Γλυκά σφολιατίνια με τυρί κρέμα και σοκολάτα

Αγαπημένοι μου μπλογκοφίλοι, το καλοκαιράκι είναι επισήμως εδώ (μη σας μπερδεύουν οι βροχούλες των τελευταίων ημερών και το βοριαδάκι)! Κι εγώ -ως παιδί του ήλιου, της θάλασσας και του παγωτού (ειδικά του τελευταίου)- είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Και θέλω να μεταδώσω και σε εσάς αυτή την καλοκαιρινή διάθεση που με διακατέχει. Σκέφτηκα, λοιπόν, ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχω και αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τον απόλυτο καλοκαιρινό οδηγό!

Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι το καλοκαίρι είναι μια από τις πιο όμορφες εποχές του χρόνου, είναι κρίμα να το αφήσουμε ανεκμετάλλευτο. Είναι καθήκον μας (ιερό!) να το γεμίσουμε με υπέροχες στιγμές (ώστε αυτές με τη σειρά τους να μας κρατούν συντροφιά ως γλυκιά ανάμνηση τα δύσκολα χειμωνιάτικα βράδια -τότε που θες τρεις κουβέρτες και διπλό σετ πυτζάμες για να ζεσταθεί το κοκαλάκι σου). Ακολουθεί, λοιπόν, η λίστα με όλα εκείνα τα διασκεδαστικά πράγματα που πρέπει να εμπεριέχει κάθε καλοκαίρι. Διαβάστε τα, τυπώστε τα και ξεκινήστε σήμερα κιόλας να τα εφαρμόζετε! Στόχος σας είναι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχετε διαγράψει ολόκληρη τη λίστα. Τι λέτε; Θα τα καταφέρετε;

Για το πιο τέλειο, διασκεδαστικό, ανεπανάληπτο καλοκαίρι θα πρέπει μέσα στο τρίμηνο που διανύουμε τουλάχιστον μία φορά να

δεις μια ταινία σε θερινό σινεμά. Δεν έχει σημασία αν θα είναι ρομαντική κομεντί (αυτές που συνήθως κοροϊδεύεις αλλά πάντα βλέπεις με ένα μικρό χτυποκάρδι), ταινία εποχής (τίγκα στις βικτωριανές τουαλέτες και τους κορσέδες για μέση δαχτυλίδι) ή κάποιο σινεφίλ φιλμάκι (αυτά που καταλήγεις να βλέπεις μόνος γιατί κανείς δεν σε ακολουθεί). Σημασία έχει να κάτσεις κάτω από τον έναστρο ουρανό με το ποπ κορν στο χέρι και την ευωδιά του νυχτολούλουδου στη μύτη.

φας ένα παγωτό υπερπαραγωγή. Ξέχνα τα λάιτ, τα υγιεινά, τα χωρίς ζάχαρη. Μιλάμε για παγωτό φουλ στα λιπαρά και την απόλαυση. Συνώνυμο της αμαρτίας. Σερβιρισμένο σε τρίπατη εκδοχή. Με σιρόπι, κερασάκια, τρούφα, σαντιγί και λοιπά αξεσουάρ που κάνουν τους γύρω να σε κοιτάνε με φθόνο. Η χρωματιστή ομπρελίτσα είναι προαιρετική, αν και συνίσταται.

περάσεις μία ολόκληρη μέρα στη θάλασσα. Προμηθεύσου καπέλο και ισχυρό αντηλιακό (εκτός κι αν θέλεις μετά από μερικές ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο να θυμίζεις τον Πάτρικ τον Αστερία και στο χρώμα και στα καμένα εγκεφαλικά κύτταρα), ένα θερμός γεμάτο με δροσιστικό χυμό και μερικά νόστιμα σνακ (μπορείς να διαλέξεις αυτό το πικάντικο σάντουιτς με τόνο ή αυτό το χορταστικό σάντουιτς με κοτόπουλο και αυγό ή ακόμη αυτό το ελαφρύ σάντουιτς με καπνιστό σολωμό ή να πακετάρεις μερικά από τα πανεύκολα ρολάκια που θα δεις εδώ ή να γεμίσεις μερικά σακουλάκια με αυτά τα υγιεινά τσιπς γλυκοπατάτας) και “κατασκήνωσε” στην αγαπημένη σου παραλία. Απαραίτητη προϋπόθεση να μην πάρεις το δρόμο του γυρισμού πριν το ηλιοβασίλεμα.

διαβάσεις ένα βιβλίο πάνω σε αιώρα. Γιατί το να διαβάζεις βιβλίο είναι διασκεδαστικό, αλλά το να διαβάζεις βιβλίο πάνω σε αιώρα έχει άλλη χάρη. Αν είναι αδύνατον να βρεις αιώρα (έλα, προσπάθησε λίγο παραπάνω!), συμβιβαζόμαστε και με ξαπλώστρα.

