Βάφλες αφράτες και αρωματικές

Πριν μερικές εβδομάδες είχαμε έναν απρόσμενο επισκέπτη. Ο κος Μέρφυ μάλλον ένιωθε μοναξιές και αποφάσισε να χτυπήσει το κουδούνι μας. Πέρασε το κατώφλι μας και βολεύτηκε όσο πιο αναπαυτικά μπορούσε στον μεγάλο καναπέ του σαλονιού μας. Και τις επόμενες μέρες βάλθηκε να μας κάνει παρεούλα. Πολλή παρεούλα. Κολλητοί κοντέψαμε να γίνουμε…

Κάπως έτσι, κι ενώ οι γύρω μας μιλούσαν για διακοπές, μπάνια και παραλίες, εμείς καταλήξαμε να οργανώνουμε οικογενειακά συμβούλια με βασικό θέμα πώς θα ξεφορτωθούμε τον απρόσμενο επισκέπτη. Και οι μέρες περνούσαν και τα οικογενειακά συμβούλια αυξάνονταν. Το ίδιο και η κούραση. Και η προσμονή να ξαναμείνουμε μόνοι μας, χωρίς την παρέα του.

Και τελικά τα καταφέραμε. Μετά από πολλές μέρες (ή τουλάχιστον πολύ περισσότερες από όσες θα θέλαμε) μας άδειασε επιτέλους τη γωνιά. Κι εμείς όλο χαρά και ανακούφιση τού κουνήσαμε το μαντήλι και τον αποχαιρετίσαμε με την ελπίδα ότι δεν θα μας ξαναθυμηθεί. Και μόλις μείναμε μόνοι μας κάτι μαγικό συνέβη. Ο χρόνος -που έμοιαζε να έχει σταματήσει τις τελευταίες εβδομάδες- ξεκίνησε και πάλι να κυλά. Και το καλοκαιράκι -αυτό που είχε ξαφνικά παγώσει- μπήκε και πάλι από το παράθυρό μας. Έτσι απλά, σαν να μην έφυγε ποτέ…

Αν ένα από τα πιο πολύτιμα πράγματα σε αυτή τη ζωή είναι ένα καλοκαίρι που μόλις ξεκίνησε, ένα ακόμη πολυτιμότερο είναι το καλοκαίρι που μόλις ξανα-ξεκίνησε. Αυτό το καλοκαίρι που έπεσε για λίγο σε χειμερία νάρκη και τελικά επέστρεψε -παρά τους φόβους σου ότι είχε χαθεί δια παντός- είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός. Γιατί ένιωσες την απουσία του και θες να το ευχαριστηθείς διπλά (γιατί το αξίζεις, βρε παιδί μου!).

Το δικό μας καλοκαίρι, λοιπόν, μπορεί να μην είχε Ιούνιο αλλά θα έχει σίγουρα Ιούλιο και Αύγουστο. Κι εμείς ξορκίζουμε τον Μέρφυ με σχέδια για εκδρομές, για βόλτες σε αγαπημένα μέρη και για παιχνίδια στην άμμο. Και ανάμεσα σε όλα τούτα τα σχέδια φτιάχνουμε και τίποτα γλυκό. Για να γιορτάσουμε το καλοκαίρι μας. Επειδή ξαναξεκίνησε και επειδή θα το περάσουμε όλοι μαζί.

Στις πιο αγαπημένες μας συνήθειες (που ξαναξεκίνησαν) είναι βέβαια και το πρωινό. Όταν καθόμαστε όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι και απολαμβάνουμε την ευτυχία ακριβώς αυτού του “μαζί”. Μια ευτυχία που συνδυάζεται ιδανικά με τη γλυκιά γεύση του μελιού και το υπέροχο άρωμα της ψημένης ζύμης. Αυτό δεν είναι ευτυχία; Να μοιράζεσαι μια καλοψημένη βάφλα με τους αγαπημένους σου… Να γελάς δυνατά ενώ αλείφεις με χρυσαφένιο μέλι αυτό το μυρωδάτο ζυμαράκι… Να μετράς τα τετραγωνάκια της βάφλας σου σαν το πιο διασκεδαστικό μάθημα αριθμητικής… Ναι, αυτό ακριβώς είναι η ευτυχία σου λέω. Μια αφράτη, αρωματική βάφλα και τα χαμόγελα των αγαπημένων σου γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι…

