Πίτσα με αρωματική ζύμη και λούντζα

Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο φαγητό τόσο ευρέως διαδεδομένο και με τόσους φανατικούς οπαδούς ανά τον κόσμο όσο η πίτσα. Εκατοντάδες ντελιβεράδες, που έχουν φάει στην πλάτη τους βροχές, χιόνια και καύσωνες και έχουν διανύσει άπειρα χιλιόμετρα με το ταλαίπωρο μηχανάκι τους να αγκομαχάει, μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν ανα πάσα στιγμή. Η πίτσα έχει το κοινό της και όχι αδίκως. Είναι νόστιμη, είναι ευέλικτη (αφού μπορείς να διαλέγεις κάθε φορά και διαφορετικά υλικά), είναι χορταστική και είναι και junk food (πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα παιδιά και οι έφηβοι την λατρεύουν εξ ορισμού – όχι ότι οι ενήλικες πάνε πίσω…). Ίσως αυτοί ακριβώς οι λόγοι είναι η αιτία για τις χιλιάδες συνταγές πίτσας που κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά. Άλλες με αφράτη ζύμη, άλλες με τραγανή ζύμη, άλλες με τριανταδύο υλικά, άλλες λιτές κι απέριττες, άλλες με μεσογειακό ταμπεραμέντο, άλλες με αμερικάνικες καταβολές (τουτέστιν τίγκα στα λιπαρά).

Προσωπικά, δηλώνω λάτρης της πίτσας. Και μόνο στο άκουσμα της λέξης, δύο πράγματα μού συμβαίνουν. Το πρώτο είναι ότι η κοιλιά μου αρχίζει να γουργουρίζει επικίνδυνα, συνέπεια μάλλον λογική για ένα πλάσμα τόσο λιχούδικο όσο εγώ. Το δεύτερο είναι πως το μυαλό μου αρχίζει να κατακλύζεται από εικόνες του Kevin Sorbo (εκείνου του κυριούλη με τα μούσκουλα και το δερμάτινο παντελόνι που υποδυόταν τον Ηρακλή στην ομώνυμη σειρά του Star πριν κάποια χρόνια…). Όχι, δεν πρόκειται για παραισθήσεις από τη λιγούρα που λέγαμε. Απλά, η σειρά παιζόταν κάθε Σάββατο και εγώ την απολάμβανα πάντα αγκαλιά με μια πιατέλα πίτσα. Ήταν μια αφράτη πίτσα με ζυμάρι πάχους πέντε πόντων (λάιτ καταστάσεις…), που έφτιαχνε η μανούλα μου για τα βλαστάρια της. Εννοείται ότι πάνω στη τροφαντή ζύμη παρήλαυνε η μισή αλλαντοβιομηχανία ΝΙΚΑΣ και ένα διόλου ευκαταφρόνητο στρωματάκι λιωμένων τυριών. Έπαιρνα λοιπόν την πιατέλα μου ανά χείρας, στρωνόμουν στον καναπέ και παρακολουθούσα περιχαρής τον Ηρακλή να εξολοθρεύει με το μικρό του δαχτυλάκι όλους τους κακούς που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο του.

Από τότε, αρκετά πράγματα άλλαξαν. Ο Ηρακλής μεγάλωσε και σοβαρεύτηκε. Κοινώς, έπαψε να φοράει δερμάτινα παντελόνια. Κι εγώ, από την άλλη, άρχισα να τρώω την πίτσα μου σε πιάτο και όχι σε πιατέλα (για ευνόητους λόγους). Αλλά το σημαντικότερο είναι πως δεν περιμένω πια από τη μανούλα μου να μου τη φτιάξει. Μπαίνω στην κουζίνα και τη φτιάχνω μόνη μου. Βέβαια, η δική μου εκδοχή διαφέρει πολύ. Έχοντας δοκιμάσει πολλές πίτσες, έχω καταλήξει ότι προτιμώ τις πιο λεπτές και τραγανές ζύμες. Επίσης, βάζω λίγα υλικά ώστε να αναδεικνύονται οι γεύσεις. Αν συμφωνείτε μαζί μου, θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε την πίτσα που ακολουθεί. Είναι πολύ νόστιμη, έχει αρωματική ζύμη και λίγα αλλά εκλεκτά υλικά που συνδυάζονται εξαιρετικά μεταξύ τους. Το αλλαντικό που χρησιμοποίησα λέγεται λούντζα και προέρχεται από καπνιστή μπριζόλα. Αν δεν το βρείτε, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο αλλαντικό καλής ποιότητας.

Πριν προχωρήσουμε, όμως, στη συνταγή θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Μάρω από το Nice things και την astroneraidoula από το ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ για το βραβείο που μου χάρισαν. Στο αρκετά καινούργιο μπλογκ της Μάρως θα βρείτε μυστικά και έξυπνες ιδέες διακόσμησης, ομορφιάς, μαγειρικής και πολλά άλλα που αξίζει να ανακαλύψετε. Η astroneraidoula μοιράζεται μαζί μας στιγμές της όμορφης καθημερινότητάς της και πρόσφατα εγκαινίασε μια πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα όπου παρουσιάζει και προτείνει αγαπημένα παιδικά βιβλία. Κορίτσια, ευχαριστώ για το βραβείο και τα καλά σας λόγια!

