Κρέπες πορτοκαλιού με σοκολάτα γάλακτος και μπισκότο

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βίντεο με θέμα μια κοπέλα και το κέικ της στο μετρό της Νέας Υόρκης. Το βίντεο παρουσίαζε μια νεαρή κοπέλα, η οποία καθόταν σε ένα γεμάτο βαγόνι και κρατούσε στην αγκαλιά της ένα μεγάλο πλαστικό τάπερ. Ξαφνικά, και ενώ το μετρό συνέχιζε κανονικά το συνηθισμένο δρομολόγιό του, η κοπέλα άνοιξε το τάπερ και έβγαλε από μέσα ένα υπέροχο, αφράτο κέικ. Στη συνέχεια, άνοιξε ένα μικρότερο τάπερ που περιείχε ένα σοκολατένιο, κρεμώδες frosting (σκεφτείτε το σαν μεταξένια σαντιγί σοκολάτας). Η κοπέλα άρχισε να καλύπτει το κέικ με το frosting, σαν να βρισκόταν στην κουζίνα του σπιτιού της (απτόητη από τα αδιάφορα, περίεργα ή ελαφρώς περιπαικτικά βλέμματα των γύρω της). Αφού τελείωσε με την επικάλυψη, έκοψε το κέικ σε μεγάλα, χορταστικά κομμάτια και το προσέφερε στους συνεπιβάτες της.

Ελάχιστοι ήταν αυτοί που πήραν ένα κομμάτι. Αντιθέτως, πολλοί ήταν αυτοί που βιάστηκαν να καταγράψουν το συμβάν με τα κινητά τους τηλέφωνα (για να προλάβουν προφανώς να το ανεβάσουν στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης). Ακόμη κι όταν η ίδια η κοπέλα άρχισε να τρώει χαμογελαστή από το κέικ της, οι περισσότεροι επιβάτες προτίμησαν να διατηρήσουν μια απόσταση ασφαλείας από αυτό το περίεργο κορίτσι και το γλυκό του (που είχε το θράσσος να διαταράξει την ψυχρή ατμόσφαιρα που επικρατεί σε κάθε βαγόνι του μετρό).

Όταν κάποιος ρώτησε την κοπέλα ποιος είχε γενέθλια και του ετοίμαζε τούρτα, εκείνη απάντησε: “όλοι”. Κάποιος άλλος τη ρώτησε αν δούλευε σε ζαχαροπλαστείο (ψάχνοντας πίσω από την κίνησή της κάποιο έξυπνο, διαφημιστικό τρικ). Του απάντησε αρνητικά. Ένας τρίτος τη ρώτησε γιατί αποφάσισε να φτιάξει το κέικ και να το προσφέρει στο μετρό. Είπε πως ήθελε να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά, να τους βοηθήσει να επικοινωνήσουν.

Εννοείται πως το βίντεο κυκλοφόρησε σχεδόν αμέσως στο διαδίκτυο (κάτι έπρεπε να κάνουν άλλωστε όλοι αυτοί οι νηστικοί καλοθελητές με τα κινητά ανά χείρας). Τα σχόλια πολλά. Αρκετοί αναγνώρισαν την υπέροχη πρόθεση αυτή της κοπέλας να διαλύσει έστω και για λίγο το γκρίζο σύννεφο που δεν μας επιτρέπει να δούμε τον διπλανό μας. Κάποιοι προτίμησαν να σχολιάσουν πως είναι ανθυγιεινό να βάζεις frosting μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό…

Μετά από αυτό, εγώ απλώς αναρωτιέμαι:

– Γιατί οι άνθρωποι επιλέγουν να αλληθωρίζουν κοιτάζοντας το δέντρο, ενώ μπροστά τους απλώνεται ένα πανέμορφο δάσος;

– Πώς καταλήξαμε να γίνουμε τόσο καχύποπτοι απέναντι στον συνάνθρωπό μας; Σε ποια ηλικία άραγε χάθηκε η παιδική αθωότητα, που μας επέτρεπε να αγκαλιάζουμε τον διπλανό μας και να τον κοιτάζουμε στα μάτια; Πότε ακριβώς αρχίσαμε να ψάχνουμε για κρυφά νοήματα και σκοπιμότητες πίσω από μια ευγενική πράξη;

