Μαλακά μπισκότα βανίλιας με σοκολάτα γάλακτος

Δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια και με το χέρι στην καρδιά πως θαυμάζω απεριόριστα όλους εσάς εκεί έξω που παραμένετε πιστοί στις μπλογκοϋποχρεώσεις σας και συνεχίζετε ακάθεκτοι να σκέφτεστε/γράφετε/ανεβάζετε αναρτήσεις με σταθερό ρυθμό. Εγώ, από την άλλη, διεκδικώ επάξια τον τίτλο του μαύρου πρόβατος της μπλογκόσφαιρας, που δεν λέει να καθίσει μπροστά στον υπολογιστή και διαρκώς ονειρεύεται/οργανώνει/απολαμβάνει βόλτες και εκδρομές που δεν αφήνουν ελεύθερο χρόνο για λοιπές δραστηριότητες.

Και δεν μιλάω μόνο για τα Σαββατοκύριακα, που όσο να ‘ναι επιτρέπουν μια μικρή παρέκκλιση και καμιά εξόρμηση παραπάνω. Και οι καθημερινές μου εξίσου ταξιδιάρικες και ονειροπόλες παραμένουν. Προς υπεράσπισή μου, βέβαια, θα πω ότι δεν φταίω αποκλειστικά εγώ. Φταίει κι αυτή η γειτονιά/πόλη/χώρα στην οποία ζω. Γεμάτη δρώμενα και όμορφες γωνιές που σε καλούν να μην καθίσεις λεπτό μέσα στο σπίτι, με έχει επισήμως ξεμυαλίσει. (Αλήθεια, υπάρχει άλλη χώρα που να μπορεί να καυχηθεί για τόση ομορφιά και για τόσες επιλογές διασκέδασης ταυτόχρονα;)

Ανάμεσα στις βόλτες που πραγματοποιήσαμε τις τελευταίες μέρες νομίζω ότι ξεχωρίζω ιδιαίτερα μία. Όχι γιατί ήταν η πιο μακρινή. Αντιθέτως. Ούτε γιατί στις υπόλοιπες πέρασα λιγότερο καλά. Ίσα ίσα. Όμως ένα θερινό σινεμά μού έκλεψε την καρδιά. Γιατί ήταν μια βραδιά μόνο για δύο. Και πιστέψτε με, καμιά φορά κάτι τέτοιες βραδιές είναι δυσεύρετες και ιδιαίτερα πολύτιμες. (Όσοι έχετε παιδάκια, ξέρω ότι αυτή τη στιγμή κουνάτε το κεφάλι με κατανόηση.)

Ήταν, λοιπόν, μια βραδιά μόνο για δυο. Μια βραδιά που είχε απ’ όλα. Είχε απολαυστική Meryl Streep και έναν απρόσμενα αναπαυτικό καναπέ (ποιος είπε ότι στο θερινό κάθεσαι μόνο σε καρέκλες σκηνοθέτη;). Είχε παγωμένη μπύρα σε ποτήρι γίγας και πικάντικα κρακεράκια που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς (εδώ σφυρίζουμε αδιάφορα…). Είχε μεξικάνικα τάκος και frozen yoghurt με γεύση oreo (it’s official -έχω βρει το άλλο μου μισό στις θερμιδοατασθαλίες!). Είχε βόλτα σε στενάκια γεμάτα κόσμο και γέλιο μέχρι δακρύων (να σε κάνει να γελάς μετά από πολλά χρόνια – αξία ανεκτίμητη). Και είχε και φοβερό μπειμπισίτινγκ για να απολαύσουμε όλα τα παραπάνω χωρίς άγχος (ευτυχία θα πει να γυρίζεις μετά από έξοδο και να βλέπεις τα παιδάκια σου να κοιμούνται μακάρια -thank you!).

Μετά από αυτή τη βραδιά συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους εσάς τους γονείς εκεί έξω να οργανώσετε μια βραδιά μόνο για δύο. Ακόμη κι αν δεν σας συμβαίνει συχνά, σημασία έχει να συμβαίνει! Και για να μην μείνουν παραπονεμένα τα παιδάκια σας που θα τα αφήσετε στο σπίτι, “καλοπιάστε” τα με μερικά υπέροχα μπισκοτάκια που λιώνουν στο στόμα. (Καλού κακού, κρατήστε μερικά φυλαγμένα σε ένα βάζο. Μπορεί να σας πιάσει υπογλυκαιμία όταν επιστρέψετε από την έξοδο…)

Τα μπισκότα που σας προτείνω είναι μαλακά μπισκότα βανίλιας με σοκολάτα γάλακτος και είναι άκρως εθιστικά. Τα παιδάκια σας θα τα λατρέψουν. Το ίδιο και εσείς, αφού είναι το καλύτερο συνοδευτικό για το απογευματινό καφεδάκι ή για ένα εύκολο κέρασμα σε ξαφνικές επισκέψεις.

