Κροκέτες μπακαλιάρου με ζεστό ντιπ ντομάτας – κάπαρης

Ενδελεχείς μελέτες, που πραγματοποίησαν επιστήμονες του Ινστιτούτου Ξάπλας & Καλοπέρασης και για τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν επιστημονικές μέθοδοι τελευταίας γενιάς σε άντρες και γυναίκες 19-99 ετών, ανακάλυψαν πως η καλύτερη Κυριακή είναι αυτή που ακολουθείται από αργία. Οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε μια σειρά εξετάσεις και πειράματα, τα οποία επιβεβαίωσαν πως η λέξη “Κυριακή” αλλάζει νόημα αν συνοδεύεται από τις λέξεις “Δευτέρα” και “ξεκούραση”. Όταν οι τρεις λέξεις συνυπάρχουν στην ίδια πρόταση, ο ανθρώπινος εγκέφαλος παύει να παράγει την ουσία “τελείωσε-το-σαββατοκύριακο-αρχίζει-νέα-βδομάδα-και-έχω-ένα-σωρό-δουλειές” και εκκρίνει την ορμόνη “έχω-ένα-σωρό-δουλειές-αλλά-δεν-με-νοιάζει-γιατί-το-σαββατοκύριακο-παρατείνεται”. Η εν λόγω χημική λειτουργία του εγκεφάλου καταλήγει σε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω συμπτώματα:

-χαμόγελο ευτυχίας με πρωτοφανή διάρκεια

-ενισχυμένη διάθεση για βόλτες ή/και συναναστροφή με φιλικά πρόσωπα

-παρατεταμένο χουζούρι με προσκόλληση σε έπιπλα που προάγουν την οριζόντια στάση (βλέπε καναπές, κρεβάτι, ράντζο, αιώρα)

-επιλεκτική αμνησία ως προς τυχόν υποχρεώσεις/εκκρεμότητες/καθήκοντα/αγγαρείες

-γενικευμένη και άνευ όρων αποδοχή της αντίληψης “Η ζωή είναι ωραία”

Οι επιστήμονες ενημερώνουν πως αν κι εσείς εμφανίσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αντιθέτως, προτείνουν να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρο, φροντίζοντας ωστόσο να ενημερωθείτε για την αιτία της εκάστοτε αργίας. Με άλλα λόγια, μάθετε επιτέλους τι αντιπροσωπεύει η αργία της συγκεκριμένης μέρας. Γιατί μην ξεχνάτε ότι δεκάδες ρεπόρτερ καραδοκούν εκεί έξω με το μικρόφωνο ανά χείρας και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να σας κάνουν την κλασική ερώτηση “Τι γιορτάζουμε σήμερα;”. Κρίμα να σας καταγράψει η κάμερα καθώς θα ξύνετε αμήχανα το κεφάλι, περιμένοντας τη θεία φώτιση για να απαντήσετε… Τώρα σχετικά με την αυριανή αργία, μην περιμένετε να σας κάνω μάθημα ιστορίας. Είπαμε, ανοίξτε κανένα βιβλίο ή κάντε μια αναζήτηση στο ίντερνετ αν δεν γνωρίζετε τι γιορτάζουμε αύριο. Εγώ το μόνο που διατίθεμαι να κάνω για σας είναι να σας δώσω μια συνταγή για το αυριανό σας τραπέζι. Και αφού την 25η Μαρτίου συνηθίζουμε να τρώμε μπακαλιάρο, σας έχω μια πρόταση για κροκέτες μπακαλιάρου με ζεστό ντιπ ντομάτας-κάπαρης. Φτιάξτε τις συγκεκριμένες κροκέτες, βουτήξτε τις σε αυτό το μεσογειακό και πανεύκολο ντιπ και απολαύστε την αργία με… ευτυχισμένο στομάχι.

Υ.Γ.1 Πριν προχωρήσω όμως στη συνταγή, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελπίδα από το Elpida’s little corner! για το βραβείο που μου χάρισε:

Η Ελπίδα είναι ένα χαμογελαστό και γλυκύτατο κορίτσι (μπορεί να μην γνωριζόμαστε προσωπικά, αλλά εγώ αυτό εισπράττω κάθε φορά που μπαίνω στο μπλογκ της) και οπαδός της τροφοανακύκλωσης (πράγμα που την κάνει ακόμη πιο αξιαγάπητη στα μάτια μου). Όσοι επισκεφθείτε τη μικρή της γωνιά, θα βρείτε συνταγές για να αξιοποιήσετε φαγητό που σας έχει περισσέψει αλλά και πολλές ακόμη συνταγές με κύριο γνώμονα την απόλυτη νοστιμιά! Ελπιδάκι, σ’ ευχαριστώ πολύ για το βραβείο! Ο μόνος λόγος που δεν θα ακολουθήσω τους όρους του γράφοντας 11 πράγματα για μένα είναι ότι το έκανα πολύ πρόσφατα. Όσοι χάσατε τις 11 φοβερές αποκαλύψεις μου, μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ. Και όσοι θέλετε να τις ξαναθυμηθείτε, πάλι στο ίδιο link θα τις διαβάσετε…

Υ.Γ.2 Έχω πάρει κι άλλο ένα βραβειάκι αλλά γι’ αυτό θα σας μιλήσω την επόμενη φορά!