Υ.Γ. Την επόμενη Κυριακή υπόσχομαι να γράψω ανάρτηση με τα 11 πράγματα που θα ήθελα να ξέρετε για μένα. Το χρωστάω και στα κορίτσια αλλά και στον Σκρουτζάκο, σύμφωνα με τους όρους για την παραλαβή του βραβείου. Όσοι πιστοί, προσέλθετε. Αν βέβαια δεν κρατιέστε, μπορείτε να διαβάσετε για αρχή την ενότητα Ας συστηθούμε…

Πίτσα με αρωματική ζύμη και λούντζα

Πίτσα με αρωματική ζύμη και λούντζα

Πίτσα με αρωματική ζύμη και λούντζα

Υλικά (για μία ορθογώνια πίτσα 30x25cm)

  • 150 γρ. λούντζα σε φέτες
  • 125 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα (κομμένη σε φέτες)
  • 6 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι

 

Για τη σάλτσα:

  • 1/2 φλιτζ. χυμό ντομάτας
  • 1 σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά (κομμένη στα τέσσερα)
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1/4 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι/πιπέρι

 

Για τη ζύμη:

  • 2 φλιτζ. αλεύρι σκληρό + λίγο αλεύρι για να αλευρώσετε την επιφάνεια που θα δουλέψετε τη ζύμη
  • 3/4 φλιτζ. νερό χλιαρό (πρέπει να μπορείτε να βάζετε το δάχτυλό σας και να το κρατάτε μέσα μέχρι να μετρήσετε ως το δέκα, αλλά όχι παραπάνω)
  • 8γρ. ξηρή μαγιά
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + έξτρα ελαιόλαδο για το λάδωμα της ζύμης
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού (κοφτό) αλάτι
  • 1/4 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

Ρίχνετε στο φλιτζάνι με το χλιαρό νερό την ζάχαρη και τη μαγιά και τα αφήνετε για 10′ (ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά – θα το καταλάβετε γιατί θα αφρίσει η επιφάνεια).

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τον βασιλικό, την πάπρικα και το αλάτι και κάνετε μία λακουβίτσα στο κέντρο.

Ρίχνετε στη λακουβίτσα το ελαιόλαδο και το μίγμα της μαγιάς και αρχίζετε να ενώνετε τα υλικά με το χέρι σας.

Μόλις δημιουργηθεί ζύμη, τη μεταφέρετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε μέχρι να έχετε ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι (όταν θα το ζουλάτε με το δάχτυλο, θα επανέρχεται).

Λαδώνετε καλά ένα μπολ και βάζετε μέσα το ζυμάρι σας.

Ρίχνετε λίγο λάδι στα χέρια σας και “χαϊδεύετε” την επιφάνεια του ζυμαριού, μέχρι να λαδωθεί καλά. Σκεπάζετε το μπολ με καθαρή πετσέτα και αφήνετε για 2 ώρες σε ζεστό περιβάλλον, ώστε το ζυμάρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μέχρι να φουσκώσει, φτιάχνετε τη σάλτσα.

 

Για τη σάλτσα:

Σε ένα κατσαρολάκι, σοτάρετε το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά.

Αφαιρείτε το σκόρδο πριν σκουρύνει και προσθέτετε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.

Βράζετε για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει το μίγμα. Μόλις είναι έτοιμο κατεβάζετε από τη φωτιά και αφαιρείτε τα κομμάτια της πράσινης πιπεριάς.

 

Σύνθεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο (έχοντας μέσα και το ταψί στο οποίο θα μπει η πίτσα) στους 220°C.

Βάζετε το ζυμάρι σας πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και αρχίζετε να το ανοίγετε με τα χέρια.

Μόλις φτάσει στο επιθυμητό μέγεθος, απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας και από πάνω αραδιάζετε την λούντζα, τη μοτσαρέλα και τα ντοματίνια (με αυτή τη σειρά) και πασπαλίζετε με το θυμάρι.

Βγάζετε το προθερμασμένο ταψί από το φούρνο και μεταφέρετε με προσοχή την πίτσα πάνω του.

Ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 15′-20′ (ανάλογα με τον φούρνο -εγώ την έψησα 15′).

Βγάζετε από το φούρνο, ρίχνετε από πάνω τα φύλλα βασιλικού και καταναλώνετε όσο είναι ζεστή.

 

Πίτσα με αρωματική ζύμη και λούντζα

Πίτσα με αρωματική ζύμη και λούντζα

Tip1: Μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα από προηγούμενη μέρα και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο.

Tip2: Μη ρίξετε πολλή σάλτσα ντομάτας στη ζύμη σας, γιατί το ζυμάρι θα μουλιάσει και δεν θα ψηθεί καλά.