– Γιατί θεωρούμε τρελούς, επικίνδυνους, ανόητους, ρομαντικούς αυτούς που συνεχίζουν να έχουν λίγη ανθρωπιά και ευγένεια; Γιατί τους βγάζουμε στο περιθώριο και τους κοιτάζουμε περιπαικτικά;

– Γιατί, όταν λάμπει μπροστά μας μια μικρή αχτίδα φωτός, εμείς γυρίζουμε οικειοθελώς το βλέμμα προς το σκοτάδι; Γιατί επιλέγουμε να ζούμε στο γκρίζο;

Η κοπέλα αυτή μάλλον δεν θα διαβάσει ποτέ τούτη την ανάρτηση. Θα ήθελα, όμως, να της πω ένα τεράστιο μπράβο. Όχι μόνο γιατί σκέφτηκε να δώσει χαρά στους συνανθρώπους της. Αλλά και γιατί συνέχισε να χαμογελά ακόμη κι όταν οι περισσότεροι την αρνήθηκαν. Λυπάμαι μόνο που δεν ήμουν μέσα σε κείνο το βαγόνι. Να της πω το μπράβο μου από κοντά. Τρώγοντας ένα κομμάτι από το κέικ της.

Η σημερινή συνταγή είναι αφιερωμένη σε αυτή την κοπέλα. Ένα γλυκό που μπορεί να σου φτιάξει την μέρα (και μπορεί να μοιραστεί εύκολα και στους γύρω μας). Φτιάξτε κι εσείς αυτές τις κρέπες πορτοκαλιού με σοκολάτα γάλακτος και μπισκότο. Μοσχομυρίζουν πορτοκάλι και πλημμυρίζουν το στόμα υπέροχη σοκολατένια γεύση. Φτιάξτε τες και μοιραστείτε τες. Όχι μόνο με τους αγαπημένους σας. Αλλά με την γειτόνισσα του διπλανού διαμερίσματος, με τον φούρναρη, με τον περιπτερά σας. Με όλους αυτούς που συναντάτε πάντα βιαστικά και ανταλάσσετε μια τυπική καλημέρα. Γιατί είναι ωραίο να ερχόμαστε κοντά. Κι ας το έχουμε σχεδόν ξεχάσει…

Κρέπες πορτοκαλιού με σοκολάτα γάλακτος και μπισκότο

Κρέπες πορτοκαλιού με σοκολάτα γάλακτος και μπισκότο

Κρέπες πορτοκαλιού με σοκολάτα γάλακτος και μπισκότο

Υλικά

Για τη ζύμη (14 μικρές ή 6 μεγάλες κρέπες):

  • 1 1/3 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/4 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • λίγο βούτυρο για το τηγάνι

Για τη γέμιση:

  • μαρμελάδα φράουλα (ή πραλίνα ή τυρί κρέμα)
  • μπισκότα σοκολάτας (γεμιστά ή απλά), χοντροσπασμένα

Για την επικάλυψη:

  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το βούτυρο, και ανακατεύετε καλά.

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το προσθέτετε και αυτό στο μπολ. Ανακατεύετε (κατά προτίμηση με σύρμα για να μην μείνουν καθόλου σβώλοι).

Καλύπτετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Αφού το βγάλετε από το ψυγείο, ζεσταίνετε 1 μικρό κομματάκι βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε λίγο από το μείγμα της κρέπας στο κέντρο του τηγανιού.

Με γρήγορες κυκλικές κινήσεις του τηγανιού, απλώνετε το μείγμα σε όλο το τηγάνι (ώστε να δημιουργηθεί ένα λεπτό στερεό στρώμα).

Το αφήνετε να ψηθεί για 1′, το γυρίζετε με προσοχή και από την άλλη πλευρά και ψήνετε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα. Βγάζετε την κρέπα σε ένα πιάτο.

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσει το μείγμα (βάζοντας πάντα λίγο βούτυρο στο τηγάνι πριν προσθέσετε νέο μείγμα).

Για την επικάλυψη:

Λιώνετε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί.

Σύνθεση:

Αλείφετε τις κρέπες με μαρμελάδα, πραλίνα ή τυρί κρέμα και πασπαλίζετε με μπόλικο τριμμένο μπισκότο.

Τις τυλίγετε σε ρολό και τις περιχύνετε με τη ζεστή σοκολάτα γάλακτος. Καταναλώνετε αμέσως.

