Ανάποδη τάρτα με ντοματίνια και μοτσαρέλα

Υπάρχουν φορές που ξυπνάς με τις καλύτερες προθέσεις για την πορεία της μέρας σου, αλλά το σύμπαν έχει αποφασίσει πριν από σένα για σένα. Είναι εκείνες οι μέρες που σου πάνε όλα ανάποδα…

Το ξυπνητήρι αποφασίζει να κάνει απεργία και δεν χτυπάει ποτέ. Σηκώνεσαι από το κρεβάτι σαν αφιονισμένο αγριοκάτσικο, για να ετοιμαστείς με την ταχύτητα του φωτός, και χτυπάς το πόδι (για την ακρίβεια το μικρό δαχτυλάκι -εκείνο που πονάει πιο πολύ απ’ όλα) στο κομοδίνο. Με το ένα πόδι να κουτσαίνει και μια έκφραση που δηλώνει τις δολοφονικές σου τάσεις προς το άμοιρο κομοδίνο ζωγραφισμένη στο πρόσωπο, ψάχνεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Μα εκείνα έχουν αποφασίσει να παίξετε το κυνήγι του χαμένου θησαυρού (πόσο σου άρεσε αυτό το παιχνίδι όταν ήσουν παιδί! -πόσο σε αποσυντονίζει τώρα που μεγάλωσες!). Μετά από ανασκαφές στα πιο απίθανα σημεία του σπιτιού τα βρίσκεις, αλλά οι αναποδιές δεν τελειώνουν εδώ. Εννοείται ότι αυτήν ακριβώς τη μέρα όλα τα σκουπιδιάρικα-τρόλει-νταλίκες-σχολικά που κυκλοφορούν στους δρόμους επιλέγουν όχι μόνο την ίδια διαδρομή με αυτή που κάνεις εσύ, αλλά και τη λωρίδα στην οποία οδηγείς. Κι ύστερα, όταν έρχεται η ώρα να παρκάρεις, ζεις συνέχεια την ίδια σκηνή: ο μπροστινός βρίσκει μια ωραιότατη θέση που θα ταίριαζε γάντι στο αυτοκινητάκι σου κι εσύ αναρωτιέσαι πώς θα γινόταν να βάλεις το αμάξι στην τσάντα σου και να το πάρεις  μαζί σου στο γραφείο (κάτι σαν το σκυλάκι της Πάρις Χίλτον…). Και φυσικά, όταν φτάνεις στο γραφείο και βάζεις ένα φλιτζάνι καφέ για να πάρεις δυνάμεις, εκείνο καταφέρνει με ένα μαγικό τρόπο να προσγειωθεί στην ολοκαίνουργια μπλούζα σου. Και όλα αυτά λίγα δευτερόλεπτα προτού μπεις σε κείνο το σημαντικό μίτινγκ, για το οποίο προετοιμαζόσουν βδομάδες ολόκληρες. Και, για να μην τα πολυλογούμε, κάπως έτσι εξελίσσεται και η υπόλοιπη μέρα σου. Διότι, συνήθως, ό,τι αρχίζει στραβά συνεχίζει στραβά και τελειώνει θεόστραβα.

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα! Τι κάνεις όταν βιώνεις μια καθόλα ανάποδη μέρα;
Λύση Α: Θυμώνεις, τα βάφεις μαύρα και αναθεματίζεις το άκαρδο σύμπαν για τα παιχνίδια που παίζει εις βάρος σου; Α, πα πα! Τα μουτρωμένα προσωπάκια κάνουν ρυτίδες και είναι κρίμα να γεράσεις πριν την ώρα σου…

Λύση Β: Πας για ψώνια και κάνεις στον εαυτό σου τόσα δωράκια όσες και οι αναποδιές που βίωσες; Όχι, βέβαια! Αυτό το σπορ ανήκει σε Π.Ι.Α εποχές (Π.Ι.Α.= Προ Ισχνών Αγελάδων).

Λύση Γ: Το ρίχνεις στο ποτό για να ξεχάσεις; Σιγά μη γίνεις και Ορέστης Μακρής επειδή είχες μερικές δύσκολες στιγμές.
Η λύση είναι μία: Μαγειρεύεις! Διότι η μαγειρική είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία. Ξεχνιέσαι, χαλαρώνεις και γεμίζεις και την κοιλίτσα σου (που μάλλον είναι άδεια, γιατί διορθώνοντας αναποδιές δεν πρόλαβες να βάλεις μπουκιά στο στόμα σου).

