- sundayspoon - https://www.sundayspoon.gr -

Χριστουγεννιάτικα pancakes σε δύο εκδοχές (αλμυρά και γλυκά)

Μπήκε επιτέλους ο Δεκέμβρης (όπως πιθανότατα όλοι γνωρίζετε) και η χριστουγεννιάτικη διάθεσή μου έχει χτυπήσει κόκκινο (όπως πιθανότατα όλοι φαντάζεστε). Οι ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα έχουν επισήμως καταλάβει κάθε εγκεφαλικό μου κύτταρο, εξορίζοντας οποιαδήποτε άλλη σκέψη από τα άδυτα του νου μου. Αυτό, βέβαια, σημαίνει πως είμαι 100% αφηρημένη και ονειροβατώ σε χριστουγεννιάτικα μονοπάτια νυχθημερόν. Αλλιώς, πώς εξηγείτε εσείς το γεγονός ότι χρειάζεται να μου πουν τουλάχιστον 30 φορές το ίδιο πράγμα για να το κάνω αλλά και το ότι ετοιμάζω κυριακάτικη ανάρτηση και τη δημοσιεύω Δευτέρα γιατί εν τω μεταξύ ξεχνάω να πατήσω το μαγικό κουμπάκι “publish” στον υπολογιστή; Ελπίζω τουλάχιστον ο γνωστός Άγιος με τα κόκκινα να εκτιμήσει το εορταστικό μου πνεύμα και να βάλει κάτι πραγματικά καλό στο σάκο του και για μένα…

Μετά από αυτή την εισαγωγή, είμαι σίγουρη πως ήδη με φαντάζεστε κρυμμένη κάτω από μια στοίβα περιοδικά. Να χαζεύω εορταστικές συνταγές και να αναζητώ χριστουγεννιάτικες κατασκευές και διακοσμητικές ιδέες. Εντάξει, δεν μπορώ να πω ότι έχετε άδικο. Τουλάχιστον, αυτό ακριβώς γινόταν τις προηγούμενες χρονιές. Φέτος, τα πράγματα είναι λιγάκι πιο εύκολα. Γιατί τα περισσότερα από αυτά που θέλω να κάνω υπάρχουν ήδη συγκεκντρωμένα στο ηλεκτρονικό περιοδικό Cook Craft Create. Το περιοδικό κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες μέρες, είναι διπλό και άκρως εορταστικό. Με άλλα λόγια, 72 σελίδες γεμάτες έξυπνες και εύκολες ιδέες που θα δώσουν αυτό το ιδιαίτερο τατς, μεταμορφώνοντας με τον πιο όμορφο τρόπο το χώρο σας αλλά και τα μενού σας.

Cook Craft Create

Σε αυτό το τεύχος του περιοδικού είχα την πολύ μεγάλη χαρά να συμμετέχω και προσωπικά. Αφού μίλησα με τη δημιουργό του περιοδικού, την γλυκύτατη και εξαιρετικά ταλαντούχα crafter Αθηνά, μπήκα στην κουζίνα μου με πολύ κέφι και ακόμη περισσότερη γιορτινή διάθεση και άρχισα να δημιουργώ. Το αποτέλεσμα ήταν Χριστουγεννιάτικα pancakes σε δύο εκδοχές (αλμυρά και γλυκά) και μπορώ να πω ότι ικανοποίησαν όλους τους επίτιμους δοκιμαστές. Άλλοι προτίμησαν την αλμυρή εκδοχή, άλλοι έπεσαν με τα μούτρα χωρίς δεύτερη σκέψη στη γλυκιά, όμως όλοι ζήτησαν και δεύτερη μερίδα. Το γεγονός ότι με μία βασική συνταγή μπορείς να φτιάξεις δύο παραλλαγές, ικανοποιώντας ταυτόχρονα διαφορετικά γούστα, είναι πολύ βολικό. Και η γιορτινή εμφάνιση κάνει τα pancakes τόσο παιχνιδιάρικα, όσο θα έπρεπε να είναι όλα τα φαγητά αυτές τις μέρες. Τώρα αν θα τα καταναλώσετε ως πρωινό, ως brunch, ως σνακ ή ακόμη και ως εορταστικό βραδινό είναι καθαρά δική σας υπόθεση. Το σίγουρο είναι ότι αξίζει να τα δοκιμάσετε (για να ενθουσιάσετε μικρά και… μεγάλα παιδιά)!

Χριστουγεννιάτικα pancakes σε δύο εκδοχές (αλμυρά και γλυκά)

Η συνταγή υπάρχει στο περιοδικό Cook Craft Create και θα τη βρείτε εδώ.

Χριστουγεννιάτικα pancakes σε δύο εκδοχές (αλμυρή και γλυκιά)