Παϊδάκια με κόκκινη σάλτσα, ελιές και χαλούμι & βουτυράτο πλιγούρι

Θυμάστε την ταινία “Πολίτικη Κουζίνα”, όπου ο παππούς του πρωταγωνιστή ήταν ιδιοκτήτης ενός μπαχαράδικου; Θυμάστε τα τσουβάλια με τα μπαχαρικά που υψώνονταν σε χρωματιστά βουναλάκια, σχηματίζοντας ένα πολύχρωμο οροπέδιο; Θυμάστε τις πλεξούδες με τα σκόρδα και τις πιπεριές τσίλι που κρέμονταν σαν αποξηραμένα μπουκέτα από το ταβάνι του καταστήματος; Ε, αν τα θυμάστε όλα αυτά (αν δεν τα θυμάστε, μπορείτε να δείτε την ταινία και να επανέλθετε), τότε ξέρετε ποιος είναι ο λόγος που με κάνει να χαμογελώ πλατιά κάθε φορά που επισκέπτομαι ένα κατάστημα με μπαχαρικά.

Το τελετουργικό είναι πάντα το ίδιο. Κατηφορίζω την οδό Ευριπίδου, τον απόλυτο Παράδεισο των μπαχαράδικων, και μπαίνω σε όποιο μαγαζί με “τραβήξει” περισσότερο. Καθώς περνάω το κατώφλι του, ανάμεικτες μυρωδιές παλεύουν να κατακτήσουν τα ρουθούνια μου κι εγώ τις καλωσορίζω σαν ένα υπέροχο δώρο. Μα όσο περισσότερο απολαμβάνω τις μυρωδιές και κοιτάζω γύρω μου τα χρωματιστά καλούδια, τόσο νιώθω ότι ξυπνάει μέσα μου η Βουγιουκλάκη από την Μοντέρνα Σταχτοπούτα…

Θυμάστε την Αλίκη που, καθώς άκουγε τον Παπαμιχαήλ να της αυξάνει τον μισθό, παράγγελνε όλο και περισσότερα φαγώσιμα από τον κυρ-Στέφανο; (“Βάλε δύο κουτιά μαρμελάδα… Και μπόλικο ζαμπόν… Και έξι σοκολατίτσες, από κείνες του γάλακτος… Και τρία μπουκάλια κρασί, και έξι μπουκάλια μπύρα… Θα το κάψουμε απόψε, κυρ Στέφανε! Θα το κάψουμε!) Ε, κάπως έτσι αρχίζω να κάνω κι εγώ. Βάλε κι απ’ αυτό… Βάλε κι από κείνο… Και λίγο απ’ το άλλο… Και 300 γραμμάρια από το παραδίπλα… Βέβαια, στην δική μου περίπτωση κανείς δεν μου ψιθυρίζει στ’ αυτί τίποτα περί αύξησης (πού τέτοια τύχη!), αλλά δεκάδες φωνές ξεπηδούν στο κεφάλι μου και η καθεμία προτείνει κι ένα διαφορετικό πιάτο για να αξιοποιήσω όλα αυτά τα μπαχάρια, τα μυρωδικά, τα όσπρια και τα βότανα που με περιτριγυρίζουν. Πώς να αντισταθώ η γυναίκα η επιρρεπής; Σαν άλλη Ζαν ντ’ Αρκ, παραδίνομαι στις φωνές και αρχίζω να παραγγέλνω… (Τρέμε, έρμο πορτοφόλι! Η ώρα του αποδεκατισμού σου κοντοζυγώνει…)