Όμως, ποιο είναι το κατάλληλο φαγητό για να μαγειρέψεις μια ανάποδη μέρα; Μα τι άλλο εκτός από μια ανάποδη τάρτα! Όχι μόνο γιατί ταιριάζει με το κόνσεπτ όλης της μέρας αλλά και επειδή είναι πεντανόστιμη και πολύ εύκολη. Η λογική της είναι ίδια με τις ανάποδες τάρτες (tart-tatin) με μήλο ή αχλάδι, που οι περισσότεροι έχουμε ήδη δοκιμάσει. Μπαίνει πρώτα, δηλαδή, η γέμιση στο ταψί και από πάνω η βάση της τάρτας. Με αυτό τον τρόπο, η γέμιση παραμένει πολύ ζουμερή. Η συγκεκριμένη αλμυρή εκδοχή είναι ανάποδη τάρτα με ντοματίνια και μοτσαρέλα και μπορεί να γίνει και με έτοιμο φύλλο σφολιάτας (σε αυτή την περίπτωση, η όλη διαδικασία θα σας πάρει ελάχιστα λεπτά). Παρόλα αυτά, εγώ σας δίνω συνταγή για να φτιάξετε και μόνοι σας την ζύμη της τάρτας σας (σε περίπτωση που όλες αυτές οι αναποδιές σάς άνοιξαν την όρεξη για ακόμη περισσότερη μαγειρική). Ό,τι κι αν επιλέξετε, καλή σας απόλαυση!

υ.γ. Πριν προχωρήσω με τη συνταγή, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη γλυκιά Silena από το “γευστικότατο” μπλογκ Άρωμα κουζίνας για το βραβείο που μου χάρισε. Σιλένα μου, ευχαριστώ πολύ που με επέλεξες! Ο μόνος λόγος που δεν προβαίνω σε 11 αποκαλύψεις είναι γιατί το έχω κάνει ήδη πριν μερικές εβδομάδες.

Και τώρα η συνταγή!

Ανάποδη τάρτα με ντοματίνια και μοτσαρέλα

Ανάποδη τάρτα με ντοματίνια και μοτσαρέλα

Ανάποδη τάρτα με ντοματίνια και μοτσαρέλα

Υλικά (για ταρτιέρα 28cm)

  • 22-24 ντοματίνια κομμένα στη μέση (ανάλογα το μέγεθος)
  • 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

 

Για τη ζύμη:

  • 280 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία ψυγείου) κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 ml παγωμένο νερό
  • 1 πρέζα αλάτι

 

Για τη μαρινάδα:

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι/πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βάζετε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι, τη μαργαρίνη και το αλάτι και τρίβετε με τα δάχτυλα σας, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με άμμο.

Προσθέτετε σιγά-σιγά το νερό και δουλεύετε το μείγμα με τα χέρια πολύ λίγο (ίσα να γίνει μια μαλακή ζύμη). Δίνετε σφαιρικό σχήμα στη ζύμη, την τυλίγετε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30′.

Όσο η ζύμη είναι στο ψυγείο, βάζετε τα ντοματίνια με όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και τα αφήνετε να μαριναριστούν.

Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια δίνοντας της ορθογώνιο σχήμα.

Διπλώνετε τις δύο άκρες της ορθογώνιας ζύμης (σαν να διπλώνετε επιστολόχαρτο), γυρνάτε τη ζύμη 90° και την ξανανοίγετε σε ορθογώνιο.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία του διπλώματος 2 φορές και την τελευταία φορά δίνετε στρογγυλό σχήμα στη ζύμη (και μέγεθος ίσο με την ταρτιέρα σας).

Βουτυρώνετε την ταρτιέρα σας και απλώνετε λαδόκολλα σε όλη την επιφάνειά της (βάση και πλαϊνά τοιχώματα).

Βγάζετε τα ντοματίνια από τη μαρινάδα και τα στρώνετε σε όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας (με την κομμένη πλευρά να ακουμπάει στη βάση του σκεύους).

Πάνω από τα ντοματίνια, πασπαλίζετε τη μοτσαρέλα.

Πάνω από τη μοτσαρέλα στρώνετε τη ζύμη.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσει η ζύμη (περίπου 30′).

Όταν ροδίσει, βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να σταθεί για 10′.

Αναποδογυρίζετε προσεκτικά την τάρτα σας πάνω σε στρογγυλή πιατέλα και απολαμβάνετε.