Tip3: Προθερμαίνοντας και το ταψί στο οποίο θα μπει η πίτσα, αποφεύγετε το ενδεχόμενο να ψηθεί το ζυμάρι μόνο από την πάνω πλευρά.

Tip4: Πριν βάλετε τα ντοματίνια στην πίτσα, ζουλήξτε τα ελαφρά για να φύγουν τα σπόρια. Όταν τα βάλετε στην πίτσα, φροντίστε η εσωτερική πλευρά τους να κοιτάει προς τα πάνω (ώστε να μην περάσει υγρασία στο ζυμάρι).

Tip5: Η συγκεκριμένη πίτσα έχει λεπτό και τραγανό ζυμάρι.

Πίτσα με αρωματική ζύμη και λούντζα

Πίτσα με αρωματική ζύμη και λούντζα

97 Σχόλια

υποβολή σχολίου
Ξανθή (πριν από 1751 ημέρες)

Καλημέρα!!
Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε πάνω στην πέτρα!!!

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Καλές πετροδημιουργίες, λοιπόν!
    Φιλιά!

peps (πριν από 1751 ημέρες)

Δε διάβασα το πρόλογο……..πήγα κατ ευθείαν στις φωτογραφίες, στα υλικά, στη λούντζα!!!!!!!!!!!!!!

Η ιδέα της αρωματισμένης ζύμης μ’ αρέσει πολύ!!!!!!!!!!!!!!!

Καλημέρα με πίτσα!!!!!!!!!!!!!!!! Το καλύτερο!!!!!!!!!!!!!!

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Συμφωνώ, μια πίτσα είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις καλημέρα… χι χι!
    Φιλάκια!

kiki (πριν από 1751 ημέρες)

Τι δελεαστικές φωτό!

homemade (πριν από 1751 ημέρες)

πολύ καλή πρόταση…χάρηκα που ήρθα στην σελίδα σου να σαι καλά

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Δικαιούσαι διπλό κομμάτι, λοιπόν! Για το καλωσόρισμα…

Pela (πριν από 1751 ημέρες)

κι εγώ οπαδός μεγάλος είμαι, μπορώ να έχω 2,3…5 κομμάτια????! τέλεια πρέπει να έγινε! αυτή τη λούντζα όμως πρώτη φορά την άκουσα! αλλαντικό είναι??
φιλάκια φιλενάδα :)

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Πέλα μου, η λούντζα είναι αλλαντικό που φτιάχνεται από καπνιστή μπριζόλα και τη βρίσκεις στα μεγάλα σουπερμάρκετ. Δοκίμασε τη! Πιστεύω θα σου αρέσει!
    Πολλά φιλάκια!

Κική (πριν από 1751 ημέρες)

ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ!!!!!!!!!ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ !!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΙΤΣΑ !!!!!!ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΖΥΜΗΣ !!!!!!! ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!!!!!!

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Η αλήθεια είναι ότι οι οπαδοί της πίτσας είμαστε πολλοί! Πάρα πολλοί…
    Χαίρομαι που σου άρεσε η πρότασή μου, Κική μου!
    Καλή εβδομάδα και σε σένα!

Tante Kiki (πριν από 1751 ημέρες)

Τί φωτό, τί πρόλογος και τί πίτσα!!!!! Ομορφιά και νοστιμιά συνδυάζονται άψογα με αποτέλεσμα μια πίτσα που ενεργοποίησε αμέσως τους σιελογόνους αδένες μου, sunday!!!! Αχ τί μου έκανες πρωί πρωί!! Κι όχι τίποτε δεν έχω λούντζα κι εγώ έτσι τη θέλω!!! Πάντως,και η δική μου μαμά ακολουθεί τη συνταγή της δικής σου με την τροφαντή ζύμη πίτσας και την απίστευτη ποικιλία υλικών επάνω κι εγώ ως λιχούδα που είμαι τη λατρεύω κι αυτή γιατί είναι πολύ σπιτική και φαίνεται!!!! Ευτυχώς που …κρατιέμαι (έστω κι αν δεν το θέλω κατά βάθος!!!).
Φιλιά και καλή σου εβδομάδα!

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Νομίζω οι μανούλες αγαπούν τις τροφαντές ζύμες, γιατί έχουν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους την έγνοια να μη μείνει νηστικό το τέκνο τους… χα χα!
    Πολλά φιλάκια και καλή εβδομάδα κι από μένα!

Μαμά Κουκουβάγια Βέρα (πριν από 1751 ημέρες)

Τρελαίνομαι για σπιτική πίτσα! Αξίζει τον κόπο μας σίγουρα!!!

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Συμφωνώ απόλυτα, Βέρα μου! Άσε που άμα πάρεις το κολάι, δεν είναι και αστροφυσική… 😉
    Φιλάκια!