Μυρωδάτα μπισκότα βανίλιας, λοιπόν, για όλη την οικογένεια. Με κομματάκια σοκολάτας γάλακτος, που τα κάνει πραγματικά ακαταμάχητα. Δοκιμάστε τα σήμερα κιόλας και θα με θυμηθείτε!

Μαλακά μπισκότα βανίλιας με σοκολάτα γάλακτος

Μαλακά μπισκότα βανίλιας με σοκολάτα γάλακτος

Μαλακά μπισκότα βανίλιας με σοκολάτα γάλακτος

Υλικά (για περίπου 20-25 τμχ.)

  • 260γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • 120γρ. ζάχαρη καστανή
  • 70γρ. ζάχαρη άσπρη
  • 100γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 100γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κομματάκια

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το βούτυρο να λιώσει και το αφήνετε να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει το βούτυρο το μεταφέρετε σε μίξερ και ρίχνετε μέσα τα 2 είδη ζάχαρης. Χτυπάτε καλά για 2′-3′.

Προσθέτετε και τα αυγά (ένα-ένα) συνεχίζοντας το χτύπημα για 1′ ακόμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το baking, το αλάτι και τη βανίλια και τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα του βουτύρου.

Ανακατεύετε ίσα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύετε στη συνέχεια με ένα κουτάλι για να ενσωματωθούν τα κομματάκια στο μείγμα και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για 30′.

Μετά τα 30′, βγάζετε το μείγμα και παίρνετε με 1 κουτάλι μέρος από αυτό για να φτιάξετε μπαλάκια.

Τοποθετείτε τα μπαλάκια σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα πατάτε ελαφρά από πάνω να πλατύνουν.

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 12′.

Αφού ψηθούν, τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς και μετά τα μετακινείτε από τη λαδόκολλα.

Μικρά μυστικά

Tip1: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βανίλια σε σκόνη με εκχύλισμα βανίλιας (σε αυτή την περίπτωση θα το προσθέσετε στα υγρά υλικά και όχι στο αλεύρι). Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βανίλια με εσάνς ή με ξύσμα πορτοκαλιού ή και με κανέλα.

Tip2: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σοκολάτα γάλακτος με μαύρη ή λευκή σοκολάτα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δάκρυα (σταγόνες) σοκολάτας ή και καραμέλας, τα οποία θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Μαλακά μπισκότα βανίλιας με σοκολάτα γάλακτος

Μαλακά μπισκότα βανίλιας με σοκολάτα γάλακτος

3 Σχόλια

υποβολή σχολίου
My Little World (πριν από 2801 ημέρες)

Κοριτσάκι εύχομαι να έχεις πολλές ακόμα τέτοιες βραδιές, ξεκούραστες, ξένοιαστες και απολαυστικές όπως τα μπισκότα βανίλιας που μας παρουσίασες και μας άνοιξες την όρεξη! Φιλιάαααα

Craftlandgr (πριν από 2801 ημέρες)

Μαυρο προβατο κι εγω φιλη μου…Μιλαμε δεν προλαβαινω καν να ανοιξω τον υπολογιστη…τι να κανουμε; Σκοπος είναι να απολαυσουμε το καλοκαιράκι !!! Και θα σε ξεμυαλισω κι εγω γιατι πρεπει να πιουμε και αυτο το καφεδακι εε;; Καλε που ειναι αυτο το θερινο με τους καναπεδες; Αν και νομιζω πως μολις βολευτω θα με παρει και ο υπνος…χαχαχα Αχ καλοκαιριατικα θα με κανεις να ανοιξω φουρνο….Τα αγαπω τα μπισκοτα τοσο πολυ……..Φιλακια πολλά!!!

dolmadaki (πριν από 2799 ημέρες)

καπου καπου μια βραδυα η μια μερα για δυο ειναι οτι καλυτερο !!! τα μπισκοτακια σουπερ !

Υποβολή Σχολίου