Σοκολατένια ανθρωπάκια (μπράουνις σε ξυλάκι)

Ομολογώ ότι το μπλογκοσπιτάκι μου κόντεψε να πιάσει αράχνες. Όχι ότι τις τελευταίες εβδομάδες δεν έμπαινα να το συγυρίσω και να το καλωπίσω (σαν καλή νοικοκυρά). Αλλά για νέα ανάρτηση ούτε λόγος. Γιατί, κακά τα ψέματα, μια καλή οικοδέσποινα οφείλει να μαγειρεύει με την καρδιά της και να φιλεύει με ειλικρινές κέφι όσους τιμούν και επισκέπτονται την κουζίνα της. Και η δική μου καρδιά δεν ήταν στην κουζίνα. Αρμένιζε (μαζί με τον νου) σε eurogroup και συναντήσεις που θα έκριναν το μέλλον της χώρας μου.

Φυσικά, μην περιμένετε να επιδοθώ σε καμία πολιτική ανάλυση για τα όσα συνέβησαν όλες αυτές τις μέρες και τα όσα θα επακολουθήσουν τις επόμενες. Είμαι σίγουρη πως χορτάσατε αναλύσεις, κριτικές και σενάρια. Ακόμη κι αν κάποια στιγμή εκσφενδονίσατε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα από τα παράθυρα (σε μια απέλπιδα προσπάθεια να απαλλαγείτε από απόψεις ειδικών και φωνές που σας κρατούσαν ξάγρυπνους τα βράδια), όλο και σε κάποια ουρά ATM (το νούμερο ένα hot spot των ημερών) θα σταθήκατε, όλο και σε κάποιο διάδρομο σουπερμάρκετ με ζυμαρικά (το νούμερο δύο hot spot των ημερών) θα βρεθήκατε. Άρα, εκ των πραγμάτων, μία τουλάχιστον πολιτική ανάλυση την έχετε “υποστεί” και μάλλον δεν χρειάζεστε κι άλλη.

Αφού, λοιπόν, μετά από 2 “ξέφρενες” εβδομάδες η Γη συνεχίζει να γυρίζει (με την ίδια ή αντίστροφη φορά- αυτό θα το δείξει η ιστορία), αποφάσισα να επιστρέψω κι εγώ στην κουζίνα μου. Και επειδή τα πιο δυναμικά comeback σε αυτή τη ζωή γίνονται με γλυκό, σκέφτηκα να σας γλυκάνω μετά από την μακρά απουσία μου. Για την ακρίβεια, σκέφτηκα όχι μόνο να σας γλυκάνω, αλλά να ξυπνήσω και το παιδί που κρύβεται μέσα σας. Μη μου πείτε ότι όλες αυτές τις μέρες δεν σας έλειψε η ανεμελιά, η ξεγνοιασιά και η αθωότητα των παιδιών. Ε, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να τη ξαναβρείτε παίζοντας στην κουζίνα…

Αν ένα γλυκό είναι πάντα ένας καλός λόγος για να χαμογελάσεις, τότε ένα σοκολατένιο γλυκό που σερβίρεται σε ξυλάκι είναι ο καλύτερος λόγος για να διατηρήσεις αυτό το χαμόγελο. Ξεχάστε, λοιπόν, (έστω για λίγο) όλα όσα σας προβληματίζουν και αφήστε τα σοκολατένια ανθρωπάκια (ή, αλλιώς, μπράουνις σε ξυλάκι) που ακολουθούν να σας χαρίσουν ένα χαμόγελο διαρκείας. Άκρως σοκολατένια, άκρως λαχταριστά, άκρως παιχνιδιάρικα. Θα τα φτιάξετε πανεύκολα και θα τα καταναλώσετε ακόμη ευκολότερα. Κι αν τα παρουσιάσετε στο επόμενο πάρτυ σας, είναι σίγουρο πως θα κλέψετε τις εντυπώσεις. Ποιο παιδί θα μπορούσε να τους αντισταθεί; Ποιος καλεσμένος σας δεν θα ήθελε να τα δοκιμάσει (και να πάρει τη συνταγή φεύγοντας); Κι αν έχετε παιδάκια, μη διστάσετε στιγμή να τους προτείνετε να τα φτιάξετε παρέα. Θα ξετρελαθούν με την ιδέα και τη διαδικασία να στολίσουν τα δικά τους σοκολατένια ανθρωπάκια. Κι αν δεν έχετε παιδάκια, γίνετε οι ίδιοι παιδιά και διασκεδάστε το με τη ψυχή σας. Αλήθεια, μπορείτε να σκεφτείτε τίποτα καλύτερο από ένα μπράουνις σε ξυλάκι; Αν όχι, συνεχίστε την ανάγνωση και καλή σας απόλαυση…

