Τούρτα πατάτας με τυριά και πράσο

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη σε παιχνίδι! Διότι κάτι τα Χριστούγεννα που καταφθάνουν κάνοντας το παιδί που κρύβεις μέσα σου λίγο πιο ζωηρό, κάτι οι μπλογκοφίλοι που έχουν την ιδέα να σε προ(σ)καλέσουν στα παιχνίδια τους, κάτι που πετάς τη σκούφια σου για τέτοιες προ(σ)κλήσεις, δεν θες και πολύ να ξεσηκωθείς. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη, η φοβερή μαμά Ασπασία της ακόμη φοβερότερης Δάειρας από το μπλογκ My Lovable Baby με προσκάλεσε να καταγράψω τα δέκα πράγματα που αν έκανε κάποιος άντρας δε θα ήθελα να τον ξαναδώ στα μάτια μου. Κι εγώ ανασκουμπώθηκα, έστυψα το μυαλουδάκι μου και κατέληξα στους δέκα επικρατέστερους φιναλίστ ή, αλλιώς, στις δέκα κατηγορίες αρσενικών που θα έβλεπαν κόκκινη κάρτα από τα χεράκια μου χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν θέλετε κι εσείς να μάθετε σε ποιους άντρες θα έριχνα ένα περιποιημένο Χ, δεν έχετε παρά να διαβάσετε παρακάτω. Είμαι σίγουρη ότι κάποιος απ’ αυτούς έχει βρεθεί και στον δικό σας δρόμο…

1) Ο λιγούρης:

Όχι, αγάπη μου, το να αλληθωρίζεις και να πετάγονται έξω οι βολβοί των ματιών σου κάθε φορά που περνάει θηλυκό από μπροστά σου δεν αποτελεί ένδειξη ανδρισμού (άσχετα με το τι σου έχουν πει οι φίλοι ή η μαμά σου). Η συγκεκριμένη εικόνα είναι χαριτωμένη μόνο στα καρτούν. Στην πραγματικότητα φαίνεται γελοίο και μπορεί να καταλήξει σε σοβαρό ατύχημα (σε περίπτωση που κάποιος περαστικός πατήσει τα σάλια που έχουν τρέξει από το ανοικτό στοματάκι σου και γλιστρήσει).

2) Ο Mr. X (ή μίστερ εξ ελληνιστί):

Το ξέρετε το άσμα “Όλα σε θυμίζουν, απλά κι αγαπημένα”; Αυτό θα μπορούσε να είναι το μότο του συγκεκριμένου αρσενικού. Είναι ο κολλημένος με το παρελθόν. Αυτός που δεν έχει ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση του αλλά, παρόλα αυτά, αποφασίζει ν’ αρχίσει και πάλι τα ραντεβουδάκια για να μη μείνει εκτός παιχνιδιού. Αγαπητέ κολλημένε, όσο κι αν πιστεύεις ότι μπορεί να με ενδιαφέρει, δεν καίγομαι να μάθω αν η πρώην σου έπινε τον ελληνικό σκέτο με δύο φουσκάλες ή αν φορούσε τζιν φούστα και ψηλοτάκουνα στο τελευταίο σας ραντεβού.

3) Ο “Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;”:

Γνωστός και ως φιγουρατζής. Το πρώτο μισάωρο της γνωριμίας, θα φροντίσει να σε ενημερώσει για τις δεκάδες διακρίσεις του σε όλα τα αθλήματα (ζήτημα χρόνου να στεφθεί Ολυμπιονίκης…), για τη σπουδαία προαγωγή που πήρε (πόσο τυχερή είναι η εταιρεία του που έχει τέτοιο κελεπούρι στους κόλπους της!), για το πανάκριβο αυτοκίνητό του (άρτι αφιχθέν από το εξωτερικό καθότι ειδική παραγγελία), για την πολυτελέστατη έπαυλή του (κάτι μικρό και διακριτικό για να του ταιριάζει), για το σούπερ μοντέρνο κινητό του (που φτιάχνει και καφέ άμα θες),… Φυσικά, η λίστα είναι ατελείωτη κι εσύ δεν έχεις παρά να τον θαυμάζεις ή να το σκάσεις όσο είναι καιρός.

4) Ο μίρλας:

Ο κόσμος του μίρλα είναι πάντα μαύρος ή, στην καλύτερη περίπτωση, γκρίζος. Όλα του πάνε στραβά. Όλα του φταίνε. Η κακούργα η κοινωνία ποτέ δεν τον κατάλαβε. Η άκαρδη ζωή τού δίνει το ένα χαστούκι μετά το άλλο. Ο κόσμος τού φέρεται σκληρά. Όλοι είναι εναντίον του. Κι εσύ δεν έχεις παρά να ακούσεις τον αστείρευτο μονόλογο του Βασιλάκη Καΐλα σε νέα, πιο εξελιγμένη, έκδοση. Όχι δα! Κόκκινη κάρτα πριν να είναι αργά και για τη δική σου ψυχολογία!

