Μπράουνις με κομμάτια λευκής σοκολάτας

Η γιορτή των ερωτευμένων πέρασε. Αυτό σημαίνει πως έχω κάθε λόγο να μοιραστώ μαζί σας μία ακόμη αγαπησιάρικη ανάρτηση. Οξύμωρο; Όχι δα! Υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να γιορτάζεις την αγάπη χωρίς κανόνες και συγκεκριμένες ημερομηνίες; Ελάτε τώρα, μην το αρνείστε. Όσο κι αν (λέτε ότι) σνομπάρετε τις ρομαντζάδες και τα γλυκανάλατα, αναγνωρίζετε πως κάποιες φορές μια μικρή κίνηση αγάπης είναι αρκετή για να “καρφιτσώσει” ένα χαμόγελο διαρκείας στο πρόσωπο των αγαπημένων σας. Και σίγουρα εκεί έξω υπάρχει κάποιος που αξίζει την αγάπη σας. Είναι, λοιπόν, καιρός να του δείξετε πόσο τον αγαπάτε. Όχι αύριο, όχι σε ένα μήνα, όχι αργότερα. Σήμερα. Τώρα.

Ξέρω ότι οι μέρες σας είναι φοβερά πολυάσχολες και ο χρόνος σας λιγοστός. Ξέρω πως πολλές φορές έρχεται το βράδυ και το μόνο που θέλετε είναι να αγκαλιάσετε το μαξιλάρι σας, ξεχνώντας το Έβερεστ από πλυμένα ρούχα που περιμένουν να σιδερωθούν, την Λερναία Ύδρα από εκκρεμότητες του γραφείου οι οποίες επιμένουν να πολλαπλασιάζονται ή τη συνδρομή στο γυμναστήριο του οποίου το κατώφλι δεν έχετε καταφέρει ακόμη να περάσετε. Κι όμως, αυτή η τόσο πολυάσχολη, σχεδόν εξαντλητική μέρα είναι η ιδανική μέρα για να δείξετε σε αυτούς που σας περιτριγυρίζουν ότι χαίρεστε πραγματικά γιατί υπάρχουν στη ζωή σας. (Άλλωστε, είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να λες “σ’αγαπώ” από το να σιδερώνεις…)

Οι τρόποι για να δείξει κανείς την αγάπη του είναι σίγουρα πολλοί. Μην περιμένετε να σας τους πω όλους. Ωστόσο, θα μοιραστώ μαζί σας 5 από αυτούς, με σκοπό να σας δώσω λίγη έμπνευση. Εσείς φροντίστε να ακολουθήσετε όποιον σας ταιριάζει ή να συμπληρώσετε τη λίστα με τους δικούς σας…

Νούμερο 1 τρόπος να πεις “σ’αγαπώ”:

Άφησε ένα μικρό μήνυμα αγάπης σε ένα αναπάντεχο σημείο. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι πολύπλοκο. Γράψε τη λέξη “σ’ αγαπώ” σε ένα μικρό χαρτάκι και κρύψτο μέσα στον χαρτοφύλακα ή στη σχολική τσάντα, ώστε να το δει ο παραλήπτης εκεί που δεν θα το περιμένει. Ζωγράφισε μία κόκκινη καρδιά πάνω στην λευκή χαρτοπετσέτα που θα χρησιμοποιήσει ο αγαπημένος σου μετά το φαγητό (ή σε όλες τις χαρτοπετσέτες αν έχεις αρκετό χρόνο και διάθεση). Σχεδίασε μια χαμογελαστή φατσούλα και κόλλησέ τη πάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου ή του παιδικού ποδηλάτου. Κάτι τόσο μικρό είναι αρκετό για να κάνει τους αγαπημένους σου να χαμογελάσουν!