Martha (πριν από 1751 ημέρες)

Κράτησα τον τίτλο, διάβασα όλη την εισαγωγή, γέλασα με την αλλαντοβιομηχανία ΝΙΚΑΣ, και προσπέρασα την συνταγή ξέροντας πως θα την μελετήσω μόλις τη φτιάξω. Γιατί θα τη φτιάξω, δεν τίθεται θέμα περί τούτου άλλωστε! Η λούτζα εδώ έχει μεγάλα σουξέ στα ελληνικά καφέ, και δη στα κυπριακά, με το διάσημο σαντουιτσάκι “λούτζα-χαλούμι”.
Έγραψες Αναστασία μου, είσαι μερακλού!!!

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Μαρθούλα, θα χαρώ να τη φτιάξεις και να την απολαύσεις όσο την απόλαυσα κι εγώ! Φάε κι ένα κομμάτι στην υγειά της μερακλούς μπλογκοφιλενάδας σου! 😉
    Πολλά φιλιά!

Gatos SeOistro (πριν από 1751 ημέρες)

Τελεια συνταγη,θα την προσπαθησω με επεισες χαχα!
Την καλησπερα μου!

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Καλά μαγειρέματα, λοιπόν! Και αν χρειαστείς βοήθεια, μη διστάσεις! Αρκεί να μου στείλεις κανένα κομμάτι… Χι χι!

princess (πριν από 1751 ημέρες)

Θα πάρω ένα κομμάτι! Ευχαριστώώώώώώώ!!!!!!!!!

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Με μεγάλη μου χαρά! Αλλά μόνο ένα τι να σου κάνει; Από το δεύτερο και μετά μπορείς να είσαι βέβαιη ότι σου αρέσει… χα χα χα!

Χρυσούλα (πριν από 1751 ημέρες)

Δεν νομίζω να υπάρχει μικρός ή μεγάλος που να μην του αρέσει η πίτσα!…και η δική σου γευστικότατη!
Να είσαι καλά!…Καλή συνέχεια!

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Είπαμε, η πίτσα είναι παντός καιρού και παντός στομάχου! Και όχι άδικα…
    Πολλά φιλάκια, Χρυσούλα μου!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ (πριν από 1751 ημέρες)

Μιαμ,μιαμ…Μια από τις αδυναμίες μου και η πίτσα! :) Μου άρεσε πολύ η σημερινή πρόταση σου..Συγχαρητήρια για το βραβείο

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε η πίτσα μου, Δελφινάκι!
    Πολλά φιλιά!

mm_skg (πριν από 1751 ημέρες)

Εμεις την πιτσα την εχουμε σχεδον καθιερωσει το Σαββατο βραδυ.
Ο καλος μου εγινε φανατικος οπαδος, απο την στιγμη που αρχισα να φτιαχνω εγω στο σπιτι, τις ετοιμες δεν ηθελε ουτα να τις δει!
Πανω κατω σχεδον κι εγω με τον ιδιο τροπο την φτιαχνω, ενα απλα ζυμαρακι, απαραιτητα μοτσαρελλα-μοτσαρελλα, φρεσκια ντοματα και λιγο σαλαμακι! Σε μια ωρα βρισκεται σερβιρισμενη στο τραπεζι!
Καλο απογευμα!
Φιλια!

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Όπως καταλαβαίνεις, το Σάββατο το βράδυ θα σου χτυπήσω το κουδούνι… Εντελώς τυχαία, βεβαίως βεβαίως! 😉
    Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ (πριν από 1751 ημέρες)

Τελικά όλες οι μανούλες το ίδιο είναι χα χα χααα
Η πίτσα σου με την λούντζα πολύ δελεαστική, μας ξεσηκώνεις!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, έχεις δοκιμάσει κι εσύ την κλασική μαμαδοπίτσα! Δεν ρωτάω αν σου άρεσε, γιατί σε όλα τα παιδάκια αρέσει η πίτσα της μαμάς τους… Χαίρομαι πάντως που βρήκες δελεαστική και τη δική μου!
    Φιλιά πολλά, Ελενάκι!

Ερμιόνη (πριν από 1751 ημέρες)

Χα χα χα, μα που θημήθηκες τον Kevin Sorbo;;;
H πίτσα είναι λατρεμένο φαγάκι, σε ποιον δεν αρέσει άλλωστε;
Μου αρέσει που την έκανες τόσο λιτή και αρωματική!
Πολλά φιλιά!

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Ερμιόνη μου, ο Sorbo έχει καταγραφεί στο υποσυνείδητο! Πώς το σκυλάκι του Παβλόφ άκουγε το κουδούνι και ετοιμαζόταν για φαγητό; Ε, έτσι εγώ ακούω για πίτσα και θυμάμαι τον τηλεοπτικό Ηρακλή… χα χα χα!

Stella Papadaki (πριν από 1751 ημέρες)

Μμμμμμ …… νέος τιμές φωτο! Delivery κάνεις? 😉

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Προς το παρόν όχι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις… 😉

Stella Papadaki (πριν από 1751 ημέρες)

Νοστιμες φωτο ήθελα να γράψω …. Φιλακια!

Roula T. (πριν από 1751 ημέρες)

Αναστασία μου τι να μου κάνει ένα κομματάκι εμένα…. δεν την στέλνεις ολόκληρη να την ευχαριστηθώ!!!!! Δείχνει υπέροχη, φιλάκια πολλά.

