- sundayspoon - http://www.sundayspoon.gr -

Σοκολατένιος κορμός με γεμιστά μπισκότα και πουράκια

Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί -πιστή στο πνεύμα των γιορτών που επιτάσσει δωράκια για τους αγαπημένους μας- σκοπεύω να σας κάνω ένα υπέροχο δώρο! Κάτι που θα χαρίσει λίγη περισσότερη θαλπωρή και ζεστασιά στα φετινά σας Χριστούγεννα. Ένα δώρο στα μέτρα σας… Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

Τη Βαρβάρα τη γνώρισα ως φωτογράφο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση από την αρχή της γνωριμίας μας ήταν το αβίαστο και ειλικρινές χαμόγελό της. Στην πρώτη μας συνάντηση μιλούσε και την ίδια στιγμή χαμογελούσε με το στόμα, με τα μάτια, με τα χέρια. Ήταν ολόκληρη ένα μεγάλο, φωτεινό χαμόγελο. Δεν μου άφησε κανένα περιθώριο να μη τη συμπαθήσω. Θυμάμαι ότι την κοίταζα και σκεφτόμουν πως κρύβει μέσα της ένα μικρό παιδί, γεμάτο κέφι και ζωντάνια -σου τα μετέδιδε και τα δύο χωρίς καν να προσπαθήσει. Ηταν τόσο πρόσχαρη και επικοινωνιακή, που σε μαγνήτιζε. Καταλήξαμε να μιλάμε για τόση ώρα, που ομολογώ πως ξαφνιάστηκα όταν κοίταξα το ρολόι μου. Κάτι που συνέβη και όλες τις υπόλοιπες φορές που βρεθήκαμε…

Η γνωριμία μας θα μπορούσε να είχε τελειώσει εκεί. Με τη Βαρβάρα σε ρόλο φωτογράφου. Όμως ο θεός των social media είχε άλλες βλέψεις και ποια είμαι εγώ για να ανατρέψω τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του. Έτσι, μερικούς μήνες αργότερα, σε μια από τις ιντερνετικές βόλτες μου “σκόνταψα” πάνω σε ένα παιχνιδιάρικο Μinion (μη μου πείτε ότι δεν έχετε δει το Despicable me… -αν όχι κάντε το σήμερα κιόλας!), σε δυο σκανταλιάρικα αρκουδάκια (έτοιμα για πολλές βόλτες) και σε ένα ακαταμάχητο πιγκουινάκι (γιατί όλα τα πιγκουινάκια είναι ακαταμάχητα -ειδικά αν φορούν ροζ φιογκάκι). Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Ενθουσιάστηκα (όπως ενθουσιάζομαι πάντα όταν βλέπω κάτι όμορφο) και φυσικά αναρωτήθηκα ποια μαγικά χεράκια ήταν υπεύθυνα για αυτές τις τόσο παιχνιδιάρικες δημιουργίες. Μετά από μια μικρή έρευνα (φανταστείτε με σαν τον Αστυνόμο Σαϊνι στο λίγο πιο γυναικείο του), ανακάλυψα την ταλαντούχα δημιουργό. Και μαζί με τη δημιουργό ανακάλυψα μια νέα πλευρά της Βαρβάρας. Μια πλευρά της που αγνοούσα παντελώς και που επιβεβαίωνε με τον καλύτερο τρόπο την πεποίθησή μου για το παιδί που κρύβει μέσα της.

Μετά το πρώτο σοκ (διότι όσο να πεις είναι ένα σοκ να σου βγαίνει crafter η φωτογράφος), μίλησα μαζί της για να επιβεβαιώσω αν ήταν όντως εκείνη η “ηθική αυτουργός”. Πράγματι η ίδια έφτιαχνε αυτά τα όμορφα πραγματάκια. Για να χαλαρώνει από τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς… Το βρήκα πραγματικά υπέροχο. Όχι μόνο γιατί θεωρώ πως ταιριάζει ιδιαίτερα στον παιχνιδιάρικο και πρόσχαρο χαρακτήρα της, αλλά και επειδή οι δημιουργίες της ήταν φτιαγμένες με πολύ μεράκι και αγάπη. Όπως καταλαβαίνετε, ήταν θέμα χρόνου να πρωταγωνιστήσουν (και η Βαρβάρα και οι δημιουργίες της) σε κάποια από τις αναρτήσεις μου.

Και τώρα έρχομαι στο δώρο που σας έταξα πιο πάνω. Διότι ένας από εσάς μπορεί να κερδίσει ένα σκούφο, φτιαγμένο ειδικά για εκείνον με πολλή αγάπη από τα χεράκια της Βαρβάρας. Αυτό σημαίνει πως εσείς διαλέγετε το σχέδιο του σκούφου που σας αρέσει από τις δημιουργίες που υπάρχουν εδώ (μην παραλείψετε να πατήσετε την επιλογή “show more” στο κάτω μέρος της σελίδας για να δείτε όλα τα σχέδια!) και η Βαρβάρα θα φτιάξει τον σκούφο της επιλογής σας στα μέτρα σας. Μπορείτε να διαλέξετε κάτι για τον εαυτό σας, για τα παιδάκια σας, τα βαφτιστήρια σας ή όποιον άλλο τελοσπάντων θέλετε να ζεστάνετε αυτόν τον χειμώνα.

