εντός και εκτός κουζίνας! :-)
    Πολλά φιλάκια!!!!

Foteini Thes (πριν από 3732 ημέρες)

Χαρούμενο και πόσο αληθινό το εισαγωγικό σου σχόλιο! Πώς να χαρακτηρίσουμε τις κραιπάλες των γιορτινών μας τραπεζιών,τις ενοχές και τις τύψεις που μοιραία ακολουθούν ,αλλά και τις μετέπειτα αγωνιώδεις προσπάθειες για την επαναφορά μας στην ομαλή καθημερινότητα!!!!
Κάθε χρόνο τα ίδια !!!!
Φέτος όμως το μόνο διαφορετικό που θα ήθελα να κάνω είναι οι γλυκές σου αυγόφετες!!!!!Παρ΄όλο που η βασιλόπιτά μας είναι τύπου κέικ και όχι πολίτικη,θα μπω στον πειρασμό να προσθέσω άλλη μία λιχουδιά στο μενού της εβδομάδας που ακολουθεί….με φέτες από βασιλόπιτα που επίτηδες θα αφήσω να ΄΄μπαγιατέψει΄΄για την καλύτερη δυνατή γευστική ΄΄αίσθηση΄΄!Φυσικά από πολίτικη ,όπως σωστά μας συμβουλεύεις!Ωραιότατες οι φέτες,ειδικά με την λιωμένη σοκολάτα πάνω τους!!!!!
Εύχομαι κάθε ευτυχία,πολλή τύχη και άπειρη αγάπη στο σπιτικό σου!!!!!Με το καλό ο καινούργιος χρόνος!!!!

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Προσωπικά, από κραιπάλες τού έδωσα και κατάλαβε… Κάθε χρόνο τα ίδια κάνω βέβαια, οπότεδεν αποτελεί έκπληξη… :-)
    Να τις φτιάξεις! Θα σου αρέσουν πολύ! Είναι τόσο αφράτες και με τη σοκολάτα και το ρόδι γίνονται πραγματικά ξεχωριστές!
    Πολλά φιλιά και ακόμη περισσότερες ευχές για μια όμορφη χρονιά!!!

Ξανθή (πριν από 3732 ημέρες)

Καλή Πρωτοχρονιά!!
Δεν υπάρχει ήδη το τεσουρέκι που ταξίδεψε μέχρι εδώ οπότε πάει η ιδέα!!
Πολλά φιλάκια

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Δεν πειράζει, Ξανθή μου! Κράτα τη για του χρόνου! :-)
    Φιλιά πολλά και ό,τι καλύτερο για το νέο έτος!

Tante Kiki (πριν από 3732 ημέρες)

Εντάξει εγώ το πίστευα …εσύ το είπες και φωναχτά …είμαι μια γαλοπούλα κι έχω και τύψεις!!!! Όμως, σου το υπόσχομαι ότι δεν θα δώσω μάταιες και άσκοπες υποσχέσεις… θα υποσχεθώ μόνον ότι θα κάνω κάθε μέρα γυμναστική αν και …μου ακούγεται λίγο …απειλητικό!!! χαχαχαχα
Υπέροχε οι αυγόφετες με το τσουρέκι, τη σοκολάτα και το ρόδι!!!! Υπέροχες και οι φωτό!!!!
Καλή χρονιά σου Αναστασία μου και καλά να περάσεις! Η νέα χρονιά να σου φέρει υγεία, αγάπη και χαρά!!
Πολλά φιλιά!

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Κάθε μέρα γυμναστική; Σε βρίσκω πολύ αποφασισμένη, Κική μου! Αυτό θα πει new year’s resolution! :-)
    Αν δοκιμάσεις τις αυγόφετες, περιμένω εντυπώσεις!
    Πολλά φιλιά και εύχομαι το νέο έτος να είναι για σένα και τους αγαπημένους σου μαγικό!