Και τώρα επανερχόμαστε στη συνταγή!

 

Κροκέτες μπακαλιάρου με ζεστό ντιπ ντομάτας - κάπαρης

Κροκέτες μπακαλιάρου με ζεστό ντιπ ντομάτας – κάπαρης

Κροκέτες μπακαλιάρου με ζεστό ντιπ ντομάτας – κάπαρης

Υλικά

Για τις κροκέτες (περίπου 20 μικρές κροκέτες):

  • 350γρ. φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο
  • 1 μικρή πατάτα (περίπου 100γρ.) τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 1 1/2 φλιτζ. μπύρα
  • 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού σουμάκ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι / πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

Για το ντιπ:

  • 4-5 ντοματίνια πομοντόρο (ώριμα αλλά σφιχτά) κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κουτ. σούπας κάπαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι / πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για τις κροκέτες:

Μαδάτε με τα χέρια σας τον μπακαλιάρο σε πολύ μικρά κομματάκια, προσέχοντας να αφαιρέσετε τυχόν κόκαλα και πέτσα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε την μπύρα με το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά, ώστε να έχετε έναν ομοιογενή χυλό χωρίς γρομπαλάκια.

Προσθέτετε στο χυλό όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ηλιέλαιο, και ανακατεύετε καλά, μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αν το μίγμα σας είναι πολύ υγρό, προσθέτετε λίγο ακόμη αλεύρι (προσοχή να μην βάλετε πάρα πολύ), ενώ αν θέλετε να αραιώσετε το μίγμα, προσθέτετε λίγη μπύρα.

Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει (περίπου 1 ώρα).

Αφού σφίξει, το βγάζετε από το ψυγείο και παίρνετε κουταλιές από το μίγμα τις οποίες τηγανίζετε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι οι κροκέτες σας να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές (μόλις είναι έτοιμες από τη μία πλευρά, τις γυρνάτε και από την άλλη να πάρουν χρώμα).

Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.

Για το ντιπ:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Τις αφήνετε για 2′-3′ (δεν θέλουμε να λιώσει η ντομάτα, μόνο να ζεσταθεί) και στη συνέχεια προσθέτετε την κάπαρη, ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Σερβίρετε τις μπακαλιαροκροκέτες ζεστές και τις συνοδεύετε με το ντιπ.

Tip1: Για να ξαρμυρίσετε τον μπακαλιάρο τον βάζετε σε νερό για 24 ώρες, το οποίο αλλάζετε ανά διαστήματα.

Tip2: Αν δεν έχετε σουμάκ, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με πάπρικα (κατά προτίμηση καπνιστή).

Tip3: Μην κάνετε τις κροκέτες πολύ μεγάλες, για να τηγανιστούν ομοιόμορφα και εξωτερικά και εσωτερικά.

Tip4: Αν δεν έχετε πομοντόρο, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με κανονικές ντομάτες (ώριμες αλλά σφιχτές).

Tip5: Αν η κάπαρη που έχετε είναι πολύ αλμυρή, φροντίστε να την ξεβγάλετε με νερό προτού τη χρησιμοποιήσετε.

Tip6: Συνοδεύστε το ντιπ σας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Του πάει πολύ! Κι αν σας αρέσουν τα καυτερά, προσθέστε στο ντιπ σας και λίγο τσίλι.

Κροκέτες μπακαλιάρου με ζεστό ντιπ ντομάτας - κάπαρης

Κροκέτες μπακαλιάρου με ζεστό ντιπ ντομάτας – κάπαρης

89 Σχόλια

υποβολή σχολίου
homemade (πριν από 4022 ημέρες)

πολύ ωραίες κροκέτες μπακαλιάρου….να σαι καλά
όντως αυριο θα ξεκουραστούμε…χαχαχα

    sundayspoon (πριν από 4021 ημέρες)

    Χαίρομαι που σου άρεσαν!
    Καλή ξεκούραση!!! Φιλιά!

Lila Xagorari (πριν από 4022 ημέρες)

Tέλειες κροκετούλες μπακαλιάρου, το ντιπ υπέροχο, θα διαβάσω την συνταγή σήμερα γύρω στις 4 το μεσημέρι ζωντανά στο http://www.sinwebradio.com!!!!!!

    sundayspoon (πριν από 4021 ημέρες)

    Τιμή μου!!!
    Πολλά φιλάκια κι ευχαριστώ πολύ!