φας μια φέτα καρπούζι με τα χέρια. Πιάτο και πιρούνι απαγορεύονται αυστηρά. Μικρή διευκρίνιση: όσο πιο πολύ λερωθείς, τόσο το καλύτερο. (Για καλό και για κακό, μη φόρας την αγαπημένη σου μπλούζα εκείνη τη μέρα.)

βγάλεις μια αστεία φωτογραφία. Ξέχνα τα σέλφις που στόχο έχουν να αναδείξουν τα σαγηνευτικά κάλλη σου και την αξεπέραστη ομορφιά σου. Άσε το παιδί που κρύβεται μέσα σου να βγει στην επιφάνεια και… κλικ! Το κατά πόσο θα κορνιζάρεις τη φωτογραφία ή θα την κρύψεις στα άδυτα του κομοδίνου σου είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.

παίξεις ένα παιχνίδι των παιδικών σου χρόνων. Τυφλόμυγα, κουτσό, μήλα, μονόπολη, μπουγέλο; Η επιλογή είναι δική σου. Το ίδιο και η διασκέδαση. Το να έχεις ως συμπαίκτη κι έναν παιδικό σου φίλο είναι έξτρα μπόνους.

δοκιμάσεις μια νέα δραστηριότητα. Πώς θα σου φαινόταν αν έκανες γιόγκα γέλιου ή αν συμμετείχες σε έναν αγώνα kayak;  Κι αν σου έλεγα ότι κάνοντας αυτά, μπορείς να βοηθήσεις και κάποιους συνανθρώπους μας αλλά και να δοκιμάσεις έναν υπέροχο μπουφέ μαγειρεμένο με μεράκι και αγάπη από τα χεράκια των food bloggers και την ομάδα Food4Good; Ω ναι, όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν. Έλα αυτή την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 στο Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά και θα μάθεις πώς (μπορείς να δεις ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ Ευ ζην εδώ).

Κι αφού σου είπα όλα αυτά που πρέπει να κάνεις για να γίνει το καλοκαίρι σου πραγματικά διασκεδαστικό, ήρθε η ώρα να σου δώσω και συνταγή. Μια συνταγή διασκεδαστική, για να μην ξεφεύγουμε και από το θέμα. Και τι πιο διασκεδαστικό από ένα γλυκό που χρειάζεται λίγα υλικά και δεν απαιτεί να ασχοληθούμε ιδιαίτερα μαζί του. Ένα γλυκό ελαφρύ, διαφορετικό, εμφανίσιμο κι όμως γρήγορο και πανεύκολο. Σκέψου να μπαίνεις στην κουζίνα και μετά από μισή ώρα (υπολογίζοντας και το ψήσιμο) να βγαίνεις με 16 λαχταριστά γλυκά σφολιατίνια με τυρί κρέμα και σοκολάτα. Το αν θα τα κρατήσεις όλα για σένα ή αν θα δείξεις μεγαλοψυχία και θα τα μοιραστείς με τους υπόλοιπους δεν μπορώ να στο εγγυηθώ. Μένει μόνο να τα δοκιμάσεις για να μάθεις…

Καλό και γλυκό καλοκαίρι να έχουμε!

Γλυκά σφολιατίνια με τυρί κρέμα και σοκολάτα

Γλυκά σφολιατίνια με τυρί κρέμα και σοκολάτα

Γλυκά σφολιατίνια με τυρί κρέμα και σοκολάτα

Υλικά (για 16 σφολιατίνια)

  • 1 σφολιάτα
  • 16 κουτ. γλυκού (γεμάτα) τυρί κρέμα
  • 6 κουτ. σούπας (γεμάτες) άχνη
  • σταγόνες σοκολάτας

Για το γλάσο:

  • 1 φλιτζ. άχνη
  • 6 κουτ. γλυκού νερό

Εκτέλεση

Κόβετε τη σφολιάτα σε 16 ισομεγέθη ορθογώνια.

Με ένα μαχαιράκι, χαράσσετε το κάθε ορθογώνιο με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσετε ένα μικρότερο ορθογώνιο μέσα στη σφολιάτα (σαν να δημιουργείτε μια κορνίζα -στο κέντρο της “κορνίζας”, αντί για φωτογραφία εσείς θα βάλετε τη γέμιση).

Με ένα πιρουνάκι, κάνετε τρυπούλες στο εσωτερικό ορθογώνιο (όχι στο περιθώριο που έχετε αφήσει περιμετρικά).

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και την άχνη να ομογενοποιηθούν και βάζετε από ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε κάθε σφολιατίνι (χωρίς να βγαίνετε έξω από τα όρια του ορθογωνίου που χαράξατε με το μαχαίρι).