5) Ο αγενής:

Είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι, τα κακά παιδιά έχουν πάντα μια ιδιαίτερη γοητεία (φταίει κι αυτό το Χόλιγουντ που τα έχει θεοποιήσει ουκ ολίγες φορές). Όμως άλλο κακό παιδί, άλλο αγενές παιδί. Το ραντεβού με το πρώτο θα είναι μια περιπέτεια. Το ραντεβού με το δεύτερο θα μοιάζει επικίνδυνα με κρυφτό. Όσο εκείνος θα μιλάει άσχημα στον σερβιτόρο, θα στολίζει με κοσμητικά επίθετα τον μπάρμαν και θα κατσαδιάζει τον σεφ (και τους τρεις χωρίς κανέναν προφανή λόγο), εσύ θα κρύβεσαι κάτω από το τραπέζι για να μην δει ο κόσμος ότι σε συνοδεύει.

6) Ο fitness-freak:

Το να φροντίζεις το σώμα σου είναι αναμφίβολα πολύ καλή συνήθεια. Το να περνάς ένα ολόκληρο ραντεβού παροτρύνοντας τη δόλια που έχεις δίπλα σου να θαυμάσει για πολλοστή φορά τους τρίλιζα-κοιλιακούς σου και τα σιδερένια-αλά Ποπάυ μπράτσα σου είναι άκρως ξενερωτικό. Και κάτι ακόμα, αγαπητέ fitness-freak. Αν ήθελα συμβουλές για τα τελευταία σκευάσματα που σε κάνουν “τούμπανο” εν μία νυκτί ή εξειδικευμένο πρόγραμμα ασκήσεων και διατροφής, θα πήγαινα σε γυμναστήριο, δεν θα έβγαινα ραντεβού…

7) Ο βεντούζας:

Κυκλοφορεί με ποικίλα ονόματα, όπως κολαούζος, βδέλλα, κολλιτσίδα και διάφορα άλλα. Είναι ο τύπος που δεν θα σε αφήσει σε χλωρό κλαρί. Από τη στιγμή που θα τον γνωρίσεις, ετοιμάσου για καταιγισμό μηνυμάτων στο κινητό σου, για μεταμεσονύκτιες καντάδες και για τεράστιες ανθοδέσμες με μίνι ερωτικές εξομολογήσεις στο χώρο της δουλειάς σου. Κι όλα αυτά ενώ έχετε ανταλλάξει ένα απλό γεια…

8) Ο πολυλογάς:

Οι γυναίκες έχουν εδώ και δεκαετίες τη ρετσινιά του κουτσομπολιού και της πολυλογίας να τις κυνηγά. Αν πετύχεις όμως άντρα πολυλογά, τότε καταλαβαίνεις ότι το εν λόγω κουσούρι δεν κάνει διακρίσεις στο φύλο. Το συγκεκριμένο αρσενικό θα ξεκινήσει να μιλάει και δεν θα σταματήσει ούτε όταν η γλώσσα του αρχίσει να ζητάει ένσημα για βαρέα και ανθυγιεινά. Μπορεί να φλυαρεί επί ένα τρίωρο για τους φίλους του, την οικογένεια του, το σκύλο του, την γειτόνισσά του ή τον δάσκαλο που είχε στο νηπιαγωγείο. Αν φαντάζεσαι ότι θα σταυρώσεις κι εσύ κουβέντα, είσαι βαθιά νυχτωμένη. Η λύση είναι η κόκκινη κάρτα ή ένα ζευγάρι σούπερ ενισχυμένες ωτοασπίδες.

9) Ο Mr. “Καβούρια στις τσέπες”:

Είναι αυτός που θα σε πάει σε μεξικάνικο και δεν θα ιδρώσει από το καυτερό τσίλι και τις πιπεριές χαλαπένιο αλλά από τις τιμές (στις οποίες έχει καρφώσει το βλέμμα με απόγνωση). Για την ακρίβεια, ο εν λόγω κύριος θα ιδρώσει ακόμη κι αν σε πάει για καφέ σε συνοικιακό καφενείο. Διότι και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να θες και γλυκό μαζί με τον καφέ σου, του έρχεται να βάλει τα κλάματα. Προς το τέλος του ραντεβού, και αφού σου έχει αναλύσει πόσο καλύτερα θα περνούσατε αν μοιραζόσασταν ένα σακουλάκι φιστίκια ατενίζοντας τη θέα από κάποιο παγκάκι στο κοντινό πάρκο, συνειδητοποιείς ότι ο ήχος που άκουγες τόση ώρα δεν ήταν καστανιέτες αλλά οι δαγκάνες από τα καβούρια στις τσέπες του. Όσο χειραφετημένο κορίτσι και να είσαι, τέτοιον άντρα δίπλα σου δεν τον θες…

10) Ο ασβός:

Όχι, δεν μπερδεύτηκα. Το ξέρω ότι η λίστα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο αρσενικά του ανθρωπίνου είδους αλλά εσείς πώς θα χαρακτηρίζατε κάποιον που δεν έχει δει ποτέ από κοντά αποσμητικό; Κάποιον που θα μπορούσε να ξεπαστρέψει ολόκληρο τάγμα με την εσάνς που αναδίδει; Κι όμως, υπάρχουν και αυτοί οι τύποι που, είτε από άποψη (βλέπε χίπης) είτε επειδή οι αισθητήρες της μύτης τους έχουν από καιρό καταστραφεί, σε υποβάλλουν σε αυτό το αργό, πιθανόν θανατηφόρο βασανιστήριο. Κι εσύ, αν επιζήσεις τελικά από τη μυρωδιά, απλά τρέχεις μακριά για να σωθείς.Κάπου εδώ η λίστα με τα αρσενικά που θα έτρωγαν πόρτα αν βρίσκονταν στο διάβα μου τελειώνει. Δεν τελειώνει όμως και η ανάρτηση, η οποία συνεχίζει με ένα ευχαριστώ και μια συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε οποιοδήποτε γιορτινό τραπέζι. Θα ήθελα, λοιπόν, να ευχαριστήσω την Εύη από τα Μαγειρέματα για το βραβείο που μου χάρισε. Το βραβείο συνοδεύεται και από ερωτήσεις τις οποίες πολύ θα ήθελα να απαντήσω αλλά το έχω ήδη κάνει πρόσφατα. Εύη μου, σε ευχαριστώ πολύ!

Και τώρα η εορταστική συνταγή που σας έταξα. Διότι, είπαμε, έχουμε μπει σε άκρως χριστουγεννιάτικο κλίμα. Πρόκειται για μια αλμυρή τούρτα, και πιο συγκεκριμένα, για τούρτα πατάτας με τυριά και πράσο. Ή, αλλιώς, για έναν τρόπο να ικανοποιήσετε οφθαλμούς και ουρανίσκους. Αφήστε τη γλύκα του πράσου και τα λιωμένα τυράκια να σας συνεπάρουν και δεχτείτε τα συγχαρητήρια των καλεσμένων σας τόσο για τη γεύση όσο και για την εμφάνιση αυτού του πιάτου.

Τούρτα πατάτας με τυριά και πράσο

Τούρτα πατάτας με τυριά και πράσο

Τούρτα πατάτας με τυριά και πράσο

Υλικά (για στρογγυλό ταψάκι 26 εκατ. με αποσπώμενα τοιχώματα)

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1.200γρ. πατάτες βρασμένες
  • 300γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας τριμμένο (εγώ έβαλα μείγμα κίτρινων τυριών)
  • 250γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο (ή φέτα μαλακή)
  • 2 μεγάλα πράσα σε λεπτές ροδέλες
  • 2/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • αλάτι / πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι, βάζετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά τις ροδέλες από τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρείτε από τη φωτιά και τα αφήνετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Όσο κρυώνουν τα πράσα, ξεφλουδίζετε τις βρασμένες πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες.

Σε ένα μπολ, ρίχνετε τα πράσα, τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνετε (ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά που έχετε βάλει) και ανακατεύετε καλά.

Σε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενα τοιχώματα, στρώνετε το φύλλο σφολιάτας, προσέχοντας να πιάσει καλά και τα τοιχώματα. Τρυπάτε με ένα πιρουνάκι την επιφάνεια του φύλλου για να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο.

Βάζετε πάνω στη σφολιάτα μία στρώση πατάτες (προσπαθήστε να μην αφήνετε κενά ανάμεσα τους) και από πάνω απλώνετε το 1/3 από το μείγμα τυριών. Επαναλαμβάνετε άλλες δύο φορές, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να έχετε τρεις στρώσεις πατάτας και τρεις στρώσεις τυρί εναλλάξ.

Ψήνετε σε προθεσμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει η τούρτα σας (περίπου 50′).

Αφήνετε να σταθεί λίγο πριν κόψετε σε κομμάτια για να κοπεί ευκολότερα.

Tip1: Μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς τυριών. Σε κάθε περίπτωση, επιλέξτε τυριά που λιώνουν εύκολα και προσαρμόστε το αλάτι ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά που χρησιμοποιείτε.

Tip2: Το ταψάκι με τα αποσπώμενα τοιχώματα θα σας επιτρέψει να βγάλετε την τούρτα και να την παρουσιάσετε στο γιορτινό σας τραπέζι ολόκληρη.

Tip3: Μπορείτε να έχετε βράσει τις πατάτες και να έχετε ετοιμάσει το μείγμα των τυριών-πράσων από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να έχετε μόνο τη σύνθεση της τούρτας την επόμενη μέρα. Μην ξεφλουδίσετε τις βρασμένες πατάτες από την προηγούμενη μέρα για να μη μαυρίσουν.

Tip4: Οι πατάτες σας πρέπει να είναι κομμένες σε λεπτές και όσο το δυνατόν ομοιόμορφες ως προς το πάχος φέτες, ώστε να ψηθούν σωστά.

Tip5: Αφαιρέστε από τα πράσα το σκούρο πράσινο μέρος και χρησιμοποιείστε το πιο ανοιχτόχρωμο. Επίσης, σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για να βγάλουν όλη τη γλύκα τους χωρίς να σκουρύνουν.