Marion Cine (πριν από 4022 ημέρες)

χαχαχα! Υπέροχο πιάτο πραγματικά!!! Και εξαιρετική εμφάνιση! Πολύ ωραίες γεύσεις! Συγχαρητήρια και για τα βραβειάκια σου! Πολύ καλή ανάρτηση!:)

    sundayspoon (πριν από 4021 ημέρες)

    Ευχαριστώ πολύ, Marion! Να είσαι καλά!
    Φιλιά!

Silena (πριν από 4022 ημέρες)

Πολύ νόστιμες φαίνονται οι κροκέτες σου και με το ντιπ θα είναι όνειρο!!!
Χαίρομαι αφάνταστα που θα παραταθεί έστω και για μια μέρα το χουζούρι!!!
Συγχαρητήρια για τα βραβεία σου Sundayspoon, τα αξίζεις!!!!

    sundayspoon (πριν από 4021 ημέρες)

    Το ντιπ σίγουρα αναδεικνύει τις κροκετούλες! Δοκίμασέ το και θα μου πεις!
    Χουζούρι 4ever!!!!
    Τα φιλιά μου!

mommyinhappiness (πριν από 4022 ημέρες)

Κατάφερες και με έπεισες να μαγειρέψω μπακαλιάρο, εγώ που ούτε να τον δω δεν ήθελα!

    sundayspoon (πριν από 4021 ημέρες)

    Αυτό κι αν είναι επιτυχία! Θα χαρώ πολύ να το δοκιμάσεις και να σου αρέσει!
    Φιλάκια!

princess (πριν από 4022 ημέρες)

Καταρχήν συγχαρητήρια για τα βραβειάκια σου!
Συγχαρητήρια και για τις σημερινές φωτογραφίες σου! Ο μπακαλιάρος σε αυτή του την εκδοχή (με λίγη σκορδαλιά όμως για πιο χωριάτικη γεύση) είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα. Φαίνεται νοστιμότατο!

    sundayspoon (πριν από 4021 ημέρες)

    Ευχαριστώ πολύ, princess!
    Κι εμένα μου αρέσει πολύ η σκορδαλιά! Αν όμως αποφασίσεις να χαρίσεις φιλιά μετά το φαγητό, καλύτερα προτίμησε αυτό το ντιπ… 😉

Charalampidou Elpida (πριν από 4022 ημέρες)

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα τόσο καλά σου λόγια!!!!!! :) :)
Θα χαρώ πολύ να γνωριστούμε και από κοντά!!!!!!
Συγχαρητήρια για το βραβείο σου,το αξίζεις άλλωστε!!!!!
Η συνταγή σου φανταστική δεν έχω λόγια!!!!!
Α!!!!!Εννοείται θα δοκιμαστεί!!!!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!!!!!

    sundayspoon (πριν από 4021 ημέρες)

    Ελπιδάκι, τα εννοώ όσα είπα!
    Θα χαρώ να δοκιμάσεις τη συνταγή και να επιστρέψεις με εντυπώσεις!
    Πολλά φιλάκια κι από μένα! Να περάσεις όμορφα!

Φιλία (πριν από 4022 ημέρες)

Ααααα…… πολύ ενδιαφέρον αυτό το ντιπ!!!!! Θα “εκτελεστεί” σίγουρα σε πρώτη ευκαιρία!!!!
Τις κροκέτες μπακαλιάρου τις λατρεύω βέβαια!!!! Και την ανάρτηση σου την καταχάρηκα!!!!
Φιλιά πολλά

    sundayspoon (πριν από 4021 ημέρες)

    Είναι πολύ ωραίο και πανεύκολο ντιπ και ταιριάζει υπέροχα με τις κροκέτες! Δοκίμασέ το!
    Πολλά φιλάκια!!!

Stella Papadaki (πριν από 4022 ημέρες)

Μμμμμμμμμ αύριο θα περάσω απο το σπιτι σου που ειναι η μέρα του μπακαλιάρου!

    sundayspoon (πριν από 4021 ημέρες)

    Καλώς να ορίσεις, Στέλλα μου! 😉
    Φιλάκια!

Kitchen Stories (πριν από 4022 ημέρες)

Α, να και οι σούπερ κροκέτες! Νοστιμότατες και ιδιαίτερες με το κοκκινοπράσινο ντιπ.
Το σίγουρο είναι ότι τα υλικά δένουν υπέροχα όλα μαζί για μια μοναδική, γευστική απόλαυση.

