Εύκολο τράιφλ καραμέλα

Τι κάνεις όταν η μοίρα φέρνει στο ψυγείο σου αυγά; Και πιο συγκεκριμένα, πολλά αυγά. Περισσότερα από όσα χρειάζεσαι για να τρως τα αγαπημένα σου scrambled eggs κάθε μέρα; Εύκολο. Φτιάχνεις κέικ. Όχι ένα. Πολλά. Κέικ αφράτα και φουσκωτά, που στέκονται καμαρωτά πάνω στον πάγκο της κουζίνας και σε προκαλούν να μην αφήσεις ούτε ένα ψιχουλάκι στην πιατέλα. Κι εσύ φυσικά, ανταποκρίνεσαι στην πρόκληση (γιατί είσαι κορίτσι που δεν αφήνει τέτοιες ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες).

Ξεκινάς τρώγοντας μερικές φέτες για πρωινό (μετά τα scrambled eggs -να μην ξεχνιόμαστε). Ύστερα, βάζεις και δυο τρία κομμάτια δίπλα στο φλιτζάνι με το απογευματινό τσάι σου (κατά το 6 o’clock tea). Στο τέλος, βουτάς και καναδυό φετούλες στο γάλα σου πριν κοιμηθείς (διότι γάλα-κέικ=priceless συνδυασμός, που σε κάνει πάντα να νιώθεις λίγο παιδί). Μέχρι που η ιδέα να φας άλλο ένα κομμάτι κέικ έχει αρχίσει να φαντάζει πια βαρετή. Τόσο το καλύτερο! Έχει φτάσει η στιγμή της μεταμόρφωσης!

Το κέικ που έχει περισσέψει πρόκειται να αναβαθμιστεί σε τράιφλ. Ξέρετε, αυτό το υπέροχο γλυκό που σερβίρεται σε ποτήρι και χαρακτηρίζεται από διαφορετικά υλικά παραταγμένα σε απολαυστικές στρώσεις, που τέρπουν οφθαλμούς και ουρανίσκους. Το μόνο σου πρόβλημα είναι τι τραιφλ να φτιάξεις. Γιατί, ως γνωστόν, το συγκεκριμένο γλυκό έχει άπειρες παραλλαγές κι εσύ ζεις σε ένα σπίτι χωρισμένο σε δύο στρατόπεδα. Στο ένα στρατόπεδο, οι φανατικοί της σοκολάτας. Αυτοί που θα έκαναν τα πάντα για να γευτούν έστω και ένα κομματάκι από αυτό τον σκουρόχρωμο θησαυρό. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι λάτρεις της βανίλιας. Εκείνοι που μέσα στο αριστοκρατικό λευκό αναζητούν τις πιο ανάλαφρες, γλυκές γεύσεις. Το ζήτημα θέλει σκέψη (και ένα κομμάτι κέικ, που βοηθάει τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα…).

Μετά από αρκετά λεπτά περισυλλογής, έχεις τη λύση. Τα τα τατα (ήχος σάλπιγγας για τις ανάγκες του σασπένς). Θα φτιάξεις ένα εύκολο τράιφλ καραμέλα! Όσο περισσότερο σκέφτεσαι τα χρυσαφένια κύματα που θα σχηματιστούν στο ποτήρι και τις εναλλαγές των χρωμάτων, τόσο περισσότερο πείθεσαι πως θα ικανοποιήσεις και τα δύο στρατόπεδα. Σχεδόν μπορείς να δεις το κουτάλι να βυθίζεται στις απολαυστικές στρώσεις. Μπορείς ακόμη και να νιώσεις στον ουρανίσκο σου την πλούσια γεύση της καραμέλας. Η κουζίνα σε καλεί! Σε λιγότερο από 30 λεπτά θα απολαμβάνεις την απόλυτη μεταμόρφωση του κέικ σε ένα δελεαστικό τράιφλ που θα ξεχειλίζει προκλητικά από το ποτήρι σου…

Εύκολο τράιφλ καραμέλα

Εύκολο τράιφλ καραμέλα

Εύκολο τράιφλ καραμέλα

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 4 μεγάλες φέτες κέικ, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 σφηνάκι Kahlua
  • 16 μεγάλες φράουλες, κομμένες σε μικρά κομματάκια
  • 1 φάκελος κρέμα στιγμής με γεύση καραμέλας
  • 2 φλιτζ. γάλα