Tip1: Αν δεν έχετε χρόνο ή διάθεση να φτιάξετε ζύμη, αντικαταστήστε τη με έτοιμο φύλλο σφολιάτας.

Tip2: Αν θέλετε να “εμπλουτίσετε” την τάρτα σας, αφού την αναποδογυρίσετε στην πιατέλα, προσθέστε πάνω από κάθε κομμάτι μία λεπτή φέτα προσούτο ή καπνιστό αλλαντικό καλής ποιότητας.

Ανάποδη τάρτα με ντοματίνια και μοτσαρέλα

Ανάποδη τάρτα με ντοματίνια και μοτσαρέλα

71 Σχόλια

υποβολή σχολίου
Χρυσαυγή (πριν από 1588 ημέρες)

Λιώνω όπως λιώνει η μοτσαρέλα στην τάρτα σου. Σαφώς την προτιμώ με την δικιά σου ζύμη τάρτας και όχι με σφολιάτα. Αν είναι να κάνεις μια “αναποδιά” ας την κάνεις καλά!!!

Απλά υπέροχη!!!
Φιλάκια!

    sundayspoon (πριν από 1588 ημέρες)

    Κι εγώ είμαι υπέρ της χειροποίητης ζύμης αλλά καλό να είναι να έχουμε εναλλακτικές και για τις δύσκολες μέρες… 😉
    Πολλά φιλάκια, Χρυσαυγή μου!

    Χρυσαυγή (πριν από 1588 ημέρες)

    Σίγουρα!! Η σφολιάτα όταν πιέζεσαι χρονικά, βιάζεσαι και πεινάς, κάνει το θαύμα της!!

    Φιλιααααααααα!!

Owl Mommy Βέρα (πριν από 1588 ημέρες)

Αχ, αυτές οι παλιομέρες! Ε, αναθεματίζεις λίγο και μετά ανασυγκροτείσαι και φτιάχνεις αυτή την τάρτα.. κάπως είναι όλα καλύτερα,ε;
Πολύ ωραία συνταγή, ότι πρέπει να συνοδέψεις το κρασί σου!

    sundayspoon (πριν από 1588 ημέρες)

    Με μια ανάποδη τάρτα βλέπεις τα πράγματα απ’ την σωστή τους πλευρά! :-)
    Και το κρασάκι, βέβαια, απαραίτητο συμπλήρωμα…
    Φιλάκια πολλά!

Rylie (πριν από 1588 ημέρες)

Πω πω…Μου τρέχουν τα σάλια και μόνο που το βλέπω!

    sundayspoon (πριν από 1588 ημέρες)

    Προτείνω ανεπιφύλακτα να το φτιάξεις! Είναι πολύ νόστιμο και άκρως καλοκαιρινό!

Ξανθή (πριν από 1588 ημέρες)

Καλημέρα!!
Δε νομίζω να παχαίνει;; γιατί η ζυγαριά μου “αποφάσισε” να με δείξει κάτι κιλά πιο πάνω!!χαχα
Πολύ ωραία η εισαγωγή σου αλλά και η τάρτα.

    sundayspoon (πριν από 1588 ημέρες)

    Ξανθή μου, ψέμματα δεν μπορώ να σου πω! Αν φας όλη την τάρτα μόνη σου, θα ανέβει ο δείκτης της ζυγαριάς… Αλλά με ένα-δυο κομμάτια δεν έπαθε ποτέ κανείς τίποτα! :-)

Foteini Thes (πριν από 1588 ημέρες)

Νομίζω ότι είναι μία από τις πιο ωραίες σε εμφάνιση και γεύση τάρτες..όπως επίσης πιστεύω ότι η εισαγωγή είναι επίσης από τις πιο απολαυστικά περιγραφικές και αληθινές περιγραφόμενες καθημερινές σκηνές, που λίγο ή πολύ όλοι μας έχουμε βιώσει.
Η εκδοχή της ζύμης μου αρέσει πιο πολύ από της σφολιάτας ,αφού φοβάμαι ότι η σφολιάτα μπορεί να βραχεί από τα ντοματίνια,όσο σφικτά και να είναι..
Λίγο δεν πολυκατάλαβα τα διπλώματα ,ειδικά στο σημείο της περιστροφής των 90 μοιρών,αλλά θα το ξαναδιαβάσω με προσοχή.Διαφορετικά θα ζητήσω την βοήθειά σου.
Καλή Κυριακή να έχεις!Και καλή εβδομάδα χωρίς απρόοπτα αυτή τη φορά!!!Φιλιά πολλά,πολλά,

    sundayspoon (πριν από 1588 ημέρες)