Να περάσεις όμορφα στη παράταση του Σαββατοκύριακου. :)
Με γεια το βραβείο!
Z.

    sundayspoon (πριν από 4021 ημέρες)

    Χαίρομαι που σου άρεσαν οι κροκετούλες και το ντιπ, Ζαμπία μου!
    Κι εσύ να περάσεις υπέροχα και να ξεκουραστείς!
    Πολλά φιλάκια!!!!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ (πριν από 4022 ημέρες)

Αν και δεν είμαι φίλη του ψαριού (ναι,ναι,όσο παράξενο κι αν ακουγεται για δελφινάκι) μου φαίνεται ωραία η συνταγή σου..Ειναι και επικαιρος ο μπακαλιάρος – τον τρώτε εκεί στην Ελλάδα την αυριανή ημέρα και μάλλο γι αυτό έβαλες αυτή τη συνταγή με μπακαλιάρο
Να χαρείς το βραβείο σου..Παω να γνωρισω το μπλοκ

    sundayspoon (πριν από 4021 ημέρες)

    Δελφινάκι μου, οι συγκεκριμένες κροκέτες δεν βγάζουν καθόλου ψαρίλα, χάρη στην πατάτα και τα μυρωδικά. Δοκίμασέ τες άφοβα!!! 😉
    Πολλά φιλάκια και καλή πλοήγηση στο μπλογκ της Ελπίδας!

Gatos SeOistro (πριν από 4022 ημέρες)

Παρομοιες κροκετες θα τσακισω αυριο ναι!Αλλα αυτες που περιεγραψες μολις τωρα και σε συνδιασμο με την ντοματα με εκανε να θελω να τρεξω να μαγειρεψω ευθυς αμεσως και πειναω σαν λυκος!
Δεν προλαβαινω ομως και θα προσπαθησω να την κανω καποια στιγμη γιατι φαινεται τελεια!
Καλο σου βραδυ

    sundayspoon (πριν από 4021 ημέρες)

    Όταν βρεις λίγο χρόνο, αξίζει να τις δοκιμάσεις! Και βεβαια, θα χαρώ να μάθω σχόλια και εντυπώσεις!
    Να περάσεις όμορφα!
    Τα φιλιά μου!

Neli (πριν από 4022 ημέρες)

Πολύ ωραίο πιάτο,μου άρεσε που το συνόδεψες μ αυτο το ντίπ,για την υπόλοιπη ανάρτηση δε θα πω τίποτε,τα έχω πεί άλλες φορες ,την απόλαυσα οπως και κάθε φορά.Καλά να περάσεις αυριο,φιλιά.

    sundayspoon (πριν από 4021 ημέρες)

    Νέλη μου, χαίρομαι πολύ που βρήκες εξίσου απολαυστικές και την συνταγή και την εισαγωγή της!
    Πολλά φιλάκια και να περάσεις υπέροχα!

mm_skg (πριν από 4022 ημέρες)

Υπεροχες οι μπακαλιαροκροκεττες σου Αναστασια μου, και για τον ντιπ της ντοματας δεν εχω λογια! Ο υγραλατος μπακαλιαρος ειναι απο τα αγαπημενα μου υλικα; συνηθως ξαλμυριζω μια σχετικα μεγαλη ποσοστητα και μετα τον διατηρω στην καταχψυξη, ωστε να τον εχω ετοιμο για μαγειρεμα.
Καλη εβδομαδα!

    sundayspoon (πριν από 4021 ημέρες)

    Μαρινάκι, σωστή σε βρίσκω! Έτσι τον έχεις ξαλμυρισμένο και είσαι έτοιμη για μαγειρικές περιπέτειες ανά πάσα στιγμή!
    Πολλά φιλάκια!

The Dark Chef (πριν από 4022 ημέρες)

Α, εγώ στο έχω ξαναπεί: Μου αρέσει που πάντα κάτι “πειράζεις”, κάτι προσθέτεις στα κλασικά, συνηθισμένα υλικά και κάνεις τη διαφορά! Εδώ ας πούμε κρατάω το σουμάκ (που το ξέρω και ακόμα -ντροπή μου!- δεν το έχω χρησιμοποιήσει) και όσο κι αν μου αρέσει η σκορδαλιά, το ντιπ ντομάτας ειδικά αν είναι και λίγο καυτερό, μια χαρά το βρίσκω για συνοδευτικό των μπακαλιαροκροκετών!

Όσο για τον πρόλογο της συνταγής, ένα έχω να πω: Πως κατάφερες και διάβασες το μυαλό μου; :)))
Φιλιά πολλά Κυριακάτικο Κουτάλι και καλά χουζουρέματα! :)

    sundayspoon (πριν από 4021 ημέρες)

    Dark μου, τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται! Εσύ τα σκέφτηκες, εγώ τα έγραψα! 😉
    Το ντιπάκι είναι πολύ νόστιμο! Εγώ πρόσθεσα και τσίλι και ήταν ελαφρώς καυτερό και το απολαύσαμε δεόντως. Πραγματικά αναδείκνυε τις κροκέτες! Και το σουμάκ έδενε πολύ ωραία με τα φρέσκα μυρωδικά της κροκέτας! Δοκίμασέ το!
    Πολλά φιλιά και καλή ξεκούραση!