Για τη σάλτσα καραμέλας:

  • 1/2 φλιτζ. βούτυρο
  • 1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη διακόσμηση:

  • σαντιγί
  • ψημένα κάσιους, χοντροκοπανισμένα
  • ψηφίδες καραμέλας

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα καραμέλας: Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι (σε μέτρια θερμοκρασία) και προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνετε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 5-7 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά για να κρυώσει όσο ετοιμάζετε τα υπόλοιπα.

Για την κρέμα καραμέλας: Χτυπάτε ελαφρά το περιεχόμενο του φακέλου της κρέμας στιγμής με τα 2 φλιτζ. γάλα μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.

Ραντίζετε το κέικ με το Kahlua.

Παίρνετε 4 ποτήρια ή βαζάκια και τοποθετείτε σε στρώσεις κέικ, φράουλες, κρέμα καραμέλας και σάλτσα καραμέλας (με αυτή τη σειρά).

Από πάνω τοποθετείτε μία στρώση κέικ και μία φράουλες.

Γαρνίρετε με σαντιγί, ψηφίδες καραμέλας και χοντροκοπανισμένα κάσιους. Προαιρετικά, στάζετε και λίγη σάλτσα καραμέλας και απολαμβάνετε.

Tip1: Κρέμα στιγμής με γεύση καραμέλα και ψηφίδες καραμέλας βρίσκετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Tip2: Μπορείτε να βάλετε ελαφρώς αλατισμένα κάσιους, αν θέλετε να δημιουργήσετε μια παιχνιδιάρικη αντίθεση μεταξύ του αλατιού και της γλυκιάς καραμέλας.

Tip3: Προσαρμόστε τις ποσότητες των υλικών στο μέγεθος των ποτηριών που θα χρησιμοποιήσετε.

Tip4: Αν το γλυκό πρόκειται να σερβιριστεί σε παιδιά, παραλείψτε το αλκόολ. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλκοόλ αλλά δεν έχετε Kahlua, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κάποιο λικέρ της επιλογής σας (κατά προτίμηση με βάση τον καφέ ή τη σοκολάτα). Αν δεν έχετε αλκοόλ, μπορείτε να ραντίσετε το κέικ με λίγο καφέ εσπρέσσο (σε θερμοκρασία δωματίου).

Εύκολο τράιφλ καραμέλα

Εύκολο τράιφλ καραμέλα

20 Σχόλια

υποβολή σχολίου
Beauty Follower (πριν από 3243 ημέρες)

Καλημερα!
Μμμμ υπερνοστιμες οι στρώσεις στα βαζάκια σου.
Αυτη την περίοδο δώσε μου τράιφλ και πάρε μου την ψυχή :)

http://beautyfollower.blogspot.gr

    Αναστασία (πριν από 3242 ημέρες)

    Άρα, βρίσκεσαι στη σωστή συνταγή! Προμηθεύσου τα υλικά και θα το απολαμβάνεις και εκτός οθόνης… 😉

Λίλα (πριν από 3243 ημέρες)

Είδα καραμέλα κι έτρεξα…………λατρεύω όλα τα καραμελένια!!!

    Αναστασία (πριν από 3242 ημέρες)

    Κι εγώ το ίδιο! Σλουρπ! :-)

Αναστασία (πριν από 3243 ημέρες)

Είμαι που είμαι αυτόν τον καιρό σε φάση μαγειρικού οίστρου, σήμερα με αποτελείωσες! Τέτοια βλέπουν τα ματάκια μου και δεν μπορώ να σταματήσω τα γλυκά ❤❤ φαίνεται υπέροχο, πρέπει να είναι πεντανόστιμο! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!
Καλό υπόλοιπο Κυριακής!!! Φιλάκια!!!