DIMI (πριν από 1751 ημέρες)

Αναστασία μου,τί μού κάνης βραδυάτικα!!!Φοβερή η πίτσα σου!!Νά είχα τρία κομμάτια!!!!Καί εγώ φτιάχνω πίτσα,αλλά η μυρωδάτη σου ζύμη είναι κάτι άλλο!!Οσο γιά τήν λούντζα,θά κοιτάξω νά τήν βρώ,καί νά φτιάξω τήν νοστμότατη πίτσα σου!!Τί νά πώ γιά τίς φωτογραφές σου!!And the oscar go’es to….YOU!!!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Oscar, ε; Λοπόν, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στήριξε, την κυρία στον πάγκο των αλλαντικών που έκοψε τη λούντζα και φυσικά τον Κevin Sorbo που τόσες φορές μου κράτησε συντροφιά καθώς έτρωγα… χα χα χα!
    Πολλά φιλάκια!!!

Kitchen Stories (πριν από 1751 ημέρες)

Εκπληκτικές οι φωτογραφίες και τέλεια η πρότασή σου για πίτσα!
Από τις πολύ καλές που έχω δει τελευταία. Τα υλικά δε είναι της απολύτου επιθυμίας μου.

Καλά να περνάς και να δημιουργείς όμορφα!
Z.

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, Ζαμπία μου! Αν τη φτιάξεις, θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις!
    Φιλάκια!

DIMI (πριν από 1751 ημέρες)

Αναστασία μου,δέν βλέπω τό σχόλιο πού σού άφησα!!Ηταν καί μεγάλο!!Τό έφαγε ο blogger!!Λοιπόν,τήν πίτσα σου,τήν ζήλεψα!!Φοβερή!!Νά είχα τρία κομμάτια!!Φτιάχνω καί εγώ πίτσα(είμαι χρυσοχέρα!!)αλλά η μυρωδάτη σου ζύμη,καταπληκτική!!!Ζωγράφισες πάλι!!Θά κοιτάξω νά βρώ λούντζα,νά τήν φτιάξω!!Οσο γιά τίς φωτογραφίες σου,…and the oscar go’es to….YOU!!!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Dimi μου, μην ανησυχείς το είδα το σχόλιο σου (είναι λίγο πιο πάνω). Το oscar το παρέλαβα και έβγαλα και λόγο… (θα τον δεις και αυτόν παραπάνω)!
    Πολλά φιλάκια!

lila georgiou (πριν από 1751 ημέρες)

βασιλικός και πάπρικα στη ζύμη?μμμμ…εγγύηση για μυρωδιά λαχταριστή και γεύση!καλή σου βδομάδα!!!!

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Λίλα μου, ταιριάζουν πολύ! Δοκίμασέ τα και θα δεις!
    Φιλιά! Καλή εβδομάδα!

Sofia Sofeto (πριν από 1751 ημέρες)

Πίτσα είδα κι έφτασα!
Δεν υπάρχει άνθρωπος να της αντισταθεί, όποιος το πει είναι ψεύτης!
Κι εγώ επειδή δεν λέω ψέματα σου υπογράφω φανατική πιτσοφάγος και όταν είναι απ’ τα χεράκια σου δύο φορές φανατική!
Εξαιρετική ποιότητα και επιλογή υλικών , συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά, είσαι ιδιαίτερη και πολύ δημιούργική !
Α!!! Δηλώνω και φανατική sundayspoon επίσης!!!

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Βρε Σοφάκι, ειλικρινά σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφα λόγια σου! Είναι πραγματικά χαρά μου να μοιράζομαι τις κυριακάτικες δημιουργίες μου με τόσο καλοπροαίρετους ανθρώπους όπως εσύ!
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

Dimitra (πριν από 1751 ημέρες)

Πόσο μου άρεσε η εισαγωγή για τα καημένα τα delivery boys που με κρύο και με ζέστη μας τη φέρνουν σπίτι μας ζεστή!!! Βέβαια τώρα τελευταία φτιάχνω εγώ…χι χι χι.
Kevin Sorbo, τι μας θύμησες βρε Αναστασία! Κι αν έχουμε δει Ηρακλή και Ζίνα ατέλειωτες ώρες! χα χα χα
Αν ρωτήσω τι είναι η λούντζα θα με κοροιδεύεις? Δεν το έχω ξανακούσει ποτέ.
Η πίτσα σου πάντως είναι δελεαστική και σημειώνεται.

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Ε, όχι και να σε κοροϊδέψω, βρε Δήμητρα! Πολύ καλά κάνεις και ρωτάς! Η λούντζα είναι αλλαντικό και φτιάχνεται από καπνιστή μπριζόλα. Νομίζω ότι δίνει μία ιδιαίτερη νοστιμιά στην πίτσα και αν τη βρεις, θα σου πρότεινα να την πάρεις και τη δοκιμάσεις.
    Πολλά φιλιά!

para-kelsoscooks (πριν από 1751 ημέρες)

Πολύ ωραία η ιδέα του αρωματικού ζυμαριού.
Λαχταριστές οι φωτογραφίες σου.Μας άνοιξες την όρεξη.
Καλή εβδομάδα να έχεις.