Κική (πριν από 4022 ημέρες)

ΛΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ;;;;;;;ΜΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!!!!!!!!Α!!!ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΑΚΙ

    sundayspoon (πριν από 4021 ημέρες)

    Φυσικά και να προσπαθήσεις! Και για ό,τι χρειαστείς θα χαρώ πολύ να βοηθήσω!
    Τα φιλιά μου, Κική!

mia maria (πριν από 4021 ημέρες)

Πολύ ωραία και τα δύο! Οι κροκέτες λαχταριστές και το dip πολύ ταιριαστό!
Συγχαρητήρια για το βραβείο:)

    sundayspoon (πριν από 4021 ημέρες)

    Ευχαριστώ, Μαρία μου! Να είσαι καλά!
    Καλά να περάσεις! Φιλάκια!

Ειρήνη (πριν από 4021 ημέρες)

τι ωραιο και επικαιρο!κ το ντιπ πολυ ξεχωριστη ιδεα!

DIMI (πριν από 4021 ημέρες)

Καλημέρα Αναστασία μου!!Χρόνια πολλά!!Οι κροκέτες σου σούπερ,καί πολύ ιδιαίτερο καί νοστιμότατο τό ντιπ πού τίς συνοδεύουν!!Συγχαρητήρια γιά τό βραβείο!!Νά τά χιλιάσης!!Εξαιρετική η παρουσίαση όπως καί οι φωτογραφίες σου!!Καλά νά περάσης!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

    sundayspoon (πριν από 4019 ημέρες)

    Χαίρομαι που σου άρεσαν, Dimi μου! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Να είσαι καλά!
    Φιλάκια πολλά!

Anastasia (πριν από 4021 ημέρες)

Πολύ εμπνευσμένη η εισαγωγή σου…γέλασα πολύ! Η συνταγή σου πολύ ιδιαίτερη και φαντάζομαι οτι οι κροκέτες θα ταιριάζουν εξαιρετικά με το ντιπ!Καλή συνέχεια!

    sundayspoon (πριν από 4019 ημέρες)

    Αναστασία μου, θεωρώ ότι το ντιπ κάνει τις κροκέτες ακόμη καλύτερες! Δοκίμασέ το για να μου πεις αν συμφωνείς!
    Φιλιά πολλά!

Tante Kiki (πριν από 4021 ημέρες)

Μπορεί να λάτρεψα τις κροκέτες σου από το Fb αλλά δεν άντεξα να μην έρθω κι από δω, να …τσιμπήσω 2-3!! Εντάξει δεν θα πάρω άλλες είμαι ευγενική!!! Εξάλλου δεν περίσσεψαν!!! Υπέροχες, πεντανόστιμες, διαφορετικές αλλά και λαχταριστές!!!
Αναστασία μου, συμφωνώ με την εμπνευσμένη σου εισαγωγή κι έχω παρουσιάσει όλα τα συμπτώματα αλλά λέω να μην επισκεφθώ γιατρό γιατί αύριο θα …τελειώσουν!!!! -:))
Φιλάκια!

    sundayspoon (πριν από 4019 ημέρες)

    Κική μου, καλά έκανες και δεν επισκέφθηκες γιατρό! Αυτά τα συμπτώματα είναι τα καλύτερα! Άλλωστε, το λένε και οι ειδικοί… χαχα!
    Πολλά φιλάκια!!!

Martha (πριν από 4021 ημέρες)

Πολύ σωστά φοράς το σκούφο του μάγειρα Sunday spoon, αφού είσαι επαγγελματίας και μερακλής σεφ, πώς να το κάνουμε; Θεϊκό πιάτο και για σήμερα, απόλαυση!!! Να’σαι καλά Αναστασία μας!!!

    sundayspoon (πριν από 4019 ημέρες)

    Καλή μου Μάρθα, ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου!!! Με τιμάς!!!
    Πολλά φιλάκια!!!

nadia (πριν από 4021 ημέρες)

Δεν έχω καταφέρει μέχρι τώρα να φτιάξω κροκέτες μπακαλιάρου.Φαίνονται λαχταριστοί.Μήπως ήρθε η ώρα?

    sundayspoon (πριν από 4019 ημέρες)

    Ήρθε! Δοκίμασέ τες! Είναι πανεύκολες και πολύ νόστιμες!

Beauty Follower (πριν από 4021 ημέρες)

δεν ειμαι του μπακαλιαρου, αλλα το ντιπ θα το δοκιμάσω!

NEW POST

http://beautyfollower.blogspot.gr/2013/03/greek-national-holiday.html

    sundayspoon (πριν από 4019 ημέρες)

    Ελπίζω να σου αρέσει! Καλά μαγειρέματα!