 

Τούρτα πατάτας με τυριά και πράσο

Τούρτα πατάτας με τυριά και πράσο

72 Σχόλια

υποβολή σχολίου
Σοφία (πριν από 3754 ημέρες)

Πω, πω!!! Κολαση ρε κουταλακι μου η τουρτιτσα σου! Εχει μεσα οτι αγαπω, στα υποψιν… οχι να’χαμε να λεγαμε… θα γινει παραυτα!!!!!!
Οσο για τους αντρες… δεν θα μπορουσες να τα πεις καλυτερα!!!!!
Καλη Κυριακη, φιλια!

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Χαίρομαι που σου άρεσε η τούρτα (και το τοπ 10!), Σοφία μου!
    Φιλάκια πολλά!

Silena (πριν από 3754 ημέρες)

Καλημέρα Αναστασία μου!!!
Η τάρτα σου δείχνει υπέροχη και δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα μας βγάλει ασπροπρόσωπες στο γιορτινό μας τραπέζι!!!!!
Την παράσταση όμως σήμερα την έκλεψε η εξομολόγησή σου, η οποία ήταν απολαυστικότατη!!!!! Γέλασα με την ψυχή μου!!!!!! Πραγματικά μου έφτιαξες τη μέρα!!!!!
Άσε που άρχισα να ξαναβλέπω με άλλο μάτι το έτερον ήμισυ …μια χαρά παλικάρι είναι!!!! Μερικές φορές κάτι ασήμαντα με εκνευρίζουν αφάνταστα!!!!! Θησαυρός είναι σου λέω!!!!!
Πολλά πολλά φιλάκια!

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Έτσι είναι, Σιλενάκι! Αν δούμε τα χειρότερα, εκτιμάμε το αρσενικό που έχουμε δίπλα μας και ξαφνικά αρχίζει να φαντάζει πρίγκιπας! χαχαχα!
    Πολύ χαίρομαι που η λίστα μου σου έφτιαξε τη διάθεση! Έτσι να γελάς πάντα!
    Πολλά φιλάκια!

peps (πριν από 3754 ημέρες)

Πω πω νοστιμιές!!!
Σούπερ η αλμυρή σου τούρτα!!!

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Δοκίμασέ τη, Πέπη! Και μετά περιμένω εντυπώσεις! :-)

Ειρήνη (πριν από 3754 ημέρες)

Καλημέρα! Η τούρτα είναι τόσο λαχταριστή! Εξαιρετική ιδέα για γιορτινό τραπέζι! Οι απαντήσεις στο παιχνίδι μία και μία ,απολαυστικές :)))

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Νομίζω ότι αν σκέφτεσαι να κάνεις κάποιο τραπέζι αυτές τις μέρες, αξίζει πραγματικά να τη δοκιμάσεις!
    Όσο για τις απαντήσεις στο παιχνίδι, είναι τόσο απολαυστικές όσο και αληθινές… χιχιχι! :-)

Beauty Follower (πριν από 3754 ημέρες)

Γεια χαρα, μεσα και στα 10 εισαι!
Πολυ νοστιμη η αλμυρη σου τουρτα :)

http://beautyfollower.blogspot.gr/

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Αν κρίνω από το σχόλιο, η “χρυσή” δεκάδα μου μάλλον αγγίζει κι εσένα! Καλωσήρθες στο κλαμπ! 😉
    Αν δοκιμάσεις την τούρτα, θα χαρώ να μάθω πώς σου φάνηκε!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ (πριν από 3754 ημέρες)

μια χαρά τα 10 σου… μου άρεσε πολύ η σημερινή συνταγή σου….πατάτες τυρια και πράσο μου αρέσουν..μιαμ..μιαμ… :)

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Να τη δοκιμάσεις, Δελφινάκι, και να μου πεις αν σου άρεσε!
    Φιλιά πολλά!

AgapameAnDolmas (πριν από 3754 ημέρες)

προσκυνω!!!! ειπες τον αγαπημένο μου συνδυασμό “πατάτα και πράσο”!! θα την κάνω οπωσδήποτε μου αρεσε που σου εγινε αφράτη σαν τούρτα!! πιστευω λίγο μπείκον μέσα θα ειναι πολύ ωραίο!

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Γενικά, στη συγκεκριμένη τούρτα μπορείς να κάνεις όσες παραλλαγές θες και να τη προσαρμόσεις στα γούστα σου! Αλλαντικά όπως μπέικον ή ζαμπόν σίγουρα θα δώσουν έξτρα γεύση. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σοταρισμένες πολύχρωμες πιπεριές για ακόμη περισσότερο χρώμα! Όπως και να τη φτιάξεις, πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα σε ικανοποιήσει! :-)
    Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ (πριν από 3754 ημέρες)

Νομίζω ότι το πράσο θα κάνει τη τάρτα σου σκέτο γλύκισμα!!
Μα και τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποίησες, θα της δίνουν έξτρα νοστιμιά!!
Για την … δεκάδα, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, δεν θα άντεχα κανέναν από δαύτους, ειδικά ο ασβός και ο καβούριας, είναι ότι το χειρότερο για μένα!
Φιλιά, καλή βδομάδα!

