Νηστίσιμη μακαρονάδα με γαρίδες, κολοκυθάκια και κάπαρη

Πριν ξεκινήσω την σημερινή ανάρτηση, θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους μπλογκοφίλους που επισκέπτονται τούτο το μπλογκοσπιτάκι ότι για τις επόμενες μέρες θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα. Όχι δεν θα είμαι σε κανέναν εξωτικό Παράδεισο πίνοντας μαργαρίτες (δεν έχω κερδίσει ακόμη το λαχείο). Απλά δεν θα έχω πρόσβαση σε υπολογιστή. Μέχρι να τα ξαναπούμε, μπορείτε να μαγειρεύετε κάποιες από τις προηγούμενες συνταγές που υπάρχουν εδώ μέσα. Όλο και κάποια θα σας έχει ξεφύγει…Και μετά από αυτό το έκτακτο ανακοινωθέν, προχωράμε στην σημερινή ανάρτηση.

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορεί κανείς να ψωνίσει ζυμαρικά από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς του; Ένας, θα μου πείτε. Ο κλασικός:

– Πας στο σούπερ μάρκετ.

– Μπαίνεις μέσα.

– Παίρνεις ένα καλαθάκι.

– Κατευθύνεσαι στο διάδρομο των ζυμαρικών.

– Διαλέγεις το ζυμαρικό που χρειάζεσαι.

– Φεύγεις από τον διάδρομο των ζυμαρικών.

– Πληρώνεις στο ταμείο.

– Αποχωρείς λίγα μόλις λεπτά μετά την άφιξή σου.

Κι όμως, οι τρόποι για να αγοράσεις ζυμαρικά είναι δύο. Ο κλασικός, που μόλις διαβάσατε και πιθανότατα γνωρίζατε ήδη, και ο δικός μου, που θα περιγράψω ευθύς αμέσως. Στον δικό μου τρόπο αγοράς ζυμαρικών, η παραπάνω απλή διαδικασία διαμορφώνεται ως εξής:

– Πας στο σούπερ μάρκετ με μια απίστευτη χαρά που θα αγοράσεις ζυμαρικά (το γεγονός ότι το έχεις ξανακάνει εκατοντάδες φορές δεν θα μπορούσε να μειώνει ούτε στο ελάχιστο τη χαρά σου).

– Μπαίνεις μέσα και ήδη ανυπομονείς για τη συνάντησή σας (ούτε ραντεβού με τον πρώτο σχολικό έρωτα να ήταν).

– Παίρνεις ένα καρότσι (το ξέρεις ότι δεν θα ψωνίσεις τίποτα άλλο, μα ξέρεις επίσης καλά ότι το καλαθάκι δεν είναι η πιο σοφή επιλογή στη δική σου περίπτωση, αν θέλεις να αποφύγεις την τενοντίτιδα).

– Κατευθύνεσαι στο διάδρομο των ζυμαρικών επιταχύνοντας ελαφρώς το βήμα σου (μπορείς ήδη να ακούσεις τις πένες και τα τορτελίνια να φωνάζουν το όνομά σου).

– Διαλέγεις το ζυμαρικό που χρειάζεσαι. Και παίρνεις και ένα δεύτερο πακέτο σε περίπτωση που δεν σου φτάσει το πρώτο. Κι ύστερα, βλέπεις τα διπλανά είδη ζυμαρικών και το χεράκι σου πιάνει σχεδόν αυτόματα δύο-τρεις συσκευασίες (διότι έχεις καιρό να τα φας και σου έχουν λείψει). Και μετά, το βλέμμα σου πέφτει στο από κάτω ράφι και παίρνεις μια ακόμη συσκευασία (γιατί αυτό το καινούργιο ζυμαρικό δεν το έχεις ξαναδοκιμάσει). Και αργότερα, κοιτάζεις και το από πάνω ράφι και πιάνεις ένα ακόμη (διότι μόλις σου ήρθε μια υπέροχη ιδέα για συνταγή και μόνο το συγκεκριμένο ζυμαρικό θα ταιριάζει τόσο καλά με τη σάλτσα που έχεις στο μυαλό σου). Και την ίδια στιγμή, σκέφτεσαι πόσο καλά έκανες που επέλεξες καρότσι αντί για καλαθάκι.

– Φεύγεις από το διάδρομο των ζυμαρικών με βαριά καρδιά (γιατί πάντα υπάρχουν μερικά ακόμη ζυμαρικά που θα μπορούσες να πάρεις).

– Πληρώνεις στο ταμείο (ενώ η ταμίας σε κοιτάζει τρομαγμένη γιατί νομίζει πως προετοιμάζεσαι για πόλεμο με τόσες προμήθειες).