Μπες σήμερα κιόλας στην κουζίνα και ετοίμασε κι εσύ ένα γλυκό πρωινό (με αφράτες βάφλες που μοσχομυρίζουν πορτοκάλι) για αυτούς που αγαπάς. Για να τους δείξεις πόσο πολύτιμοι είναι για σένα. Και για να χτίσετε όλοι μαζί μια ακόμη υπέροχη ανάμνηση (όσες κι αν έχετε, πάντα χρειάζεται μία ακόμη). Σας αξίζει…

Βάφλες αφράτες και αρωματικές

Βάφλες αφράτες και αρωματικές

Βάφλες αφράτες και αρωματικές

Υλικά (για 8 τεμάχια)

  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου), ελαφρά χτυπημένα
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 1/3 φλιτζ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το λάδωμα του σκεύους

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε ένα κατασαρολάκι το γάλα με το βούτυρο και ανακατεύετε να λιώσει το βούτυρο.

Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το baking, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύετε.

Κάνετε μια τρύπα στο κέντρο του αλευριού και ρίχνετε μέσα τα χτυπημένα αυγά και το μείγμα του γάλακτος. Ανακατεύετε πολύ καλά με αυγοδάρτη για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Παίρνετε μέρος από το μείγμα και ρίχνετε στη βαφλιέρα, αφού την έχετε λαδώσει για να μην κολλάνε οι βάφλες.

Μετά από μερικά λεπτά, όταν έχει ροδοψηθεί η βάφλα, τη βγάζετε και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και για τις επόμενες (λαδώνοντας τη βαφλιέρα πριν ρίξετε ξανά μείγμα).

Σερβίρετε τις βάφλες ζεστές με μέλι, σοκολάτα, άχνη, παγωτό ή φρούτα.

Μικρά μυστικά

Tip1: Μπορείτε να φτιάξετε βάφλες και σε τοστιέρα, αρκεί να έχει τις ειδικές πλάκες με τετραγωνάκια. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να λαδώνετε ελαφρά το σκεύος πριν ρίξετε το μείγμα για να μην κολλήσουν οι βάφλες.

Tip2: Για το λάδωμα του σκεύους βάζετε λίγο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο σε χαρτί κουζίνας και αλείφετε τις πλάκες της βαφλιέρας/τοστιέρας όπου θα ακουμπήσει το μείγμα της βάφλας.

Tip3: Το ξύσμα πορτοκαλιού είναι ιδανικό για να εξουδετερώσει τη μυρωδιά του αυγού, που κάποιες φορές είναι έντονη στις βάφλες. Αν δεν σας αρέσει το συγκεκριμένο άρωμα, μπορείτε να ρίξετε ξύσμα από λεμόνι. Και στις 2 περιπτώσεις, φροντίστε να είναι ακέρωτα τα φρούτα. Εναλλακτικά, βάλτε άρωμα βανίλιας ή κανέλα στο μείγμα σας.

Tip4: Μπορείτε να συνδυάσετε τις βάφλες σας και με αλμυρές γεύσεις, όπως τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας σας.

Βάφλες αφράτες και αρωματικές

Βάφλες αφράτες και αρωματικές

2 Σχόλια

υποβολή σχολίου
Kalli K. (πριν από 2818 ημέρες)

Ξορκίζουμε ό,τι μας επηρεάζει αρνητικά πάντα με γλυκό! Υπέροχη πρωινή εικόνα μας μετέφερες! Στα καλύτερα λοιπόν!

emama christina (πριν από 2816 ημέρες)

Περαστικά και αγύριστα να είναι και καλή αρχή καλοκαιριού λοιπόν!
Όσο για τις βάφλες (με παγωτό εννοείται)…δεν έχω τίποτα καλύτερο!!!

Υποβολή Σχολίου