Μαλακή μπριζόλα στο γκριλ (με γιαούρτι και σος μπάρμπεκιου)

Δεν θέλει πολύ ο άνθρωπος. Καμιά δεκαριά ρεπορτάζ εκλογών να παρακολουθήσει, καμιά εικοσαριά άρθρα για υποψηφίους να διαβάσει, καμιά τριανταριά συζητήσεις για εκλογικά αποτελέσματα να ακούσει, αρχίζει και παραμιλάει για ήρωες που δεν έσωσαν τον τόπο, για ήρωες που παραλίγο να τον σώσουν, για ήρωες που θα τον σώσουν, για ήρωες που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξουν τον ηρωισμό τους, για ήρωες που ξέχασαν να φορέσουν την μπέρτα τους και πάει λέγοντας (ο ηρωισμός). Κι αν ο άνθρωπος τυγχάνει να έχει μπλογκ, είναι θέμα χρόνου να φτιάξει ανάρτηση με θέμα… ηρωικό.

Η σημερινή ανάρτηση, λοιπόν, είναι αφιερωμένη στους ήρωες. Και πιο συγκεκριμένα στους αφανείς ήρωες ενός μπλογκ. Όχι μόνο αυτού του συγκεκριμένου μπλογκ, αλλά και όλων των υπολοίπων που κυκλοφορούν εκεί έξω. Γιατί πίσω από κάθε μπλογκ κρύβεται ένας αφανής ήρωας (ή και περισσότεροι) και καλό είναι να τους θυμόμαστε πού και πού. Και για να τους θυμόμαστε, πρέπει πρώτα να τους αναγνωρίζουμε…

Αφανής ήρωας νούμερο 1:

Είναι εκείνος ο φίλος/ σύντροφος/ σύζυγος/ πρωτο-δευτερο-τριτο-ξάδερφος/ κουμπάρος/ γείτονας (αρσενικού ή θηλυκού γένους όλα τα προαναφερθέντα) που “σκαμπάζει” δύο-τρία πραγματάκια περισσότερα από σένα στο θέμα υπολογιστές. Είναι αυτός που σε βοήθησε να φτιάξεις το μπλογκ σου, αλλά και αυτός στον οποίο τρέχεις πανικόβλητος/η κάθε φορά που θέλεις να κάνεις μια αλλαγή ή να ανακαλύψεις πώς κατάφερες να σβήσεις τα 100 τελευταία σχόλια των αναγνωστών σου. Σε άλλη περίπτωση, μπορεί και να τον χαρακτήριζες σπασικλάκι. Σε αυτή την περίπτωση, ξέρεις ότι είναι ο ήρωάς σου. Αυτός που βάζει την μπέρτα του (ή τα γυαλιά του…) και σε γλυτώνει από τα δίχτυα του… διαδικτύου.

Αφανής ήρωας νούμερο 2:

Είναι εκείνος ο (άγιος) άνθρωπος που φροντίζει να υπάρχει στο σπίτι ηρεμία, γαλήνη, τάξη και ασφάλεια κάθε φορά που αποφασίζεις να γράψεις ανάρτηση. Αν είσαι μαμαδομπλόγκερ (όπως κι εγώ), σίγουρα ξέρεις από πρώτο χέρι πως χωρίς τη βοήθειά του ακόμη και το να ανοίξεις τον υπολογιστή θα ήταν επικίνδυνη αποστολή επιπέδου Λάρας Κροφτ και Τζέιμς Μποντ μαζί. Γιατί όσο πεπειραμένος μπλόγκερ κι αν πιστεύεις ότι είσαι, το να ετοιμάσεις ανάρτηση αγκαζέ με ένα μωρό που θεωρεί το πληκτρολόγιο κουδουνίστρα και τη φωτογραφική μηχανή μασητικό είναι κομματάκι δύσκολο… (Σημαντική σημείωση: Στην εν  λόγω κατηγορία ανήκουν αποκλειστικά οι ήρωες που επιτελούν το καθήκον τους δίχως γκρίνια. Γιατί, ήρωας και γκρίνια δεν νοείται! Μήπως έχετε δει ποτέ τον Σούπερμαν να παραπονιέται την ώρα που σώζει τη Λόις;)