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Όπως τα λες, Έλενά μου! Το πράσο δίνει έξτρα γλύκα και νοστιμιά! Ιδανικός συνδυασμός με την πατάτα!
    Απ’ ό,τι βλέπω, η δεκάδα μου βρίσκει και εσένα σύμφωνη. Ελπίζω, αν τη διαβάσεις ο ανδρικός πληθυσμός, να παραδειγματιστεί… 😉
    Φιλιά πολλά!

Ξανθή (πριν από 3754 ημέρες)

Απίθανες απαντήσεις με έκανες να γελάσω με τους χαρακτηρισμούς ένας κι ένας!!!
Η δε τούρτα σου ότι πρέπει για μένα που με τις γλυκές τούρτες δεν τα έχω καλά!!!
Θα τη δοκιμάσω εν καιρό μιας και έχω φτιάξει μεγάλη λίστα δοκιμών!!
Πολλά φιλιά

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Χαίρομαι που σε έκανα να γελάσεις, Ξανθή μου!
    Φαντάζομαι ότι η λίστα με τις συνταγές που έχεις να φτιάξεις είναι πολύυυυυυ μεγάλη! Κι εγώ το ίδιο δράμα ζω! χαχαχα!
    Φιλάκια πολλά!

Lia Papadopoulou (πριν από 3754 ημέρες)

χαχαχα!!! Το top 10 προς αποφυγή είναι όλα τα λεφτά…όπως και η τούρτα πατάτας!!! Φιλάκια πολλά, Αναστασία μου!!! Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!!!

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Και να φανταστείς ότι υπήρχαν κι άλλοι υποψήφιοι για το top 10 αλλά έπρεπε να περιοριστώ μόνο σε δέκα φιναλιστ… χαχαχα!
    Αν δοκιμάσεις την τούρτα, θέλω εντυπώσεις!
    Φιλιά πολλά!

Χρύσα (πριν από 3754 ημέρες)

10 στα 10 πέτυχες κορίτσι! Συμφωνώ απόλυτα και με τα 10! Όσο για την τούρτα, είναι λαχταριστή!!! Πρέπει να τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Να τη δοκιμάσεις και να μου πεις πώς σου φάνηκε! Ελπίζω να πετύχω διάνα και στις γευστικές σου προτιμήσεις!
    Φιλιά!

Δέσποινα (πριν από 3754 ημέρες)

Κόλασηηηηηηηηη!!!!
Τέλειο και ευκολο!
Φιλιά

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Δοκίμασέ τη, Δέσποινα! Είναι πανεύκολη και η μεγαλύτερη προετοιμασία μπορεί να γίνει από την προηγούμενη μέρα!
    Φιλάκια!

Χρυσαυγή (πριν από 3754 ημέρες)

Μα είναι να μην σβήσεις κεράκια του χρόνου με μια τέτοια τούρτα?
Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός των υλικών. Το πράσσο είναι σκέτη γλύκα.
Υπέροχη και παχουλή. Ετσι όπως πρέπει να είναι μια αξιοπρεπής τούρτα!!!
Μπράβο Αναστασία μου!!!!!!!!!! Τέλεια! Πάλι έσκισες!

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Τώρα που το λες, Χρυσαυγή μου, ευχαρίστως θα έσβηνα κεράκι πάνω σε μια τέτοια τούρτα! Έχω και φοβερή αδυναμία στα τυριά, οπότε είναι ό,τι πρέπει! :-)
    Φιλάκια πολλά!!!

- spoonstories- (πριν από 3754 ημέρες)

Κορίτσι μου τι εκπληκτική αλμυρή τούρτα είναι αυτή?Τι μου έκανες βραδιάτικα…χαχα

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Μα το έχουμε πει ότι είναι επικίνδυνες οι βραδινές βόλτες στα μπλογκοσπιτάκια που μαγειρεύουν! Σε βάζουν σε πειρασμό και άντε να αντισταθείς… 😉
    Φιλιά!

amelie (πριν από 3754 ημέρες)

Καλά, ταυτίζομαι ΑΠΟΛΥΤΑ με τις περιπτώσεις 1,5,6,9 και 10! Ενδιάμεσα έχω και μερικές δικές μου όπως πχ τον ζηλιάρη και τον ξερόλα. Η τούρτα ιδιαίτερα εορταστική!

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Θα συμφωνήσω απόλυτα με τις δύο κατηγορίες αρσενικών που προσθέτεις στη λίστα, Αμελί μου! Και με τους δύο μπορούν να προκύψουν σκηνές απείρου κάλλους… χαχαχα!
    Φιλάκια!

Anonymous (πριν από 3754 ημέρες)

οι περιπτωσεις τι να πω!!η μια καλυτερη απο την αλλη!!!!η δε τουρτα σου σιγουρα μπαινει στη λιστα για το γιορτινο τραπεζι!!!!καλο βραδυ και καλη εβδομαδα!!!!panagiota mihailidou

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Παναγιώτα, ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου και καλωσήρθες στο μπλογκοσπιτάκι μου! Ελπίζω να γίνεις θαμώνας! 😉
    Χαίρομαι που σου άρεσε το top 10 των αρσενικών προς αποφυγή. Όσο για τη συνταγή, ελπίζω να συμπληρώσει επάξια το γιορτινό τραπέζι σου και να ευχαριστήσει τους καλεσμένους σου! Αν χρειαστείς οποιαδήποτε διευκρίνιση, θα χαρώ να βοηθήσω!
    Καλά μαγειρέματα!