Νούμερο 2 τρόπος να πεις “σ’ αγαπώ”:

Κλείσε του ραντεβού. Πιθανότατα κάνεις ήδη πράγματα μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάς. Πότε όμως ήταν η τελευταία φορά που βγήκες ραντεβού μαζί τους; Στείλε ένα μήνυμα στο κινητό του αγαπημένου σου και πες του ότι θα τον περιμένεις την τάδε ώρα στο τάδε σημείο (χωρίς να δώσεις άλλα στοιχεία). Μην ξεχάσεις να διαλέξεις κάποια δραστηριότητα που θα αρέσει και στους δυο σας και να περιποιηθείς τον εαυτό σου (όπως ακριβώς θα έκανες αν ήταν το πρώτο σας ραντεβού). Φυσικά, μπορείς να κάνεις κάτι αντίστοιχο και για τους “μικρούς αγαπημένους” σου. Διάλεξε μια ταινία που ξέρεις ότι θα ήθελαν να δουν στο σινεμά καθώς και το αγαπημένο τους junk food (έλα τώρα, δεν πειράζει για μια φορά…). Κλείσε μέσα σε ένα φάκελο το πρόγραμμα του κινηματογράφου, μια φωτογραφία από το αντίστοιχο φαγητό (π.χ. μια φωτογραφία από ποπ κορν, πίτσα, μπέργκερ, παγωτό) και μια κομμένη σελίδα ημερολογίου που θα δείχνει την ημέρα του ραντεβού σας. Δώσε τους το φάκελο μερικές μέρες νωρίτερα και άστους να ονειρεύονται και να ανυπομονούν για το ραντεβού σας!

Νούμερο 3 τρόπος να πεις “σ’ αγαπώ”:

Κάνε σύμμαχό σου τον καθρέφτη. Πόσες ώρες από τη ζωή σου έχεις περάσει κοιτάζοντας τον καθρέφτη, ψάχνοντας για ατέλειες και πράγματα που θα ήθελες να αλλάξεις στην εμφάνισή σου; Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις τον καθρέφτη σου λιγάκι πιο δημιουργικά. Την επόμενη φορά που θα κάνεις μπάνιο και οι υδρατμοί θολώσουν τον καθρέφτη, γράψε με το δάχτυλό σου έναν από τους λόγους που σε κάνουν να αγαπάς το συγκεκριμένο πρόσωπο. Και φυσικά, φρόντισε ο ενδιαφερόμενος να μπει στο μπάνιο το συντομότερο δυνατόν.

Νούμερο 4 τρόπος να πεις “σ’ αγαπώ”:

Κάντου ένα μικρό δώρο. Οι καιροί μπορεί να είναι δύσκολοι και να μην επιτρέπουν οικονομικές ατασθαλίες αλλά σίγουρα δεν θα φαλιρίσεις αν αγοράσεις ένα μικρό δωράκι στους αγαπημένους σου. Εννοείται πως δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό. Ένας όμορφος σελιδοδείκτης, μια κούπα με αστείο μήνυμα, ένα εισιτήριο για αγώνα/σινεμά/θέατρο ή ακόμη και ένα παγωτό από το περίπτερο μπορούν να δείξουν στο αγαπημένο σου πρόσωπο ότι το σκέφτεσαι και τις ώρες που δεν είστε μαζί. Και φυσικά δεν χρειάζεται να είναι τα γενέθλιά του για να του κάνεις δώρο. Άλλωστε, οι πιο όμορφες μέρες είναι αυτές που εμείς επιλέγουμε να κάνουμε ξεχωριστές.

Νούμερο 5 τρόπος να πεις “σ’ αγαπώ”:

Γλύκανέ τον. Αν ο έρωτας περνάει από το στομάχι, η αγάπη έχει κατασκηνώσει εκεί και δεν το κουνάει ρούπι. Ακόμη κι αν πιστεύεις πως όλα τα παραπάνω θα φανούν στους αγαπημένους σου πολύ γλυκανάλατα και μάλλον δεν θα τους συγκινήσουν, υπάρχει πάντα και η λύση της σοκολάτας. Διότι η σοκολάτα δεν απογοητεύσε ποτέ κανέναν… Ένα σοκολατένιο γλυκό από τα χεράκια σου είναι σίγουρα μια εγγυημένη λύση για να δείξεις την αγάπη σου. Μη μου πεις ότι ακόμη δεν έχεις φορέσει ποδιά και σκούφο;