Tip1: Η πρώτη κρέπα έχει πάντα λιγότερο καλή υφή από τις επόμενες. Η γεύση της, ωστόσο, είναι εξίσου καλή.

Tip2: Το τηγάνι που θα βάλετε τις κρέπες πρέπει να έχει κάψει πολύ καλά, ενώ το βούτυρο που θα βάζετε πριν από κάθε κρέπα πρέπει να είναι ελάχιστο για να μην βγουν βαριές οι κρέπες.

Tip3: Το κοσκινισμένο αλεύρι είναι σημαντική προϋπόθεση για να γίνουν οι κρέπες σας ελαφριές.

Tip4: Χρησιμοποιήστε μια κουτάλα σούπας ως μεζούρα για να ρίχνετε πάντα την ίδια ποσότητα μείγματος στο τηγάνι. Έτσι, όλες οι κρέπες σας θα έχουν ίδιο πάχος.

Κρέπες πορτοκαλιού με σοκολάτα γάλακτος και μπισκότο

Κρέπες πορτοκαλιού με σοκολάτα γάλακτος και μπισκότο

27 Σχόλια

υποβολή σχολίου
Χρυσαυγή (πριν από 3336 ημέρες)

Καλημέρα! Ωραία και ενδιαφέρουσα η αληθηνή ιστορία που έγραψες. Δεν έχω πάρει χαμπάρι το συμβάν.
Τις κρέπες όμως τις μυρίστηκα από χιλιόμετρα! Είναι πολύ χορταστικές, αφράτες έτσι παραγεμισμένες που τις έκανες και φυσικά πεντανόστιμες με όλα αυτά τα υλικά που μου αρέσουν μέσα!!!!!!!!!
Μπράβο Αναστασία μου!!!!!
Φιλιά πολλά!

    Αναστασία (πριν από 3334 ημέρες)

    Χαίρομαι που σου άρεσαν, Χρυσαυγή μου!
    Πολλά φιλιά!!!

Dimitra Decorasylum (πριν από 3336 ημέρες)

Δεν ξέρω πότε γίναμε τόσο “μικροί”. Δεν έχω δει το βίντεο, θα το ψάξω! Ευχαρίστως πάντως εγώ τιμούσα τις κρέπες σου 😉
Καλή Κυριακη!

    Αναστασία (πριν από 3334 ημέρες)

    Δήμητρά μου, έχω βάλει link με το βιντεάκι, αν θες να το δεις. Μπορείς να πατήσεις πάνω στη φράση “ιδιαίτερα ενδιαφέρον βίντεο” στην πρώτη σειρά της ανάρτησης.
    Σε φιλώ!

Ntina (πριν από 3336 ημέρες)

τολμω να πω ότι δεν είμαι σίγουρη αν κι εγω θα έπαιρνα ένα κομμάτι απο το κέικ της…δυστυχώς είμαστε πλέον οι περισσότεροι καχύποπτοι για τις προθέσεις του διπλανού μας…πάντως απο τις δικές σου τις κρέπες θα έτρωγα ευχαρίστως! λατρεύω τις κρέπες :) σε ευχαριστω που μας έφτιαξες τη μέρα με μια ακόμα γλυκιά στυνταγή!

    Αναστασία (πριν από 3334 ημέρες)

    Ντίνα μου, αυτός ακριβώς είναι ο προβληματισμός μου. Ότι η καχυποψία είναι πια στο αίμα μας. Και αναρωτιέμαι τι έφταιξε και φτάσαμε να γίνουμε τόσο επιφυλακτικοί.
    Πάρε κρεπούλα να γλυκαθείς! :-)

κικη (πριν από 3336 ημέρες)

Εύλογα τα ερωτήματα σου αναστασια μου, παρ ολες τις αντιδρασεις ενα μεγαλο μπραβο στην κοπελα! Φυσικα και ενα μεγαλο μπραβο σε σενα που καταφερες να μετρατρεψεις την κλασικη κρεπα σε ενα γκουρμε λαχταριστο και εντυπωσιακο γλυκισμα! Τελεια ιδεα!!
Πολλα φιλια!!

    Αναστασία (πριν από 3334 ημέρες)

    Χαίρομαι που σου άρεσαν οι κρέπες, Κική μου! Αν τις δοκιμάσεις, να μου πεις εντυπώσεις!
    Φιλάκια!