Foteini Thes (πριν από 3754 ημέρες)

Λατρεύω τις τούρτες!Αλμυρές ή γλυκιές μου κλέβουν την καρδιά και πλανεύουν το μυαλό μου!Η συγκεκριμένη είναι πολύ εμφανίσιμη και δίνει πολλές γευστικές υποσχέσεις !Έιναι μια μοναδική πρόταση για τις γιορτές και ο συνδυασμός των υλικών μου φάινεται απόλυτα επιτυχημένος και ισορροπημένος!Για τον μπουφέ της παραμονής των Χριστουγέννων μου φάινετσι ιδανική πρόταση!!
Καλή σου εβδομάδα με δύναμη και αισιοδοξία !

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή, Φωτεινή μου! Ελπίζω, αν τη φτιάξεις, να την ευχαριστηθείς όσο την ευχαριστήθηκα κι εγώ! :-)
    Φιλάκια πολλά!!!

The Dark Chef (πριν από 3754 ημέρες)

Η τούρτα – τάρτα δελεαστική και χορταστική! Όπου μπαίνει το πράσο με τα τυριά προσθέτει πόντους σε νοστιμιά. Μαζί με την προσθήκη της πατάτας που όλοι αγαπάμε, μια χαρά!
Οι απαντήσεις σου για ένα ακόμα απολαυστικό top 10, έφεραν σίγουρα χαμόγελα στον γυναικείο πληθυσμό. Το έχω δει το blogoπαιχνίδι αλλά νομίζω πως εκτός από τον βλάκα, τον κακοπροαίρετο και τον ψηλομύτη/φαντασμένο δε θα μπορούσα να πω άλλους!
Καλό βράδυ και καλή βδομάδα να έχεις Κυριακάτικο Κουτάλι! :)

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Χαίρομαι που σου άρεσε η τούρτα, Dark! Έχεις απόλυτο δίκιο για το συνδυασμό του πράσου με τα τυράκια και την πατάτα!
    Όσο για τους άνδρες προς αποφυγή, σε βρίσκω σίγουρα πιο επιεική σε σχέση με μένα, που θα μπορούσα να γράψω άλλους τόσους στη λίστα… χιχιχι!
    Φιλάκια πολλά!

mm_skg (πριν από 3754 ημέρες)

Υπεροχη πατατοτουρτα, σιγουρα θα κλεψει τις εντυπωσεις γευστικα και οπτικα οπου παρουσιαστει!
Πολυ μου αρεσε το Top 10, υπαρχουν παντα και τα … υβριδια, αρσενικα που δεν εχουν μονο μια, αλλα συνδυαζουν διαφορες απο αυτες τις … χαρες!
Φιλια πολλα!

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Εγώ δεν θα μπορούσα να αντέξω το καθένα από αυτά τα αρσενικά μόνο του. Φαντάσου να κάνεις και συνδυασμούς… χαχαχα!!!
    Η τούρτα είναι πολύ όμορφη για τραπέζι. Δοκίμασέ τη και πες μου εντυπώσεις!
    Φιλιά!

Sofia Sofeto (πριν από 3754 ημέρες)

χαχαχα!!!! Πολύ γέλασα με τις περιγραφές των αντρών…συμφωνώ απόλυτα μαζι σου!
Ο ασβός είναι όλα τα λεφτά!!!
Η τουρτίτσα σου είναι χάρμα οφθαλμών και γεύσης!
Εύχομαι να την απολαύσατε!
Πολλά φιλιά και τα χαιρετήσματα μου στην μαμά σου!!!!

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Σοφάκι, χαίρομαι ιδιαίτερα που η ανάρτησή μου σε έκανε να γελάσεις αλλά και που σου άρεσε η τούρτα μου!
    Μετέφερα στη μαμά του τα χαιρετίσματα και έχεις κι από κείνη πολλά φιλιά!

Eleni {The Foodie Corner} (πριν από 3753 ημέρες)

Wow! Φαίνεται υπέροχη! Ιδανική για κρύες μέρες..!

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Ευχαριστώ πολύ, Ελένη μου! Αν τη δοκιμάσεις, να μου πεις πώς σου φάνηκε!

DIMI (πριν από 3753 ημέρες)

Κόλαση η πιτούλα σου Αναστασία μου!!!! Χάρμα οφθαλμών!!!Οτι πρέπει γιά τό γιορτινό τραπέζι!!!
Τέλεια η φωτογραφική σου παρουσίαση!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!!

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Ευχαριστώ πολύ, Dimi μου! Να είσαι καλά!
    Πολλά φιλάκια κι από μένα!!!

Neli (πριν από 3753 ημέρες)

Σουπερ ,σουπερ,σουπερ η τουρτα ,πολυ εμφανισιμη και νοστιμη φαινεται,οσο για τους αντρες το ποσο γελασα δε λεγεται ειδικα με τον ασβο χαχχ ακομη γελαω ,αλλα πωπω μη σου τυχει μιλαμε χαχαχαχ ,να εισαι καλα κοριτσακι μου και παντα να μας χαριζεις γελιο και ομορφα πιατα,φιλιααααααααααα.

