- sundayspoon - https://www.sundayspoon.gr -

Γεμιστά μανιτάρια (πορτομπέλο) με κιμά, μπέικον και σπανάκι (ή πώς να αξιοποιήσετε τον κιμά που σας περίσσεψε)

Την προηγούμενη εβδομάδα πήρατε μια γεύση όχι μόνο από την κυριακάτικη συνταγή μου αλλά και από τις προτιμήσεις μου στο ανδρικό φύλο. Αυτή την Κυριακή, το παιχνίδι The beautiful people ολοκληρώνεται με τη θηλυκή εξάδα. Γιατί, σε αντίθεση με αυτά που πιστεύουν οι περισσότεροι άνδρες, μια γυναίκα μπορεί να βρίσκει όμορφες κι άλλες γυναίκες πέραν της αφεντιάς της (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αρέσκεται πού και πού να ξετρυπώνει την κυτταρίτιδα στους γλουτούς της Jennifer Lopez – είναι κι αυτό ένα είδος χόμπι). Ως άτομο, λοιπόν, που μπορεί να αναγνωρίσει (και να παραδεχτεί) την ομορφιά και στα δύο φύλα, θα ήθελα να σας παρουσιάσω το δικό μου τοπ 6 όμορφων γυναικών.

Σημείωση: Πριν προχωρήσετε παρακάτω για να δείτε τις επιλογές μου, θα ήθελα να διευκρινίσω πως προσπάθησα να μην συμπεριλάβω στη λίστα μου τις προφανείς “ωραίες” της showbiz. Νομίζω ότι δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα αν σας αράδιαζα ονόματα και φωτογραφίες μοντέλων, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ανάρτηση αλλά ο κατάλογος της Victoria Secret. Άλλωστε, δεν χρειάζεστε εμένα για να σας πω πόσο κουκλάρα είναι η Adriana Lima και αν το πόδι-χιλιόμετρο της Gisele είναι καλλίγραμμο. Ματάκια έχετε και βλέπετε. Αν, λοιπόν, μετά από αυτή τη σημείωση, συνεχίζετε να ενδιαφέρεστε για τη λίστα μου, δεν έχετε παρά να διαβάσετε παρακάτω.

Νο.1 – Φωτεινή Δάρρα

Όχι, δεν είναι τυχαίο που ξεκινώ τη λίστα μου με Ελληνίδα. Θεωρώ ότι οι Ελληνίδες είναι πολύ όμορφες γυναίκες, διαθέτουν ιδιαίτερη φινέτσα και αίσθηση του στιλ και προσέχουν τον εαυτό τους (μια απλή βόλτα εκεί έξω θα σας πείσει). Φανταστείτε να είχαμε και ως λαός τη συνήθεια να γυμναζόμαστε συστηματικά και από μικρή ηλικία, πόσα κρούσματα κεραυνοβόλου έρωτα θα είχαμε καθημερινά στους δρόμους… Τώρα, η συγκεκριμένη κοπέλα μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από πίνακα ζωγραφικής, με μια ομορφιά κλασική. Θα μπορούσε να είναι και νεράιδα σε κάποιο παραμύθι (όπου μάλλον θα μάγευε τα βασιλόπουλα με την υπέροχη φωνή της…). Πώς να μην τη συμπεριλάβω στη λίστα μου, λοιπόν;

Νο. 2 – Marion Cotillard

Το έχω ξαναπεί πως θεωρώ τη συγκεκριμένη γυναίκα υπέροχη, όχι μόνο ως ηθοποιό αλλά και ως ομορφιά. Δεν ξέρω αν φταίει η γαλλική αύρα που εκπέμπει αλλά έχει κάτι το ιδιαίτερο. Μια γοητεία που δεν σε αφήνει να πάρεις το βλέμμα σου από πάνω της. Και για όσους έχουν γερό στομάχι, θα πρότεινα να την απολαύσετε στην ταινία Σώμα με σώμα. Είναι απλά συγκλονιστική.

Νο.3 – Lena Headley

Μην βιαστείτε να πείτε πως φταίει το κόλλημά μου με το Game of Thrones για τις επιλογές μου και στην ανδρική και στη γυναικεία εξάδα. Δεν φταίω εγώ αν οι δημιουργοί της σειράς έχουν φροντίσει να συγκεντρώσουν την ομορφιά στο τηλεοπτικό τους πλατό. Διότι η Lena Headley είναι μια προφανώς όμορφη και πραγματικά ακομπλεξάριστη ηθοποιός, που μπορεί να μεταμορφώνεται σε κάθε της ρόλο (και δεν φοβάται να το κάνει). Εννοείται ότι την προτιμώ με το σκούρο μαλλάκι και όχι με την ξανθιά περούκα που λανσάρει στη σειρά.

Νο. 4 – Olivia Wilde

Αυτή η γυναίκα (για όσους δεν τη γνωρίζετε είναι ηθοποιός) είναι πραγματικά τυχερή. Όχι μόνο γιατί ο θεός δεν στάθηκε διόλου τσιγκούνης όταν της χάριζε κάλλη (προσέξτε απίστευτο γατίσιο μάτι), αλλά και επειδή μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο ενδιαφέροντες ανθρώπους. Μην μου πείτε ότι εσάς θα σας χάλαγε αν μπαινόβγαινε στο πατρικό σας ο Mick Jagger… Εμένα πάντως καθόλου!