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Χαίρομαι που σου άνοιξα την όρεξη! Το αρωματικό ζυμάρι δίνει έξτρα νοστιμιά στην πίτσα! Δοκίμασέ το!
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

Anastasia (πριν από 1751 ημέρες)

Πολύ ωραία η συνταγή σου και χρήσιμα τα tips που μας δίνεις! Οι φωτογραφίες σου μου άνοιξαν την όρεξη! Καλή εβδομάδα!

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Αναστασία μου, αν σου αρέσει η πίτσα με τραγανή ζύμη, δοκίμασε αυτή την εκδοχή! Πιστεύω θα σου αρέσει!
    Καλή εβδομάδα και σε σένα!

Tante Kiki (πριν από 1751 ημέρες)

Αναστασία μου σε περιμένει βραβείο!!!
Καλή εβδομάδα!

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Ευχαριστώ πολύ πολύ!!!
    Καλή εβδομάδα κι από μένα!

ΕΛΕΝΗ (πριν από 1750 ημέρες)

Αναστασία μου υπέροχη η πίτσα σου, τη ζύμη τη βρίσκω εξαιρετική!!!!Αυτές οι φωτογραφίες με κατέστρεψαν όμως δείχνει πολύ λαχταριστή!!!
Φιλιά πολλά , καλή εβδομάδα!!!

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Ελένη μου, χαίρομαι που σου άρεσε! Αν τη φτιάξεις, να μου πεις εντυπώσεις!
    Φιλάκια! Καλή εβδομάδα!

Penelope (πριν από 1750 ημέρες)

Πω-πω “μεθυστική” είναι Αναστασία μου!
Κι ας έκανα κι’ εγώ το Σαββατόβραδο ταψί μεγάλο, με τα σχετικά και για περισσότερο “πικάντικο” άρωμα, ροδέλες από σουτζούκι!
Ποτέ δεν λέμε όχι, σ’ ένα ωραίο και χορταστικό κομμάτι σπιτικής πίτσας :-))))

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Τέλειο και το σουτζούκι!!! Αν το ήξερα, θα σου έλεγα να κρατήσεις κανένα κομμάτι και για μένα που είμαι αρκετά λιχούδα, ώστε να μη μου φτάνει μόνο η δική μου πίτσα… χι χι!

Amelie (πριν από 1750 ημέρες)

Αχ και βαχ Αναστασία! Έθιξες ένα πολύ-πολύ επίμαχο θέμα για μένα, καθώς με την πίτσα έχω μία πραγματική ΛΑΤΡΕΙΑ! Εϊναι το μοναδικό φαγητό στο οποίο δεν μπορώ να πω ποτέ όχι και-δυστυχώς- μου αρέσει σε όλες τις εκδοχές. Πολύ νόστιμη φαίνεται όμως η δικιά σου εκδοχή και θα τη δοκιμάσω σίγουρα.

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Όλοι λίγο-πολύ είμαστε φανατικοί της πίτσας! Θα χαρώ πολύ να δοκιμάσεις τη συνταγή μου! Ελπίζω να την ευχαριστηθείς!
    Φιλιά!

Notoula (πριν από 1750 ημέρες)

Αχ πόσο ζηλεύω …

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Νοτούλα μου, αν μπορούσα να σου στείλω κομμάτι, θα το έκανα ευχαρίστως!

The Dark Chef (πριν από 1750 ημέρες)

Άψογη σε βρίσκω σήμερα (δηλαδή θέλω να πω χτες, αλλά ήρθα λίγο αργοπορημένη, ελπίζω το δικό μου κουτάλι να μη μου το κρέμασες, ε κι αν το κρέμασες η πίτσα τρώγεται με τα χέρια κατά βάση! :)

Και τώρα επειδή έχω όρεξη, θα πω κι άλλα άσχετα:
Λέμε ναι στα δερμάτινα παντελόνια και στους μπρατσωμένους ήρωες με μακριά μαλλιά. Εγώ έβλεπα κι ένα άλλο που είχε πιο μετά το star με τον Ρομπέν των Δασών (ο ηθοποιός ήταν επίσης μακρυμάλλης και πιο γλυκούλης :)
Είμαι περίεργη για τα 11 πράγματα που σου αρέσουν και θα ήθελα να μάθω κι άλλα για σένα, πχ τι μουσική ακούς, αγαπημένα βιβλία, ταινίες κτλ

Ε και τώρα για τη συνταγή:
Εύγε για την πάπρικα στη ζύμη, τη λατρεύω και τη βάζω συχνά σε αλμυρές ζύμες! Επίσης η πίτσα σου έχει όχι πολλά μα σίγουρα διαλεχτά υλικά, πράγμα εντελώς του γούστου μου όσον αφορά το συγκεκριμένο αγαπητό έδεσμα!
Πολλά φιλιά sundayspoon και καλή βδομάδα να έχεις!

    sundayspoon (πριν από 1750 ημέρες)

    Στην συγκεκριμένη κουζίνα τρως ό,τι ώρα και να έρθεις! Δεν κρεμάμε κουτάλια! Ακόμη κι αν είσαι από κείνους που σηκώνονται μες στη νύχτα και ψάχνουν για μεζεδάκια…
    Αυτός ο Ρομπέν πώς μου ξέφυγε εμένα;;; Θα το ψάξω…
    Όσο για τα 11 πράγματα, υπόσχομαι να σας καταπλήξω… χα χα χα!
    Χαίρομαι που σου άρεσε η πίτσα! Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο φαγητό ισχύει το “less is more”!
    Πολλά φιλάκια!!!