AgapameAnDolmas (πριν από 3732 ημέρες)

σα να είσαι στο μυαλό μου!!! χαχαχαχααχα και μενα με πιανει αυτη η καταθλιψη αναμεσα σε χρστουγεννα και πρωτοχρονια…..αλλα ευτυχως κουτσα στραβα τους στοχους μου τους πετυχαίνω….
τις αυγόφετες τις τιμούμε ιδιαίτερα εδω κοζάνη ειδικά για δευτεριάτικο σνακ απ το ψωμί που περισσεύει το σαββατοκύριακο. αυγόφετα με τσουρέκι ομως δεν έχω ξαναφάει!! μιας και δεν κάνουμε τσουρέκια τα χριστούγεννα θα την φυλάξω για πάσχα γιατί ειμαι σίγουρη θα είναι σουπερ και με τη σοκολατιτσα του απο πανω….. γιαμ γιαμ

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Αφού τους πετυχαίνεις τους στόχους σου, μια χαρά σε βρίσκω! :-)
    Πραγματικά αξίζει να δοκιμάσεις τη συγκεκριμένη συνταγή με τσουρέκι! Είναι τόσο νόστιμη που θα την καθιερώσεις!
    Φιλιά πολλά!!!

Kitchen Stories (πριν από 3732 ημέρες)

Οι αυγόφετες είναι λατρεμένο επιδόρπιο που μπορεί να με καλύψει για όλη την ημέρα…Τις απολαμβάνω σε όποια στιγμή κι αν μού σερβιριστούν!

Η αρωματική πρόταση σου, με τη λιωμένη σοκολάτα είναι απλά του απαίχτου…
Πότε θα τις ξαναφτιάξεις να αυτοπροσκληθώ;

Καλή Πρωτοχρονιά Αναστασία μου!
Εύχομαι και μια μαγευτική χρονιά που θα περιλαμβάνει όσα εσύ επιθυμείς.

Z.

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Όποτε θες, Ζαμπία μου! Πες μου ότι έρχεσαι κι εγώ θα σπεύσω να στις ετοιμάσω! :-)
    Να έχεις μια υπέροχη χρονιά, γεμάτη αγάπη και ευτυχία! Ό,τι καλύτερο για σένα και τους αγαπημένους σου!
    Φιλάκιαααααα!

- spoonstories- (πριν από 3732 ημέρες)

Το αγαπημένο μου πρωινό! (όπως το κρουασάν , μπράουνις , κεκάκια, ομελέτα κτλ :P) Το φτιάχνουμε συχνά αυτό γιατί πολλές φορές περισσεύει ψωμί που πλέον δεν είναι τόσο φρέσκο! Αλλά εσύ γλυκιά μου σήμερα μας το παρουσίασες αρχοντικά!Καλή χρονιά!!

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Δοκίμασέ το και με τσουρέκι και θα εκπλαγείς από τη νοστιμιά του! Γίνεται τόσο αφράτο που προσωπικά δεν μπορώ να σταματήσω στην πρώτη φέτα… 😉
    Να έχεις μια όμορφη και δημιουργική χρονιά! Ό,τι καλύτερο εύχομαι!

Mamouli (πριν από 3732 ημέρες)

Η κόρη μου θα εκστασιαστεί! Τέλειο (για κάθε φορά που περισσεύει τσουρέκι)!!
Όσο για τα new year resolutions, πόσο δίκιο έχεις!

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Φτιάξτες και σίγουρα θα τις καθιερώσετε! Είναι πολύ πολύ νόστιμες! Και άκρως εθιστικές… :-)

Neli (πριν από 3732 ημέρες)

Ωραία ιδεα νοστιμη και δεν πεταμε και τη βασιλοπιτα που μετα την μη ευρεση του νομισματος την κοιταμε ολοι υποτιμιτικα χχαχαχαχ α .Να έχεις μια όμορφη χρονια με χαρες χαμογελα και γλυκια σαν το γλυκο σου,φιλακια κοριτσι μου.