    Φωτεινή μου, καταρχήν μην φοβάσαι καθόλου ότι θα βραχεί η σφολιάτα, γιατί πρώτον η σφολιάτα μπαίνει από πάνω και δεύτερον το τυράκι λειτουργεί σαν ενδιάμεσος “προστατευτικός τοίχος”.
    Για την περιστροφή της ζύμης, σκέψου το εξής: Όταν ανοίξεις την ζύμη με τον πλάστη σε ορθογώνιο, θα έχεις μπροστά σου την μικρή πλευρά του ορθογωνίου. Γυρνώντας τη ζύμη κατά 90 μοιρες, θα φέρεις μπροστά σου την μακριά πλευρά του ορθογωνίου. Τότε θα πιάσεις τις δύο κοντές πλευρές και θα τις διπλώσεις (σαν να προσπαθείς να διπλώσεις ένα επιστολόχαρτο). Έτσι όπως είναι διπλωμένη η ζύμη, θα την ξανανοίξεις σε ορθογώνιο, θα την ξαναγυρίσεις 90μοίρες και θα ξανακάνεις το δίπλωμα, και ούτω καθεξής. Αν συνεχίσεις να δυσκολεύεσαι, πες το μου και θα σου στείλω mail με περισσότερες λεπτομέρειες!
    Καλά μαγειρέματα! Και φιλάκια!

    Foteini Thes (πριν από 1588 ημέρες)

    Ok,ως ΄΄αργόστροφη΄΄στην γεωμετρία[παρ’όλο που την λατρεύω!],έκανα μία αναπαράσταση με μία κόλλα χαρτιού!!Το κατάλαβα!!!!
    Ευχαριστώ για τις λεπτομερείς οδηγίες..λέω να την κάνω, μιας που βρίσκομαι ακόμα στην χώρα που η μοτσαρέλα και τα ντοματίνια κατέχουν δεσπόσουζα θέση στο καθημερινό τραπέζι.
    ΥΓ.Όποιος βιάζεται και δεν ξαναδιαβάζει το κείμενο που έγραψε και έστειλε αυτά παθαίνει…συγγνώμη για τον πλεονασμό της λέξης ΄΄περιγραφικός΄΄..

    sundayspoon (πριν από 1586 ημέρες)

    Ελπίζω το τελικό αποτέλεσμα να σε ικανοποιήσει απόλυτα! Μην πάει τσάμπα και τόση γεωμετρία! :-)
    Πολλά φιλιά και καλή επιτυχία!

homemade (πριν από 1588 ημέρες)

μια πολύ ωραία ανάποδη τάρτα…..που κανει ωραία μια ανάποδη μέρα……να σαι καλά

    sundayspoon (πριν από 1588 ημέρες)

    Μια ανάποδη τάρτα πάντα βοηθάει! Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο… 😉

Martha (πριν από 1588 ημέρες)

Δεν παλιώνει ποτέ ο συνδυασμός μοτσαρέλας- ντομάτας, φοριέται κι απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη, για τις καλές και τις ανάποδες μέρες! Η δικιά σου μσχοβολάει και μου’ ρχεται να απλώσω το χεράκι να ζουπήξω λίγο λιωμένο τυρί! Αναστασία μου, ελπίζω τα ανάποδα να πέρασαν και τώρα να ξεκουράζεις το μικρό σου δαχτυλάκι, απολαμβάνοντας την πεντανόστιμη τάρτα σου! Φιλάκια!

    sundayspoon (πριν από 1588 ημέρες)

    Τέτοιοι πετυχημένοι συνδυασμοί πάντα θα είναι “βάλσαμο” στον ουρανίσκο, όσα χρόνια κι αν περάσουν…
    Το μικρό μου δαχτυλάκι έχει επιβιώσει από αμέτρητες μετωπικές με το άκαρδο κομοδίνο… χαχαχα!
    Πολλά φιλάκια και καλή εβδομάδα!