Ειρήνη Ε. (πριν από 1750 ημέρες)

Δεν ξέρω για τον Κέβιν Σόρμπο, (που τον θυμήθηκες, αλήθεια), αλλά εγώ και η πίτσα έχουμε πολύ καλή σχέση. Και με μια τέτοια πίτσα σαν και αυτή που μας έφτιαξες, μάλλον θα αποκτήσω σχέση “λατρείας”!! Πολύ ωραία πρόταση.
Καλό βράδυ.

    sundayspoon (πριν από 1749 ημέρες)

    Ειρήνη μου, πραγματικά αξίζει να τη δοκιμάσεις! Προσωπικά τη φτιάχνω συχνά και ποτέ δεν μένει ούτε ψίχουλο…
    Πολλά φιλιά!

Neli (πριν από 1750 ημέρες)

Εκτός απο τις παντα ενδιαφέρουσες προτάσεις μαγειρικής το πόσο χαίρομαι αυτά που γράφεις πριν τη συνταγή δεν λέγεται,μου αρέσει ο τρόπος που προλογίζεις τη συνταγή και το πως τα δένεις μεταξύ τους.Ας πάμε τώρα στην πίτσα σου που φαινεται ονειρική,πολύ προσεγμένη και με ωραία υλικά ,μπράβο.Τα tips στο τέλος πολύ χρήσιμα,φιλιά και καλό βράδυ εύχομαι.

    sundayspoon (πριν από 1749 ημέρες)

    Νέλη μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Χαίρομαι που σου αρέσουνν οι ανατήσεις συνολικά, και όχι μόνο οι συνταγές!
    Πολλά φιλάκια!

Στέλλας Κουζινομπερδέματα (πριν από 1749 ημέρες)

Πίτσα είδα και ήρθα τρέχοντας!!
Την λατερεύουμε όπως και να μας την σερβίρουν Αναστασία μου!!
Φιλιά!

    sundayspoon (πριν από 1749 ημέρες)

    Και πολύ καλά έκανες, Στελλίτσα! Ποιος δεν τη λατρεύει την πίτσα, άλλωστε;
    Πολλά φιλάκια!

SPYRIDOULA (πριν από 1749 ημέρες)

Πω πω δεν έχω φάει ακόμα για μεσημέρι και μπαίνω και βλέπω αυτή τη θεσπέσια πίτσα σου!Ξαφνικά νιώθω μια απίστευτη λιγούρα!Είναι απο τα φαγητά στα οποία δεν λέω ποτέ όχι!Συγχαρητήρια για το βραβείο σου!Φιλάκια πολλά!

    sundayspoon (πριν από 1749 ημέρες)

    Σπυριδούλα μου, εγώ και φαγωμένη να είμαι, δυο-τρία κομμάρια πίτσα θα τα φάω… Αδυναμίες είναι αυτές!
    Φιλάκια!!!

cinemarion (πριν από 1749 ημέρες)

Μου αρέσουν πολύ οι πίτσες και αυτή δείχνει τόσο λαχταριστή και νόστιμη! Πολύ ωραία!:)

    sundayspoon (πριν από 1749 ημέρες)

    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Αν τη δοκιμάσεις, θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις!

Marcela Gmd (πριν από 1749 ημέρες)

Rich!!!! I love the pizza!!!
Have a good week! and my g+ for you…

Besos, desde España, Marcela♥

Δαμασκηνή (πριν από 1748 ημέρες)

Παύλα και τελεία!!!! Αγαπημένη σε μικρούς και μεγάλους…
Γειας τα χέρια σου, για άλλη μια φορά…
Φιλιά

υγ το έλαβες το gmail μου;

    sundayspoon (πριν από 1747 ημέρες)

    Είναι πολύ νόστιμη, Δαμασκηνή μου! Να τη φτιάξεις, αν βρεις χρόνο!
    (Το έλαβα το mail και σ’ ευχαριστώ πολύ!)

My Lovable Baby (by Daeira mommy) (πριν από 1748 ημέρες)

Συνταγή με πίτσα!!! Τη δοκιμάζω for sure! Λούτζα που θα βρω να δούμε. Να πεταχτώ μέχρι την Κύπρο;

Φιλάκια!

    sundayspoon (πριν από 1747 ημέρες)

    Δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα να τη βρεις στα μεγάλα σουπερμάρκετ. Αλλιώς, μπορείς να δοκιμάσεις στο κέντρο της Αθήνας ή σε οποιοδήποτε ενημερωμένο ντελικατέσεν. Διαφορετικά, την αντικαθιστάς με κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας σου. Καλά μαγειρέματα!
    Πολλά φιλιά!