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Όχι μόνο δεν πετάμε τη βασιλόπιτα, αλλά την αξιοποιούμε με τον πιο νόστιμο τρόπο! Πραγματικά αξίζει να τη δοκιμάσεις τη συνταγή, Νέλη μου!
    Ό,τι καλύτερο για τη νέα χρονιά κι από μένα! Υγεία, αγάπη και ό,τι άλλο ποθείς να το έχεις!
    Φιλάκια πολλά!!!

Χρύσα (πριν από 3732 ημέρες)

Εγώ πάντως έχω σταματήσει εδώ και καιρό να δηλώνω ότι πήρα τέτοιες αποφάσεις για τη νέα χρονιά, γιατί πλέον γελάνε και οι πέτρες! Εκπληκτικό το πρωινό σου! Καλή Χρονιά σου εύχομαι!

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Δεν έχεις άδικο, Χρύσα μου! Κάθε χρόνο κάνουμε βαρύγδουπες δηλώσεις για υποσχέσεις που ποτέ δεν κρατάμε! Ας είμαστε λοιπόν καλύτερα μπουκωμένοι για να μη μιλάμε και λέμε πράγματα που δεν εννοούμε! 😉
    Πολλά φιλιά και ό,τι καλύτερο για το 2014!

DIMI (πριν από 3732 ημέρες)

Κάνω δίαιτα από Δευτέρα δέν λένε Αναστασία μου???Υπέροχες οι αυγόφετες με το τσουρέκ ιμαζί μέ, την σοκολάτα και το ρόδι!!!!
Εξαιρετική η ιδέα σου !!!Καλή χρονιά μέ υγεία καί ευτυχία σού εύχομαι!!!Νά περάσης υπέροχα!!!!Φιλάκια!!!

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Αν τις δοκιμάσεις, θα χαρώ να μάθω πώς σου φάνηκαν, Δήμητρά μου!
    Κι εσύ να έχεις μια όμορφη χρονιά, γεμάτη από ξεχωριστές στιγμές! Ό,τι ποθείς για το 2014!!
    Φιλάκια πολλά!

Στέλλας Κουζινομπερδέματα (πριν από 3732 ημέρες)

Καλή Χρονιά, Αναστασία!!
Πάντα με τέτοιες γευστικές δημιουργίες!
Φιλάκια

Χορταστικό.. το κείμενο χαχαχα!

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Να είσαι καλά, Στελλίτσα! Και σε σένα ό,τι καλύτερο! Το νέο έτος να είναι δημιουργικό και άκρως διασκεδαστικό!
    Πολλά φιλιά!!!

My Lovable Baby (by Daeira mommy) (πριν από 3732 ημέρες)

Αυγοφέτες με βασιλόπιτα, δεν έχω ξαναδεί :) Αν σου πω ότι μου άνοιξες την όρεξη για αυγοφέτες!!! Θα φτιάξω μόλις πάω σπίτι. Σιγά μην περιμένω μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα :) Αλλά με κανονικό ψωμί :)
Καλή Πρωτοχρονιά κουταλάκι μου!
Φιλιά!

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Ελπίζω να τις απόλαυσες! Όταν βρεις ευκαιρία, φτιάξτες και με τσουρέκι! Είναι ακόμη καλύτερες!
    Εύχομαι σε σένα και την όμορφη οικογένειά σου ό,τι καλύτερο για το νέο έτος! Να έχετε ό,τι επιθυμείτε και ακόμη περισσότερα!
    Φιλιά πολλά!

Amelie (πριν από 3732 ημέρες)

Εδώ…γαλοπούλα!!! Και μάλιστα από τις στρουμπουλές με έξτρα γέμιση! Το τι έχω φάει δεν λέγεται! Οι αυγοφέτες μου αρέσουν πολύ αν και δεν περίσσεψε τ’ιποτα για να το αξιοποιήσω, δεν πτοούμαι όμως, θα χρειαστεί σίγουρα στο μέλλον αυτή η νόστιμη πρόταση.