    Αναστασία (πριν από 3242 ημέρες)

    Αναστασία μου, θα χαρώ πολύ να το δοκιμάσεις! Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει. Εγώ όταν το έφτιαξα ήμουν πολύ περήφανη για το αποτέλεσμα! Πιστεύω ότι θα ταιριάξει μια χαρά με τον μαγειρικό σου οίστρο… 😉

Αλεξανδρα Craftland (πριν από 3243 ημέρες)

Δεν αντεξα και ηρθα να δω τα υλικα!!!! Διαβασα και την περιγραφη σου και μου ετρεξαν τα σάλια!!! Πρεπει να το δοκιμασω!!!!

    Αναστασία (πριν από 3242 ημέρες)

    Αλεξάνδρα μου γλυκιά, να το φτιάξεις! Είναι πανεύκολο και απίστευτα καραμελένιο!!! :-)

Amelie (πριν από 3242 ημέρες)

Τώρα η αλήθεια είναι ότι στο δικό μου σπίτι κέικ δεν περισσεύει, όση ποσότητα και αν έχουμε! Αν όμως, λέμε, αν, περισσέψει, δεν φαντάζομαι νοστιμότερο τρόπο αξιοποίησης από τον δικό σου! Και πόσο ζωντανές φωτογραφίες! Με χαρά θα το καταβρόχθιζα επιτόπου!!!

    Αναστασία (πριν από 3242 ημέρες)

    Αμαλία μου, ομολογώ ότι οι φωτογραφίες θα ήταν πολύ καλύτερες αν κάποια στιγμή έπαιρνα μια φωτογραφική της προκοπής. Αν με ακούει ο Άγιος Βασίλης, ας το λάβει σοβαρά υπόψη του παρακαλώ…

Tante Kiki (πριν από 3242 ημέρες)

Καλημέρα, καλό μήνα και καλή εβδομάδα Αναστασία μου!
Υπέροχο το τράιφλ, πολύ λαχταριστό! Και μάλιστα με τα αλατισμένα κάσιους απογειώνεται! Εκείνο που δεν ήξερα είναι ότι έχει κρέμα στιγμής με γεύση καραμέλα! Οι φωτογραφίες με σκότωσαν… τέλειες!!!
Φιλιά!

    Αναστασία (πριν από 3242 ημέρες)

    Ναι, υπάρχει στα σούπερ μάρκετ! Αλλά ακόμη κι αν δεν βρεις, μπορείς να βάλεις κρέμα βανίλια (είτε σκέτη είτε να την ανακατέψεις με 1-2 κουταλιές από τη σάλτσα καραμέλας για να πάρει καραμελένια γεύση).
    Φιλάκια!!!

mia maria (πριν από 3242 ημέρες)

Πολύ λαχταριστό! Δεν έχω λόγια! Μου τρέχουν τα σάλια, χιχιχι!

    Αναστασία (πριν από 3242 ημέρες)

    Σε καταλαβαίνω. Κι εγώ το ίδιο έπαθα όταν το έφτιαχνα… 😉

dolmadaki (πριν από 3242 ημέρες)

τρέλανε μας!!!! εγω θα το κανω στα μεγαλα τα βαζα τα ανθοδοχεια 😛 χαχαχα

    Αναστασία (πριν από 3241 ημέρες)

    Μια χαρά σε βρίσκω, ντολμαδάκι! 😉

Ερμιόνη (πριν από 3241 ημέρες)

Πόσο κολασμένο το γλυκάκι;
Πανέμορφο και άκρως λαχταριστό!
Φιλιά και καλό μήνα!

    Αναστασία (πριν από 3241 ημέρες)

    Άστα, Ερμιόνη μου! Πολύ κολασμένο… 😉
    Φιλάκια πολλά!

Χρύσα (πριν από 3240 ημέρες)

Αυτά τα τόσο εύκολα είναι και τα πιο επικίνδυνα!!! Φανταστικός συνδυασμός, κολασμένος θα έλεγα…
Αυτές τις ψηφίδες καραμέλας τις ψάχνω και δεν τις βρίσκω… Τώρα με μπρίζωσες να ψάξω καλύτερα…

    Αναστασία (πριν από 3240 ημέρες)

    Εγώ τις αγοράζω από τον Σκλαβενίτη. Τις έχουν όμως σίγουρα και άλλα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Ψάξτο! Αξίζει… 😉

Υποβολή Σχολίου