Aline (Web Designer) (πριν από 1748 ημέρες)

que blog divino flor super amei

estou até seguindo, e ficaria honrada se pudesse seguir de volta

beijos e tenham um dia maravilhoso

http://alinewdesigner.blogspot.com.br/

Magda (πριν από 1748 ημέρες)

Είμαι λάτρης της πίτσας και η δική σου φαίνεται νοστιμότατη!! Η σπιτική πίτσα δεν συγκρίνεται με τίποτα!

    sundayspoon (πριν από 1747 ημέρες)

    Συμφωνώ απόλυτα ότι η νοστιμιά μιας πετυχημένης σπιτικής πίτσας δεν συγκρίνεται με καμία αγοραστή!
    Καλημέρα!

donkey and the carrot (πριν από 1748 ημέρες)

Θα την δοκιμάσω τη ζύμη σου! Ακόμα πίτσα δεν έχω βάλει στο Donkey! Φαίνεται τέλεια!

Lyriel B (πριν από 1747 ημέρες)

Πίτσα έχει το μενού; Βεβαίως και θα πάρουμε !
Η πάπρικα στη ζύμη νομίζω θα είναι πολύ καλύτερη απ’το να τη βάλεις από πάνω
(δεν το γλυτώνω κάθε φορά αυτό με την πάπρικα …)
Προς το παρόν κάνω πίτσα πάνω σε ινδικά νάαν γιατί βαριέμαι να κάνω ζυμάρι,
αλλά θα συμφωνήσω πως τα λιγότερα υλικά την κάνουν πιο εύγευστη.
Φιλιά sunday :)

    sundayspoon (πριν από 1747 ημέρες)

    Καλά, τα ινδικά νάαν είναι πεντανόστιμα!!! Τα τσακίζω όταν τα βρίσκω και η ιδέα να τα χρησιμοποιείς ως βάση πίτσας είναι τέλεια! Αν, ωστόσο, βρεις χρόνο και δεν βαριέσαι, δοκίμασε και αυτή τη ζύμη. πιστεύω θα σου αρέσει. Είναι τραγανή και ιδιαίτερα νόστιμη!
    Φιλάκια!

Charalampidou Elpida (πριν από 1746 ημέρες)

Φανταστική θέλεις να απλώσεις το χέρι και να την φας!!!!!!
Λαχταριστή και πεντανόστιμη!!!!!!Φιλάκια!!!!!!

    sundayspoon (πριν από 1744 ημέρες)

    Είναι πράγματι πολύ νόστιμη! Μια δοκιμή θα σε πείσει… 😉
    Πολλά φιλάκια!!!

Pela (πριν από 1745 ημέρες)

καλό μήνα φιλενάδα και καλή άνοιξη!!
φιλούρες :)

    sundayspoon (πριν από 1744 ημέρες)

    Να είσαι καλά, Πέλα μου! Καλό μήνα κι από μένα! Αχ, όλοι αυτή την Άνοιξη περιμένουμε…
    Φιλιά!

G Creations (πριν από 1731 ημέρες)

Μιαμ μιαμ, φυσικά και δεν θα πω “όχι” σε πίτσα και ειδικά στη συγκεκριμένη!
Γεια στα χεράκια σου!!!
Σου χάρισα και ένα βραβείο:
http://ggcreations.blogspot.gr/2013/03/my-first-blog-award.html
=)

    sundayspoon (πριν από 1728 ημέρες)

    Ευχαριστώ πολύ για το βραβείο! Αν δοκιμάσεις την πίτσα, θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις!

Κελλυ (πριν από 1088 ημέρες)

Καλησπέρα, παρά πολυ ωραια η παρουσίαση της συνταγής! Θα ήθελα να ρωτήσω σε ποια σκάλα του φούρνου να βάλω το ταψί (υποθέτω στις αντιστάσεις) η αν ειναι καλυτερα να τη βάλω στον αέρα.

    Αναστασία (πριν από 1088 ημέρες)

    Γειά σου, Κέλλυ! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    Η συγκεκριμένη πίτσα έχει λεπτό και τραγανό ζυμάρι. Γι’ αυτό, την ψήνεις σε αντιστάσεις στη χαμηλότερη σκάλα του φούρνου. Αν δεις ότι η πίτσα σου έχει ψηθεί ικανοποιητικά από κάτω μετά το πρώτο δεκάλεπτο (άρα ο φούρνος σου είναι αρκετά δυνατός), μπορείς να την ανεβάσεις στη μεσαία σκάλα για την υπόλοιπη ώρα ψησίματος (5′-10′). Διαφορετικά, συνεχίζεις το ψήσιμο στην κάτω σκάλα.
    Καλή επιτυχία! :-)

Υποβολή Σχολίου