Ο τυχερός θα προκύψει μετά από κλήρωση και για να συμμετέχετε σε αυτή πρέπει απλά να αφήσετε ένα επώνυμο σχόλιο κάτω από αυτή την ανάρτηση, αναφέροντας το σχέδιο που σας αρέσει (μη ξεχάσετε να γράψετε το όνομά σας, καθώς τα ανώνυμα σχόλια δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν). Μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι Ελλάδος, αρκεί να είναι εγγεγραμμένοι στο sundayspoon (Αν δεν είστε ήδη εγγεγραμμένοι, μην αγχώνεστε καθόλου! Απλά συμπληρώστε το mail και το όνομά σας στη δεξιά στήλη αυτής της σελίδας, στο πεδίο “Εγγραφή”). Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως τις 9 Δεκεμβρίου, στις 24.00, και το όνομα του τυχερού θα ανακοινωθεί στην ανάρτηση που θα ακολουθήσει. (Φυσικά, μπορείτε να αποκτήσετε τις δημιουργίες της Βαρβάρας και εκτός διαγωνισμού. Απλά διαλέξτε ό,τι σας αρέσει και επικοινωνήστε μαζί της στο justwearmenow@gmail.com για τις λεπτομέρειες. Προλαβαίνετε να φτιάξετε όμορφα δώρα για τα Χριστούγεννα, στα μέτρα των αγαπημένων σας!)

Εννοείται ότι ο διαγωνισμός συνοδεύεται και από συνταγή. Εορταστική, για να ταιριάζει με το πνεύμα των ημερών. Σοκολατένια, για να ταιριάζει με τις υπογλυκαιμίες που μπορεί να σας πιάσουν τη στιγμή που θα στολίζετε. Παιχνιδιάρικη, για να ταιριάζει με τη Βαρβάρα και τις δημιουργίες της. Ένας σοκολατένιος κορμός με γεμιστά μπισκότα και πουράκια. Μια συνταγή για το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας… Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς έχετε φτιάξει ή δοκιμάσει κορμό στο παρελθόν. Ο συγκεκριμένος όμως διαφέρει χάρη στις φραουλένιες νότες και τα τραγανά πουράκια που περιέχει. Πραγματικά αξίζει να τον δοκιμάσετε και να τον συμπεριλάβετε στο επόμενο πάρτυ ή γλυκό κέρασμά σας. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι μπορεί να γίνει ένα υπέροχο, άκρως σοκολατένιο δώρο για τις γιορτές. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα όμορφο αμπαλάζ, λίγη φαντασία και μπόλικη αγάπη για τον παραλήπτη…

Σοκολατένιος κορμός με γεμιστά μπισκότα και πουράκια

Σοκολατένιος κορμός με γεμιστά μπισκότα και πουράκια

Υλικά (για έναν μικρό κορμό)

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, λιώνετε το βούτυρο με την κουβερτούρα.

Μόλις λιώσουν, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα 10′ να σταθεί. Στη συνέχεια, προσθέτετε και τα μπισκότα και τα πουράκια και ανακατεύετε απαλά.

Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει τόσο, ώστε να μπορείτε να το πλάσετε.

Το πλάθετε σε ρολό, το τυλίγετε με λαδόκολλα και ύστερα με αλουμινόχαρτο, δημιουργώντας ένα σφιχτό “σαλάμι”.

Αφήνετε τον κορμό να κρυώσει στο ψυγείο για μερικές ώρες (μπορείτε να το κάνετε και από το προηγούμενο βράδυ).

Όταν είναι έτοιμο, το αφήνετε εκτός ψυγείου για 20′ (ώστε να κόβεται εύκολα), το πασπαλίζετε με άχνη και το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.

Tip1: Αν ο κορμός δεν πρόκειται να καταναλωθεί από παιδιά, προσθέστε 2 κουτ. σούπας λικέρ της αρεσκείας σας στο μείγμα της σοκολάτας (αφού το κατεβάσετε από τη φωτιά).

Tip2: Δοκιμάστε τον κορμό και με γεμιστά μπισκότα με γέμιση μπανάνα, για ένα διαφορετικό αλλά εξίσου ωραίο αποτέλεσμα.

Tip3: Ο συγκεκριμένος κορμός είναι μικρός (ώστε να μπορείτε να τον προσφέρετε και σαν ένα κομψό, χριστουγεννιάτικο δωράκι). Για μεγαλύτερες ποσότητες, απλώς διπλασιάστε ή τριπλασιάστε τα υλικά.

Σοκολατένιος κορμός με γεμιστά μπισκότα και πουράκια