- sundayspoon - https://www.sundayspoon.gr -

Ζεστή σοκολάτα με άρωμα πορτοκαλιού & τα πιο εύκολα σοκολατοπιτάκια

Οι αγγλομαθείς πιθανότατα γνωρίζετε τον όρο pampering myself. Για όσους δεν τον γνωρίζετε, να σας πω ότι σημαίνει κακομαθαίνω τον εαυτό μου, με παραχαϊδεύω, νταντεύω την αφεντιά μου μέχρι τελικής πτώσεως και, τελοσπάντων, κάνω όλα εκείνα που θα μου χαρίσουν ένα χαμόγελο ευτυχίας και θα με ανταμείψουν για όλες αγγαρείες που φέρνω εις πέρας σε καθημερινή βάση με φοβερή επιτυχία, διεκδικώντας επάξια τον τίτλο του σούπερ ήρωα.

Αλήθεια, εσείς πότε κακομάθατε τελευταία φορά τον εαυτό σας; Μη βιαστείτε να μου απαντήσετε με γνωστές δικαιολογίες τύπου “με τέτοια κρίση, πού λεφτά για πολυτέλειες;” ή “ευχαρίστως θα ντάντευα τον εαυτό μου αν δεν έτρεχα όλη μέρα σαν τον αείμνηστο Βέγγο”. Αγαπημένοι μου μπλογκοφίλοι, το ντάντεμα δεν χρειάζεται αμύθητες περιουσίες ούτε απαιτεί ατέλειωτες ώρες από τον πολύτιμο χρόνο σας. Είναι φιλοσοφία ζωής που βασίζεται σε μικρές απολαύσεις, τις οποίες μπορούμε να χαρίσουμε στον ταλαίπωρο εαυτό μας (διότι, ναι, το αξίζουμε!) ακόμη κι αν δεν πέφτουν χαρτονομίσματα από τις τσέπες μας ή αν το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει κάθε είδους καθήκοντα και υποχρεώσεις. Το παν είναι η διάθεση…

Αν παραμένετε δύσπιστοι, σας καλώ να κλείσετε τα μάτια και να φέρετε στο νου σας την παρακάτω εικόνα. Η αφεντιά σας να κουρνιάζει σε μια αναπαυτική πολυθρόνα (επιτρέπονται και καναπές ή αιώρα στη φαντασίωση), υπό τους ήχους της αγαπημένης σας μουσικής (σας αφήνω εν λευκώ να διαλέξετε από άρια έως ρεμπέτικο -περί ορέξεως ουδείς λόγος), αγκαλιά με το αγαπημένο σας βιβλίο (τη θέση του βιβλίου μπορούν να πάρουν περιοδικά, κόμικς ή όποιο ανάγνωσμα σάς χαλαρώνει τελοσπάντων). Και όλα αυτά ενώ ο ουρανίσκος σας πλέει σε πελάγη ευτυχίας από κάποια χειροποίητη λιχουδιά, που φτιάχτηκε πανεύκολα και γρήγορα. Και μπορεί για το σημείο χαλάρωσης, τη μουσική και το ανάγνωσμα να σας άφησα να διαλέξετε ό,τι προτιμάτε, αλλά για τη λιχουδιά σάς έχω συγκεκριμένη πρόταση που είμαι σίγουρη ότι θα σας ικανοποιήσει απόλυτα. Τι θα λέγατε, λοιπόν, αν το pampering συνοδευόταν από σοκολάτα; Αν το “ναι” βγήκε αβίαστα από τα χείλη σας, παρακαλώ συνεχίστε το διάβασμα.

Η ζεστή σοκολάτα με άρωμα πορτοκαλιού & τα πιο εύκολα σοκολατοπιτάκια που ακολουθούν υπόσχονται να σας κακομάθουν ακριβώς όπως σας αξίζει. Γίνονται πανεύκολα, σε πολύ λίγο χρόνο και είναι άκρως εθιστικά. Ό, τι πρέπει για τους σοκολατολάτρεις που δεν θέλουν να αφιερώσουν ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα. Εμπρός λοιπόν, μην περιμένετε. Κακομάθετε τον εαυτό σας τώρα!

Ζεστή σοκολάτα με άρωμα πορτοκαλιού & τα πιο εύκολα σοκολατοπιτάκια

 

Ζεστή σοκολάτα με άρωμα πορτοκαλιού & τα πιο εύκολα σοκολατοπιτάκια

Υλικά

Για τη σοκολάτα (ανά μερίδα):

  • 2/3 φλιτζ. γάλα (όχι light)
  • 1/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 50γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού

 

Για τα σοκολατοπιτάκια (6 τεμάχια):

  • 1 φύλλο σφολιάτας κομμένο σε 12 τετράγωνα ίσου μεγέθους
  • 6 σοκολατάκια της αρεσκείας σας

 

Εκτέλεση

Για τη σοκολάτα:

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, τη φλούδα πορτοκαλιού και το ξυλάκι κανέλας. Όταν ζεσταθεί το μείγμα, προσθέτετε και τη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς.

Σερβίρετε όσο είναι ζεστή.

Για τα σοκολατοπιτάκια:

Παίρνετε ένα τετράγωνο σφολιάτας και τοποθετείτε στο κέντρο του ένα σοκολατάκι. Από πάνω τοποθετείτε άλλο ένα τετράγωνο σφολιάτας και πατάτε γύρω γύρω τη σφολιάτα με ένα πιρούνι, ώστε να κλείσει καλά και να μην έχετε διαρροές κατά το ψήσιμο.

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα πέντε σοκολατοπιτάκια.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, σε ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα, στους 190°C μέχρι να ροδίσουν.

Τα απολαμβάνετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου, σκέτα ή πασπαλισμένα με άχνη.

Tip1: Αν σας αρέσει η σοκολάτα σας πιο αραιή, βάζετε 1 φλιτζ. γάλα και καθόλου κρέμα γάλακτος.

Tip2: Αν είστε λάτρης των πολύ γλυκών γεύσεων, μπορείτε να προσθέσετε στη σοκολάτα σας και ζάχαρη. Βάζετε 1-2 κουτ. σούπας κανονική ή καστανή ζάχαρη στο κατσαρολάκι με το γάλα.

Tip3: Δοκιμάστε διαφορετικά σοκολατάκια και τα σοκολατοπιτάκια σας θα έχουν κάθε φορά διαφορετική γέμιση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και σοκολατάκια με ποτό.

 

Ζεστή σοκολάτα με άρωμα πορτοκαλιού & τα πιο εύκολα σοκολατοπιτάκια