Για να μην πολυλογώ λοιπόν, κάπως έτσι εξελίχτηκε και η τελευταία μου βόλτα στον κόσμο των μπαχαράδικων. Ο μαγαζάτορας ικανοποιημένος από τα νούμερα της ταμειακής μηχανής, εγώ φορτωμένη με τσάντες και τσαντάκια που περιείχαν παντός είδους καλούδια (μα πού είναι ένας καλοθελητής να σου κουβαλήσει τα πράγματα όταν τον χρειάζεσαι;) και το κεφάλι μου γεμάτο ιδέες για νέες μαγειρικές περιπέτειες. Μία από αυτές τις ιδέες σάς παρουσιάζω παρακάτω. Είναι παϊδάκια με κόκκινη σάλτσα, ελιές και χαλούμι, που συνοδεύονται από ένα γευστικότατο βουτυράτο πλιγούρι. Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο και θρεπτικό πιάτο που πλημμυρίζει αρώματα και γεύση χάρη στα μπαχαρικά που περιέχει. Μη διστάσετε να το δοκιμάσετε! Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει…

Παϊδάκια με κόκκινη σάλτσα, ελιές και χαλούμι & βουτυράτο πλιγούρι

Παϊδάκια με κόκκινη σάλτσα, ελιές και χαλούμι & βουτυράτο πλιγούρι

Παϊδάκια με κόκκινη σάλτσα, ελιές και χαλούμι & βουτυράτο πλιγούρι

Υλικά

  • 8 παϊδάκια (αρνίσια ή χοιρινά)
  • 12 ελιές ξυδάτες (αν έχουν πολύ ξύδι, μπορείτε να τις ξεβγάλετε με λίγο νερό πριν τις χρησιμοποιήσετε)
  • 200γρ. χαλούμι (κομμένο σε κυβάκια)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα (κονκασέ 400 γρ.)
  • 1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα + λίγο ελαιόλαδο για επάλειψη

 

Για το μίγμα μπαχαρικών:

  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1/3 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 2 πρέζες κανέλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • αλάτι

 

Για το πλιγούρι:

  • 2 φλιτζ. πλιγούρι
  • 5 φλιτζ. ζωμό λαχανικών (ζεστό)
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας (γεμάτη) βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά του μίγματος μπαχαρικών σε ένα μπολάκι και τα ανακατεύετε.

Βάζοντας λίγο ελαιόλαδο στα χέρια σας, λαδώνετε καλά τα παϊδάκια και τα πασπαλίζετε με το μίγμα μπαχαρικών από όλες τις πλευρές. Μην αφήσετε κανένα σημείο χωρίς μπαχαρικά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τα παϊδάκια, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. (Το ζητούμενο είναι να λιώσει το πολύ λίπος.) Τα βγάζετε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί (αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε λίγο έξτρα ελαιόλαδο).

Μόλις μαραθεί, προσθέτετε το κονκασέ, τον ζωμό λαχανικών και τη ζάχαρη και αφήνετε να πάρει βράση η σάλτσα.

Μόλις πάρει βράση, επαναφέρετε τα παϊδάκια στο τηγάνι (αν δεν καλύπτονται από τη σάλτσα, προσθέτετε λίγο νεράκι) και αφήνετε να σιγοβράσουν για 30′.

Τρία λεπτά πριν τελειώσετε το μαγείρεμα, προσθέτετε τις ελιές και το τελευταίο λεπτό ρίχνετε στο τηγάνι και τα κυβάκια από το χαλούμι. Ανακατεύετε ελαφρά για να ενσωματωθούν στη σάλτσα.

Για το πλιγούρι:
Σε μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το πλιγούρι ελαφρά.

Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει βράση, αφήνετε να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει όλο το υγρό. (Αν πιει όλο το ζωμό αλλά το πλιγούρι δεν έχει γίνει, προσθέτετε λίγο νεράκι και βράζετε λίγο ακόμη.)

Μόλις είναι έτοιμο το πλιγούρι, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε να λιώσει.

Σερβίρετε τα παϊδάκια με το πλιγούρι και απολαμβάνετε όσο είναι ζεστό. Μπορείτε να γαρνίρετε με ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.