Ξανθή (πριν από 3336 ημέρες)

Η απομόνωση χαρακτηριστικό των καιρών ανά τον κόσμο. Νομίζω από φόβο πιο πολύ και μετά από αδιαφορία. Εξαιρετική η σκέψη της κοπέλας κι εσένα που μας το έκανες γνωστό.
Κρέπες γλυκές έχω χρόνια να φτιάξω κι ε΄δω που τα λέμε και αρμυρές ας είσαι καλά για την υπενθύμιση.
Φιλιά

    Αναστασία (πριν από 3334 ημέρες)

    Δεν ξέρω. Ίσως είμαι εγώ πολύ ρομαντική και περιμένω και από τους άλλους να είναι έτσι. Αλλά είναι όμορφο να επικοινωνείς, να επιτρέπεις στον άλλο να σε πλησιάσει. :-)
    Πολλά φιλάκια, Ξανθή μου!!!

Eleftheria Bogioglou από makelife (πριν από 3336 ημέρες)

πολύ ωραία ιδέα η γέμιση της κρέπας με το τριμμένο μπισκότο και τη μαρμελάδα! Όσο για αυτό το βίντεο που λες θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως πείραμα για τους κοινωνιολόγους ή τους ψυχολόγους. Σηκώνει πολύ κουβέντα και ανάλυση…Φιλιά Αναστασία!

    Αναστασία (πριν από 3334 ημέρες)

    Έχεις δίκιο, Ελευθερία! Είναι πολύ μεγάλο το θέμα. Και σηκώνει πολλή συζήτηση. Μπορούμε να το συζητήσουμε τρώγοντας μερικές κρέπες… 😉

Αριάδνη (πριν από 3335 ημέρες)

Τις εκανες υπέροχες!!!!!!!Ευγε

    Αναστασία (πριν από 3334 ημέρες)

    Ευχαριστώ, Αριάδνη μου! :-)

Amelie (πριν από 3335 ημέρες)

Δεν το έχω δει αυτό το βιντεάκι, θα το ψάξω όμως γιατί πρόκειται για θέμα που με προβληματίζει συχνά και με απασχολεί. Επειδή κινούμαι κατά αποκλειστικότητα με τα ΜΜΜ, διαπιστώνω καθημερινά ότι όλοι οι άνθρωποι πια είναι απομονωμένοι και αδιάφοροι ως προς τους υπόλοιπους, τους κοιτούν με περιέργεια ενίοτε αλλά είναι πλήρως προσηλωμένοι στους εαυτούς τους. Θέμα για προβληματισμό! Ευτυχώς έρχονται στο καπάκι αυτές οι νόστιμες, μυρωδάτες κρέπες και μας ανακουφίζουν ιδανικά!

    Αναστασία (πριν από 3334 ημέρες)

    Αμαλία μου, μπορείς να πατήσεις το link που έχω βάλει στην ανάρτηση (στην πρώτη σειρά της εισαγωγής, η φράση “ιδιαίτερα ενδιαφέρον βίντεο”) για να δεις το βιντεάκι. Κι εγώ κινούμαι ως επί το πλείστον με συγκοινωνία και βλέπω καθημερινά πόσο ψυχροί έχουμε γίνει.
    Πολλά φιλιά!

Αθηνά (πριν από 3335 ημέρες)

Καλημέρα Αναστασία μου! Όντως το βίντεο είναι χαρακτηριστικό του τί γινόμαστε εμείς οι ενήλικες όταν μεγαλώνουμε!! Μακάρι να ήταν λίγο καχύποπτος ο κόσμος μας! Οι κρεπούλες φαίνονται κολασμένες !! γιαμ γιαμ γιαμ για ακόμα μία φορά !! Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    Αναστασία (πριν από 3334 ημέρες)

    Χαίρομαι που σου άρεσαν οι κρέπες, Αθηνά μου! Δοκίμασέ τες και θα σου αρέσουν ακόμη πιο πολύ! 😉
    Φιλιά!

mia maria (πριν από 3335 ημέρες)

Τι όμορφη ιστορία! Και εμείς εδώ, που παλιότερα δεν ήμασταν έτσι, είναι σίγουρο πως σήμερα το ίδιο θα κάναμε :(
Πόσο λαχταριστές οι κρέπες σου!

    Αναστασία (πριν από 3334 ημέρες)

    Δυστυχώς, κι εμείς μια από τα ίδια είμαστε, Μαρία μου…
    Φιλιά!