– Αποχωρείς τη στιγμή που το ρολόι σου δείχνει πως για πολλοστή φορά πέρασες μία ολόκληρη ώρα στο σούπερ μάρκετ (αν κάποιος γνώριζε ότι βγήκες να ψωνίσεις μόνο ζυμαρικά, πιθανότατα θα είχε ήδη δηλώσει την εξαφάνισή σου στην αστυνομία).

Για όσους σταυροκοπιέστε ή ετοιμάζεστε να μου στείλετε καρτούλες ψυχιάτρων μετά από όσα διαβάσατε, θα ήθελα να σας πω ότι η παραπάνω συμπεριφορά δεν προκύπτει λόγω κατοχικού συνδρόμου. Απλά μου αρέσουν πολύ τα ζυμαρικά. Ίσως υπερβολικά πολύ. Και παρασύρομαι λιγάαααακι όταν βρίσκομαι μπροστά στα ράφια τους. Αλλά εσείς έχετε μάλλον μόνο κέρδος από αυτή μου την αγάπη. Γιατί αν δεν λάτρευα τόσο τα ζυμαρικά, πιθανότατα δεν θα έμπαινα στον κόπο να πειραματιστώ τόσο μαζί τους. Κι αυτό το μπλογκ δεν θα περιείχε μια συνταγή σαν αυτή που ακολουθεί. Η νηστίσιμη μακαρονάδα με γαρίδες, κολοκυθάκια και κάπαρη που θα διαβάσετε παρακάτω είναι πολύ ελαφριά, φτιάχνεται πανεύκολα και θα σας χορτάσει με τον πιο γευστικό τρόπο κατά τις μέρες της νηστείας. Μην περιμένετε λοιπόν. Δοκιμάστε τη!

Νηστίσιμη μακαρονάδα με γαρίδες, κολοκυθάκια και κάπαρη

Νηστίσιμη μακαρονάδα με γαρίδες, κολοκυθάκια και κάπαρη

Νηστίσιμη μακαρονάδα με γαρίδες, κολοκυθάκια και κάπαρη

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 4 μερίδες σπαγγέτι ή λιγκουίνι
  • 20-25 γαρίδες μεσαίου μεγέθους
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας κάπαρη
  • 1 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
  • 1/3 φλιτζ. μπύρα
  • 1 κουτ. σούπας (γεμάτη) μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνιθο
  • ελαιόλαδο για σοτάρισμα

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά με άφθονο αλατισμένο νερό και τα διατηρείτε ζεστά.Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια για 1′-2′.

Προσθέτετε τις γαρίδες και σοτάρετε για 1′ ακόμα.

Σβήνετε με την μπίρα και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε τον ζωμό των λαχανικών, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο. Αφήνετε να βράσει για 2′-3′ σε δυνατή φωτιά και το τελευταίο λεπτό προσθέτετε την κάπαρη.

Περιχύνετε τα ζυμαρικά με το περιεχόμενο του τηγανιού και ανακατεύετε καλά.

Μοιράζετε σε πιάτα και σερβίρετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip1: Ο ζωμός λαχανικών μπορεί να είναι σπιτικός ή 1 κύβος λαχανικών διαλυμένος μέσα σε 1 φλιτζ. νερό. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προσέξετε το αλάτι, αν ο ζωμός σας είναι αλατισμένος.

Tip2: Αν δεν νηστεύετε, μπορείτε να προσθέσετε και 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα στο τηγάνι με τον ζωμό, προτού περιχύσετε το μείγμα στα μακαρόνια.

Tip3: Αν η κάπαρη που χρησιμοποιείτε είναι αλμυρή, θα πρέπει να την ξεβγάλετε μερικές φορές με νερό, προτού την ρίξετε στο τηγάνι. Αλλιώς, το φαγητό σας θα είναι πολύ αλμυρό.

Νηστίσιμη μακαρονάδα με γαρίδες, κολοκυθάκια και κάπαρη

Νηστίσιμη μακαρονάδα με γαρίδες, κολοκυθάκια και κάπαρη

15 Σχόλια

υποβολή σχολίου
Mageirissa (πριν από 3642 ημέρες)

Καλησπέρα! Κι εγώ έχω μια αδυναμία στα ζυμαρικά, οπότε σε καταλαβαίνω. Και μ’ αρέσει να χάνομαι στους διαδρόμους του Σ/Μ χαζεύοντας τα διάφορα προϊόντα σε βαθμό ανησυχίας! Η μακαρονάδα σου είναι μια καλή ιδέα για τις μέρες της νηστείας και συνδυάζει υδατάνθρακες αλλά και πρωτεϊνες που λόγω έλλειψης κρέατος, χρειαζόμαστε.

