- sundayspoon - http://www.sundayspoon.gr -

Fudge με marshmallows

Μαθηματικά… Μια λέξη, δεκάδες συναισθήματα. Κι άλλες τόσες εικόνες βγαλμένες από τα μαθητικά χρόνια… Μη μου πείτε ότι δεν θυμάστε τον εαυτό σας να σπαζοκεφαλιάζει προσπαθώντας να απομνημονεύσει την προπαίδεια. Ή δεν έχετε μνήμες από τις φορές που σας σήκωνε ο δάσκαλος στον πίνακα για να λύσετε μια διαίρεση με μπόλικα ψηφία. Μπροστά σε όλη την τάξη. Με τους συμμαθητές να παρακολουθούν μακάρια -αφού οι ίδιοι την είχαν γλυτώσει προς στιγμή. Και βάζω στοίχημα ότι όλο και κάποιος (γονιός/συγγενής/δάσκαλος) θα βρέθηκε να σας μιλήσει για την αξία και το μεγαλείο των Μαθηματικών. Τότε που ήσασταν ακόμη παιδιά και αμφιταλαντευόσασταν για το αν θα έπρεπε να λατρέψετε τον κόσμο των αριθμών επειδή ήταν συναρπαστικός ή να τον μισήσετε θανάσιμα επειδή σας πονοκεφάλιαζε, στερώντας σας πολύτιμες ώρες παιχνιδιού και διασκέδασης.

Είμαι σίγουρη ότι αυτός ο κάποιος σας μίλησε με ενθουσιασμό και πάθος. Σας είπε ότι δίχως τα Μαθηματικά ο κόσμος μας θα ήταν ένα χάος. Πως ακόμη και οι πιο απλές συναλλαγές θα ήταν αδύνατο να ολοκληρωθούν. Πως χάρη στα Μαθηματικά η καθημερινότητα λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Ναι, δεν λέω, καλά όλα αυτά. Αλλά σκεφθείτε πόσο βαρετός θα ήταν ο κόσμος μας και πόσο προβλέψιμη η ζωή μας, αν το 1+1 ισοδυναμούσε πάντα με 2. Ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν τουλάχιστον δύο ακόμη είδη Μαθηματικών, που μπορεί να μην αποδεικνύονται με τριώνυμο αλλά σίγουρα κάνουν την καθημερινότητα πολύ πιο συναρπαστική. Let me explain…

Εναλλακτικά Μαθηματικά νούμερο 1. Ή αλλιώς τα Μαθηματικά των ερωτευμένων. Ή αλλιώς τα Μαθηματικά του 1+1=1. Αυτή, άλλωστε, είναι και η βασική εξίσωση που περικλείει ολόκληρη τη φιλοσοφία τους. Γιατί σε αυτά τα Μαθηματικά, όλα ανάγονται στη μονάδα. Οι ερωτευμένοι τρώνε (μαζί) από 1 πιάτο, πίνουν (μαζί) από 1 ποτήρι, κάθονται (αγκαλιά) σε 1 πολυθρόνα, κοιμούνται (αγκαλιά) σε 1 πλευρά του κρεβατιού (ακόμη κι αν τους βάλεις στο πιο king size κρεβάτι, αυτοί θα λουφάξουν σε 1 και μοναδική γωνιά) και γενικότερα τα κάνουν όλα σαν να ήταν 1 και το αυτό πρόσωπο. Κι αν κάτι τέτοιο φαντάζει στους γύρω τους παράξενο ή αστείο, εκείνοι βροντοφωνάζουν 1 μεγαλοπρεπές who cares και συνεχίζουν να κοιτάζουν τον 1 και μοναδικό στόχο τους (τη διατήρηση της μονάδας).