Σοκολατένια ανθρωπάκια (μπράουνις σε ξυλάκι)

Σοκολατένια ανθρωπάκια (μπράουνις σε ξυλάκι)

Σοκολατένια ανθρωπάκια (μπράουνις σε ξυλάκι)

Υλικά (για 8 ανθρωπάκια)

  • 100γρ. κουβερτούρα
  • 2 κουτ. σούπας (γεμάτες) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου), ελαφρώς χτυπημένο
  • 80γρ. αλεύρι
  • 1 βανίλια

Για τη διακόσμηση:

  • σοκολάτα (λευκή, γάλακτος, μαύρη)
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • τρούφα, κας κας, σταγόνες σοκολάτας/καραμέλας, χρωματιστή ζάχαρη ή ό,τι άλλο σας αρέσει

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, λιώνετε την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας τακτικά.

Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτετε και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά.

Αφήνετε το μείγμα λίγα λεπτά να κρυώσει και προσθέτετε και το αυγό με τη βανίλια, ανακατεύοντας παράλληλα.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύετε για τελευταία φορά.

Μοιράζετε το μείγμα στις φόρμες, στις οποίες έχετε ήδη τοποθετήσει τα ειδικά ξυλάκια.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, για 15′.

Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν καλά και στη συνέχεια τα ξεφορμάρετε προσεκτικά και τα διακοσμείτε όπως σας αρέσει.

Tip1: Το μείγμα της σοκολάτας πρέπει να έχει κρυώσει ελαφρώς πριν ρίξετε το αυγό, αλλιώς το αυγό μπορεί να κόψει.

Tip2: Μην προσπαθήσετε να ξεφορμάρετε τα μπράουνις πριν κρυώσουν καλά, γιατί θα σπάσουν.

Tip3: Για τη διακόσμηση των μπράουνις λιώνετε σοκολάτα της επιλογής σας σε μπεν μαρί (αν είναι λευκή μπορείτε να προσθέσετε χρώματα ζαχαροπλαστικής και να της δώσετε ό,τι χρώμα θέλετε). Ρίχνετε λίγη λιωμένη σοκολάτα επάνω στο μπράουνις (εναλλακτικά, βυθίζετε ολόκληρο το μπράουνις μέσα σε λιωμένη σοκολάτα) και από πάνω τοποθετείτε τα διακοσμητικά που προτιμάτε (χρωματιστή τρούφα, κας κας, σταγόνες σοκολάτας/καραμέλας, χρωματιστή ζάχαρη ή ό,τι άλλο σας αρέσει).

Tip4: Αν χρησιμοποιήσετε φόρμες σιλικόνης όπως εγώ, δεν είναι ανάγκη να κάνετε κάποια προεργασία για να μην κολλήσουν τα μπράουνις. Αν οι φόρμες σας δεν είναι από σιλικόνη, θα πρέπει να τις βουτυρώσετε πολύ καλά και να τις πασπαλίσετε με κακάο πριν τη χρήση.