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Να ήξερες πόσο σε καταλαβαίνω… Εγώ σε λίγο θα αρχίσω τα γλου-γλου-γλου… χαχαχα!
    Κράτα τη συνταγή και όταν βρεθείς με καμιά έξτρα φετούλα τσουρέκι, δοκίμασέ τη! Είναι πολύ νόστιμη!
    Φιλιά πολλά!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ (πριν από 3732 ημέρες)

Δε το ήξερα αυτό το φαγητό, αυγοφέτες…νόστιμο φαίνεται
καλή χρονιά με υγεία και αγάπη

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Ευκαιρία να το δοκιμάσεις, Δελφινάκι! Πραγματικά αξίζει να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ένα τέτοιο γλυκό πρωινό!
    Καλή χρονιά και σε σένα! Δημιουργική και ξέγνοιαστη!

Martha (πριν από 3732 ημέρες)

Αναστασία μου, χρόνια πολλά, καλή χρονιά, όλα τα καλά και τα ακόμη καλύτερα μαζί σου, κι έρχομαι να με τρατάρεις τις βασιλοφέτες σου!

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Καλή χρονιά και σε σένα, Μαρθούλα! Με υγεία, αγάπη και ό,τι άλλο ποθείς!
    Σε περιμένω για το κέρασμα… :-)

Sofia Sofeto (πριν από 3731 ημέρες)

Μας ξελύγωσες κορίτσι μου!!!
Σου έύχομαι Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία!!!
Πάντα δημιουργίες και ομορφιές!!!

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Να είσαι καλά, Σοφάκι! Και σε σένα τα καλύτερα εύχομαι! Το 2014 να έχει όλα τα καλά! Και καλά μαγειρέματα -για να μη ξεχνιόμαστε! 😉
    Πολλά φιλάκια!!!

Notoula (πριν από 3731 ημέρες)

Μμμμμ τι ωραίες οι αυγοφετές σου! Καλή χρονιά εύχομαι! Φιλιά!!!!!

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Δοκίμασέ τες, Νοτούλα μου! Είναι πολύ νόστιμες και αφράτες!
    Καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και αγάπη!!! Φιλάκια πολλά!!!

Ερμιόνη (πριν από 3731 ημέρες)

Αυτό είναι πρωινό!
Άκρως εορταστικό, εμφανίσιμο και γευστικό!
Αναστασία μου να ευχηθώ ότι καλύτερο για τον καινούριο χρόνο, με υγεία και χαρά!
Φιλιά

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Έτσι, για να πάει γλυκά η χρονιά… :-)
    Ερμιόνη μου, εύχομαι και σε σένα το νέο έτος να φέρει μόνο όμορφες στιγμές! Να είναι δημιουργικό, ξέγνοιαστό και διασκεδαστικό!
    Πολλά φιλάκια!!!

Marion Cine (πριν από 3731 ημέρες)

Εξαιρετική πρόταση! Καλή πρωτοχρονιά με υγεία, αγάπη και ό,τι ποθείτε! Με το καλό να έρθει το νέο έτος!:)

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και πολλή πολλή αγάπη για σένα και τους αγαπημένους σου! Να έχεις μια μαγική χρονιά! Κινηματογραφική… 😉

kiki (πριν από 3731 ημέρες)

Χαχα! Γελάω!
Καλή χρονιά να έχετε!

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Καλή χρονιά και σε σένα, Κική μου! Με υγεία και ό,τι άλλο ποθείς!!!

ΕΛΕΝΑ (πριν από 3730 ημέρες)

Καλή χρονιά Αναστασία μου, εύχομαι ο νέος χρόνος να φέρει μόνο χαμόγελα και χαρές στο σπιτικό σου!
Φιλιά!