Dimitra (πριν από 4021 ημέρες)

Πως να σχολιάσουμε τη συνταγή με αυτά τα ωραία που μας γράφεις στην αρχή;; Χα χα χα
Οι έρευνές σου είναι απόλυτα έγκυρες ομολογώ:)
Η εναλλακτική ιδέα για το ντιπ ειναι υπέροχη για όσους δεν τρώνε σκορδαλιά όπως ο αντρούλης μου!!! Έχω φάει τόση σήμερα που με βλέπω να κοιμάμαι καναπέ!!!

    sundayspoon (πριν από 4019 ημέρες)

    Εγκυρότατες, Δήμητρα! Κορυφαίοι επιστήμονες τις επιβεβαιώνουν! χιχιχι!
    Το ντιπ ταιριάζει πολύ! Φτιάξτο στον αντρούλη σου και πες μου εντυπώσεις!
    Φιλάκια!!!

Ξανθή (πριν από 4021 ημέρες)

Αυτή η εισαγωγή σου πολύ μου άρεσε μόνο που φέτος για για κάποιους λόγους δεν μπόρεσα να σκεφτώ μ΄αυτό τον τρόπο.
Εγώ σήμερα έφτιαξα ρολό μπακαλιάρου κατά επιθυμίαν του συζύγου αλλά αυτό το ντιπ αν το είχα δει πιο νωρίς θα το έφτιαχνα αντί σκορδαλιάς που κι αυτή δεν έκανα αλλά μου χάρισαν δυο κουταλιές για το καλό.
Το κρατώ για μια άλλη φορά.
Χρόνια Πολλά!!

    sundayspoon (πριν από 4019 ημέρες)

    Ωραίο και το ρολό μπακαλιάρου! Αν το ήξερα νωρίτερα, θα σου αντάλλασσα μερικές κροκέτες με καναδυό κομμάτια! Για να υπάρχει ποικιλία στα τραπέζια μας!
    Φιλάκια!

Χρυσαυγή (πριν από 4021 ημέρες)

Γειά σου Sunday που η Κυριακή σου πήρε παράταση και την Δευτέρα!!
Αυτά τα ινστιτούτο κάνουν πολυ καλές μελέτες και με έγκυρο αποτέλεσμα πάντα!! χαχαχαχαχα
Συγχαρητήρια για το βραβείο και συγχαρητήρια για την συνταγή.
Διαφορετικός ο μπακαλιάρος και ποιο εκσυγχρονισμένος από τον κλασσικο τηγανιτό.

Η σάλτσα ή το ντιπ όπως το βαφτίζεις είμαι σίγουρη ότι το δροσίζει και σπάει την λαδερή γεύση που έχει η κροκέτα. Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός που έκανες!! Σούπερ φαγητό!!

    sundayspoon (πριν από 4019 ημέρες)

    Χρυσαυγή μου, αυτές τις έρευνες τις εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια! 😉
    Το ντιπ ταιριάζει πολύ με τις κροκέτες και τους δίνει έξτρα γεύση! Αν το κάνεις όμως, πρόσεξε να μην τηγανίσεις τις ντομάτες πολύ, γιατί τότε θα λιώσουν και θα γίνουν σάλτσα!
    Φιλάκια!

donkey and the carrot (πριν από 4021 ημέρες)

μπορώ να τρώω μόνο αυτό. Για μήνες!

ΕΛΕΝΗ (πριν από 4021 ημέρες)

Αναστασία μου η συνταγή είναι άπαιχτη, μπράβο σου!Πως τα καταφέρνεις να με ξελιγώνεις κάθε φορά τελικά;χαχαχα!!!Συγχαρητήρια και για το βραβείο σου!!!Μπράβο!
Πολλά πολλά φιλιά!

    sundayspoon (πριν από 4019 ημέρες)

    Ελενάκι, πολύ χαίρομαι που σε ξελιγώνω! 😉
    Πολλά φιλάκια και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Μαμά Κουκουβάγια Βέρα (πριν από 4021 ημέρες)

Πολύ μου αρέσουν οι συνταγές που είναι μοντέρνες εκδοχές της παράδοσης!

Notoula (πριν από 4020 ημέρες)

Καλημέρα
Υπέροχες οι κροκέτες σου! Το ντιπ θα είναι πεντανόστιμο αν και δεν μπορώ να το γευτώ η ίδια διότι δεν μου αρέσει η ντομάτα.
Πόσο γέλασα με τον πρόλογό σου και πόσο δίκιο έχεις!
Η Ελπίδα όντως έχει ένα πολύ όμορφο blogόσπιτο και οι ιδέες της είναι πάντα τόσο πρωτότυπες.
Καλή εβδομάδα εύχομαι!

    sundayspoon (πριν από 4019 ημέρες)

    Νοτούλα μου, αν σου άρεσαν οι κροκέτες, μπορείς να τις συνοδεύσεις και με μια κλασική σκορδαλιά ή ένα δροσερό γιαουρτάκι!
    Πολλά φιλάκια!