Stella Papadaki (πριν από 1588 ημέρες)

Με την έτοιμη σφολιάτα θες 5 λεπτά μονο να την φτιάξεις ! Απίθανη συνταγη .. και θα την κάνω γιατί είναι στα μέτρα μου ( φτιάχνω μόνο τα γρήγορα και εύκολα )!
Και Καλή “ανάρρωση” από τις αναποδιές σου :)

    sundayspoon (πριν από 1588 ημέρες)

    Πραγματικά, αν χρησιμοποιήσεις έτοιμη σφολιάτα, θα σου πάρει ελάχιστο χρόνο και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει απόλυτα! Δοκίμασέ τη και πες μου εντυπώσεις!
    Φιλιά πολλά!

marileni (πριν από 1588 ημέρες)

Πο πο,λαχταριστή και δελεαστικότατη,είναι σα να λέει…”φάε με”!!!Φιλιά!!!!

    sundayspoon (πριν από 1586 ημέρες)

    Αυτό ακριβώς λέει και εσείς δεν έχετε παρά να το κάνετε! 😉
    Φιλάκια πολλά, κορίτσια!

Ερμιόνη (πριν από 1588 ημέρες)

Χα χα χα!!
Ε ναι μια ανάποδη ημέρα θέλει την ανάποδη τάρτα της για να έρθει στα ίσια της!
Τι εκνευριστικές που είναι αυτές οι μέρες όμως! Κι εγώ με μαγειρική τις αντιμερωπίζω!
Η τάρτα σου πολύ σούπερ Αναστασία μου! Παραπέμπει λίγο και σε πίτσα νομίζω!
Φιλιά πολλά!

    sundayspoon (πριν από 1586 ημέρες)

    Η μαγειρική είναι το καλύτερο αγχολυτικό! Εγώ μέσα στην κουζίνα έχω κάνει τις καλύτερες ψυχοθεραπείες! 😉
    Η αλήθεια είναι ότι το λιωμένο τυράκι σε συνδυασμό με τα ντοματίνια θυμίζει κάπως πίτσα. Δεν έχεις παρά να τη δοκιμάσεις και να μου πεις!
    Πολλά φιλάκια!
    υ.γ. Μ’ αρέσει η νέα σου φωτογραφία!

mookies (πριν από 1588 ημέρες)

Ελπίζω όταν αναποδογύρισες την τάρτα σου να έστρωσε η μέρα σου!
Με απλά και λίγα υλικά, αλλά ου αρέσει πολύ αυτό, φαίνεται πεντανόστιμη.
Φιλιά

    sundayspoon (πριν από 1586 ημέρες)

    Τα απλά είναι πολλές φορές και τα καλύτερα! :-)
    Πολλά φιλιά!

Helen Gr (πριν από 1588 ημέρες)

Ένα ποίημα, δεν θα μου γλιτώσει! Από τις φωτογραφίες φαίνεται υπέροχη!
Μπράβο, Ανα στασία μου, αν και ανάποδη, μας φέρνει στα ίσια μας γευστικά!!!
Φιλάκια

    sundayspoon (πριν από 1586 ημέρες)

    Εμένα και γευστικά εξίσου υπέροχη μου φάνηκε, Ελένη μου! Δεν έχεις παρά να μου το επιβεβαιώσεις κι εσύ! :-)
    Φιλάκια πολλά!

Τατιάνα Αρβανίτη (πριν από 1588 ημέρες)

Ωχ Αναστασία μου!!!!!!!!!!
Αυτό που έφτιαξες πρέπει να είναι πολύ νόστιμο!!!!!!!
Θα το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία!!!!!!
Φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!

    sundayspoon (πριν από 1586 ημέρες)

    Να το φτιάξεις, Τατιάνα μου, και να μου πεις εντυπώσεις!
    Πολλά φιλάκια και καλά μαγειρέματα!!!

Roula T. (πριν από 1587 ημέρες)

Αυτό με το δαχτυλάκι….. το άτιμο πόσο πονάει!!!!!
Η τάρτα είναι πεντανόστιμη.
Φιλάκια και καλή εβδομάδα.

    sundayspoon (πριν από 1586 ημέρες)

    Κι εγώ καταφέρνω να το χτυπάω ουκ ολίγες φορές! Σνιφ σνιφ!
    Χαίρομαι που σου άρεσε η τάρτα!
    Τα φιλιά μου!