Tip: Δεν προσθέτουμε αλάτι στο πλιγούρι, γιατί ο ζωμός λαχανικών είναι ήδη αλατισμένος. Αν ο ζωμός που χρησιμοποιείτε δεν έχει αρκετό αλάτι ή αν αντί για ζωμό χρησιμοποιήσετε νερό, φροντίστε να προσθέσετε αλάτι κατά το βράσιμο.

Παϊδάκια με κόκκινη σάλτσα, ελιές και χαλούμι & βουτυράτο πλιγούρι

Παϊδάκια με κόκκινη σάλτσα, ελιές και χαλούμι & βουτυράτο πλιγούρι

69 Σχόλια

υποβολή σχολίου
homemade (πριν από 3936 ημέρες)

καλημέρα…..
όντως η ευριπίδου είναι η μέκκα των μπαχαρικών…
πολύ ωραίο πιάτο μας έφτιαξες να σαι καλά

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Αν είσαι κι εσύ λάτρης των μπαχαρικών, δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις! Θα σου αρέσει σίγουρα!

Foteini Thes (πριν από 3936 ημέρες)

Τα κατακόκκινα χιαστί τοποθετημένα παϊδάκια,αυτά με τα μπόλικα μπαχάρια και την περίσσια μαγειρική φροντίδα,αυτά που κολύμπησαν και μέλωσαν στην κατακτητική νοστιμιά της τομάτας,με εντυπωσίασαν.
Εκρηκτική και πικάντικη γεύση με μείγματα μπαχαρικών,ήσυχη συντροφιά ενός παραδοσιακού τυριού και ισορροπημένη παρουσία της όξινης νοστιμιάς της ελιάς.Ιδανικό πάντρεμα της ορμητικής γεύσης του κρέατος ,με την λιτή μαγειρική παρασκευή ενός προϊόντος της γης, που δυστυχώς δεν βρίσκεται συχνά στα πιάτα μας.
Υπέροχο πιάτο!
Καλή Κυριακή!!!!

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Απ’ όσο διαβάζω, τα παϊδάκια μου ξύπνησαν τον οίστρο σου! Πολύ χαίρομαι! :-)
    Να έχεις ένα όμορφο βράδυ!

Lila Xagorari (πριν από 3936 ημέρες)

Αναστασία μου κι εγώ όταν ανεβαίνω Αθήνα το κάνω το προσκύνημα στην Ευριππίδου πάντα. Η συνταγή σου μου αρέσει πάρα πολύ, το πλιγούρι είναι αδυναμία μου τρελή και σκέτο βουτυράτο δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ!! Φιλάκια!!!

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Όπως τα λες, Λίλα μου! Προσκύνημα! Μόνο στα γόνατα δεν έχω πέσει ακόμη… χαχαχα!
    Το βουτυράτο πλιγούρι είναι απίθανο! Απλό και γευστικότατο! Δοκίμασέ το!
    Πολλά φιλιά!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ (πριν από 3936 ημέρες)

Καλημέρα και καλή Κυριακή..Ενδιαφέρον συνταγή / φαγητό ακούγεται..

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Είναι πολύ νόστιμο πιάτο, Δελφινάκι! Αξίζει να το δοκιμάσεις!
    Φιλάκια!

Stella Papadaki (πριν από 3936 ημέρες)

Για μια ακόμα Κυριακή μας κάνεις να τρέχουν τα σάλια μας!
Φαινεται τοσο νόστιμο και καραμελένιο να το πω!

mm_skg (πριν από 3936 ημέρες)

Μεγαλο παθος τα μπαχαρικα Αναστασια μου, και δυστυχως καποια δεν μπορω να τα βρω εδω…
Αν και δεν μπορω να πω οτι τρελλανομαι για παϊδακια, μονο και μονο για το μιγμα των μπαχαρικων που εβαλες θα τα δοκιμαζα ευχαριστως!
Πολλα φιλια!