Μη βιαστείς να μου πεις πως έχεις ήδη στα τεφτέρια σου συνταγές για λαχταριστά σοκολατογλυκά. Διότι εγώ δεν σκοπεύω να μοιραστώ μαζί σου μία ακόμη σοκολατοσυνταγή, αλλά την συνταγή για την απόλυτη σοκόλαση. Ένα μπράουνις με υπέροχη υφή και αμαρτωλή γεύση, που πλημμυρίζει το στόμα ατόφια σοκολάτα. Ένα μπράουνις με κομμάτια λευκής σοκολάτας ή, αλλιώς, μαύρη σοκολάτα με μικρές λευκές πινελιές, που θα κάνουν όποιον το δοκιμάσει να ανυπομονεί και για δεύτερο κομμάτι. Μπορείς να το σερβίρεις στον αγαπημένο σου σκέτο ή με παγωτό, στην αρχή ή στο τέλος της μέρας, μετά το φαγητό ή σε μια στιγμή υπογλυκαιμίας. Άλλωστε, φτιάχνεται τόσο εύκολα, που σίγουρα θα μπεις στον πειρασμό να δείχνεις την αγάπη σου πολύ συχνότερα…

Μπράουνις με κομμάτια λευκής σοκολάτας

Μπράουνις με κομμάτια λευκής σοκολάτας

Μπράουνις με κομμάτια λευκής σοκολάτας

Υλικά (για ένα μικρό τετράγωνο πυρεξάκι 20cm x 20cm – 9 κομμάτια)

  • 200γρ. κουβερτούρα
  • 80γρ. σοκολάτα λευκή, σπασμένη σε κομματάκια
  • 4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου), ελαφρώς χτυπημένα
  • 200γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζ. αλεύρι
  • 1/3 φλιτζ. κακάο
  • 1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας ή πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, λιώνετε το βούτυρο με την κουβερτούρα (ανακατεύοντας τακτικά). Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.

Προσθέτετε στην λιωμένη κουβερτούρα τα χτυπημένα αυγά και την εσάνς βανίλιας/πορτοκαλιού και ανακατεύετε πολύ καλά για να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.

Προσθέτετε και τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύετε ξανά.

Μόλις έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, ρίχνετε και τα κομματάκια λευκής σοκολάτας και ανακατεύετε ελαφρά.

Ρίχνετε το μείγμα σε σκεύος καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160°, για 50′.

Αφήνετε να κρυώσει τουλάχιστον μισή ώρα, πριν το κόψετε.

Tip1: Το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας πρέπει να έχει κρυώσει ελαφρώς προτού προσθέσετε τα αυγά. Επίσης, τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος να κόψουν.

Tip2: Αν δεν έχετε εσάνς βανίλιας ή πορτοκαλιού (τα βρίσκετε στο σούπερ μάρκετ), μπορείτε να προσθέσετε 1 κουτ. σούπας λικέρ, που θα αρωματίσει διακριτικά το γλυκό σας.

Tip3: Ο ιδανικός τρόπος για να ανακατέψετε τα υλικά του γλυκού, ώστε να μη δημιουργούνται σβώλοι, είναι με σύρμα. Επίσης, για πιο φίνο αποτέλεσμα μπορείτε να κοσκινίσετε το αλεύρι και το κακάο.

Tip4: Τα κομματάκια λευκής σοκολάτας πρέπει να κοπούν σε μέτριο μέγεθος, γιατί αν τα κόψετε υπερβολικά μικρά θα λιώσουν κατά το ψήσιμο.