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Ευχαριστώ και αναταποδίδω, Έλενά μου! Κι εσύ να έχεις μια υπέροχη χρονιά, γεμάτη αγάπη και ξεγνοιασιά! Ό,τι ποθείς να πραγματοποιηθεί!
    Φιλιά πολλά!

peps (πριν από 3730 ημέρες)

Έχω πεθάνει στο γέλιο με τη γέμιση στο στομάχι μας !!!!!!χαχαχαχαχαχχα
Αυτά τα after γλυκά πολύ μ΄αρέσουν!!!!
Καλή Χρονιά Αναστασία!!

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Μα άδικο έχω, βρε Πέπη μου;;; Εγώ με τόσο που έχω φάει, μόνο ως γεμιστή γαλοπούλα μπορώ να δω την αφεντιά μου… 😉
    Αν σου έχει περισσέψει τσουρέκι, πραγματικά αξίζει να τη δοκιμάσεις τη συνταγή!
    Φιλιά και ό,τι καλύτερο για τη νέα χρονιά!!!

Kate'sCakeBox (πριν από 3728 ημέρες)

Καλή χρονιά Αναστασουλίνι μου γλυκό!με υγεία,αγάπη,χαρά,αρμονία έμπνευση και δημιουργικότητα!αξιοποίησες με σούπερ ιδέα το τσουρέκι και απογείωσες την γεύση σε αυτή σου την πρόταση..εξαιρετική η παρουσίαση,το πιό γλυκό δώρο για το ’14!σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλιά!

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Καλή χρονιά και σε σένα, καλή μου Kate! Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο για τη νέα χρονιά! Το 2014 να σου φέρει ό,τι ποθείς!
    Αν κάνεις τη συνταγή, αναμένω τις εντυπώσεις σου!
    Πολλά φιλάκια!!!

Vita (πριν από 3728 ημέρες)

Καλή χρονιά! Ευτυχισμένη, δημιουργική και γεμάτη απ’ ότι αγαπάς κοπελιά! Όπως πάντα, εκτός από τη συνταγή απόλαυσα και τα υπόλοιπα. Να είσαι καλά!

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Να είσαι καλά, Βαγγελιώ μου! Να έχεις μια μαγική χρονιά, γεμάτη αγάπη και ευτυχία! Ό,τι καλύτερο για σένα και τους αγαπημένους σου!
    Φιλιά πολλά!

Penelope (πριν από 3726 ημέρες)

Προσωπικά δεν έχω κάνει ποτέ το “σφάλμα” να βάλω “οποιονδήποτε στόχο” για την όποια νέα χρονιά της τελευταίας 20ετίας!
Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό αυτό, απλώς η ζωή με έχει κάνει να σκέφτομαι λίγο πιο δραστικά και να λέω πως θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ την ώρα που το θέλω και υπάρχει ανάγκη!
Έτσι πιστεύω πως τα πράγματα πάνε καλύτερα και η “απογοήτευση” μάλλον περιορίζεται όταν έρχεται η ώρα του απολογισμού καθώς ο προηγούμενος χρόνος αποχωρεί και αφήνει πίσω του “στίγματα”!

Φιλιά πολλά Αναστασία μου.
Καλή Χρονιά και γεμάτη από θετικές εμπειρίες σου εύχομαι (και νομίζω πως το 2014 θα σου φέρει όντως πολλές…)

    sundayspoon (πριν από 3724 ημέρες)

    Σωστή σε βρίσκω, Πηνελόπη μου! Από το να τάζεις δραστικές αλλαγές που δεν θα υλοποιήσεις, καλύτερα να κρατάς “μικρότερο καλάθι”. :-)
    Να έχεις μια υπέροχη χρονιά, γλυκιά και δημιουργική, γεμάτη όμορφες στιγμές και πολλά πολλά χαμόγελα!!!
    Φιλάκια!!!

Υποβολή Σχολίου