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Πάντα έτσι να γελάς, Νέλη μου! Όσο για τον ασβό που λες, άστα… Αν σου τύχει, βρες καράβι να φύγεις… χαχαχα!
    Αν δοκιμάσεις την τούρτα, να μου πεις εντυπώσεις!
    Φιλάκια πολλά!

Kate'sCakeBox (πριν από 3753 ημέρες)

Καλησπέρα Αναστασουλίνι μου γλυκό,..με πέθανες με τον μίρλα και τον βεντούζα!!υπέροχο χιούμορ!!μας έπιασε το μπρρρρρρρρρ κρύο και η σημερινή σου πρόταση με την συγκλονιστική σου τούρτα πατάτας δείχνει ότι θα μας ζεστάνει αρκετά!!δείχνει μαγικό σε νοστιμιά και ιδιαίτερα θερμαντικό..πρωτότυπο επίσης και για το γιορτινό μας τραπέζι..εγώ τουλάχιστον μόνο καινούριες γεύσεις θέλω να προσφέρω στην οικογένειά μου!και δεν το γράφω έτσι για να γράφω σχόλιο.αλλά είστε 5 λατρεμένα μαγειρικά ιστολόγια που θα σας μελετήσω πολύ αυτές τις μέρες..καλή βδομάδα φίλη μου πολλά φιλάκια και ένα όμορφο βραδάκι σου εύχομαι..

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Kate μου, το σχόλιο σου με τιμά ιδιαίτερα! Ειλικρινά είναι μεγάλη μου χαρά να μπορώ να ομορφαίνω γευστικά και αισθητικά το τραπέζι όσων επισκέπτονται το μπλογκοσπιτάκι μου! Ελπίζω ότι φτιάξεις, να σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Θα χαρώ να λύσω οποιαδήποτε απορία σου, αν χρειαστείς διευκρινίσεις σε κάποιο πιάτο!
    Πολλά φιλάκια και καλά μαγειρέματα!!!

Ερμιόνη (πριν από 3753 ημέρες)

Σκέτη νοστιμιά η αλμυρή τούρτα σου Αναστασία!
Υλικά που αρέσουν πολύ σε μια πρόταση ιδανική για το γιορτινό τραπέζι!
Η δεκάδα σου με βρίσκει απολύτως σύμφωνη! Μου άρεσε πολύ ο ασβός!!
Φιλιά

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Ερμιόνη μου, χαίρομαι που σου άρεσε η τούρτα και θα χαρώ να σου αρέσει εξίσου και αν τη δοκιμάσεις!
    Ο ασβός μάλλον είναι ο μεγάλος νικητής! Νομίζω ότι οι περισσότερες κοπέλες τον ξεχώρισαν… χαχαχα!
    Φιλάκια πολλά!!!

Eleanna G. (πριν από 3753 ημέρες)

ΧΑχαχαχαχα γέλασα πολύ! Μπράβο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!! Κι η πατατο-τυρο-πρασότουρτα άψογη επίσης!!! Φιλάκια!!!

Eleanna, foodaki.gr

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Να είσαι καλά, Ελεάννα μου! Χαίρομαι που σου άρεσαν και η λίστα των αρσενικών και η συνταγή!
    Φιλιά πολλά!

niki nikoula (πριν από 3752 ημέρες)

Τέλεια η τούρτα σου!!ΣίγουρΑ θα έχεις ξεχάσει καμια κατηγορία ακόμα γιατί είναι ατελείωτεςςςς!!

    sundayspoon (πριν από 3752 ημέρες)

    Νίκη μου, αν μπορούσα να γράψω όλες τις κατηγορίες που μου ήρθαν στο μυαλό, δεν θα τελείωνε ποτέ αυτή η ανάρτηση… Οι δέκα φιναλίστ βγήκαν μετά από πολλή σκέψη! χαχαχα!
    Φιλιά!

Notoula (πριν από 3752 ημέρες)

7,9,10 ούτε να τους βλέπω, ούτε να τους ακούω, όχι ότι με τους υπόλοιπους θα τα πήγαινα καλύτερα.
Η τούρτα σου με ξετρέλανε!

    sundayspoon (πριν από 3745 ημέρες)

    Διακρίνω ομογνωμία στους άντρες προς αποφυγή… χαχαχα!
    Χαίρομαι που σου άρεσε η τούρτα!
    Φιλιά!

Tante Kiki (πριν από 3752 ημέρες)

Καλησπέρα γλυκιά μου Αναστασία!!! Υπέροχη ανάρτηση και γέλασα με τους τύπους που περιέγραψες!!!! Κι εγώ τους περισσότερους μόλις τους έβλεπα θα εξαφανιζόμουν και ειδικά τον βεντούζα που δεν το πάω με τίποτε!
Η τούρτα σου όμως… άπαιχτη, πεντανόστιμη και με τέλεια παρουσίαση!!! Ντελίβερι κάνετε εσείς εκεί;;;;;;
Φιλιά!

    sundayspoon (πριν από 3745 ημέρες)

    Και να φανταστείς ότι η λίστα θα μπορούσε να περιέχει πολλούς ακόμη, αλλά είχα περιορισμό σε 10 φιναλίστ… χιχιχι!
    Ντελίβερι,ε; Λες να το βάλω μπροστά;;;
    Φιλάκια πολλά!