Μπράουνις με κομμάτια λευκής σοκολάτας

Μπράουνις με κομμάτια λευκής σοκολάτας

32 Σχόλια

υποβολή σχολίου
Tante Kiki (πριν από 3317 ημέρες)

Πόσο δίκιο έχεις!!! Ειδικά το σιδέρωμα καλύτερα να το …ξεχνώ αν και δεν με ξεχνά αυτό!!! Υπέροχος σοκολατένιος τρόπος να μοιραστείς την αγάπη!! Φοβερή λιχουδιά!!! Προσωπικά μου αρέσει να αφήνω σημειώματα κι έτσι διαλέγω αυτόν τον τρόπο! :)
Φιλιά πολλά!

    Αναστασία (πριν από 3316 ημέρες)

    Γι’ αυτό σου λέω, Κική μου! Ας αφήσουμε το σίδερο κατά μέρος κι ας ασχοληθούμε με πιο ενδιαφέροντα πράγματα! 😉

elpida (πριν από 3317 ημέρες)

απιθανη σοκολατολιχουδια!! Είναι ο αγαπημενος μου τροπος να δείχνω και να λεω σ’αγαπω.. όχι οτι θα μου κακοπεφτε να το παραλάβω ως δωρο..χεχεχε… πολλα φιλια Αναστασια μου!!

    Αναστασία (πριν από 3316 ημέρες)

    Ελπίδα μου, δώσε τότε τη συνταγή μαζί με την ανάρτηση στον ενδιαφερόμενο. Βάζω στοίχημα ότι θα λάβει το μήνυμα και θα στο φτιάξει… 😉

Χρυσαυγή (πριν από 3317 ημέρες)

Φανταστικό γλυκό για κάθε μέρα του χρόνου!!!!!!!!!!!!!!!!
Μου αρέσουν ζουμερά και πολυ σοκολατένια όπως τα δικά σου ! Το θέμα είναι ότι μου αρέσει πολυ και η επιφάνεια φωτογράφισης, η φέτα ξύλου δηλαδή!!!
Μπορώ να πάρω τα μπράουνι μαζί με την “πιατέλα” τους παρακαλώ?? χαχαχα

    Αναστασία (πριν από 3316 ημέρες)

    Αχ, οι επιφάνειες κοπής είναι μεγάλη λατρεία! Όπου δω καμιά περίεργη, την αγοράζω! Κι αυτή είναι όντως από τις αγαπημένες μου! :-)

Βέρα Owl Mommy (πριν από 3317 ημέρες)

Σοκόλαση!!! Και εννοείται φτιάχνουμε φουλ γλυκά για να δείξουμε την αγάπη μας, αμ πώς;;;;;;

    Αναστασία (πριν από 3316 ημέρες)

    Έτσι γλυκαίνεται και ο παραλήπτης και εμείς! 😉

ντινα (πριν από 3317 ημέρες)

τι γλυκο αρθρο! καλα για τη συνταγη δεν εχω λογια! τρεχουν τα σαλια μου και μονο βλεποντας τη φωτογραφία! Δεν μπορω να την κανω αυτη τη στιγμη αλλά την κάνω pin γιατι δε θα μου ξεφυγει θα την ετοιμάσω για έκπληξη στους αγαπημένους μου!

    Αναστασία (πριν από 3316 ημέρες)

    Ντίνα μου, όταν μπορέσεις να την φτιάξεις. Είναι σο-κολασμένη!!!!

My Lovable Baby (πριν από 3317 ημέρες)

Όντως σοκόλαση!!! Με καταστρέφετε, αλλά μ’αρέσει :)

    Αναστασία (πριν από 3316 ημέρες)

    Όλοι οι αυτοκαταστροφικοί τύποι εδώ μέσα είμαστε, Ασπασία μου! 😉

evi@thehealthycook (πριν από 3317 ημέρες)

πολύ γλυκιά ανάρτηση και ακόμη πιο γλυκό τα γλυκάκι σου Αναστασία μου!!
φιλιά πολλά!!

    tanja@the green mixer (πριν από 3317 ημέρες)

    Και εγώ είμαι φαν του #5 και μια ακόμη συνταγή για brownie δεν ειναι ποτέ περιττή, ιδίως αν συνδυάσει σοκολάτα, κακάο και λευκή σοκολάτα (για να μην βαριόμαστε)

      Αναστασία (πριν από 3316 ημέρες)

      Γιατί στη ζωή η ποικιλία είναι το παν… 😉

    Αναστασία (πριν από 3316 ημέρες)

    Εύη μου, αν το φτιάξεις, θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις!
    Φιλιά!