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Μαρίνα μου, αν έχεις κι εσύ την ίδια μπαχαρολατρεία με μένα, ίσως θα άξιζε να ψάξεις τα μπαχαρικά που δεν βρίσκεις στην τοπική αγορά στο διαδίκτυο. Όλο και κάποιο site-θησαυρό θ’ ανακαλύψεις για να προμηθευτείς τα καλούδια που ζητάς… :-)
    Φιλάκια!

Χρυσαυγή (πριν από 3935 ημέρες)

Ενα εξαιρετικό πιάτο όπως μας έχεις συνηθίσει κάθε Κυριακή!!! Με τα μπαχαρικά έχω άριστη σχέση και δεν χρειάζεται και πολύ για να με πείσεις για τη νοστιμιά που προσδίδουν στο πιάτο. Το αρνί δε, το λατρεύω, όπως και το χαλούμι, όπως και όλα τα υλικά που έχεις βάλει στο πιάτο σου ένα – ένα!!
Αριστα δέκα από μένα σήμερα!!!

Φιλιά, καλή βδομάδα!!

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Ευχαριστώ για τον καλό βαθμό, Χρυσαυγή μου, και σου προτείνω -αφού σου αρέσουν όλα τα υλικά- να δοκιμάσεις το συγκεκριμένο πιάτο το συντομότερο δυνατό! Και μετά να επιστρέψεις με εντυπώσεις… :-)
    Φιλάκια πολλά!

Roula T. (πριν από 3935 ημέρες)

Αχ Αναστασία μου δεν έχω λόγια……
Απλά υπέροχο το σημερινό πιάτο, μπράβο σου.
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα.

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε τόσο, Ρουλάκι!
    Πολλά φιλάκια!!!

Neli (πριν από 3935 ημέρες)

Φαίνετα τόσο ωραίο που αποκλείεται να μην είναι και νόστιμο ,εχοντας μάλιστα και τα μπαχάρια του.
Βέβαια όταν πρόκειται να έρθω στο μπλογκ σου,πάντα νιώθω οτι είναι σαν να παω σινεμα,κάθε ανάρτηση έχει τόσο διαφορετικό κλίμα,και με ταξιδεύει με κάνει και γελάω,θυμάμαι δικά μου ανάλογα μετα δικά σου,μπράβο βρε κορίτσι μου,γιατί δεν σκεφτεσαι σοβαρά να γράψεις κάτι,τοχεις σίγουρα.
Να βλέπεις τι μου κάνεις? με παρασέρνεις και μιλαω πιο πολυ για τα πρίν και δεν λέω όσα θα ήθελα να πω για τα καταπληκτικά σου φαγητα.Πολλά φιλιά καλη εβδομάδα.

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Μόνο ο σπόνσορας μου λείπει, Νέλη μου! Μήπως έχεις κανέναν υπόψη σου…;;; :-)
    Πολλά πολλά φιλιά και ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!

margarita (πριν από 3935 ημέρες)

Με γιαγια Σμυρνια αυτα τα μπαχαρικα ειναι οι αναμνησεις που εχω που αυτη την γυναικα και για καλη μου τυχη ζει ακόμη και ειναι και μικρουλα…..χαχαχαα!!!
Τελεια τα παιδακια και πολυ αρωματικα !!

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Οι Σμυρνιές γιαγιάδες είναι οι καλύτερες μαγείρισσες ever! Να χαίρεσαι τη γιαγιά σου και να την έχεις να σου μαγειρεύει για πολλά πολλά πολλά χρόνια ακόμη!

Martha (πριν από 3935 ημέρες)

Καλή μας όρεξη, μού τρέχουν τα σάλια!!!

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Κόπιασε να σε φιλέψω και να γιατρέψω τη σιελόρροια μεμιάς! :-)

Gina (πριν από 3935 ημέρες)

Μμμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!!!!