Aspa (πριν από 1587 ημέρες)

αχ αυτές οι αναποδιές…αλλά και τι όμορφη ιδέα αντιμετώπισης!!!Η τάρτα φαίνεται γευστικότατη και ζουμερή!!!!Να’σαι καλά!!!φιλάκια πολλά!!!

    sundayspoon (πριν από 1586 ημέρες)

    Ε, όχι και ν’ αφήσουμε μερικές αναποδιές να μας πάρουν από κάτω! Με μια ανάποδη τάρτα όλα διορθώνονται!
    Αν βρεις χρόνο, αξίζει να τη δοκιμάσεις! Άλλωστε, αν την κάνεις με έτοιμη σφολιάτα, δεν χρειάζεσαι πάνω από 5 λεπτά προετοιμασίας!
    Φιλιά πολλά!

mia maria (πριν από 1587 ημέρες)

‘Οτι πρέπει η ανάποδη τάρτα σου για την ανάποδη μέρα σου! Πολύ πρωτότυπη και λαχταριστή!
Καλή εβδομάδα:)

    sundayspoon (πριν από 1586 ημέρες)

    Να ‘σαι καλά, Μαράκι! Χαίρομαι που σου άρεσε!
    Πολλά φιλιά!

Penelope (πριν από 1587 ημέρες)

ΑΑΑΑΑ, δεν “παίζω”… γιατί εγώ την έκανα κανονική και στην ευθεία της!

Εσύ τώρα μου βάζεις άλλες ιδέες πρωϊ-πρωί :-)))

Φιλιά πολλά και καλή Εβδομάδα να έχεις κορίτσι με τις ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ φωτογραφίες, και οι αναποδιές όλες να πάνε κατ’ ανέμου…

    sundayspoon (πριν από 1586 ημέρες)

    Πηνελόπη μου, αυτό είναι το μαγικό με τη μαγειρική! Ακόμη και με ακριβώς τα ίδια υλικά μπορείς να φτιάξεις δυο διαφορετικά πιάτα! Οπότε, χαίρομαι που σου έβαλα ιδέες και για εναλλακτική εκτέλεση! :-)
    Πολλά πολλά φιλάκια!!!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ (πριν από 1587 ημέρες)

Καλημέρα και καλή εβδομάδα…δε μπορώ τις αναποδιές (όπως και όλοι μας) με πιάνουν τα διαόλια μου !! Ωραία μου ακούγεται η συνταγή σου..

    sundayspoon (πριν από 1586 ημέρες)

    Με μια ανάποδη τάρτα θα τις αντιμετωπίζεις σίγουρα καλύτερα! 😉
    Πολλά φιλάκια, Δελφινάκι!

Kitchen Stories (πριν από 1587 ημέρες)

Πολλή Τάρτα η τάρτα!
Του απαίχτου! Και φυσικά δεν λογαριάζω τα επιπλέον κιλά διότι ως συλφίδα δεν πτοούμαι…Στείλε την όλη και το κούριερ πληρωμένο από μένα…:)

Μπλέξαμε στα “ανάποδα” μας τούτες τις μέρες!
Z.

    sundayspoon (πριν από 1586 ημέρες)

    Έτσι σε θέλω, Ζαμπία μου! Απτόητη!!! Και ανοιχτοχέρα!!! :-)
    Πολλά φιλάκια και υπομονή μέχρι να ισιώσουν τα ανάποδα!

The Dark Chef (πριν από 1587 ημέρες)

Είναι ο άτιμος ο νόμος του Μέρφυ, άμα δε σε θέλει που λένε… Είναι όντως μια χαρά ψυχοθεραπεία η μαγειρική, ειδικά αν φτιάξεις μια τάρτα εποχής με λιωμένο τυρί και φρέσκια ντομάτα που πάει και με μια μπύρα τέλεια (είπαμε μία μόνο, Ορέστης Μακρής γίνεσαι αν πιεις κανένα καφάσι :)
Είχα την ίδια απορία με την Foteini Thes για τα υγρά που βγάζει η ντομάτα αλλά ήδη απάντησες, οπότε μου λύθηκε. Με κάποιο ελαφρύ λευκό τυρί (για οικονομία στις θερμίδες) μάλλον δε θα γίνεται το ίδιο φαντάζομαι, ε?
Καλή βδομάδα να έχεις Sunday και χωρίς αναποδιές! :)

    sundayspoon (πριν από 1586 ημέρες)

    Η μία μπύρα όχι μόνο δεν σε κάνει Ορέστη Μακρή αλλά επιβάλλεται κιόλας, ως συνοδευτικό στην τάρτα!
    Προσωπικά, δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω την συγκεκριμένη τάρτα με λευκό τυρί, αλλά την έχω κάνει με λάιτ κίτρινα τυριά (αυτά που βρίσκεις στο σούπερ μάρκετ και έχουν λιγότερες θερμίδες από τα κανονικά) και ήταν εξίσου νόστιμη! Αν πάντως τη δοκιμάσεις με λευκό τυρί, θα μ’ ενδιέφερε να μάθω το αποτέλεσμα!
    Πολλά φιλιά και καλά μαγειρέματα!

