- sundayspoon - http://www.sundayspoon.gr -

Σπιτικό χοτ-ντογκ με πολύχρωμες πιπεριές και τσένταρ

Σας έρχεται ποτέ μια ακατανίκητη επιθυμία για κάτι βρώμικο; Καλέ, μην πάει ο νους σας στο πονηρό. Για ποια με περάσατε; Το μπλογκ είναι κατάλληλο και για ανηλίκους. Όταν λέω βρώμικο, εννοώ αυτές τις λιχουδιές που πωλούνται στους οίκους της αμαρτίας (βλέπε καντίνες, τυροπιτάδικα, φαστφουντάδικα και συναφή μαγαζιά). Αυτά τα απαγορευμένα εδέσματα που θα έπρεπε να συνοδεύονται από φωτεινή επιγραφή με την προειδοποίηση “Προσοχή, άκρως εθιστικό!” και την διευκρίνιση “Όσο πιο νόστιμο, τόσο πιο βρώμικο”. Αυτοί οι πειρασμοί που κοιτάζεις δήθεν αδιάφορα με την άκρη του ματιού σου, ενώ η καρδούλα σου (και το στομάχι σου) το ξέρει πως είσαι έτοιμος να τους χιμήξεις, όπως χιμάει το αρπακτικό στην ανήμπορη λεία του. Τι σημασία έχει αν, αφού καταλήξουν να αναπαύονται στην κοιλιά σου, ενδέχεται να σου χαρίσουν καούρες, βαρυστομαχιά ή μερικά έξτρα νουμεράκια στη ζυγαριά (κάτι σαν μπόνους πόντους…). Η απόλαυση της στιγμής είναι πολλές φορές τόσο δυνατή, που σε κάνει να ξεχνάς τις συνέπειες και να κυλιέσαι με ευχαρίστηση στο βούρκο της αμαρτίας…

Αχ, δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ τολμώ να πω πως έχω μια ιδιαίτερη έφεση σε τέτοιες “βρωμοδουλειές”. Έχετε δει λυκάνθρωπο στο φως του φεγγαριού; Κάπως έτσι σεληνιάζομαι κι εγώ όταν έρχομαι αντιμέτωπη με τέτοιες αμαρτωλές γεύσεις. Και με το χέρι στην καρδιά εξομολογούμαι πως δεν θα με πείραζε καθόλου να κάνω καθημερινά μακροβούτια στην αμαρτία που λέγαμε. Μα πριν αρχίσετε να μου στέλνετε mail με λόγια συμπαράστασης για το πρόβλημά μου, με θαυματουργές δίαιτες και με διευθύνσεις γιατρών με ειδίκευση στην χοληστερίνη, έχω να δηλώσω πως έχω ανακαλύψει τη λύση στον εθισμό μου. Διότι, τι καλύτερο από το να ενδίδεις στην αμαρτία αλλά με τους δικούς σου όρους; Είναι σαν να μετατρέπεις το κακούργημα σε πταίσμα…

Κάπως έτσι καταλήγω να πειραματίζομαι συχνά, προσπαθώντας να μεταμορφώσω ένα αμαρτωλό έδεσμα που θα φιγουράριζε σε κάθε αξιοσέβαστη καντίνα της εθνικής οδού και να του δώσω μια πιο σπιτική και σαφώς πιο αθώα εκδοχή. Και νομίζω πως τις περισσότερες φορές τα καταφέρνω να απολαύσω κάτι πραγματικά νόστιμο και λαχταριστό χωρίς τύψεις. Αν κι εσείς αισθάνεστε συχνά την επιθυμία για κάτι βρώμικο και η καντίνα σάς πέφτει λίγο μακριά ή απλά προτιμάτε μια πιο σπιτική εκδοχή του απαγορευμένου, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε… Το σπιτικό χοτ-ντογκ με πολύχρωμες πιπεριές και τσένταρ που ακολουθεί είναι τόσο νόστιμο και εύκολο, που είμαι σίγουρη πως θα σας ικανοποιήσει από την πρώτη μπουκιά. Δοκιμάστε το!

Σπιτικό χοτ-ντογκ με πολύχρωμες πιπεριές και τσένταρ

 

Σπιτικό χοτ-ντογκ με πολύχρωμες πιπεριές και τσένταρ

Υλικά (για 4 χοτ-ντογκ)

  • 4 ψωμάκια για χοτ-ντογκ ή ατομικές μπαγκετούλες
  • 4 μεγάλα λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού (γεμάτο) μουστάρδα
  • λίγο ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  • 4 κουτ. σούπας τσένταρ

 

Για τη σάλτσα:

  • 1/2 φλιτζ. χυμό ντομάτας
  • 1/4 φλιτζ. νερό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ή θυμάρι (αποξηραμένα)
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι / πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και την πάπρικα. Σοτάρετε ελαφρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 4′ (τα λαχανικά θα μείνουν τραγανά).Προσθέτετε τη μουστάρδα, ανακατεύετε και τα αφαιρείτε από το κατσαρολάκι.

Στο ίδιο σκεύος, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λουκάνικα για 1′. Προσθέτετε όλα τα υλικά της σάλτσας και βράζετε σε δυνατή φωτιά για να πήξει.

Βάζετε σε κάθε ψωμάκι από 1 λουκάνικο με σάλτσα, λίγα λαχανικά και 1 κουτ.σούπας τσένταρ. Απολαμβάνετε όσο είναι ζεστό.

Tip: Χρησιμοποιώντας το ίδιο σκεύος, τα λουκάνικα παίρνουν γεύση από τα σοταρισμένα λαχανικά.

Σπιτικό χοτ-ντογκ με πολύχρωμες πιπεριές και τσένταρ