Tante Kiki (πριν από 3935 ημέρες)

Ααααααχχχχχχχ Αναστασία μου… κι εγώ λατρεύω την “πολίτικη κουζίνα” και όλα εκείνα τα μπαχαρικά και τις μυρωδιές τους. ¨Οταν την έβλεπα θαρρείς και μύριζα τη μοσχοβολιά τους… υπέροχη ταινία!!!!!!
Τί να πρωτοπώ για το πιάτο σου… νόστιμο, λαχταριστό, φροντισμένο που γίνεται ακόμα πιο λιμπιστικό με τις φωτό σου… ζωγράφισες ακόμα μια φορά αυτό μόνον μπορώ να πω!!!!
Γεια στα χέρια σου!!!
Φιλάκια πολλά και καλή σου εβδομάδα!

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Πραγματικά εξαιρετική ταινία! Όποιος δεν την έχει δει, απλά χάνει!
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, Κική μου! Ειλικρινά χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε και θα χαρώ ακόμη περισσότερο αν το δοκιμάσεις και σου αρέσει εξίσου!
    Πολλά πολλά φιλάκια!!!

SPYRIDOULA (πριν από 3935 ημέρες)

Υπέροχο το πιάτο σου!Φαίνεται πεντανόστιμο και πολύ αρωματικό!Φιλάκια πολλά και να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Είναι πολύ νόστιμο, Σπυριδούλα μου! Δοκίμασέ το και θα δεις!
    Πολλά φιλάκια και καλή εβδομάδα!!!

Selcouth (πριν από 3935 ημέρες)

Το τί γέλασα με την αύξηση δεν λέγεται! Εγώ έφαγα μείωση στον ήδη πενιχρό μισθό μου, άρα κυρ Στέφανε γέμισε μια σακούλα με μπόλικο αέρα -αρωματισμένο με μπαχαρικά παρακαλώ!- και στείλτη! 😛
Ευτυχώς από τη συνταγή σου, μου λείπει μόνο το κόλιανδρο! Οι φωτογραφίες είναι φανταστικές, προδιαθέτουν για το γευστικό αποτέλεσμα! Γεια σου Sunday με τα ωραία σου!
Εύχομαι να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα! Πολλά πολλά φιλιά!

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Ακόμη και ο κοπανιστός αέρας είναι καλύτερος με μπαχαρικά!
    Φτιάξτο έστω και χωρίς τον κόλιανδρο, Sel! Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει! Αλλά, βρε παιδί μου, κάποια στιγμή πρέπει να κάνεις μια εξόρμηση στα μπαχαράδικα! Αξίζει… 😉
    Πολλά φιλάκια! Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!

The Dark Chef (πριν από 3935 ημέρες)

Μερακλίδικο φαγητό, τα αξιοποίησες και με το παραπάνω τα μπαχαρικά της Ευριπίδου! Και πως του πάνε του αρνιού αυτά τα αρώματα που φέρνουν στη διπλανή Ανατολή!
Το πληγούρι σαν συνοδευτικό ωραιότατο και με περισσότερες φυτικές ίνες από το κοινό λευκό ρύζι!
Φιλάκια Sundayspoon, καλή βδομάδα να έχεις!

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Η αλήθεια είναι ότι του πάνε πολύ τα μπαχαρικά και το βουτυράτο πλιγούρι είναι όχι μόνο νόστιμο αλλά και πολύ θρεπτικό! Αν τα δοκιμάσεις, θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις!
    Πολλά φιλάκια, Dark!!! :-)

Kitchen Stories (πριν από 3935 ημέρες)

– Μ΄αρέσει το όμορφο κείμενό σου!
– Μ΄αρέσει η ταύτιση της συμπεριφοράς μας (πιστεύω και πολλών μαγειρισσών), όταν κάνω βόλτες στα μπαχαράδικα!
– Μ΄αρέσει η σημερινή σου, εκπληκτικών αρωμάτων και γεύσεων, πρόταση!
…και ένα τελευταίο, τα ίδια σχεδόν μπαχαρικά αρωμάτισαν το Κυριακάτικο πιάτο μας! :)

Καλημέρα!
Z.