Αφανής ήρωας νούμερο 3:

Είναι ίσως ο πιο ξεκούραστος ήρωας από όλη τη λίστα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το καθήκον του είναι λιγότερο σημαντικό. “Δουλειά” του είναι να σου δίνει έμπνευση. Ναι ναι, είναι αυτός/ή που σου δίνει ιδέες για κάθε νέο σου ποστ. Μπορεί να είναι ο Μίστερ Τσιζ του σούπερ μάρκετ (κοινώς, ο κύριος που σου προτείνει κάθε φορά τα πιο ταιριαστά τυράκια για τις μπλογκοδημιουργίες σου – αν είσαι foodblogger  σίγουρα καταλαβαίνεις πόσο σημαντικός είναι!), ο περιπτεράς που σου φτιάχνει πάντα τη διάθεση με ένα ανέκδοτο (κι έτσι έχεις κέφι για την επόμενη ανάρτηση) ή το ζουζουνάκι που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή ανάμεσα στα πόδια σου (και σου δίνει έμπνευση για αναρτήσεις γεμάτες από τα κατορθώματά του και τα λογάκια του). Όπως και να ‘χει, χωρίς αυτόν τον ήρωα το μπλογκ σου θα ήταν πολύ διαφορετικό. Πιο μουντό, πιο άχρωμο, πιο βαρετό. Του οφείλεις πολλά και το ξέρεις…

Τώρα που γνωρίζεις ποιοι είναι οι αφανείς ήρωες που κρύβονται πίσω από ένα μπλογκ, οφείλεις να τους πεις ένα μεγάλο ευχαριστώ και να τους καλομάθεις (για να συνεχίζουν να σε σώζουν στα δύσκολα). Και ποιος καλύτερος τρόπος για να ανταμείψεις έναν ήρωα από το φαγητό; Μια μεγάλη, χορταστική μερίδα που θα του δώσει δύναμη και ενέργεια για ακόμη περισσότερα αδραγανθήματα;

Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό μαγειρεύτηκαν και οι μαλακές μπριζόλες στο γκριλ με γιαούρτι και σος μπάρμπεκιου που ακολουθούν. Νόστιμες, χορταστικές και ιδανικά ζουμερές, χάρη στη μαρινάδα με την οποία ψήνονται. Μπορεί να έχεις ξαναφτιάξει μπριζόλες στο γκριλ, αλλά αξίζει να δοκιμάσεις και αυτή τη συνταγή για έναν και μόνο λόγο: Το γιαούρτι κάνει το κρέας να λιώνει στο στόμα και δεν του επιτρέπει να στεγνώσει κατά το ψήσιμο. Συνόδεψέ τις μπριζόλες με τηγανιτές πατάτες και μια πολύχρωμη σαλάτα και έχεις ένα ιδανικό γεύμα για το κυριακάτικο τραπέζι σου.

(Για την ιστορία: Οι αφανείς ήρωες αυτού του μπλογκ δεν άφησαν ούτε μπουκιά…)

Μαλακή μπριζόλα στο γκριλ (με γιαούρτι και σος μπάρμπεκιου)

Μαλακή μπριζόλα στο γκριλ (με γιαούρτι και σος μπάρμπεκιου)

Μαλακή μπριζόλα στο γκριλ (με γιαούρτι και σος μπάρμπεκιου)

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού, μετρίου μεγέθους
  • 1 γιαούρτι (200γρ.)
  • 4 κουτ. σούπας σος μπάρμπεκιου (τη βρίσκετε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό
  • αλάτι / πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το γιαούρτι, τη μπάρμπεκιου σος και το θυμάρι.

Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες καλά και τις βάζετε μέσα στη μαρινάδα γιαουρτιού. Φροντίζετε να καλυφθούν καλά και τις αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα).

Βγάζετε τις μπριζόλες από το ψυγείο και, χωρίς να αφαιρέσετε τη μαρινάδα τους, τις τοποθετείτε σε ταψάκι που έχετε καλύψει με λαδόκολλα.

Τις ψήνετε στο γκριλ μέχρι να ψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές. Μόλις ψηθούν από τη μία πλευρά, τις γυρίζετε και από την άλλη (περίπου 10′-12′ από κάθε πλευρά).

Μόλις είναι έτοιμες, τις αφήνετε 1′-2′ να σταθούν και σερβίρετε (προαιρετικά, ρίχνετε λίγο χυμό λεμονιού πριν τις σερβίρετε).

Tip1: Αν δεν σας αρέσει η μπάρμπεκιου σος, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μουστάρδα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι, γιατί αυτό θα θωρακίσει το κρέας σας κατά το ψήσιμο, ώστε να γίνει μαλακό και ζουμερό.

Tip1: Για να μην καεί η λαδόκολλα κατά το ψήσιμο, την βρέχετε με νερό και την στύβετε πολύ καλά, προτού καλύψετε το ταψί. Η υγρασία που θα έχει θα της επιτρέψει να μην καεί από το γκριλ.

Μαλακή μπριζόλα στο γκριλ (με γιαούρτι και σος μπάρμπεκιου)

Μαλακή μπριζόλα στο γκριλ (με γιαούρτι και σος μπάρμπεκιου)

25 Σχόλια

υποβολή σχολίου
Αλεξία momyof6 (πριν από 3337 ημέρες)

πολύ μου άρεσε η αναφορά σου στους αφανείς ήρωες!
έτσι ακριβώς είναι!

η συνταγή φαίνεται πολύ “ενδιαφέρουσα”, την κρατώ

φιλιά
Αλεξία

Beauty Follower (πριν από 3337 ημέρες)

Τους ξεπλήρωσες και με το παραπάνω με αυτη την μπριζολίτσα 😉

Καλημέρα!

Amelie (πριν από 3337 ημέρες)

Δεν θα πω πολλά, μόνο ότι βρήκα το φαγητό που θα φάμε την Κυριακή! Φιλιά σε όλη την ηρωική παρέα σου!

Eleftheria Bogioglou από makelife (πριν από 3337 ημέρες)

Ευχαριστούμε τους αφανείς ήρωες! Οι μπριζόλες φαίνονται τόσο λαχταριστές!!! Η μαρινάδα παίζει να κάνει όλη τη διαφορά, σίγουρα θα τις κάνω έτσι τις μπριζολίτσες μας την επόμενη φορά.

Penelope (πριν από 3337 ημέρες)

Δεν ξέρω σε ποιο τραπέζι να “αυτοπροσκληθώ” σήμερα….
Μάλλον στο δικό θα έρθω Αναστασία μου με τούτη την εξαιρετική μπριζόλα καθώς είναι από εκείνα τα κρεατικά που τρώω με μεγάλη ευχαρίστηση!
Έχεις κάνει πραγματικά πολύ καλή δουλειά!
Όσο για τους ήρωες…τι να πω…Προσωπικά είμαι μάλλον “ένας” ήρως σε συσκευασία “τριών” από μόνη μου, καθώς πάντα έπαιζα και εξακολουθώ να παίζω μόνη μπάλα σε τούτο το γήπεδο :-)))

tanja@the green mixer (πριν από 3337 ημέρες)

Λαχταριστή η μπριζολίτσα και η σος δροσιστική! Οι αφανείς ήρωες κάνουν καρτερικά ότι τους ζητήσουμε (κατηγορία 1 & 2 κυρίως), αλλά η πληρωμή σε είδος είναι εκεί μετά από κάθε ανάρτηση, οπότε δεν κακοπερνάνε κιόλας….