Penelope (πριν από 3752 ημέρες)

Κοιτώ την “πατατότορτα” και αναφωνώ: Ε, ρε γλέντια!!!
Και καθώς καταλαβαίνεις αγαπητή μου Αναστασία, προετοιμάζομαι…και σκέφτομαι …και καλοσκέφτομαι…(το πράσο λιγάκι συλλογίζομαι πάρα πάνω, μιας και δεν το πολύ-αγαπώ…) και ψάχνω ήδη πιθανούς συνδυασμούς.

Το top10, όλα τα λεφτά βεβαίως-βεβαίως :-)))

    sundayspoon (πριν από 3745 ημέρες)

    Πηνελόπη μου, μπορείς να αντικαταστήσεις το πράσο με πολύχρωμες πιπεριές, που θα δώσουν και πολύ χρώμα και έξτρα γεύση στην τούρτα σου! Αν το δοκιμάσεις, να μου πεις!
    Φιλάκια πολλά!!!

Maria Naka (πριν από 3751 ημέρες)

Πεντανοστιμη φαινεται! Εχω τα πρασα λες να την δοκιμασω! Μου λειπουν τα υπολοιπα υλικα ομως χαχαχα! Αχ τι μας κανεις!

    sundayspoon (πριν από 3745 ημέρες)

    Μια μικρή επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ και μια χαρά θα τη φτιάξεις την τουρτίτσα! Αν την κάνεις, θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις!
    Φιλιά!

Martha (πριν από 3750 ημέρες)

Μ’ έστειλες και με το “δεκάλογο του γύφτου” (α! τον γύφτο δεν τον έβαλες στη δεκάδα, sorry) και με την τούρτα σου που μου πέταξε τα ματάκια έξω!!! Και του χρόνου βρε!

    sundayspoon (πριν από 3745 ημέρες)

    Μαρθούλα, αν φτιάξεις την τούρτα, ελπίζω να σου αρέσει και γευστικά εξίσου με τον δεκάλογο!
    Πολλά γιορτινά φιλιά!!!

mia xara (πριν από 3748 ημέρες)

Γεια σου Αναστασία μου, ξεράθηκα στα γέλια με τη λεπτομερή λίστα σου!!! Η μαγειρική σου δημιουργία καταπληκτική, κράτησα ήδη τη συνταγή…Θα ήθελα πολύ μια μυρωδιά στο μεταξύ όμως..Καλό Σ/Κ, φιλάκια!

    sundayspoon (πριν από 3745 ημέρες)

    Χαρά μου, θα χαρώ πολύ να τη φτιάξεις και να την απολαύσεις με τους αγαπημένους σου! Εννοείται ότι μέχρι τότε μπορείς να σερβιριστείς από τη δική μου! 😉
    Φιλάκια πολλά!!!

Lyriel B (πριν από 3748 ημέρες)

Λοιπόν, αυτός ο ασβός μου έχει τύχει κάποτε αλλά μεταξύ μας χαχαχαχα :)
Με την τούρτα σου όμως έπαθα πλάκα Αναστασία μου! Τι λαχταριστή, τι φουσκωτή και αφράτη φαίνεται!
Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε, όπως και το ριζότο που είδα στην προηγούμενη ανάρτηση γιατί έχω κρατημένη κολοκύθα που ξέμεινε!
ΧΑ!

    sundayspoon (πριν από 3745 ημέρες)

    Ο ασβός;;; Πω πω, ήρωας είσαι, Λυριελάκι!
    Θα χαρώ πολύ να δοκιμάσεις και την τούρτα και το ριζότο! Ανυπομονώ να μάθω εντυπώσεις!
    Φιλάκια πολλά!

Pela (πριν από 3748 ημέρες)

νομίζω φιλενάδα ότι ο λιγούρης και ο μίρλας είναι τα χειρότερα!! η τόυρτα πάντως με καραξελίγωσε!! σλουρπ!
φιλούμπες

    sundayspoon (πριν από 3745 ημέρες)

    Αχ, όλοι έχουν τις χάρες τους… Προσωπικά, δεν θα άντεχα κανέναν από τη δεκάδα!
    Χαίρομαι που σου άρεσε η τούρτα!
    Φιλάκια πολλά!!!

Μarion, (πριν από 3748 ημέρες)

Τούρτα χορταστική θα έλεγα.
Πάρα πολύ ωραία με ωραία υλικά Αναστασία μου

Τώρα για τον πρόλογο τι να πω…χιχι..γελάω. Ηταν απολαυστικός.

Φιλιά πολλά

    sundayspoon (πριν από 3745 ημέρες)

    Εξίσου με τον πρόλογο ελπίζω να απολαύσεις και την τούρτα, αν τη δοκιμάσεις κάποια στιγμή! Είναι πράγματι πολύ χορταστική και πιστεύω ότι δεν θα σε απογοητεύσει!
    Φιλάκια!!!

Υποβολή Σχολίου