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν όσα διάβασες, Ζαμπία μου! Το πόσο νόστιμο γίνεται το κρέας με αυτά τα μπαχαρικά προφανώς δεν χρειάζεται να στο πω. Το έμαθες από πρώτο χέρι την Κυριακή! :-)
    Πολλά φιλιά!

Notoula (πριν από 3935 ημέρες)

Super ! Super ! Super !

Magda (πριν από 3935 ημέρες)

Δεν θα δίσταζα στιγμή να το δοκιμάσω το πιάτο σου. Φαίνεται τόσο λαχταριστό με τη σαλτσούλα και το βουτυρένιο πλιγούρι. Τις λατρεύω τις γεύσεις που έχεις δώσει στα παϊδάκια με όλα τα μπαχαρικά. Μου άνοιξες την όρεξη για τα καλά μεσημεριάτικα! :)
Φιλιά!

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Ελπίζω να σου άνοιξα την όρεξη και για δημιουργίες και να το μαγειρέψεις σύντομα! Είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσει! :-)
    Φιλάκια!

Penelope (πριν από 3935 ημέρες)

Αγαπημένη βόλτα και για μένα η Ευριπίδου και όλα τα πέριξ, αρκεί να έχω τον χρόνο που χρειάζομαι στην διάθεσή μου και να μην “τρέχω” με ρυθμούς αθάνατου Θανάση Βέγγου, Αναστασία μου.

Εξαιρετικός ο συνδυασμός των μπαχαρικών σου και σαφώς κάνουν το αρνάκι πιο λαχταριστό, ακόμη και για μένα που έχω ένα “μάλωμα” με τα κρεατικά.

Καλή εβδομάδα να ευχηθώ και πάντα μυρωδάτα σαν μπαχάρια, όλα γύρω σου.

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Η αλήθεια είναι ότι για να απολαύσεις τέτοιες βόλτες πρέπει να είσαι χαλαρός. Αλλιώς μοιάζει περισσότερο με αγγαρεία.
    Νομίζω ότι ακόμα κι αν έχετε “παρεξηγηθεί” με το κρέας, αυτά τα μπαχαρικά θα βοηθήσουν να συσφίξετε τις σχέσεις σας… 😉
    Κρατάω την όμορφη ευχή σου και σου στέλνω τα φιλιά μου!

Ερμιόνη (πριν από 3935 ημέρες)

Χα χα βρε Αναστασία μου, δεν σε είχα φανταστεί ποτέ σε ρόλο Βουγιουκλάκη!!
Αλλά ναι το συναίσθημα το καταλαβαίνω απόλυτα!
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πάει ποτέ προς Ευρυπίδου μεριά ακριβώς γιατί φοβάμαι ότι θα κουβαλήσω ένα σκασμό πράγματα στο σπίτι!
Πολύ πολύ όμορφη και ευπαρουσίαστη η πρόταση σου! Όντως εμπνεύστηκες από τις αγορές σου!
Πολλά φιλιά!

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Είμαι χαμαιλέων! Μπορώ να παίξω πολλούς περισσότερους ρόλους απ’ όσους φαντάζεσαι! :-)
    Να πας, Ερμιόνη μου! Βρες λίγο χρόνο, άσε τα παιδάκια σου στο σπίτι, πάρε μαζί σου μόνο όσα χρήματα θες να χαλάσεις (αλλιώς θα χαλάσεις πολλά περισσότερα) και ξεκίνα!
    Πολλά φιλάκια!!!

DIMI (πριν από 3935 ημέρες)

Καλησπέρα Αναστασία μου!!Καλή εβδομάδα!!!Η συνταγή σου,μέ έστειλε!!!Τί υπέροχο πιάτο!!!Πρωτότυπο καί πολύ ιδιαίτερο!!!Ιδίως τό πληγούρι!!!!Θεσπέσιο!!!!Θά δοκιμαστεί!!!!Φιλάκια!!!!

