- sundayspoon - https://www.sundayspoon.gr -

Ροζ ποπκορν με λευκή σοκολάτα

Έχω βάσιμες υποψίες ότι παραμένω παιδί. Τι κι αν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έκανα ανάποδα τσουλήθρα και δυο ατίθασες κοτσίδες φιγουράριζαν σαν κεραίες επάνω στο κεφάλι μου (θυμίζοντας υπέρ του δέοντος κανίς); Τι κι αν τα κεράκια, που επιμένουν να αυξάνονται πάνω στην τούρτα μου, δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία πως έχω ενηλικιωθεί εδώ και χρόνια; (Η αλήθεια είναι ότι έχω την μαζοχιστική συνήθεια να προτιμώ μια τούρτα γεμάτη κεράκια από την κομψότερη εκδοχή με το ένα και μοναδικό κεράκι που αφήνει τους άλλους να αναρωτιούνται και να σε ζυγιάζουν, προσπαθώντας να μαντέψουν τον μαγικό αριθμό…) Τι κι αν δεν ετοιμάζω πια φαγητό στα πλαστικά κουζινικά μου για την πάνινη κουκλίτσα μου, αλλά φτιάχνω φρουτόκρεμες για να χορτάσω ένα πέρα για πέρα αληθινό στοματάκι; Ακόμη και με όλες αυτές τις διόλου ευκαταφρόνητες παραδοχές, ναι, συνεχίζω να πιστεύω πως παραμένω παιδί.
Ένα παιδί που ενθουσιάζεται με πράγματα μικρά και ίσως για πολλούς ανούσια. Έτσι δεν κάνουν όλα τα παιδιά άλλωστε; Δεν χαίρονται με πράγματα που στα μάτια ενός ενήλικα φαντάζουν απλοϊκά; Δεν χοροπηδάνε με όλη τους τη δύναμη γιατί βρήκαν στο περίπτερο της γειτονιάς το αγαπημένο τους παγωτό ξυλάκι; Δεν ενθουσιάζονται στην προοπτική ενός ακόμη μπάνιου στη θάλασσα; Δεν ξεκαρδίζονται με την ταινία που έχουν ήδη δει αρκετές φορές, ώστε να ξέρουν απέξω τους διαλόγους των πρωταγωνιστών; Χοροπηδάνε και ενθουσιάζονται και ξεκαρδίζονται χωρίς να τους νοιάζει αν τα κοιτάει κανείς.Σαν γνήσιο παιδί κι εγώ λοιπόν, χοροπήδησα και ενθουσιάστηκα και φώναξα και γιούπι -χωρίς να με νοιάζει αν με έβλεπε κανείς (και κουνούσε το κεφάλι)- για ένα μπολ ποπκορν. Μα δεν ήταν ένα συνηθισμένο ποπκορν! Προς υπεράσπισή μου, τολμώ να πω ότι ήταν ένα από τα νοστιμότερα και πιο ευπαρουσίαστα ποπκορν που έχω φτιάξει. Γιατί και την υπέροχη γλύκα της λευκής σοκολάτας είχε, χωρίς ωστόσο να σε λιγώνει, και ένα σούπερ ροζ χρωματάκι άκρως παιχνιδιάρικο. Και για να γίνει ακόμη πιο γιορτινό και ιδιαίτερο, συμπληρώθηκε με φούξια τρούφα. Ποιο παιδί θα μπορούσε να του αντισταθεί; Σίγουρα όχι εγώ! Ναι, το έφαγα όλο μερικά δευτερόλεπτα μετά τη φωτογράφιση…Προσοχή, πριν συνεχίσετε να διαβάζετε, να ξέρετε ότι η συνταγή για ροζ ποπκορν με λευκή σοκολάτα που ακολουθεί είναι άκρως εθιστική και μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις στα παιδικά σας πάρτυ. Μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν με την εμφάνιση αλλά και τη γεύση. Παρακαλώ συνεχίστε το διάβασμα αποκλειστικά με δική σας ευθύνη (και δεν θα χάσετε).

Ροζ ποπκορν με λευκή σοκολάτα

Ροζ ποπκορν με λευκή σοκολάτα

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ποπκορν
  • 100γρ. σοκολάτα λευκή
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • φούξια τρούφα για πασπάλισμα
  • σπορέλαιο (τόσο ώστε να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με πλατύ πάτο, ρίχνετε τόσο σπορέλαιο ώστε ίσα να καλύψει τον πάτο και από πάνω ρίχνετε το ποπκορν. Θέλουμε το ποπκορν να πιάσει όλο τον πάτο και κατά προτίμηση σε μία σειρά.

Ανάβετε το μάτι στο δυνατό και καπακώνετε την κατσαρόλα. Μόλις ακούσετε τα πρώτα ποπκορν να σκάνε, σβήνετε το μάτι χωρίς να αποσύρετε την κατσαρόλα. Το ποπκορν θα συνεχίσει να σκάει. Στο τέλος, κουνάτε την κατσαρόλα, ώστε να σκάσουν και τα τελευταία και αποσύρετε από το μάτι.

Παράλληλα, λιώνετε την λευκή σοκολάτα με το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις λιώσει, βάζετε χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε, μέχρι να έχετε την απόχρωση που θέλετε.

Περιχύνετε το ποπκορν με το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε γρήγορα με τα χέρια σας, ώστε να πάρει χρώμα όλο το ποπκορν. Μόλις είναι έτοιμο πασπαλίζετε και με την τρούφα.

Σερβίρετε σε μπολ και απολαμβάνετε. Τρώγεται ζεστό αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.

Tip1: Προτιμήστε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας, καθώς είναι πολύ πιο έντονο από το χρώμα σε υγρή μορφή. Το χρώμα σε μορφή πάστας το προσθέτετε με μια οδοντογλυφίδα στο μείγμα που θέλετε να χρωματίσετε, αφού μια μικρή ποσότητα είναι συνήθως αρκετή.

Tip2: Προσπαθήστε να μην έχετε διπλή σειρά ποπκορν στον πάτο της κατσαρόλας σας γιατί κινδυνεύετε να μην σκάσει όλο. Αν θέλετε να κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη κατσαρόλα ή να το κάνετε σε δόσεις.

Ροζ ποπκορν με λευκή σοκολάτα