Martha (πριν από 3337 ημέρες)

Τις λατρεύουμε τις μπριζόλες και πάντα ψάχνουμε διαφορετικούς τρόπους να τις φτιάξουμε! Και σίγουρα το Σαββατοκύριακο θα δοκιμάσω την συνταγή σου!
Επιπλέον, το τίπ με την λαδόκολλα για να μην καεί είναι εξαιρετικό! Από θαύμα δεν έχω κάει κι εγώ μαζί με την λαδόκολλα!

Κατερίνα Βερίγκα (πριν από 3337 ημέρες)

Το ότι δεν ανεβάζεις μόνο συνταγές αλλά μοιράζεσαι και γενικότερες σκέψεις σου είναι που με τράβηξε από την αρχή στο blog σου! Καθώς δεν είμαι νοικοκυρά, ούτε μαμά, οπότε τα blogs μαγειρικής δεν έχουν προτεραιότητα.. σε σενα όμως βρίσκω πάντα κάτι ενδιαφέρον να διαβάσω πέρα από τις καταπληκτικές συνταγές σου.
Στην εποχή μας κάνουμε ήρωα τον καθένα που δεν το αξίζει, ενώ οι πραγματικοί ήρωες είναι συνήθως οι αφανείς όπως έγραψες! Και υπάρχουν ακόμα πολλές κατηγορίες,αλλά δεν χρειάζεται να τις αναφέρω! Καλή συνέχεια με δύναμη και χαμόγελο!!

Παρασκευή Χρόνη (απόγευμα) (πριν από 3337 ημέρες)

Πολύ γλυκό από μέρους σου να μας θυμίσεις τους αφανείς ήρωες… και πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου! δε χρησιμοποιώ μαρινάδες, κακώς!, αλλά τώρα να σου πω, θα το δοκιμάσω! μερσί! :-)

κικη (πριν από 3337 ημέρες)

Τους αφηνεις ηρωες της ζωης πρεπει να τους τιμουμε οπως πολυ σωστα με τοσο ωραιο τροπο μας το ανελυσες και συ αναστασια!!! Αυτο το παρασημο (μπριζολα μμμμ) ..ειναι….ειναι….μμμμμ μου τρεχουν τα σαλια!!! η γιαουρτομαριναδα σου ακρως ενδιαφερουσα, νομιζω βοηθαει και το κρεατακι να κρατηθει ζουμερο!!!!
Θα το δοκιμασω ο π ο σ δ η π ο τ ε….ααλλωστε εχω αρκετους αφανεις ηρωες που αξιζουν ενα τετοιο παρασημο!!!
Φιλια!!

Αθηνά (πριν από 3337 ημέρες)

Αναστασία μου καλή τί ωραία που τα γράφεις πραγματικά! Μου έφτιαξες το κέφι! Θα τις δοκιμάσω εννοείται τις μπριζολίτσες σου!! Και ευχαριστούμε και για το tip για την λαδόκολλα !! Φαίνονται πολύ ζουμερές μιαμ μιαμ !! Φιλιά !

Χρύσα (πριν από 3337 ημέρες)

Φαντάσου, εγώ που δεν είμαι πολύ του κρέατος, τις λιμπιστηκα τόσο πολύ!
Όσο για τους αφανείς ήρωες, όλοι έχουμε τους δικούς μας, και φυσικά κάπως έτσι πρέπει να τους ανταμείβουμε!

Βέρα Owl Mommy (πριν από 3337 ημέρες)

Όπως είμαι, στέλνω την ανάρτηση στο σύζυγο! Copy το link και δουλειά για το Σαβ/κο!

elpida (πριν από 3337 ημέρες)

τυχεροι οι αφανεις.. Την τσακισανε τη μπριζολιτσα!!! Νομιζω οτι θα την δοκιμασουμε κι εμεις προς Τσικνοπεμπτη!! Πολυ ωραια συνταγη Αναστασια μου!! Φιλια

Λαμπρινή (πριν από 3337 ημέρες)