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε, Dimi μου! Να τη δοκιμάσεις και να μου πεις πώς σου φάνηκε!
    Πολλά φιλάκια!!!

Silena (πριν από 3934 ημέρες)

Έχω απορία: όταν μαγειρεύεις έχεις απρόσμενες επισκέψεις από τη γειτονιά;
Δε νομίζω οι μυρωδιές να τους αφήνουν ασυγκίνητους!!!!
Καλή εβδομάδα! Φιλιά!

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Προς το παρόν οι γείτονες κρατάνε χαρακτήρα… Αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε θα αρχίσουν οι επισκέψεις! Εγώ πάντως θα χαιρόμουν να τους φιλέψω όλους!
    Φιλιά πολλά!

Eri (πριν από 3934 ημέρες)

Αχ Αναστασία μου, σαν να το ζω το σκηνικό στο μπαχαράδικο! Τι να πω για το πιάτο πραγματικά είναι καταπληκτικό και υπέροχη φωτογράφιση! Φιλάκια!

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το πιάτο, Έρη! Και χαίρομαι επίσης γιατί κατάφερα να σου μεταφέρω την ατμόσφαιρα των μπαχαράδικων!
    Φιλιά!

mia maria (πριν από 3934 ημέρες)

Να δεις που όλοι εμείς θα έχουμε συναντηθεί κάποια στιγμή στην Ευριπίδου αλλά δεν το ξέρουμε, χαχα!
Πολύ λαχταριστό το φαγητό σου και σήμερα!

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Τώρα που το λες, δεν αποκλείεται! Μήπως την επόμενη φορά να φοράμε ταμπελάκια για να γνωριστούμε; χιχιχι!

kiki (πριν από 3934 ημέρες)

Μια σιελόρροια την ένιωσα ομολογώ στη θέα τους!

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Η οποία γιατρεύεται μετά από μερικές μπουκιές! Άρα το μόνο που μένει είναι να τα φτιάξεις… :-)

Sofia Sofeto (πριν από 3934 ημέρες)

Ευριπίδου ε; Αύριο ετοιμάζω μια παραγγελία για ένα πολύ γνωστό μπαχαράδικο από εκεί που εχει τα ΠΑΝΤΑ!!!
Τα λατρεύω αυτά τα μαγαζιά, με εμπνέουν και όπως βλέπω δεν είμαι η μόνη…
Υπέροχο το πιάτο σου Αναστασία μου, χάρμα οφθαλμών και ουρανίσκου!!!
Φιλάκια πολλά!!!!

    sundayspoon (πριν από 3934 ημέρες)

    Μάλλον ξέρω για ποιο μπαχαράδικο μιλάς, Σοφία μου! Με το καλό να δεχτείς το δέμα σου και να το αξιοποιήσεις κατάλληλα!
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το πιάτο μου! Σου προτείνω αντπιφύλακτα να το φτιάξεις!
    Πολλά φιλάκια!!!

ΕΛΕΝΗ (πριν από 3933 ημέρες)

Αναστασία μου μοσχομύρισε όλη η γειτονιά!!!!!Μα τι ωραίο πιάτο είναι αυτό?Καλομαγειρεμένο και πολύ όμορφα σερβιρισμένο!!!Μπράβο σου!!!
Φιλάκια πολλά!!!

    sundayspoon (πριν από 3931 ημέρες)

    Ε, αφού σου μύρισε, Ελενάκι, έλα να σε κεράσω ένα μεζεδάκι!
    Το συγκεκριμένο πιάτο είναι πάρα πάρα πολύ νόστιμο! Νομίζω πρέπει να το δοκιμάσεις! :-)
    Πολλά φιλάκια!

mookies (πριν από 3933 ημέρες)

Καταπληκτικά τα παιδάκια και μου αρέσει πολύ που τα συνοδεύεις με πλιγούρι.
Φιλιά

    sundayspoon (πριν από 3931 ημέρες)

    Χαίρομαι που σου άρεσε το πιάτο! Είναι πράγματι ωραίος συνδυασμός τα παϊδάκια με το πλιγούρι!
    Φιλάκια!