Νο. 5 – Keira Knightley

Η συγκεκριμένη κοπέλα θα μπορούσε να είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας, κι ας βρίσκεται σε τηλεοπτικά πλατό ως επαγγελματίας από τα 9 της χρόνια. Άλλωστε, η ίδια έχει παραδεχτεί ότι προτιμά να μένει στο σπίτι και να μαγειρεύει για φίλους, από το να αναλώνεται σε κοσμικές εξόδους. Είναι λεπτεπίλεπτη σαν πορσελάνινη κούκλα και με ένα υπέροχο χαμόγελο που φωτίζει όλο το πρόσωπό της. Το πιο σημαντικό όμως που θα πρέπει να γνωρίζετε για κείνη είναι πως έχει ιδιαίτερη φιλανθρωπική δράση, καθώς στηρίζει 11 φιλανθρωπικές οργανώσεις, δίνοντας ένα πολύ καλό παράδειγμα σε όλους μας.

No.6 – Zooey Deschanel

Νομίζω ότι η Zooey Deschanel έχει όχι μόνο εκπληκτικά μάτια αλλά και ένα από τα πιο γλυκά και έξυπνα μουτράκια του Χόλιγουντ. Πρόκειται για μια πολυτάλαντη κοπέλα, η οποία είναι ηθοποιός, παίζει διάφορα μουσικά όργανα (ανάμεσα σε αυτά και γιουκαλίλι), τραγουδάει και γράφει στίχους και μουσική. Αφήστε που αν την καλέσετε σπίτι σας, μπορεί να έχετε την τύχη να τη δείτε να χορεύει και κλακέτες… Αν βέβαια την πείσετε να το κάνει, καθώς η ίδια έχει παραδεχτεί πως είναι υπερβολικά ντροπαλή. Αν δεν καταφέρετε να την πείσετε, ζητήστε της ως παρηγοριά να σας φτιάξει πέστο που είναι και η σπεσιαλιτέ της.Αυτή ήταν η λίστα μου και επειδή φαντάζομαι ότι μετά από τόσο διάβασμα σας άνοιξε η όρεξη, προτείνω να περάσουμε σε συνταγή. Κι όχι απλά σε συνταγή αλλά σε έναν πανεύκολο και γρήγορο τρόπο για να αξιοποιήσετε κιμά που σας έχει περισσέψει (μην ξεχνάμε και το πνεύμα οικονομίας μας!). Πρόκειται για γεμιστά μανιτάρια (πορτομπέλο) με κιμά, μπέικον και σπανάκι, ένα μεζεδάκι που θα σας χορτάσει ενώ η παρασκευή του δεν θα σας κουράσει καθόλου. Αφήστε που είναι κι ένας έξυπνος τρόπος να σερβίρετε σπανάκι στους δύσκολους της οικογένειας…

Δοκιμάστε το!

 

Γεμιστά μανιτάρια (πορτομπέλο) με κιμά, μπέικον και σπανάκι (ή πώς να αξιοποιήσετε τον κιμά που σας περίσσεψε)

Γεμιστά μανιτάρια (πορτομπέλο) με κιμά, μπέικον και σπανάκι (ή πώς να αξιοποιήσετε τον κιμά που σας περίσσεψε)

Υλικά

4 μανιτάρια πορτομπέλο

4-6 κουτ. σούπας κιμά μαγειρεμένο (χωρίς πολλά υγρά)

1 χούφτα σπανάκι τρυφερό

3-4 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια

3 κουτ. σούπας κίτρινο τυρί τριμμένο + λίγο έξτρα τυρί για πασπάλισμα

λίγο ελαιόλαδο για επάλειψη

αλάτι / πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το μπέικον χωρίς λιπαρή ουσία και μόλις είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτετε και το σπανάκι.

Σοτάρετε 1′ ακόμα (ίσα να μαραθεί το σπανάκι) και προσθέτετε και τον κιμά. Ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Προσθέτετε στο μίγμα το τυρί και ανακατεύετε ξανά. Δοκιμάζετε το μίγμα και αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνετε.

Λαδώνετε τα πορτομπέλο εξωτερικά και τα γεμίζετε με το μίγμα του κιμά.

Τα πασπαλίζετε με το έξτρα τυρί και τα βάζετε σε ταψάκι που έχετε καλύψει με λαδόκολλα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15′. Τα απολαμβάνετε ζεστά.

Tip1: Ο κιμάς δεν πρέπει να έχει υγρά για να μην τα βγάλει κατά το ψήσιμο.

Tip2: Το συγκεκριμένο πιάτο είναι ιδιαίτερα εμφανίσιμο για τραπέζι.

 

Γεμιστά μανιτάρια (πορτομπέλο) με κιμά, μπέικον και σπανάκι (ή πώς να αξιοποιήσετε τον κιμά που σας περίσσεψε)