DIMI (πριν από 1587 ημέρες)

Τί πεντανόστιμη η ταρτούλα σου Αναστασία μου!!Τήν είδα καί τήν λυμπίστηκα!!!Πρέπει νά δοκιμαστεί όπως δήποτε!!Εξαιρετική η φωτογράφηση αλλά καί η παρουσίαση τής συνταγής!!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!

    sundayspoon (πριν από 1586 ημέρες)

    Να τη φτιάξεις, Dimi μου, και να μου πεις πώς σου φάνηκε! Ελπίζω η γεύση να σου αρέσει εξίσου με την εμφάνιση!
    Τα φιλιά μου!!!

Create Taste (πριν από 1587 ημέρες)

Το γευστικό αποτέλεσμα δεν μπορώ να το κρίνω αν δεν το δοκιμάσω (αλλά θα τη δοκιμάσω σίγουρα τη συνταγή σου) το οπτικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακότατο! Μου άνοιξε την όρεξη!

    sundayspoon (πριν από 1586 ημέρες)

    Θα περιμένω λοιπόν τις εντυπώσεις σου και ως προς το γευστικό αποτέλεσμα! :-)
    Καλά μαγειρέματα!!!

peps (πριν από 1586 ημέρες)

Ntomatinia marinarismena?????
Skizei i tarta sou!!!!

    sundayspoon (πριν από 1586 ημέρες)

    Αυτό το μαρινάρισμα είναι το μικρό μυστικό για την επιτυχία της τάρτας! 😉
    Πολλά φιλιά!

Μarion, (πριν από 1586 ημέρες)

Mετά τις αναποδιές βγαίνουν υπέροχες συνταγές.

Μπορεί να είναι ανάποδη η τάρτα αλλά είμαι σίγουρη πως εγινε και ανάρπαστη.
Πολύ ωραία, εύκολη και πεντανόστιμη.

Φιλιά

    sundayspoon (πριν από 1584 ημέρες)

    H αλήθεια είναι ότι δεν έμεινε ψίχουλο… 😉
    Πολλά φιλάκια!

Kate'sCakeBox (πριν από 1586 ημέρες)

Απίστευτη ανάρτηση η ιδέα αναποδιές μιας θεότρελης μέρας με την ανάποδη τάρτα σου Αναστασία μου..Με τα 200 γρ.μοτσαρέλα που έχει η συνταγήσου δεν έχει και πολλές θερμίδες!και νόστιμη σαν πίτσα αλλά και ελαφριά,θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε,γιατί όλοι στην οικογένεια είμαστε φαν σου!!βραδάκι με σανγκρία φίλους και κουβεντούλα θα γράψει!!φιλάκια πολλά πολλά!!

    sundayspoon (πριν από 1584 ημέρες)

    Πολύ χαίρομαι που σας αρέσουν οι προτάσεις μου οικογενειακώς! Ελπίζω και αυτή η συνταγή να σας ικανοποιήσει όσο και οι προηγούμενες!
    Πολλά φιλάκια σε όλη την οικογένεια! :-)

Neli (πριν από 1585 ημέρες)

Καλά με πεθανες πάλι χαχαχα όλος αυτος ο απολαυστικος προλογος για να μας παρουσιασεις μια εξίσου καταπληκτικη τάρτα,μπράβο και παλι μπραβο,πραγματικα όμως υπαρχουν αυτες οι αναποδες μερες που τιποτε δεν παει καλα,οποτε μαγειρευουμε και τα εξορκιζουμε όλα,καλοοοοοοοοοο ,πολλα φιλια κοριτσακι νασαι παντα καλα.

    sundayspoon (πριν από 1584 ημέρες)

    Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, Νέλη μου, κι εσύ χρησιμοποιείς την κουζίνα ως χώρο χαλάρωσης-εξαγνισμού-ψυχοθεραπείας! Και πολύ καλά κάνεις! Την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να μπεις εκεί μέσα, φτιάξε αυτή την ανάποδη τάρτα και θα δεις πώς ισιώνουν όλα!
    Πολλά φιλάκια!