Αθηνά (πριν από 3317 ημέρες)

Τρελαίνομαι για μπράουνις και λευκή σοκολάτα!! Σε ευχαριστώ που τα συνδύασες! Φιλιά!

    Αναστασία (πριν από 3316 ημέρες)

    Εγώ ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιό σου, Αθηνά μου!
    Φιλάκια!

peps@pepi's kitchen (πριν από 3317 ημέρες)

Λαχταριστό!!! Δε λέω ποτέ όχι σε μπράουνι!!!

    Αναστασία (πριν από 3316 ημέρες)

    Πέπη μου, αν το φτιάξεις, θα χαρώ να μάθω πώς σου φάνηκε!
    Φιλάκιααααα!

Γιώτα (πριν από 3316 ημέρες)

Πολύ μου άρεσε η ανάρτησή σου. Fuĺl in love! Ωραίοι τρόποι να πεις σε αγαπώ! Τι να διαλέξω??? Το brownie φαίνεται φανταστικό! Αναρωτιέμαι αν τα 50 λεπτά το αφήνουν να μείνει ζουμερό. Δεν το θέλω καθόλου στεγνό.

    Αναστασία (πριν από 3316 ημέρες)

    Γιώτα μου, επειδή ψήνεται στους 160°C και όχι σε υψηλότερη θερμοκρασία, τα 50′ το αφήνουν ζουμερό μέσα, ενώ εξωτερικά δημιουργούν μια τραγανή κρούστα. Όπως δηλαδή πρέπει να είναι το brownie. Αν πιστεύεις ότι ο φούρνος σου είναι πολύ δυνατός, μπορείς να το αφήσεις 45′. Και φυσικά έχεις πάντα τη δυνατότητα μετά τα 40′ να κάνεις και το γνωστό τεστ με το μαχαίρι (στη δική σου περίπτωση, θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί κρούστα εξωτερικά, αλλά το μαχαίρι να μη βγαίνει εντελώς στεγνό).
    Καλή επιτυχία αν το φτιάξεις! :-)

      Γιώτα (πριν από 3316 ημέρες)

      Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το φτιάξω σίγουρα, έχει απλά υλικά, εύκολη εκτέλεση και φαντάζομαι θα είναι super νόστιμο!

Dimitra (πριν από 3316 ημέρες)

Πόσο τρυφερή και αγαπησιάρικη ανάρτηση Αναστασάκι μου!!! Συμφωνώ με όσα γράφεις για τον έρωτα:))
Διάβασα το πρωί για τα κολασμένα αυτά μπράουνις και αυτοδεσμεύτηκα να τα φτιάξω για το χάσμπαντ, για τα παιδάκια μου και κυρίως για μένα!!!
Τα φτιάχνω τώρα και ήρθα να στο γράψω:)) το σκεύος υποθέτω πυρέξ και μετρίου μεγέθους επειδή δεν μας γράφεις διαστάσεις;

    Αναστασία (πριν από 3316 ημέρες)

    Δημητρούλα μου, ελπίζω να ικανοποίησε τους ουρανίσκους όλης της οικογενείας!!! Θα χαρώ πολύ να μάθω εντυπώσεις!!!
    Ναι, το πυρεξάκι είναι σχετικά μικρό και το καλύπτεις με λαδόκολλα. Υπολόγισε ότι βγάζει 9 μέτρια κομμάτια.
    Πολλά πολλά φιλάκια!!!