Parentslandgr (πριν από 3335 ημέρες)

Μπορει να το ρίξαμε στις κρέπες το ΣΚ αλλα δυστυχώς τώρα μπηκα να διαβάσω την ανάρτηση. Αν το ειχα κανει νωρίτερα θα ήταν καλύτερες. Το αλλο ΣΚ θα κάνω τις γλυκές με αυτον τον τρόπο. Εχεις καμμια ιδεα να γινουν πιο ομορφες και οι αλμυρες; Οσο για το βιντεο το ειδα και εγω. Μαλιστα ο διπλανός της στην αρχη ηταν επιφυλακτικος αλλα στο τελος δεχτηκε κανοντας την κοπελα να πει ”Πολύ χαιρομαι που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δεχτηκατε. ” Πρεπει να ειμαστε λιγο επιφυλακτικοι αλλά πως μπορεσαν να πουν οχι στο γλυκό της χαμογελο αλλα ταυτοχρονα να καταγράφουν το γεγονος; Οσο για αυτους που σχολιασαν οτι δεν ειναι υγιεινο να βαζεις frosting στο μετρο ας τους αφησουμε να ”ζουν” στον αποστειρωμένο και ψυχρό τους κοσμο.

    Αναστασία (πριν από 3334 ημέρες)

    Κι εγώ πρόσεξα αυτό το σημείο στο βιντεάκι. Και το χαμόγελο της κοπέλας είναι τόσο γλυκό, τόσο ειλικρινές…
    Για τις αλμυρές κρέπες μπορείς να προσθέσεις στο μίγμα τριμμένο κίτρινο τυρί και γλυκιά πάπρικα. Καλή όρεξη: 😉

dolmadaki (πριν από 3335 ημέρες)

οι αμερικανοι ειναι λιγο περιεργοι…. θα θελα να δω τις αντιδρασεις των ελληνων σε τετοια κατασταση…. το οτι εκανε καποιους να χαμογελασουν με ενα κομματι κεικ λεει πολλα! τους εφτιαξε τη μερα!! οι κρεπες σου φοβερες!!

Ερμιόνη (πριν από 3334 ημέρες)

Αναστασία μου φοβάμαι ότι η εποχή που δείχναμε εμπιστοσύνη στον άγνωστο συνάνθρωπο έχει περάσει αναντιστρεπτί.
Δε σου κρύβω ότι έρχονται στιγμές που αντιμετωπίζω την ευγένεια με καχυποψία, ειδικά όταν προέρχεται από άτομο που δεν γνωρίζω προσωπικά.
Εν μέρει νομίζω τέτοιες αντιδράσεις είναι βάσιμες και δικαιολογημένες.
Σίγουρα πάντως το βιντεάκι που μοιράστηκες μαζί μας, δίνει τροφή για σκέψη.
Όσο για τις κρέπες… αχ αχ τι ωραία υλικά!
Εύκολες και σούπερ λαχταριστές!
Φιλιά και καλό βράδυ!

    Αναστασία (πριν από 3334 ημέρες)

    Εγώ, προφανώς, συνεχίζω να είμαι ρομαντική. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια. Αλλά θαυμάζω την ευγένεια και χαίρομαι ιδιαίτερα όταν έρχομαι σε επαφή με τέτοιους ανθρώπους. Όπως και να έχει, το βιντεάκι σηκώνει κουβέντα. :-)
    Πολλά φιλάκια!!!

tanja@the green mixer (πριν από 3334 ημέρες)

Δεν το έχω δει το βίντεο, πάντως και εγώ αν ήμουν στην Αμερική και το έβλεπα αυτό δεν νομίζω ότι θα έτρωγα. Μάλλον είμαι πολύ καχύποπτη και θα την πέρναγα για serial killer (βλέπω πολλά αστυνομικά). Πολύ ωραίες οι κρέπες!

    Αναστασία (πριν από 3334 ημέρες)

    Επειδή και οι Αμερικάνοι βλέπουν πολλά αστυνομικά, η κοπέλα έφαγε από το κέικ της για να διαλύσει τυχόν υποψίες… 😉
    Αν θες να δεις το βιντεάκι, πάτησε το link στην πρώτη σειρά της ανάρτησης μου.
    Πολλά φιλιά!

Απάντηση σε Αναστασία