Πάνω από τη γέμιση ρίχνετε μερικά δάκρυα σοκολάτας και ψήνετε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η σφολιάτα (περίπου 15′).

Όσο ψήνονται τα σφολιατίνια, ανακατεύετε σε ένα μπολάκι τα υλικά του γλάσου μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Μόλις ψηθούν τα σφολιατίνια, τα αφήνετε να σταθούν 2′, τα περιχύνετε με λίγο γλάσο και τα απολαμβάνετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Tip: Όταν χαράσσετε το κάθε σφολιατίνι για να δημιουργήσετε το περιθώριο περιμετρικά, προσέξτε να μην κόψετε εντελώς τη σφολιάτα. Το περιθώριο που θα δημιουργήσετε περιμετρικά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αυτό το περιθώριο δεν θα το τρυπήσετε με το πιρούνι, θα επιτρέψει στο σφολιατίνι να φουσκώσει γύρω γύρω “φυλακίζοντας” τη γέμιση στο κέντρο του.

Γλυκά σφολιατίνια με τυρί κρέμα και σοκολάτα

Γλυκά σφολιατίνια με τυρί κρέμα και σοκολάτα

9 Σχόλια

υποβολή σχολίου
Ελένη (πριν από 3209 ημέρες)

Αυτό το καρπούζι που το τρως με το χέρι και τρέχουν παντού επάνω σου τα ζουμιά είναι το πιο νόστιμο και η πιο καλοκαιρινή εικόνα που έχω!

Καλό καλοκαίρι – κόντρα στον καιρό
Ελένη

elpida (πριν από 3209 ημέρες)

μμμμ.. φαίνονται λαχταριστα και πεντανοστιμα!!! σουπερ η συνταγη Αναστασια μου!! και πολυ ωραιες οι καλοκαιρνες σου ιδέες!! Καποιες τις εφαρμόζουμε κι εμείς κάθε καλοκαίρι..χεχεχε.. πολλα φιλια

Μαρία (πριν από 3209 ημέρες)

Υπέροχη η συνταγή με τα γλυκά σφολιατίνια Αναστασία μου! Όσο για τον καλοκαιρινό οδηγό σου, φοβερή ιδέα… μέσα στην επόμενη εβδομάδα έχω προγραμματίσει να δω ταινία σε θερινό σινεμά! Καλή μου αρχή λοιπόν…καλό καλοκαίρι να έχουμε! φιλάκια

Αννα (πριν από 3209 ημέρες)

ΤΕΛΕΙΑ !!!!ΘΑ ΤΑ ΔΟΚΙ
ΜΑΣΟΥΜΕ !!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!

Amelie (πριν από 3207 ημέρες)

Οι προτάσεις σου μυρίζουν όντως καλοκαίρι και τις περισσότερες τις αξιοποιούμε κάθε χρόνο, καιρός να βάλω στο πρόγραμμα και τις υπόλοιπες! Όσο για το γλυκάκι σου…πω πω, είναι υπέροχα αυτά τα γλυκά σφολιατίνια, φαντάζομαι πόσο νόστιμα θα είναι και δεν κρατιέμαι να τα δοκιμάσω!

Μaria Elena (πριν από 3206 ημέρες)

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια …

Penelope (πριν από 3205 ημέρες)

Εξαιρετική ιδέα Αναστασία μου.
Και μπορώ να πω πως θα εφαρμοστεί πολύ σύντομα, καθώς προσωπικά έχω μεγάλη αδυναμία στα γλυκά με σφολιάτα.

Να ευχηθώ το καλοκαίρι…(που είναι βρε παιδί μου φέτος;) να εμπλουτίσεις τον οδηγό σου και με άλλα όμορφα!!! Φιλιά πολλά.

Αθηνά (πριν από 3205 ημέρες)

Πω πω τί γλυκιά αμαρτία!! Ταιριάζει με την εποχή που δεν λέει να καλοκαιριάσει!! Εγώ ψηφίζω θάλασσα , full fat παγωτό και θερινό σινεμά! Φιλιά

Eleanna | foodaki.com (πριν από 3195 ημέρες)

Συγνώμη αλλά πόσο εύκολο και ωραίο είναι αυτό το γλυκό;! Έχω μείνει! Θέλω να πάω να το φτιάξω τώρα κι είναι 2 τα ξημερώματα 😉 Σαν cheesecake στο απίστευτα πιο εύκολο! Σαν Danish με σοκολάτα! Σαν.. σαν… ωχ πήρα φόρα 😉 Φρένο, γιατί θα ορμήσω στο ψυγείο 😉 Φιλιά!

Υποβολή Σχολίου