- sundayspoon - https://www.sundayspoon.gr -

Μάφινς με γραβιέρα, γαλοπούλα, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόκκινη πιπεριά

Επεράσαμε όμορφα όμορφα όμορφα, επεράσαμε όμορφα στην παρουσίαση! (σημείωση: η  παραπάνω πρόταση διαβάζεται απαραιτήτως τραγουδιστά. Έτσι, για να μπείτε στο mood…) Εντάξει, φαντάζομαι ότι προτιμάτε την πιο αναλυτική εκδοχή. Οπότε, keep reading…

Ημέρα Τετάρτη (αυτή που μας πέρασε). Καιρός υπέροχος (πράγμα βασικό, γιατί δεν υπάρχει πιο σπαστικό πράγμα από το να θες να πας κάπου και ενώ ξεκινάς από το σπίτι σου περιποιημένη και στεγνή, να φθάνεις στον προορισμό σου σαν να βγήκες μόλις από το ντους – been there, done that…). Ώρα απογευματινή. Ή αλλιώς, η ώρα που ο περισσότερος κόσμος έχει τελειώσει από τη δουλειά του και απολαμβάνει (ή ετοιμάζεται να απολαύσει) μια οριζοντιωμένη σιέστα στον καναπέ του σαλονιού του. Ο περισσότερος κόσμος αλλά όχι εγώ. Εγώ τρέχω. Τρέχω κυριολεκτικά και μεταφορικά. Γιατί αν δεν τρέξω, δεν θα προλάβω. Δεν θα προλάβω να φύγω από το γραφείο-να πάρω συγκοινωνία-να πάρω και δεύτερη συγκοινωνία-να πάω σπίτι-να κάνω ένα μπάνιο-να ντυθώ-να βαφτώ-να στολιστώ (ως κάθε θηλυκό που σέβεται τον εαυτό του)-να αρπάξω τσάντα/κλειδιά/κινητό (και ένα μωρό που με κοιτάζει με απορία)-να πάρω το αυτοκίνητο-να το αφήσω στο μετρό-να πάρω το μετρό-να κατέβω στο κέντρο-και να είμαι στην ώρα μου στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της Ερμιόνης. Μιας Ερμιόνης γλυκιάς και χαμογελαστής, που μας υποδέχτηκε και μας καλωσόρισε με ιδιαίτερη ευγένεια και χαρά.

Από κει και πέρα, το τρέξιμο τελείωσε. Δίνοντας -ευτυχώς- τη θέση του σε πολύ πιο ευχάριστες εμπειρίες. Σιγά-σιγά ο χώρος άρχισε να γεμίζει πρόσωπα. Πρόσωπα γνωστά από το παρελθόν αλλά και πρόσωπα νέα (κι όμως την ίδια στιγμή τόσο οικεία, αφού μέσα από τις αναρτήσεις τους νιώθεις ότι τα ξέρεις χρόνια). Ω ναι, μιλάω για food bloggers και μαμαδο-bloggers, που -όπως κι εγώ- θέλησαν να δώσουν το παρόν και να ευχηθούν καλοτάξιδο σε αυτό το τόσο όμορφο εγχείρημα. Όλοι χαμογελαστοί και ευδιάθετοι, έτοιμοι να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου Στην κουζίνα των γεύσεων.

Και η παρουσίαση ξεκίνησε. Νομίζω ότι η Ερμιόνη δεν θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερη επιλογή στα άτομα που θα προλόγιζαν το βιβλίο. Τρεις ομολογουμένως υπέροχες κοπέλες, εξαιρετικά ταλαντούχες και ιδιαίτερα χαμογελαστές (η Ασπασία, η Θέμιδα και η Αθηνά) μίλησαν για τη σχέση τους με την Ερμιόνη αλλά και για το νέο της εγχείρημα με τα καλύτερα λόγια. Στη συνέχεια, η ίδια η Ερμιόνη έλαβε τη σκυτάλη και, με λέξεις βγαλμένες από καρδιάς, μοιράστηκε μαζί μας τα συναισθήματά της. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με έναν γευστικότατο μπουφέ από τα χεράκια της συγγραφέως, πολλή κουβέντα, μπόλικες φωτογραφίες και γενικότερα καλή διάθεση. Μετά από όλα αυτά, εγώ να ευχηθώ αυτό το τόσο όμορφο και “νόστιμο” βιβλίο να είναι καλοτάξιδο και η Ερμιόνη να έχει πολλές ακόμη επιτυχίες!

Το γεγονός, βέβαια, ότι μετά από τόσο τρέξιμο και ένα τόσο γεμάτο απόγευμα χρειάστηκε να μπω στην κουζίνα δεν θα το σχολιάσω. Θα πω μόνο ότι δεν χαλάω χατίρια κι ότι είναι μεγάλο λάθος να επιτρέπεις σε κάποιον πεινασμένο να ξεφυλλίσει βιβλίο μαγειρικής… Το πεινασμένο κοινό, λοιπόν, είχε όρεξη για αλμυρά μάφινς κι εγώ το καλύτερο που είχα να κάνω ήταν να μπω στην κουζίνα ολοταχώς. Ευτυχώς, βέβαια, δεν χρειάστηκε να μείνω πολύ εκεί, αφού η συνταγή ήταν εύκολη και γρήγορη. Και το αποτέλεσμα ευχαρίστησε τους πάντες και με το παραπάνω. Αν κι εσείς έχετε όρεξη για Μάφινς με γραβιέρα, γαλοπούλα, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόκκινη πιπεριά, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή, η οποία βρίσκεται στο βιβλίο της Ερμιόνης Στην κουζίνα των γεύσεων και είμαι σίγουρη πως θα σας ικανοποιήσει απόλυτα. Ιδανική και για παιδικό σνακ αλλά και ως συμπλήρωμα σε ένα όμορφο γεύμα! Απολαύστε τη!

Μάφινς με γραβιέρα, γαλοπούλα, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόκκινη πιπεριά

Mάφινς με γραβιέρα, γαλοπούλα, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόκκινη πιπεριά

Υλικά (για 12 μάφινς)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις και λαδώνετε καλά 12 θήκες για μάφινς (αν χρησιμοποιήσετε θήκες σιλικόνης, παραλείπετε το λάδωμα).

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Σε άλλο μπολ χτυπάτε ελαφρώς το αυγό με το καλαμποκέλαιο.

Αδειάζετε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε με ελαστική σπάτουλα (δεν χρειάζεται υπερβολικό ανακάτεμα, φροντίζετε απλώς να ενωθούν τα υλικά).

Στη συνέχεια, προσθέτετε τη γραβιέρα, τη γαλοπούλα, το κρεμμυδάκι και την πιπεριά και ανακατεύετε λίγο ακόμα.

Μοιράζετε το μείγμα στις φόρμες και ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου για 20′-25′ (μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά τους).

Τα αφήνετε να κρυώσουν 10′ και κατόπιν τα βγάζετε από τις φόρμες.

Tip1: Τη συνταγή θα τη βρείτε στο βιβλίο της Ερμιόνης Τυλιπάκη, Στην κουζίνα των γεύσεων.

Tip2: Έφτιαξα δύο δόσεις. Στην πρώτη έβαλα πάπρικα και στη δεύτερη 1/2 κουτ. γλυκού έτοιμο μείγμα μπαχαρικών για πίτσα (το βρίσκετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ). Ταίριαζαν και τα δύο εξίσου ωραία.

Μάφινς με γραβιέρα, γαλοπούλα, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόκκινη πιπεριά