Πανεύκολα μπισκότα με νουτέλα

Είναι ένα τυπικό πρωινό μιας συνηθισμένης Δευτέρας. Με άλλα λόγια, έχετε ξυπνήσει-πλυθεί-ντυθεί σε χρόνο ρεκόρ και βρίσκεστε ήδη καθοδόν για το γραφείο. Έχετε στριμωχθεί σε κάποιο από τα ασφυκτικά γεμάτα βαγόνια του μετρό (για κάποιο λόγο πάντα καταλήγετε σε αυτό με τον περισσότερο κόσμο) και καταφέρνετε να ισορροπείτε παρά τα απότομα φρεναρίσματα του οδηγού και την παντελή απουσία ελεύθερης χειρολαβής (ω ναι, αν κάποτε χρειαστεί να αλλάξετε επαγγελματικό προσανατολισμό, θα μπορούσατε άνετα να σταδιοδρομήσετε ως ακροβάτης στο Cirque de Soleil…). Στο ομολογουμένως νυσταγμένο μυαλουδάκι σας στριφογυρνούν οι εκκρεμότητες της ημέρας. Ξέρετε ήδη ότι στις 24 ώρες που θα ακολουθήσουν με κάποιον μαγικό τρόπο θα φέρετε εις πέρας καθήκοντα μιας ολόκληρης εβδομάδας (ακόμη κι αν η θέση του ακροβάτη είναι κλεισμένη, η θέση του ταχυδακτυλουργού σάς ανήκει δικαιωματικά). Και κάπου εκεί στο μέσο της διαδρομής και ενώ ο αέρας μέσα στο βαγόνι λιγοστεύει επικίνδυνα, ακούγεται μια φωνή εκ δεξιών σας…

“Θέλεις μια πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμα σοκολατένια μπισκότα;”

Αρχικά πιστεύετε πως η έλλειψη οξυγόνου σάς χτύπησε κατακούτελα και ακούτε φωνές ως άλλη Jean d’ Arc. Μα η φωνή επανέρχεται…

“Είναι απίθανα και γίνονται πολύ γρήγορα. Τα φτιάχνω τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για τα παιδιά.”Βάλτε παρακαλώ τον εαυτό σας στη θέση μου και πείτε μου με το χέρι στην καρδιά. Εσείς θα μένατε ασυγκίνητοι μπροστά σε τέτοιες δηλώσεις; Δεν θα ξεχνούσατε μεμιάς τους καλούς σας τρόπους και, τεντώνοντας τα αυτάκια σας σαν λαγωνικά σε κυνηγετική περίοδο, δεν θα προσπαθούσατε να μη χάσετε λέξη από την πολυπόθητη συνταγή; Δεν θα φροντίζατε να προμηθευτείτε την ίδια κιόλας μέρα τα υλικά; Και δεν θα ανασκουμπωνόσασταν με την πρώτη ευκαιρία για να φτιάξετε αυτό τον σοκολατένιο πειρασμό; Αν απαντήσατε θετικά στις παραπάνω ερωτήσεις, τότε θα κάνατε ό,τι ακριβώς έκανα κι εγώ. Διότι και κρυφάκουσα, και έτρεξα στο σούπερ μάρκετ για τα υλικά και έφτιαξα τη συνταγή το ίδιο απόγευμα. Και το επόμενο απόγευμα τη ξανάφτιαξα βάζοντας τις δικές μου πινελιές (όπως θα έκανε κάθε food blogger που σέβεται τον εαυτό της). Και ύστερα από μερικές δοκιμές και τροποποιήσεις ακόμα, σας την παρουσιάζω. Τα πανεύκολα μπισκότα με νουτέλα που ακολουθούν είναι εύκολα, γρήγορα και ιδανικά για να τα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!

Πανεύκολα μπισκότα με νουτέλα

Πανεύκολα μπισκότα με νουτέλα

Πανεύκολα μπισκότα με νουτέλα

Υλικά (για 25-30 μπισκότα)

  • 400γρ. πραλίνα φουντουκιού (νουτέλα)
  • 400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 1/3 φλιτζ. γάλα
  • δάκρυα σοκολάτας ή κάντιτα

Εκτέλεση

Βάζετε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάτε ελαφρά, ίσα να ενωθούν.

Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι (με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα).

Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε μια κουταλιά από το μείγμα και την τοποθετείτε σε ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα, φροντίζοντας να αφήνετε χώρο ανάμεσα στα μπισκότα.

Πάνω σε κάθε μπισκότο βυθίζετε ελαφρά μερικά δάκρυα σοκολάτας ή κάντιτα και ψήνετε στους 175°C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 8′.

Tip1: Το μείγμα που θα φτιάξετε θα είναι έντονα κολλώδες και παχύρρευστο. Με ένα δεύτερο κουτάλι, θα μπορείτε να ξεκολλάτε ευκολότερα το μείγμα από το πρώτο κουτάλι για να το βάζετε πάνω στο ταψί.