Tis Annios (πριν από 4020 ημέρες)

Kαλημέρα,καλημέρα,
Με μπόλικο χιούμορ σου χω χαρίσει ένα βραβείο,θα χαρώ να το πάρεις!!

Roula T. (πριν από 4020 ημέρες)

Μιαμμμμ πεντανόστιμο Αναστασία μου!!!
Φιλάκια πολλά.

Selcouth (πριν από 4020 ημέρες)

Καταρχήν συγχαρητήρια για το βραβείο! Πάντα τέτοια Sunday!
Όσο για τις μελέτες… Κρίμα που δεν έχω πια κινητό με κάμερα να σου δείξω την αποχαύνωση σε όλο της το μεγαλείο!
Η συνταγή είμαι σίγουρη ότι θα είναι φανταστική! Ο χυλός μου έχει εξάψει την περιέργεια! Φαντάζομαι ότι θα μπορώ να τον χρησιμοποιήσω και σε άλλα φιλέτα ψαριών. Μ’ αρέσει που έχεις και αρκετές εναλλακτικές στο ντιπ. Καμιά φορά λείπει κάτι και βαριέμαι να πάω να το πάρω. :(
Πολλά πολλά φιλιά Sunday! Καλό μεσημέρι και καλή συνέχεια!

    sundayspoon (πριν από 4019 ημέρες)

    Μήπως πήρες κι εσύ μέρος στην έρευνα, Sel;;; χαχαχα!
    Ο χυλός ταιριάζει όχι μόνο σε φιλέτα ψαριών αλλά και σε γαρίδες (ιδανική λύση για νηστεία)!
    Πολλά φιλάκια!

astroneraidoula (πριν από 4020 ημέρες)

Έχω ερώτηση – φωτιά: Επειδή εγώ δεν θα φάω ποτέ στη ζωή μου μπακαλιάρο, σε καμία μορφή του, ούτε παστό, ούτε φρέσκο, ούτε βραστό, ούτε τηγανιτό, ακόμα και αν με πληρώσουν ……… ΠΕΙΡΑΖΕΙ να κάνω τις κροκέτες με κοτόπουλο;;;;;;;;;;;;;;; Σε έστειλα ε;;;; Τι να κάνω, που ακόμα και στην λέξη “μπακαλιάρος” ανατριχιάζω;;;;;
Φιλιά!

    sundayspoon (πριν από 4019 ημέρες)

    Αστρονεραϊδούλα, μην μου αγχώνεσαι καθόλου! Αν γενικά τρως ψάρια αλλά δεν σου αρέσει ο μπακαλιάρος, δοκίμασε τη συνταγή με άλλο φιλέτο λευκού ψαριού (π.χ. γλώσσα). Αν γενικά δεν τρως ψάρια και θες να χρησιμοποιήσεις κοτόπουλο, θα σου πρότεινα να κόψεις το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια ή λεπτές λωρίδες και, αφού το πανάρεις με τον χυλό μπύρας-αλευριού (ψωρίς την τριμμένη πατάτα), να το τηγανίσεις μέχρι να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές. Αν χρειάζεσαι κάτι άλλο, θα χαρώ να βοηθήσω!
    Καλά μαγειρέματα!

Ερμιόνη (πριν από 4020 ημέρες)

Τι φοβερός πρόλογος :)
Και αληθινός πέρα για πέρα!!
Πόσο μου αρέσουν τα κείμενα σου Αναστασία μου! Και μετά έρχονται οι ωραίες και πάντα ιδιαίτερες συνταγές σου να μας ξελιγώσουν!
Τι φανταστική πρόταση! Αυτές οι κροκέτες μου έκλεψαν την καρδιά με τα υπέροχα υλικά τους!
Φιλιά πολλά!

    sundayspoon (πριν από 4019 ημέρες)

    Ερμιόνη μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Χαίρομαι που σου άρεσε ολόκληρη η ανάρτηση!
    Πολλά φιλάκια!

Helen Gr (πριν από 4019 ημέρες)

Υπέροχες κροκέτες, αγαπημένες, γευστικά άριστες και τα υλικά τους ταιριαστά.
Μου άρεσε και η σάλτσα με την οποία τις συνόδευσες. Πρωτότυπη ιδέα, μπράβο!
Φιλιά.

    sundayspoon (πριν από 4019 ημέρες)

    Να είσαι καλά, Ελένη μου! Σ’ ευχαριστώ πολύ!
    Φιλάκια!

Marianthi Moreti (πριν από 4019 ημέρες)

Πολύ ωραία η συνταγύ σου! Τα κρεμμυδάκια και η πάπρικα θα δίνουν φοβερή γεύση στο μπακαλιάρο!!! Θα τη δοκιμάσω ανεξάρτητα από 25η Μαρτίου.