My Lovable Baby (by Daeira mommy) (πριν από 3933 ημέρες)

Κολασμένο φαγητό!!! Παϊδάκια με πληγούρι! Και elegant ταυτόχρονα :)

My Lovable Baby (by Daeira mommy) (πριν από 3933 ημέρες)

* πλιγούρι (sorry)

    sundayspoon (πριν από 3931 ημέρες)

    Το παράδοξο είναι ότι τρώγοντας το κολασμένο φαγητό ταξιδεύεις στον Παράδεισο της γεύσης! 😉
    Φιλάκια!

Kate'sCakeBox (πριν από 3932 ημέρες)

Anastas;ia moy glyki;a

Αναστασία μου γλυκιά τι μου κάνεις?σήμερα γράφτηκα επιτέλους εδώ..κι αυτό γιατι με βοήθησε μιά ανηψιά μου..ακόμα δεν έχω καταλάβει πως δεν έβγαινε το friend connect σου στην οθόνη μου..ίσως ήταν τυχερό να γραφτούμε ταυτόχρονα..θα σου φαινόμουν μπουμπούνας τόσο καιρό..τεσπα..λύθηκε και αυτό!!σ’ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια στο μπλόγκ μου..είσαι πολύ γλυκούλα!!!!τα παιδάκια με το πλιγούρι απίστευτη πρόταση και πρωτότυπη όπως πάντα..η εισαγωγή σου καταπληκτική με την αγαπημένη μας Αλίκη να λέει στον μπακάλη της “βάλε κι αυτό κυρ Στέφανε,βάλε και τ’άλλο..αυτες οι ατάκες απο τις παλιές ελληνικές ταινίες θα μας συνυροφεύουν για πάντα..Λατρεμένες!!σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλάκια!!

    sundayspoon (πριν από 3931 ημέρες)

    Κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα! Έμπαινα στο μπλογκ σου και δεν υπήρχε πουθενά το εικονίδιο για να γίνω follower! Τελικά, τέλος καλό όλα καλά!!! :-)
    Πολλά φιλάκια κι από μένα!

Create Taste (πριν από 3931 ημέρες)

Πολύ ωραία συνταγή και οι φωτογραφίες μου ανοίγουν την όρεξη (την οποία προσπαθώ απεγνωσμένα να κλείσω) αλλά δυστυχώς όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν!

    sundayspoon (πριν από 3931 ημέρες)

    Χωρίς τα ανήθικα, παράνομα και παχυντικά, η ζωή θα ήταν πάααααααρα πολύ βαρετή! Οπότε απόλαυσέ το!!!
    :-)

Lyriel B (πριν από 3931 ημέρες)

Πω πω μ’έστειλες! Ξεκινάς με την ιστορία στα μπαχαράδικα και με βάζεις μετά μπροστά
σ’αυτό το πιάτο.. Αγαπώ πλιγούρι σε συνδυασμό με ελιά και χαλούμι! Ωραία τα συνδύασες :)
Good job miss sunday :)

    sundayspoon (πριν από 3931 ημέρες)

    Λυριελάκι, αφού αγαπάς τα υλικά, πρέπει να το δοκιμάσεις! Θα γλείφεις τα δαχτυλάκια σου!
    Πολλά φιλάκια και καλά μαγειρέματα!

peps (πριν από 3927 ημέρες)

Ola ta agapimena mou ylika s ena piato!!!!
Baxarika, xaloumi, paidakia, pligouri…!!!!!!!!
Bravo sou!!!

    sundayspoon (πριν από 3927 ημέρες)

    Πέπη μου, αξίζει να το δοκιμάσεις! Είναι πεντανόστιμο!
    Πολλά φιλιά!

Υποβολή Σχολίου