My Lovable Baby (by Daeira mommy) (πριν από 1585 ημέρες)

Τι έγινε Αναστασία μου; Είχες αρμένικη βίζιτα από τον Mr. Μέρφυ. Ουστ από εκεί παλιο-Μέρφυ..
Η τάρτα φαίνεται εύκολη :) Θα την δοκιμάσω :)

    sundayspoon (πριν από 1584 ημέρες)

    Ουστ και ξανά ουστ!!! 😉
    Να την δοκιμάσεις! Ακόμη κι αν δεν έχεις χρόνο για να φτιάξεις ζύμη, γίνεται εξαιρετική και με έτοιμη σφολιάτα! Οπότε, μη διστάσεις καθόλου!
    Πολλά φιλιά!

Marcela Gmd (πριν από 1585 ημέρες)

Wow DELICIOUS!!!!!
Have a good week, dear! and my g+ for you!!!:)))

Besos, desde España, Marcela♥

Beauty Follower (πριν από 1585 ημέρες)

Ωραιο πράμα!!!

http://www.beautyfollower.blogspot.gr

Ειρήνη Ε. (πριν από 1585 ημέρες)

Μάλλον ετούτη η ανάποδη τάρτα, πρέπει να έφερε στην καλή της μεριά, την ανάποδη ημέρα σου. Συμβαίνουν και αυτά! Σίγουρα αυτό το ωραίο και ελαφρύ πιάτο, σε αποζημίωσε για όλες τις δυσκολίες που πέρασες!
Καλό απόγευμα.

    sundayspoon (πριν από 1584 ημέρες)

    Έτσι συμβαίνει με τις ανάποδες τάρτες! Φέρνουν τα πάνω κάτω και κάνουν την ανάποδη μέρα σου ίσια! :-)
    Φιλιά πολλά!

Magda (πριν από 1584 ημέρες)

Αν οι στραβές μέρες έχουν ως αποτέλεσμα τέτοιες ανάποδες τάρτες, τότε χαλάλι τους! Πολύ ωραία φαίνεται και άκρως λιμπιστική!! Μ’αρέσει πολύ που εφτιαξες και το ζυμάρι το οποίο φαίνεται τέλειο!

    sundayspoon (πριν από 1580 ημέρες)

    Μάγδα μου, οι ανάποδες μέρες είναι ό,τι πρέπει για δημιουργία! Γι’ αυτό φύλαξε τη συνταγή και αν βρεθεί στο δρόμο σου καμιά ανάποδη μέρα, αξιποίησε τη δεόντως!
    Φιλάκια!

Tante Kiki (πριν από 1583 ημέρες)

Επειδή κι εγώ τον τελευταίο καιρό έχω πολλές αναποδιές… να πάρω την τάρτα σου για παρηγοριά;;;; Είναι υπέροχη!!!!!!!
Τί να πρωτοθαυμάσω;;; Ζυμάρι , γέμιση, φωτό που με τρελλαίνουν;;;;;; ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!!!!!
Φιλιά πολλά!

    sundayspoon (πριν από 1580 ημέρες)

    Κική μου, εύχομαι οι αναποδιές να πάψουν να χτυπάνε την πόρτα σου! Πάντως, μέχρι να αποφασίσει ο Μέρφυ να φύγει, ρίξτο στις ανάποδες τάρτες! Βοηθάνε!!! 😉
    Φιλάκια πολλά πολλά!

Vicky Perper (πριν από 1583 ημέρες)

pwpwpw!!! ti teleia tarta einai aytiiii!!! tha ithela poli na ti dokimaswwww!!!
erxetai kai kalokairi kai prepei na mpw se diaita mou fainetai!! xaxa
tha xarw na se dw kai sto blog mou!! filakiaaaaaa

http://www.fashionrailways.com

    sundayspoon (πριν από 1580 ημέρες)

    Και βέβαια να τη δοκιμάσεις! Πάρε προς το παρόν ένα διαδικτυακό κομμάτι και όταν βρεις λίγο χρόνο (γιατί μόνο λίγο χρόνο χρειάζεται), φτιάξτη και απόλαυσέ τη και από κοντά! :-)

Silena (πριν από 1582 ημέρες)

Πολύ λαχταριστή η ανάποδη τάρτα σου Αναστασία μου!!!
Πολλά φιλιά!

    sundayspoon (πριν από 1580 ημέρες)

    Να είσαι καλά, Σιλενάκι! Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ! Εσύ, λόγω και του βραβείου που ανέφερα, δικαιούσαι διπλό κομμάτι! 😉
    Πολλά φιλάκια!!!

Υποβολή Σχολίου