- sundayspoon - https://www.sundayspoon.gr -

Μαλακή μπριζόλα στο γκριλ (με γιαούρτι και σος μπάρμπεκιου)

Δεν θέλει πολύ ο άνθρωπος. Καμιά δεκαριά ρεπορτάζ εκλογών να παρακολουθήσει, καμιά εικοσαριά άρθρα για υποψηφίους να διαβάσει, καμιά τριανταριά συζητήσεις για εκλογικά αποτελέσματα να ακούσει, αρχίζει και παραμιλάει για ήρωες που δεν έσωσαν τον τόπο, για ήρωες που παραλίγο να τον σώσουν, για ήρωες που θα τον σώσουν, για ήρωες που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξουν τον ηρωισμό τους, για ήρωες που ξέχασαν να φορέσουν την μπέρτα τους και πάει λέγοντας (ο ηρωισμός). Κι αν ο άνθρωπος τυγχάνει να έχει μπλογκ, είναι θέμα χρόνου να φτιάξει ανάρτηση με θέμα… ηρωικό.

Η σημερινή ανάρτηση, λοιπόν, είναι αφιερωμένη στους ήρωες. Και πιο συγκεκριμένα στους αφανείς ήρωες ενός μπλογκ. Όχι μόνο αυτού του συγκεκριμένου μπλογκ, αλλά και όλων των υπολοίπων που κυκλοφορούν εκεί έξω. Γιατί πίσω από κάθε μπλογκ κρύβεται ένας αφανής ήρωας (ή και περισσότεροι) και καλό είναι να τους θυμόμαστε πού και πού. Και για να τους θυμόμαστε, πρέπει πρώτα να τους αναγνωρίζουμε…

Αφανής ήρωας νούμερο 1:

Είναι εκείνος ο φίλος/ σύντροφος/ σύζυγος/ πρωτο-δευτερο-τριτο-ξάδερφος/ κουμπάρος/ γείτονας (αρσενικού ή θηλυκού γένους όλα τα προαναφερθέντα) που “σκαμπάζει” δύο-τρία πραγματάκια περισσότερα από σένα στο θέμα υπολογιστές. Είναι αυτός που σε βοήθησε να φτιάξεις το μπλογκ σου, αλλά και αυτός στον οποίο τρέχεις πανικόβλητος/η κάθε φορά που θέλεις να κάνεις μια αλλαγή ή να ανακαλύψεις πώς κατάφερες να σβήσεις τα 100 τελευταία σχόλια των αναγνωστών σου. Σε άλλη περίπτωση, μπορεί και να τον χαρακτήριζες σπασικλάκι. Σε αυτή την περίπτωση, ξέρεις ότι είναι ο ήρωάς σου. Αυτός που βάζει την μπέρτα του (ή τα γυαλιά του…) και σε γλυτώνει από τα δίχτυα του… διαδικτύου.

Αφανής ήρωας νούμερο 2:

Είναι εκείνος ο (άγιος) άνθρωπος που φροντίζει να υπάρχει στο σπίτι ηρεμία, γαλήνη, τάξη και ασφάλεια κάθε φορά που αποφασίζεις να γράψεις ανάρτηση. Αν είσαι μαμαδομπλόγκερ (όπως κι εγώ), σίγουρα ξέρεις από πρώτο χέρι πως χωρίς τη βοήθειά του ακόμη και το να ανοίξεις τον υπολογιστή θα ήταν επικίνδυνη αποστολή επιπέδου Λάρας Κροφτ και Τζέιμς Μποντ μαζί. Γιατί όσο πεπειραμένος μπλόγκερ κι αν πιστεύεις ότι είσαι, το να ετοιμάσεις ανάρτηση αγκαζέ με ένα μωρό που θεωρεί το πληκτρολόγιο κουδουνίστρα και τη φωτογραφική μηχανή μασητικό είναι κομματάκι δύσκολο… (Σημαντική σημείωση: Στην εν  λόγω κατηγορία ανήκουν αποκλειστικά οι ήρωες που επιτελούν το καθήκον τους δίχως γκρίνια. Γιατί, ήρωας και γκρίνια δεν νοείται! Μήπως έχετε δει ποτέ τον Σούπερμαν να παραπονιέται την ώρα που σώζει τη Λόις;)

Αφανής ήρωας νούμερο 3:

Είναι ίσως ο πιο ξεκούραστος ήρωας από όλη τη λίστα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το καθήκον του είναι λιγότερο σημαντικό. “Δουλειά” του είναι να σου δίνει έμπνευση. Ναι ναι, είναι αυτός/ή που σου δίνει ιδέες για κάθε νέο σου ποστ. Μπορεί να είναι ο Μίστερ Τσιζ του σούπερ μάρκετ (κοινώς, ο κύριος που σου προτείνει κάθε φορά τα πιο ταιριαστά τυράκια για τις μπλογκοδημιουργίες σου – αν είσαι foodblogger  σίγουρα καταλαβαίνεις πόσο σημαντικός είναι!), ο περιπτεράς που σου φτιάχνει πάντα τη διάθεση με ένα ανέκδοτο (κι έτσι έχεις κέφι για την επόμενη ανάρτηση) ή το ζουζουνάκι που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή ανάμεσα στα πόδια σου (και σου δίνει έμπνευση για αναρτήσεις γεμάτες από τα κατορθώματά του και τα λογάκια του). Όπως και να ‘χει, χωρίς αυτόν τον ήρωα το μπλογκ σου θα ήταν πολύ διαφορετικό. Πιο μουντό, πιο άχρωμο, πιο βαρετό. Του οφείλεις πολλά και το ξέρεις…

Τώρα που γνωρίζεις ποιοι είναι οι αφανείς ήρωες που κρύβονται πίσω από ένα μπλογκ, οφείλεις να τους πεις ένα μεγάλο ευχαριστώ και να τους καλομάθεις (για να συνεχίζουν να σε σώζουν στα δύσκολα). Και ποιος καλύτερος τρόπος για να ανταμείψεις έναν ήρωα από το φαγητό; Μια μεγάλη, χορταστική μερίδα που θα του δώσει δύναμη και ενέργεια για ακόμη περισσότερα αδραγανθήματα;

Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό μαγειρεύτηκαν και οι μαλακές μπριζόλες στο γκριλ με γιαούρτι και σος μπάρμπεκιου που ακολουθούν. Νόστιμες, χορταστικές και ιδανικά ζουμερές, χάρη στη μαρινάδα με την οποία ψήνονται. Μπορεί να έχεις ξαναφτιάξει μπριζόλες στο γκριλ, αλλά αξίζει να δοκιμάσεις και αυτή τη συνταγή για έναν και μόνο λόγο: Το γιαούρτι κάνει το κρέας να λιώνει στο στόμα και δεν του επιτρέπει να στεγνώσει κατά το ψήσιμο. Συνόδεψέ τις μπριζόλες με τηγανιτές πατάτες και μια πολύχρωμη σαλάτα και έχεις ένα ιδανικό γεύμα για το κυριακάτικο τραπέζι σου.

(Για την ιστορία: Οι αφανείς ήρωες αυτού του μπλογκ δεν άφησαν ούτε μπουκιά…)

Μαλακή μπριζόλα στο γκριλ (με γιαούρτι και σος μπάρμπεκιου)

Μαλακή μπριζόλα στο γκριλ (με γιαούρτι και σος μπάρμπεκιου)

Υλικά (για 4 μερίδες)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το γιαούρτι, τη μπάρμπεκιου σος και το θυμάρι.

Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες καλά και τις βάζετε μέσα στη μαρινάδα γιαουρτιού. Φροντίζετε να καλυφθούν καλά και τις αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα).

Βγάζετε τις μπριζόλες από το ψυγείο και, χωρίς να αφαιρέσετε τη μαρινάδα τους, τις τοποθετείτε σε ταψάκι που έχετε καλύψει με λαδόκολλα.

Τις ψήνετε στο γκριλ μέχρι να ψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές. Μόλις ψηθούν από τη μία πλευρά, τις γυρίζετε και από την άλλη (περίπου 10′-12′ από κάθε πλευρά).

Μόλις είναι έτοιμες, τις αφήνετε 1′-2′ να σταθούν και σερβίρετε (προαιρετικά, ρίχνετε λίγο χυμό λεμονιού πριν τις σερβίρετε).

Tip1: Αν δεν σας αρέσει η μπάρμπεκιου σος, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μουστάρδα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι, γιατί αυτό θα θωρακίσει το κρέας σας κατά το ψήσιμο, ώστε να γίνει μαλακό και ζουμερό.

Tip1: Για να μην καεί η λαδόκολλα κατά το ψήσιμο, την βρέχετε με νερό και την στύβετε πολύ καλά, προτού καλύψετε το ταψί. Η υγρασία που θα έχει θα της επιτρέψει να μην καεί από το γκριλ.

Μαλακή μπριζόλα στο γκριλ (με γιαούρτι και σος μπάρμπεκιου)