Μετά από ώρες που είδα αυτές τις μπριζόλες τώρα ήρθα να δω τι ήταν αυτό που με έκανε να μου τρέχουν τα σάλια!!Και είχα απόλυτο δίκιο γιατί μου έρχεται να βουτήξω κανονικά στην οθόνη!Θα τις φτιάξω είναι σίγουρο και σύντομα,δεν έχω μαρινάρει ποτέ μπριζόλες και πάντα μου γίνονται σκληρές και τραβάμε!!Θα τις αφιερώσω κι εγώ στους αφανείς ήρωες του σπιτιού γιατί πραγματικά είναι ήρωες…ξέρεις πόσο δύσκολο τους είναι να περιμένουν πρώτα να φωτογραφίσω αυτό που έχω φτιάξει ,αυτό που τρώγεται βέβαια,γιατί είναι για το blog?Τι υπομονή κάνουν και με πόση κατανόηση με αντιμετωπίζουν???χαχαχαΉρωες!!!!!
Πολλά φιλιά κοριτσάκι!

Parentslandgr (πριν από 3336 ημέρες)

Εχουμε και απο τους τρεις ηρωες και εχεις δίκιο π΄ρεπει να τους κανω ενα τραπεζι μετα τις τελευταιες αλλαγες! Και μου αρέσει αυτη η συνατγη γιατι είναι πού ευκολη!

Κατερίνα Κιγιτζή (πριν από 3335 ημέρες)

Γέλασα πολύ με τον τρόπο που τα γράφεις; Τι να που κι αυτοί οι ήρωες! Και είναι πολλοί! Οι μπριζόλες τέλειες! Κι αυτό το ζουμερές κάτι μου κάνει! χαχα! Μου άρεσε και το τιπ με το χαρτί ψησίματος!
Kathy by anthomeli

Ερμιόνη (πριν από 3335 ημέρες)

Μα πόσο τέλειες πραγματικά φαίνονται αυτές οι μπριζόλες Αναστασία!
Έχουν προκλητικά όμορφο χρώμα.
Στο μεταξύ το γιαούρτι κάνει θαύματα παντού τελικά! Και σούπερ μαρινάδα μεταξύ άλλων!
Αυτοί οι αφανείς ήρωες μας σώζουν τη ζωή τόσο συχνά!
Για μένα, ειδικά ο νούμερο 2 είναι ο απόλυτος σωτήρας μου!
Φιλιά πολλά

Γιώτα (πριν από 3333 ημέρες)

Καλημέρα. Οι μπριζόλες είναι τέλειες. Λες να γίνεται και με κοτόπουλο;

    Αναστασία (πριν από 3333 ημέρες)

    Εννοείται, Γιώτα μου! Εγώ αυτή τη μαριναδα τη βάζω και στο κοτόπουλο και γίνεται υπέροχο. Ισχύει και εδώ το ότι δεν πρέπει να αφαιρέσεις τη μαρινάδα πριν το ψήσεις αλλά να ψηθεί με αυτή! Καλή επιτυχία!!! :-)

      Γιώτα (πριν από 3316 ημέρες)

      Έγινε υπέροχο και με κοτόπουλο!

        Αναστασία (πριν από 3316 ημέρες)

        Χαίρομαι πολύ, Γιώτα μου! :-) :-) :-)
        Πολλά φιλάκια!!!

Γιώτα (πριν από 3331 ημέρες)

Σε ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω και θα επιστρέψω με εντυπώσεις!

Ζέτα (πριν από 3327 ημέρες)

Δε ξέρω τι μου άρεσε περισσότερο. Η συνταγή σου (και σκέψου ότι δεν είμαι πολύ φαν του κρέατος) ή οι αφανείς ήρωες? Χάρηκα που σε βρήκα…

    Αναστασία (πριν από 3325 ημέρες)

    Κι εγώ χάρηκα που πέρασες, Ζέτα! Ελπίζω να μείνεις! 😉

Υποβολή Σχολίου