- sundayspoon - https://www.sundayspoon.gr -

Εύκολα ρολάκια με ψωμί του τοστ και αυγοσαλάτα

Αυτό το σαββατοκύριακο είναι πραγματικά απολαυστικό για μένα. Όχι ότι έχει λιγότερο τρέξιμο από τα προηγούμενα (βλέπετε, προπονούμαστε οικογενειακώς για στίβο μετ’ εμποδίων. Όπου στίβος, βάλτε τρέξιμο πίσω από μια πάνα και όπου εμπόδια, βάλτε τα δεκάδες παιχνίδια που επιμένουν να ξεφυτρώνουν κάτω από τα πόδια μας). Παρόλα αυτά, το σαββατοκύριακο που διανύουμε έχει άλλη χάρη, αφού στη συνήθη παρέα μας έχει προστεθεί και μια αγαπημένη φίλη από μακριά. Για την ακρίβεια, από πολύ μακριά. Χρειάστηκε να ταξιδέψει αεροπορικώς πολλά πολλά χιλιόμετρα για να μας επισκεφθεί κι αυτό όσο να ‘ναι κάνει την επίσκεψή της ακόμη πιο ξεχωριστή. Δεν είναι και λίγο να ξεκινάει κανείς από Αυστραλία και να περνάει 22 ώρες μέσα σε ένα αεροπλάνο (τουλάχιστον για εμένα που δεν είμαι λάτρης κανενός μεταφορικού μέσου, ένα τέτοιο ταξίδι είναι κομματάκι ζόρικο).

Με τη Helen γνωριστήκαμε πριν χρόνια, σε κάποιες διακοπές, σε ένα υπέροχο ελληνικό νησί, σε μια μικρή ταβέρνα με εξαιρετικό τηγανητό κολοκυθάκι (δεν ξέρω αν το τελευταίο έπαιξε ρόλο στη γνωριμία, αλλά το αναφέρω για να έχετε πλήρη εικόνα της κατάστασης). Καθόμασταν αρχικά σε διπλανά τραπέζια. Σύντομα, βρεθήκαμε στο ίδιο τραπέζι, μιλώντας ασταμάτητα. Ενσωματώθηκε στην παρέα μας χωρίς να το καταλάβουμε και μια όμορφη φιλία ξεκίνησε. Και διατηρήθηκε χάρη στην τεχνολογία.

Στα χρόνια που ακολούθησαν εκείνη επισκέφτηκε ξανά την Ελλάδα και πάντα περνούσαμε τις μέρες της στην Αθήνα μαζί. Δείχνοντάς της όμορφες γωνιές και μαθαίνοντάς της ελληνικές νοστιμιές. Αρκετά από αυτά ομολογώ πως τα γνώριζε ήδη, αφού είναι λάτρης της Ελλάδας. Οι γνώσεις και η αγάπη της για τη χώρα μας ξεπερνούν πολλούς Έλληνες και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Νομίζω ότι τα άρθρα της σε εφημερίδες της χώρας της, που προτρέπουν τους Αυστραλούς να μας επισκεφθούν, είναι μια μικρή απόδειξη αυτής της αγάπης.

Όσα χρόνια την ξέρω, τόσα χρόνια τη θαυμάζω. Είναι ένας άνθρωπος εξαιρετικά χαρισματικός. Όχι μόνο γιατί έχει περάσει μέρος της ζωής της τραγουδώντας και σκηνοθετώντας μουσικές παραστάσεις, πουλώντας αντίκες ή γράφοντας βιβλία. Αλλά και γιατί αποπνέει φοβερή ζωντάνια και θετική αύρα. Η αγάπη της για τη ζωή είναι μεταδοτική και συχνά αναρωτιέμαι πού βρίσκει όλη αυτή την ενέργεια.

Τέλοσπάντων, όπως καταλαβαίνετε, δεν θα ήταν σωστό να αφήσω την φιλοξενούμενή μας σύξυλη για να κλειστώ στην κουζίνα και να μαγειρεύω νυχθημερόν. Όχι ότι δεν θα μαγειρέψω (άλλωστε της είχα τάξει και ένα homemade δείπνο και όσοι με παρακολουθείτε στο Instagram όλο και κάτι θα πήρε το μάτι σας από τις ετοιμασίες). Όμως, θα κάνω πράγματα γρήγορα και εύκολα. Και κυρίως πράγματα που θα μπορούσαμε να πάρουμε μαζί μας στις εξορμήσεις μας ανά την Αθήνα. Ένα από αυτά είναι και τα εύκολα ρολάκια με ψωμί του τοστ και αυγοσαλάτα που ακολουθούν.

Αυτά τα ρολάκια τα έφτιαξα πρώτη φορά σε ένα πικ νικ μας και τα λατρέψαμε οικογενειακώς. Δεν ξέρω αν φταίει η τσαχπίνικη εμφάνιση, η ευκολία με την οποία τρώγονται (ξεχάστε πιρούνια και μαχαίρια) ή η γευστικότατη γέμιση, αλλά σίγουρα αποτελούν μια από τις νούμερο ένα επιλογές μου όταν θέλω να φτιάξω κάτι νόστιμο, που να πακετάρεται εύκολα και να τρώγεται ακόμη ευκολότερα. Στην ουσία, πρόκειται για ψωμί του τοστ που κλείνει μέσα του μια υπέροχη, δροσιστική. πολύχρωμη αυγοσαλάτα. Ταιριάζουν σε οποιοδήποτε μπουφέ, μπαίνουν ευχαρίστως σε οποιοδήποτε καλαθάκι για πικ νικ και γίνονται ένα νόστιμο και θρεπτικό κολατσιό για το σχολείο ή σνακ για το γραφείο.

Δοκιμάστε τα (όσο εγώ θα βολτάρω στην Αθήνα σαν τουρίστρια) και θα με θυμηθείτε!

Εύκολα ρολάκια με ψωμί του τοστ και αυγοσαλάτα

Εύκολα ρολάκια με ψωμί του τοστ και αυγοσαλάτα

Υλικά (για 36 ρολάκια)

Για τη γέμιση:

Εκτέλεση

Κόβετε την κόρα από το ψωμί του τοστ και με έναν πλάστη πατάτε τις φέτες μέχρι να γίνουν αρκετά λεπτές. Αλείφετε κάθε φέτα με λίγο βούτυρο.

Βάζετε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά.

Απλώνετε λίγη από την αυγοσαλάτα σε μία φέτα ψωμί και ρολάρετε το ψωμί, ώστε να φτιάξετε ένα σφιχτό ρολάκι (φροντίζετε ώστε η ένωση του ψωμιού να είναι προς τα κάτω για να μην ανοίξει). Επαναλαμβάνετε και για τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.

Κόβετε κάθε ρολό στα 3, ώστε κάθε φέτα ψωμιού να σας δώσει 3 μικρά ρολάκια.

Τα απολαμβάνετε κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Tip1: Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση και άνιθο ή μαϊντανό για ακόμη περισσότερη γεύση.

Tip2: Αν δεν σας αρέσουν οι πίκλες, μπορείτε να τις παραλείψετε ή να τις αντικαταστήσετε με ελιές.

Tip3: Για να κόψετε εύκολα τα ρολάκια, αφού γεμίσετε το ψωμί και το τυλίξετε, βάλτε το στο ψυγείο για λίγη ώρα (καλυμμένο με διαφανή μεμβράνη για να μη ξεραθεί).

Εύκολα ρολάκια με ψωμί του τοστ και αυγοσαλάτα