- sundayspoon - https://www.sundayspoon.gr -

Σπιτικά τσιπς γλυκοπατάτας φούρνου

Ας υποθέσουμε πως προχωρούσατε αμέριμνοι στο δρόμο και ένας δημοσιογράφος σάς σταματούσε και σας ρωτούσε αν ανήκετε στους ανθρώπους που κάνουν σχέδια. Τι θα του απαντούσατε; Είστε, αλήθεια, από αυτούς που προγραμματίζουν; Απ’ αυτούς που ξέρουν τι θα κάνουν την επόμενη ώρα, την επόμενη εβδομάδα, τον επόμενο μήνα; Ή μήπως θα συγκαταλέγατε τον εαυτό σας ανάμεσα σε κείνους που προτιμούν να τ’ αφήνουν όλα στην τύχη και δεν γνωρίζουν πώς θα εξελιχτεί η μέρα τους;

Προσωπικά -σε περίπτωση που αγωνιάτε για τη δική μου απάντηση- θα έβαζα χωρίς πολλή σκέψη τον εαυτό μου στην πρώτη κατηγορία. Ομολογώ πως λατρεύω να κάνω σχέδια. Μου αρέσει ιδιαίτερα να προγραμματίζω, να φτιάχνω λίστες και excel-άκια και γενικότερα να τακτοποιώ την ζωή μου σε όμορφα κουτάκια (πάντα με αμπαλάζ…). Δεν θα με χαρακτήριζα ακριβώς control freak, αλλά μου αρέσει να ξέρω τι έπεται, βρε παιδί μου…

Αν τώρα εσείς ανήκετε στην ίδια κατηγορία με μένα -όχι απαραίτητα με το ίδιο πάθος για “κουτάκια” και λίστες-, και σας αρέσει να προγραμματίζετε την εβδομάδα σας, έχω να σας θέσω ένα πολύ σημαντικό ερώτημα. Εσείς που θα φάτε την Κυριακή το μεσημέρι; Μην κουνάτε συγκαταβατικά το κεφάλι για την καημένη τη μπλόγκερ, που δεν της φτάνουν τα μαγειρέματα ολόκληρης της εβδομάδας αλλά από τώρα ονειρεύεται το κυριακάτικο τραπέζι. Το ερώτημά μου είναι όντως πολύ σημαντικό. Γιατί σκεφθείτε πως με την απάντησή σας μπορείτε να προσφέρετε κι εσείς λίγη αγάπη σε κάποιον που την έχει ανάγκη. Για να γίνω λίγο πιο σαφής, αν την Κυριακή το μεσημέρι φάτε στο σπίτι σας, τότε θα έχετε απολαύσει νόστιμο, σπιτικό φαγητό μαγειρεμένο από τα χεράκια σας. Αν όμως αποφασίσετε το μεσημέρι της Κυριακής να κατεβείτε στο κέντρο της Αθήνας, τότε θα έχετε απολαύσει έναν νοστιμότατο μπουφέ από μαμαδίστικες λιχουδιές και θα έχετε βοηθήσει κάποιους που πραγματικά χρειάζονται τη συμβολή μας.

Αν δεν έχετε καταλάβει ήδη σε τι αναφέρομαι, θα σας πω με μεγάλη χαρά πως ένα ακόμη Food4Good είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, στους χώρους του ιστορικού περιοδικού Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα). Οι food bloggers της πόλης και η Maggi μαγειρεύουμε έναν πλούσιο μπουφέ, τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε μόνο με 5 ευρώ από τις 12.00 έως τις 16.00. Και το σημαντικότερο, τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα ενισχύσουν τον ΣΚΕΠ, τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης Για Παιδιά και Νέους. Μαγειρεύουμε με αγάπη και προσφέρουμε με αγάπη. Γιατί η παρουσία μας έχει τη δύναμη να δώσει χαρά και ελπίδα στους συνανθρώπους μας…

Θέλω να πιστεύω πως τα σχέδιά σας για αυτή την Κυριακή μόλις έκλεισαν! Αν παρόλα αυτά ανήκετε σε αυτούς που δυσκολεύοναι να προγραμματίσουν, έχετε όλο τον χρόνο στη διάθεσή σας να το ξανασκεφθείτε μέχρι την Κυριακή. Προσωπικά, θα χαρώ πολύ να σας δω εκεί.

Όπως καταλαβαίνετε, το δικό μου πρόγραμμα έχει μπόλικο μαγείρεμα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κρατήσω δυνάμεις και, γι’αυτό, η σημερινή συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη. Σπιτικά τσιπς γλυκοπατάτας φούρνου. Ένα σνακ που συνδυάζει τη γλυκιά γεύση της γλυκοπατάτας (η οποία είναι πολύ πιο θρεπτική και λιγότερο παχυντική από την κλασική πατάτα) με το άρωμα και τη σπιρτάδα του κύμινου. Τα υλικά λίγα και απλά, αλλά το αποτέλεσμα κερδίζει τις εντυπώσεις. Φτιάξτε το με την πρώτη ευκαιρία και θα καταλάβετε τι εννοώ…

Σπιτικά τσιπς γλυκοπατάτας φούρνου

Σπιτικά τσιπς γλυκοπατάτας φούρνου

Υλικά

Εκτέλεση

Κόβετε την γλυκοπατάτα σε πολύ λεπτές φέτες (όσο πιο λεπτές, τόσο καλύτερα).

Βάζετε στα χέρια σας ελαιόλαδο και πιάνετε τις φέτες της γλυκοπατάτας μέχρι να λαδωθούν πολύ καλά.

Τις αραδιάζετε (όχι πολύ στριμωχτά!) σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τις πασπαλίζετε με το κύμινο, χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 210°C, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις 2 πλευρές και να γίνουν τραγανές (μόλις γίνουν από τη μία πλευρά, τις γυρίζετε και από την άλλη). Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο λεπτές έχουν κοπεί οι φέτες – εγώ τις έψησα περίπου 20′ συνολικά.

Tip: Προσπαθήστε να μην παραλείψετε τους σπόρους κύμινου, γιατί αυτοί κάνουν τη διαφορά στη γεύση του σνακ.

Σπιτικά τσιπς γλυκοπατάτας φούρνου