Εναλλακτικά Μαθηματικά νούμερο 2. Ή αλλιώς τα Μαθηματικά της κουζίνας. Ξέρω τι σκέφτεστε. Πως σε όλες τις κουζίνες του κόσμου 10γραμμάρια+10γραμμάρια ισοδυναμούν πάντα με 20 γραμμάρια. Κι όσες φορές κάνατε λάθος την πρόσθεση, καταλήξατε με φαγητό που δεν τρωγόταν. Κι όμως, η κουζίνα υπακούει σε διάφορους αριθμητικούς κανόνες. Παραδείγματος χάριν, το ξέρατε ότι 3+15=∞; Ή, με πιο απλά λόγια, 3 υλικά συν 15 λεπτά απασχόλησης στην κουζίνα ισοδυναμούν με άπειρα μουγκρητά απόλαυσης. Είναι γεγονός σας λέω. Η παραπάνω ισότητα ισχύει. Το διαπίστωσα με τα μάτια μου, όταν έφτιαξα αυτό το fudge με marshmallows

Χρειάζονται μόνο 3 υλικά. Και δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε περισσότερα από 15 λεπτά για να το φτιάξετε. Κι όμως, όταν έρθει η στιγμή να το καταναλώσετε, θα φάτε ξανά, και ξανά, και ξανά. Και θα συνεχίσετε να τρώτε (κάθε προσπάθεια να συγκρατηθείτε είναι απλά ανώφελη, οπότε don’t bother). Και κάθε φορά που ένας από αυτούς τους μικρούς, σοκολατένιους, βελούδινους πειρασμούς θα καταλήγει στο στόμα σας, τα επιφωνήματα ευτυχίας θα διαδέχονται το ένα το άλλο. Μετά από όλη αυτή την περιγραφή, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω πολλά ακόμη. Θα προσθέσω μόνο ότι η προσθήκη marshmallows στο μείγμα έδωσε στο fudge μια γεύση που προσωπικά μου θύμισε την σοκολάτα Kiss που έτρωγα (aka τσάκιζα) ως παιδί. Και κάτι τελευταίο… Αν κάνετε δίαιτα ή τελοσπάντων έχετε ορκιστεί να μην υποκύψετε σε γλυκές παρασπονδίες, μην φτιάξετε τη συγκεκριμένη συνταγή. Γιατί σίγουρα θα καταλήξετε να πατήσετε επανειλημμένα τον όρκο σας και η δίαιτα θα πάει περίπατο… Εγώ σας προειδοποίησα!

Fudge με marshmallows

Fudge με marshmallows

Υλικά (για ένα μικρό ταψάκι)

 

Εκτέλεση

Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα και την κουβερτούρα (σπασμένη σε κομμάτια) σε κατσαρολάκι και ζεσταίνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, φροντίζοντας να ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσει.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε και τα marshmallows. Ανακατεύετε ίσα να καλυφθούν τα marshmallows με σοκολάτα.

Ρίχνετε το μείγμα σε ταψάκι που έχετε καλύψει με αλουμινόχαρτο, ισιώνετε την επιφάνεια με ένα κουτάλι και αφήνετε να κρυώσει καλά. Μόλις κρυώσει, το καλύπτετε και το μεταφέρετε στο ψυγείο και το αφήνετε μερικές ώρες να σφίξει.

Όταν σφίξει, το βγάζετε από το ταψάκι (τραβώντας το αλουμινόχαρτο που εξέχει από το σκεύος), το κόβετε σε μικρά κομματάκια και το απολαμβάνετε.

Tip1: Δεν ανακατεύουμε πάρα πολύ τα marshmallows, γιατί δεν θέλουμε να λιώσουν μέσα στη σοκολάτα.

Tip2: Βγάλτε το fudge από το ψυγείο μερικά λεπτά πριν το καταναλώσετε, ώστε να μην έχει πολύ σκληρή υφή.

Tip3: Φροντίστε το αλουμινόχαρτο που θα καλύψετε το ταψάκι να εξέχει αρκετά από το σκεύος, ώστε να είναι πιο εύκολο να το τραβήξετε.

Tip4: Χρησιμοποιώντας περισσότερα από ένα χρώματα marshmallows, θα έχετε πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα όταν θα κόψετε το fudge (εγώ χρησιμοποίησα άσπρα και ροζ).

Fudge με marshmallows