- spoonstories- (πριν από 3641 ημέρες)

Μακαρονού είμαι και εγώ και σε νιώθω χαχαχα Μας έφτιαξες ένα ωραιότατο πιάτο και μου αρέσει πολύ που τα λαχανικά σου δεν τα έχεις παραβράσει! Είναι ζωντανά και κρουστά όπως πρέπει!
Θα σε περιμένουμε με ανυπομονησία να ξανάρθεις αλλά ως τότε…πολλά φιλιά και να περνάς όμορφα!

Marion Cine (πριν από 3641 ημέρες)

χαχα! Και εμένα μου αρέσουν πολύ τα ζυμαρικά! Τη μακαρονάδα σου δεν έχει τύχει να τη δοκιμάσω αλλά οι γεύσεις μου φαίνονται πάρα πολύ ενδιαφέρουσες και ό,τι πρέπει για αυτόν τον καιρό και θα είναι μία από τις επόμενες δοκιμές! Καλή εβδομάδα!:)

mm_skg (πριν από 3641 ημέρες)

Ειναι φοβερος ο συνδυασμος γαριδες – κολοκυθακια!
Κι εμεις ειμαστε φανατικοι μακαροναδες στην οικγενεια, ευτυχως δηλαδη, γιατι το ερωτημα “τι τρωμε σημερα?” βρισκει ευκολα απαντηση!
Καλη εβδομαδα!
Φιλια!

Amelie (πριν από 3641 ημέρες)

Και…κάπου εκεί στην περιγραφή της επιλογής και αγοράς των ζυμαρικών αναγνώρισα και πολλά δικά μου στοιχεία! Αχχχ, λατρεία μεγάλη τα ζυμαρικά, αναλοίωτη στο ΄χρόνο! Και τα σημερινά σου είναι αποτελούν πολύ ωραία πρόταση αν και θα μου επιτρέψεις να αφαιρέσω την κάπαρη με την οποία δεν διατηρώ πολύ καλές σχέσεις. Καλή επάνοδο!

Notoula (πριν από 3641 ημέρες)

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Νόστιμη η μακαρονάδα σου και διαφορετική!
Εγώ αυτό που παθαίνεις με τα ζυμαρικά το παθαίνω με τα μπισκότα!
Φιλιά πολλά!

Tante Kiki (πριν από 3641 ημέρες)

Ωραιότατη!!! Καλή εβδομάδα Αναστασία!! -:))

Eleanna G. (πριν από 3641 ημέρες)

Μ’αρέσουν τα χρώματα, μ’αρέσουν κι οι γεύσεις! Τέλεια μακαρονάδα! Καλή εβδομάδα!

Ερμιόνη (πριν από 3641 ημέρες)

Λάτρεψα τα χρώματα της μακαρονάδας σου!
Είναι πραγματικά σαν ζωγραφιά!
Πάντως κι εγώ στο σούπερ μάρκετ κάπως έτσι είμαι, με καρότσια και πολλά περισσότερα πολεμοφόδια από αυτά που χρειάζομαι!
Καλή δύναμη χωρίς υπολογιστή και σύντομα πάλι κοντά μας!

peps (πριν από 3640 ημέρες)

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!
Φοβερή μακαρονάδα!!!!
Καλό μήνα!!

mia maria (πριν από 3639 ημέρες)

Να πω πως δε σε καταλαβαίνω; Ψέματα θα πω!
Πολύ ωραία η μακαρονάδα σου!
Καλό μήνα και ελπίζω να είσαι πάλι σύντομα κοντά μας!

kiki (πριν από 3639 ημέρες)

Κι εγώ ανήκω στην κατηγορία δύο. Πάντα στο ντουλάπι μου υπάρχουν πάνω από 3-4 διαφορετικά είδη ζυμαρικών και θα μπορούσα να τρώω κάθε μέρα! Η δική σου εξαιρετική!

Lila Xagorari (πριν από 3633 ημέρες)

Ζυμαρικά να φαν και οι κότες………..μου αρέσει τρελά η συνταγή σου…………να περάσεις τέλεια ότι και αν κάνεις!!!!!!

mia xara (πριν από 3632 ημέρες)

Κι εμείς είμαστε λίαν μακαρονόπληκτοι!!! Πολύ ελαφρύ και γευστικό πιάτο, βρίσκω ότι το τυρί κρέμα το κάνει ακόμα πιο νόστιμο! Εύχομαι να λυθεί το θέμα του υπολογιστή σύντομα.. ΧΟ

Lyriel B (πριν από 3603 ημέρες)

Που είσαι γλυκούλα μου :) Μας έλειψες! Ελπίζω να τα βρείτε με τη σύνδεση σου και να σε ξαναδούμε σύντομα!!
Φιλιά πολλά Αναστασάκι μου!

Υποβολή Σχολίου