Tip5: Η φόρμα που χρησιμοποιήθηκε για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι η Ginger Pop Silikomart την οποία μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Ευχαριστώ πολύ την εταιρεία Silikomart για την ευγενική προσφορά των προϊόντων της.

Σοκολατένια ανθρωπάκια (μπράουνις σε ξυλάκι)

Σοκολατένια ανθρωπάκια (μπράουνις σε ξυλάκι)

9 Σχόλια

υποβολή σχολίου
Χρυσαυγή (πριν από 3170 ημέρες)

Όλοι λιγότερο ή περισσότερο (κυρίως περισσότερο) τα ίδια χάλια έχουμε. Πάνω από την Ελλάδα πλανάται η καταθληψη..
Ευτυχώς υπάρχουν και αυτές οι ακτίδες χαμόγελου όταν αντικρύζει κανείς αυτά τα χαριτωμένα μπράουνι, που εκτός από την ομορφιά δίνουν και ενέργεια με τη φουλ σοκολατένια γεύση τους!!
Σε φιλώ!!
Καλό υπόλοιπο εξελίξεων!

mylittlecosyworld (πριν από 3170 ημέρες)

Super σοκολατένια και super χαρούμενα! Ότι πρέπει για τις μικρές μου! Καλημέρα!

dolmadaki (πριν από 3170 ημέρες)

καλημερα!!! αχ ολων τα μυαλα ταξιδευουν αυτες τις μερες,,,, τι υπεροχα ανθρωπακια ειναι αυτα!!! σου φτιαχνουν τη διάθεση;;;
{το λες και βουντου οταν του δαγνώνεις το κεφάλι και φαντάζεσαι κάποιον αντιπαθή πχ μέρκελ 😛 }

ola kala θα πανε!!! κιπ σμάιλιγκ εντ μπέικινγκ

Ξανθή (πριν από 3170 ημέρες)

Βαστάτε καλά εσείς οι πιο νέοι και μη χάνετε το χαμόγελο σας.
Πολλά φιλιά

Αθηνά (πριν από 3170 ημέρες)

Χαίρομαι για την επιστροφή σου Αναστασία μου! Όλοι είμαστε στα ίδια! Κρατάω το ότι η γη εξακολουθεί να γυρίζει! Πολύ ωραία τα ανθρωπάκια μπράουνις! Πολλά φιλιά!

ΕΛΠΙΔΑ (πριν από 3170 ημέρες)

τελεια η συνταγη!!! Μου αρεσει που ειναι παιχνιδιαρικη!!! Θα τρελαθει ο Νικολας με τετοια γλυκακια!!

ζηνα (πριν από 3170 ημέρες)

η συνταγη σου ειναι υπεροχη και οντως ενα χαμογελο εχω παλι. και η ιδεα να το διακοσμησει η μικρη ακομα καλυτερη. την κραταω για να τη δοκιμασω αμεσα για να τα δωσω στον παιδικο στους φιλους της μικρης…τρωνε γλυκα με αυτο τον τροπο συνεχεια! χαχαχαχαχα

Αλεξανδρα Craftland (πριν από 3169 ημέρες)

Αυτά τα ανθρωπάκια ειναι για δάγκωμα!! δεν θα μου ξεφύγουν!! και με λίγο παγωτάκι διπλα,έτσι για την ζέστη…Μπραβο Αναστασία μου,υπεροχα ειναι!!!!Πολλά φιλιά!!!

Amelie (πριν από 3144 ημέρες)

Τι όμορφα (και νόστιμα) σοκολατανθρωπάκια! Όλο τον προηγούμενο καιρό δεν είχα διάθεση να γράψω, τίποτα για τίποτα, τις τελευταίες ημέρες κάπως βελτιώθηκε η διάθεσή μου και είπα επιτέλους να σε επισκεφτώ. Ελπίζω να περνάτε όμορφα και χαλαρωτικά!

Υποβολή Σχολίου