      Dimitra (πριν από 3316 ημέρες)

      Ανστασάκι έκανα βλακεία και το έβαλα σε μικρότερο πυρέξ (6 μέτρια κομμάτια βγήκαν) και δεν ψήθηκε σωστά. Παρόλα αυτά, η γεύση του ήταν κολασμένα θεική!!!!
      Εννοείται πως μας ικανοποιήσε φαμιλιακώς και εννοείται πως θα το ξαναφτιάξω!!!!!
      Άσε που και η παρασκευή του ήταν πανεύκολη. Σχεδόν το έφτιαξε μόνη της η δική μου Αναστασία!!
      Σ’ευχαριστούμε πολύ για την σούπερ συνταγή!!!
      Φιλάρες πολλές

      *να συμπληρώσεις περικαλώ στη συνταγή το μέγεθος/διαστάσεις του πυρέξ και για εμάς, τις άσχετες μαγείρισσες:)))

        Αναστασία (πριν από 3315 ημέρες)

        Δήμητρά μου, συμπλήρωσα τις διαστάσεις για το πυρεξάκι. Θα τις βρεις μαζί με τη λίστα των υλικών. Sorry για την παράλειψη! Ελπίζω να το ξαναφτιάξεις! Είμαι σίγουρη πως θα σας ενθουσιάσει!
        Οι Αναστασίες έχουν έφεση στην κουζίνα, παιδί μου! Το ‘χει το όνομα! 😉 (Πέρα από την πλάκα, αυτό το γλυκό φτιάχνεται τόσο εύκολα που οποιοσδήποτε μπορεί να το φτιάξει και φυσικά να το γευτεί!)
        Πολλά φιλάκια!

Amelie (πριν από 3316 ημέρες)

Αυτές τις όμορφες προτάσεις πρέπει να τις τυπώσω και να τις διαβάζω συχνά, έτσι για να μην ξεχνιέμαι! Είναι πολύ σημαντικό να δείχνεις την αγάπη σου καθημερινά, χωρίς αφορμές και ιδιαίτερες περιστάσεις! Και πόσο ωραίο γλυκό!!!

    Αναστασία (πριν από 3316 ημέρες)

    Ναι, Αμαλία μου, είναι τόσο μα τόσο σημαντικό να λέμε “σ’ αγαπώ”. Όχι μόνο όταν πρωτοερωτευόμαστε, όχι μόνο σε ειδικές ημερομηνίες, αλλά καθημερινά, σε όλους τους ανθρώπους που έχουμε στην καρδιά μας. Η καθημερινότητά μας θα γινόταν απείρως καλύτερη αν μαθαίναμε όλοι να λέμε αυτή την μικρή αλλά τόσο σημαντική λεξούλα. Άλλωστε, είναι τόσο απλό να το κάνουμε. Και δεν κοστίζει τίποτα! :-)
    Σε φιλώ!!!

The Dark Chef (πριν από 3316 ημέρες)

Σταθερή αξία το brownie και πανεύκολο, αν το κάνεις μια – δυο φορές μετά το πας και με κλειστά μάτια -που λέει ο λόγος. Ωραία η λευκή σοκολάτα μαζί με το πορτοκάλι!
Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι μάλλον γλυκόπικρες, η αγάπη σαν συναίσθημα σίγουρα μόνο γλυκιά, όπως κι αν διαλέγει κανείς να την εκφράσει κάνει καλό και στον εαυτό του αλλά και στους άλλους.

mookies (πριν από 3314 ημέρες)

Τέλεια τα μπράουνις, μια συνταγή για όλους τους σοκολατομανείς που σέβονται τον εαυτό τους! Φανταστική ιδέα τα κομματάκια λευκής σοκολάτας, πολύ μου αρέσουν έτσι με λευκά σημεία. Χωρίς εσανς για μένα, λατρεύω την σοκολατομυρωδιά!
Φιλιά

Silena (πριν από 3314 ημέρες)

Μεγάλος πειρασμός αλλά τουλάχιστον θα το ευχαριστηθούμε!!!!
Καλό τριήμερο!!!

Υποβολή Σχολίου