Tip2: Μόλις βγάλετε τα μπισκότα από το φούρνο, τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και μετά τα μετακινείτε. Διαφορετικά ενδέχεται να διαλυθούν γιατί είναι μαλακά (σκληραίνουν καθώς κρυώνουν).

Tip3: Κάντιτα ονομάζουμε τα κομματάκια από αποξηραμένα φρούτα που συνηθίζουμε να βάζουμε σε κέικ. Τα βρίσκετε έτοιμα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Πανεύκολα μπισκότα με νουτέλα

Πανεύκολα μπισκότα με νουτέλα

15 Σχόλια

υποβολή σχολίου
Katerina Verigka (πριν από 3581 ημέρες)

Καλημέρα!!
Γέλασα πολύ με το μετρό που για κάποιο λόγο όλοι καταλήγουμε στο βαγόνι με τον περισσότερο κόσμο!!
Δεν έχω φτιάξει ποτέ μου μπισκότα! Φαίνονται λαχταριστά πάντως ευχαριστούμε!!

Marion Cine (πριν από 3581 ημέρες)

Δείχνουν πεντανόστιμα! Και σίγουρα είναι!:)

Χρύσα (πριν από 3581 ημέρες)

Αυτό θα πει να είσαι στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή!
Τέλεια η συνταγή, σημειώνεται άμεσα για δοκιμή!

The Dark Chef (πριν από 3580 ημέρες)

Α, την έχω φτιάξει αυτή τη συνταγή αλλά σε θηκάκια για muffins σαν μικρά κέικς. Δεν ήξερα ότι γίνονται και cookies, θα το κάνω την επόμενη φορά αφού έτσι είναι ακόμα πιο εύκολο!
Ένα tip κι από μένα: Αν βουτάμε τα κουταλάκια (2 ίδια μικρά κουταλάκια χρησιμοποιώ εγώ) σε κρύο νερό κάθε φορά που παίρνουμε ζύμη για να τη βάλουμε στο ταψί, δεν κολλάει καθόλου.
Καλή βδομάδα Αναστασία και καλά κουράγια με τις υποχρεώσεις και τις δουλειές!

Notoula (πριν από 3580 ημέρες)

Μα εννοείται ότι έτσι θα κρυφάκουγε κάθε food blogger που σέβεται τον εαυτό της. Δεν χρειάζεται καν να σου αναφέρω ότι η συνταγή θα δοκιμαστεί σίγουρα. Φιλιά!

Σοφία Ζ. (πριν από 3580 ημέρες)

Συνταγή μέσω “κρυφακούσματος”! Πεντανόστιμα και πράγματι πανεύκολα φαίνονται. Καλημέρα, καλή εβδομάδα και χρόνια πολλά!

AgapameAnDolmas (πριν από 3580 ημέρες)

καλημερα!!! ακριβως με την ιδια συνταγη εγω τα κανω μαφινς!!! την επομενη φορα σιγουρα θα δοκιμασω και ταμπισκοτα!! φοβερη ιδεα!!

Μarion, (πριν από 3580 ημέρες)

To ”ραντάρ” τα πιάνει αυτά σε όποια θέση και να βρίσκεσαι..:)
Τι food blogger θα ήσουν ?? χιχι

Υπέροχα κι εύκολα.

Ερμιόνη (πριν από 3579 ημέρες)

Σούπερ μπισκοτάκια!
Ειδικά αφού είναι τόσο πλούσια σε nutella θα μου αρέσουν υπερβολικά πολύ!

Mageirissa (πριν από 3578 ημέρες)

Φαίνονται πλούσια και λαχταριστά τα μπισκότα! Αυτό το μετρό και τον πολύ κόσμο, συμβαίνει και σε άλλους τελικά! Φιλιά!

Sofia Sofeto (πριν από 3578 ημέρες)

Γεια σου Αναστασία μου, αυτό το μετρό τελικά είναι το κατάλληλο μέρος για να ανακαλύπτεις καινούργια πράγματα!
Πολύ νόστιμα τα μπισκότα σου, γευστικά και προ πάντων πολύ εύκολα!
Καλή απόλαυση λοιπόν !

- spoonstories- (πριν από 3578 ημέρες)

Το Σ/Κ αν έχω χρόνο θα τα φτιάξω και θα τα ευχαριστηθώ!!

Parents Land Gr (πριν από 3577 ημέρες)

Που να ηξερε ποιος ηταν διπλα χιχιχι. Την επόμενη βδομάδα το link party μου θα εχει θέμα μαμαδίστικα φαγητα-γλυκά (μεχρι 3 links). Οπότε από εδω και πέρα μόνο μετρό ετσι 😉

κλεονικη (πριν από 3436 ημέρες)

Παιχνιδιαρικα…

Callie (πριν από 3434 ημέρες)

Σε γνώρισα και σε λάτρεψα… καιρός να ξεκινήσω και τις συνταγές σου! Είναι ήδη στον φούρνο. Μεγάλο φιλί!

Υποβολή Σχολίου