- sundayspoon - https://www.sundayspoon.gr -

Τσιζκέικ με πραλίνα

Μήπως γνωρίζετε κάποιον άνθρωπο που ξεκίνησε τη ζωή του εντελώς διαφορετικά αλλά δεν φοβήθηκε να ρισκάρει και να ασχοληθεί με κάτι που βαθιά μέσα του ήξερε πως τον γέμιζε, ακόμη κι αν στην αρχή δεν είχε καμία άλλη βοήθεια πέρα από το πείσμα, το μεράκι και την δημιουργικότητά του;

Ή έναν άνθρωπο που αγαπά (διόρθωση: δεν αγαπά απλώς αλλά λατρεύει) αυτό που κάνει και (γι’ αυτό) το κάνει πολύ καλά, ακόμα κι αν χρειάζεται να αφιερώνει ατέλειωτες ώρες δουλειάς και να ξενυχτά πάνω από κάθε νέο “πρότζεκτ”;

Ή μήπως έναν άνθρωπο που -παρά την επιτυχία και την αναγνωρισιμότητα που έχει κερδίσει- παραμένει προσγειωμένος, προσιτός και με μια ανεπιτήδευτη γλυκύτητα που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή;

Ή απλά κάποιον άνθρωπο που -παρά τις δυσκολίες που έχει συναντήσει- δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει στα παραμύθια και καλεί και τους υπόλοιπους να ανακαλύψουν και να ζήσουν το δικό τους παραμύθι;

Αν γνωρίζετε κάποιον άνθρωπο με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, τότε μάλλον γνωρίζετε κι εσείς την Αθηνά Πάνου (aka Sugar Buzz). Ή αλλιώς, το κορίτσι με το πλατύ χαμόγελο που έχει καταφέρει να κάνει το όνομά του συνώνυμο των λαχταριστών cupcakes και των πεντανόστιμων cookies. Και αν την γνωρίζετε, τότε πολύ πιθανόν να ήσασταν κι εσείς την περασμένη Τρίτη στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και έχει τον τίτλο Party. Μια παρουσίαση που έσφυζε από κόσμο αλλά και από υπέροχες νοστιμιές, όλες φτιαγμένες από τα χεράκια της ίδιας της συγγραφέως. Διότι, η Αθηνά έβαλε στοίχημα να αναβαθμίσει γευστικά και αισθητικά τα πάρτυ και τις συγκεντρώσεις μας. Κι όσοι κρατάτε το καινούργιο της βιβλίο στα χέρια σας, μάλλον ξέρετε ήδη πως έχει κερδίσει το στοίχημα. Οι συνταγές της -όπως και στα δύο προηγούμενα βιβλία της- είναι εύκολες, γρήγορες και πολύ ευπαρουσίαστες. Το μόνο πρόβλημα που θα έχετε αγοράζοντας το βιβλίο είναι το ότι δεν θα ξέρετε από ποια λιχουδιά να ξεκινήσετε…

Μετά από όλα αυτά και επειδή ξέρω ότι σας έχω ήδη ανοίξει την όρεξη, είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ μαζί σας αυτό το υπέροχο βιβλίο.

Ω ναι, καλά καταλάβατε. Ένας από εσάς θα αποκτήσει το βιβλίο Party της Αθηνάς Πάνου και θα έχει την ευκαιρία να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους του επόμενου πάρτυ του. Ή αν το έχετε ήδη, μπορείτε να το αποκτήσετε για να το δωρίσετε σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο (μη ξεχνάτε ότι οι γιορτές πλησιάζουν…). Tα μόνα που έχετε να κάνετε για να διεκδικήσετε το βιβλίο είναι:

1) να είστε εγγεγραμμένοι αναγνώστες του sundayspoon (αν δεν έχετε ήδη γραφτεί, απλά συμπληρώστε το όνομα και το e-mail σας στη δεξιά στήλη του μπλογκ, στο πεδίο Εγγραφή)

και

2) να αφήσετε ένα σχόλιο κάτω από αυτή την ανάρτηση αναφέροντας μια νοστιμιά που σας αρέσει να βρίσκετε στο μπουφέ ενός πάρτυ.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως την Τρίτη 18 Νοεμβρίου Τετάρτη 19 Νοεμβρίου (για να δώσουμε και μια παράταση στους αργοπορημένους), μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι διαμένουν στην Ελλάδα και το όνομα του τυχερού θα το μάθετε στην ανάρτηση της ερχόμενης Τετάρτης Πέμπτης. Εγώ, όσο περιμένω τις συμμετοχές σας και για να σας δώσω μια μικρή γεύση από τις λαχταριστές συνταγές του βιβλίου, θα μοιραστώ μαζί σας μια από αυτές. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, να απολαύσετε ένα άκρως σοκολατένιο και επικίνδυνα εθιστικό τσιζκέικ με πραλίνα, που σερβίρεται σε ατομικά ποτηράκια, γίνεται πανεύκολα και συνδυάζει απίθανα τη βελούδινη σοκολατένια κρέμα με το τραγανό παστέλι. Το αποτέλεσμα ελαφρύ και πεντανόστιμο. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα γίνει η επόμενη γλυκιά σας συνήθεια…

Τσιζκέικ με πραλίνα

Τσιζκέικ με πραλίνα

Υλικά (για 10 μικρά ποτηράκια)

Για τη σαντιγί:

Εκτέλεση

Τρίβετε στο μούλτι το παστέλι, ώσπου να γίνει σκόνη.

Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα, προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος σιγά σιγά, ώσπου να σφίξει το μείγμα.

Ρίχνετε την πραλίνα φουντουκιού και συνεχίζετε το χτύπημα, ώσπου να ομογενοποιηθεί.

Μοιράζετε το τριμμένο παστέλι σε μικρά ποτηράκια και ρίχνετε από πάνω τη σοκολατένια κρέμα.

Χτυπάτε τα 150γρ. κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σφιχτή σαντιγί και τη μοιράζετε πάνω από την σοκολατένια κρέμα.

Βάζετε τα τσιζκέικ στο ψυγείο και, προτού τα σερβίρετε, διακοσμείτε με τα κερασάκια.

Tip: Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Αθηνάς Πάνου Party.

Τσιζκέικ με πραλίνα