Ευχαριστούμε

    sundayspoon (πριν από 4017 ημέρες)

    Τα κρεμμυδάκια και το σουμάκ (ή εναλλακτικά η πάπρικα) καλύπτουν την ψαρίλα και κάνουν τις κροκέτες ακόμη πιο νόστιμες! Θα χαρώ να τις δοκιμάσεις!
    Τα φιλιά μου!

Sweet Dreams (πριν από 4018 ημέρες)

Πολύ θα ήθελα να συμμετάσχω σε σεμινάρια του Ινστιτούτου Ξάπλας και Καλοπέραασης!!
Όσο για τον μπακαλιάρο μεγάλη διαφορά πρέπει να κάνουν τα μπαχαρικά που έβαλες!!

    sundayspoon (πριν από 4017 ημέρες)

    Όλοι θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτά τα σεμινάρια… δια βίου! χιχι!
    Τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά χαρίζουν άρωμα και έξτρα γεύση! Δοκίμασέ τα!
    Φιλάκια!

SPYRIDOULA (πριν από 4018 ημέρες)

Πόσο γέλασα με τον πρόλογο της ανάρτησης σου!Απολαυστικότατος όπως είμαι σίγουρη οτι θα είναι και οι κροκέτες σου!Τέλειες φαίνονται και το ντιπ φανταστικό!Συγχαρητήρια και για τα βραβεία σου!Φιλάκια πολλά!

    sundayspoon (πριν από 4017 ημέρες)

    Σπυριδούλα μου, χαίρομαι που σου άρεσαν! Αξίζει να δοκιμάσεις τις κροκετούλες! Όσο για το ντιπ, ταιριάζει υπέροχα!
    Φιλάκια!!!

thegreenmixer.com (πριν από 4018 ημέρες)

Εκτός απο καλή μαγείρισα είσαι και επιστήμονας!!!
Μου αρέσει που έκανες πιο γκουρμέ μπακαλιαράκι και το ντίπ πρέπει να πηγαίνει και μέ ένα σωρό άλλα φαγητάκια

    sundayspoon (πριν από 4017 ημέρες)

    Φαίνονται τα πτυχία, ε; χαχαχα!
    Όντως, το ντιπ ταιριάζει και σε άλλα πιάτα! Προσωπικά, θα το έβαζα ευχαρίστως ως συνοδευτικό σε κοτόπουλο πανέ και κροκέτες παντός είδους!
    Φιλιά!

Sofia Sofeto (πριν από 4018 ημέρες)

Έστω και καθυστερημένα , λόγο ταξιδιού , σε ξαναβρήσκω!
Τι λαχταριστές κροκέτες έφτιαξες καλή μου!!!
Μπουκιά και συγχώριο , που θα έλεγε και ο Μαμαλάκης…
Να είσαι καλά και να μαγειρεύεις έτσι!

    sundayspoon (πριν από 4017 ημέρες)

    Σοφάκι, ελπίζω να πέρασες όμορφα στο ταξίδι σου! Πάρε και μπακαλιαροκροκέτα! Έτσι, για το καλό που ξανασμίξαμε! 😉
    Πολλά φιλάκια!

Katerina Verigka (πριν από 4017 ημέρες)

Καταπληκτικός πρόλογος και πολύ ιδιαίτερη συνταγή! Καλό σαββατοκύριακο φιλιά!

    sundayspoon (πριν από 4017 ημέρες)

    Σ’ ευχαριστώ πολύ, Κατερίνα μου! Να είσαι καλά!
    Πολλά φιλάκια και καλό σ/κ!

Lyriel B (πριν από 4016 ημέρες)

Αχ ναι!! Γιατί εδώ καμία αργία δεν πέφτει τη Δευτέρα; Συννενοημένα τα έχουν;
Άσε που δεν έχει και τόσες πολλές αργίες ούτως ή άλλως…
Αυτό το ντιπ με την κάπαρη πρέπει να είναι τέλειο!
Και τα κροκετάκια σου μπαμπάτσικα !! Μμμ..
Το μόνο που δεν ξέρω είναι το σουμάκ. Είμαι άσχετη;

Φιλιά κοριτσάρα μου!

    sundayspoon (πριν από 4014 ημέρες)

    Πάντως, η αλήθεια είναι πως όσες αργίες και να έχεις, πάντα λίγες φαίνονται…
    Το ντιπ να το δοκιμάσεις! Γίνεται σε ελάχιστο χρόνο και ταιριάζει γενικά με κροκέτες (όχι μόνο μπακαλιάρου). Όσο για το σουμάκ, είναι το μπαχαρικό που χρησιμοποιούν για τα κεμπάπ, αλλά ταιριάζει πολύ ωραία και σε άλλα πιάτα!
    Πολλά φιλάκιααααα!

Evi (πριν από 2927 ημέρες)

Φαίνεται πολύ ωραία η συνταγή σου!! Η αλήθεια είναι οι Κυριακές που ακολουθούνται από αργία έχουν άλλη γλύκα!

Απάντηση σε Χρυσαυγή