Σήμερα, θα μου επιτρέψετε να κάνω μόνο μια μικρή, τόση δα, εισαγωγούλα. Θέλω μονάχα να ανακοινώσω το όνομα του τυχερού που κέρδισε τον σκούφο από τα χεράκια της πολυτάλαντης Βαρβάρας. Κι ύστερα, θα σωπάσω και θα σας αφήσω να μελετήσετε με την ησυχία σας το χριστουγεννιάτικο μενού που σας ετοίμασα…
Ο διαγωνισμός, λοιπόν, ολοκληρώθηκε χτες βράδυ και η τυχερή είναι η evi sachinidou (που διάλεξε το σκουφί κουκουβάγια με κωδικό 031). Συγχαρητήρια και καλοφόρετο το σκουφί! Θα επικοινωνήσω μαζί σου μέσω mail για τις λεπτομέρειες.
Και τώρα το Χριστουγεννιάτικο μενού 2014! Ή αλλιώς 5 πιάτα (4 αλμυρά και 1 γλυκό), που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας χωρίς να σας φυλακίσουν ολόκληρα μερόνυχτα στην κουζίνα. Όλα τα πιάτα φτιάχνονται με απλά και οικονομικά υλικά (για να μας μείνουν χρήματα και για τα χριστουγεννιάτικα δωράκια!), μπορούν να φτιαχτούν και από κάποιον αρχάριο στην κουζίνα και σίγουρα θα ικανοποιήσουν γευστικά και οπτικά τους καλεσμένους σας (που θα αναρωτιούνται πόσες ώρες μαγειρεύατε για χατίρι τους). Το μενού είναι ολοκληρωμένο (για εσάς που δεν έχετε χρόνο ή διάθεση να ψάχνετε τι να φτιάξετε και πώς να συνδυάσετε συνταγές) και αποτελείται από μια σαλάτα στεφάνι (τόσο εντυπωσιακή κι όμως τόσο εύκολη…), μια τάρτα με μανιτάρια και μπέικον (αν σας αρέσει η καρμπονάρα, θα τη λατρέψετε…), ένα σουφλέ ζυμαρικών με λουκάνικο και λαχανικά (αφήστε το λιωμένο τυρί να σας ταξιδέψει σε κάθε λαχταριστή πιρουνιά…), ένα κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο με baby πατατούλες (γεμίζετε το κοτόπουλο με μια γέμιση που φτιάχνεται σε λιγότερο από 10′ και αφήνετε τον φούρνο και τη μαρινάδα να κάνουν τα υπόλοιπα…) και μια τάρτα σοκολάτα με baileys και ρόδι (0% ψήσιμο, 0% κόπος, 100% απόλαυση). Σκέφτεστε κάτι πιο λαχταριστό για το γιορτινό σας τραπέζι; Αν όχι, συνεχίστε την ανάγνωση…
Χριστουγεννιάτικο μενού 2014
Σαλάτα στεφάνι (με καραμελωμένο μήλο και φουντούκια)
Υλικά
Για τη σαλάτα:
- 1 λόλα πράσινη, κομμένη
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε κύβους + 1 πιπεριά κόκκινη για τη διακόσμηση του στεφανιού (προαιρετικά)
- 1 χούφτα φουντούκια, ολόκληρα
- 100-150γρ. γραβιέρα, σε κύβους (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας -κατά προτίμηση πικάντικο)
Για το καραμέλωμα:
- 1 μήλο, σε λεπτές φέτες (με τη φλούδα)
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
Για τη βινεγκρέτ:
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
- αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το μήλο για 1′, να γυαλίσει. Προσθέτετε και τη ζάχαρη και το μπαλσάμικο και το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά, να καραμελώσει ελαφρά.
Για τη σαλάτα, βάζετε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί με τα καραμελωμένα μήλα σε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύετε απαλά.
Για τη βινεγκρέτ, χτυπάτε όλα τα υλικά (στο multi ή με το χέρι) μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για το στήσιμο της σαλάτας, βάζετε στο κέντρο μιας πιατέλας ένα ποτήρι και γύρω του τοποθετείτε το μείγμα της σαλάτας, με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένα στεφάνι. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ.
Προαιρετικά: Κόβετε τη δεύτερη πιπεριά με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσετε δύο καρδιές και δύο μακρόστενες λωρίδες. Τοποθετείτε στη βάση του στεφανιού τις δυο καρδιές αντικριστά και από κάτω στερεώνετε τις δυο λωρίδες, ώστε να δημιουργηθεί ένας φιόγκος.
Σερβίρετε αφού αφαιρέσετε προσεκτικά το ποτήρι από το κέντρο της πιατέλας.
Tip1: Μπορείτε να βάλετε όποιο τυρί επιθυμείτε στη θέση της γραβιέρας. Προτιμήστε καλύτερα ένα πικάντικο/πιπεράτο τυρί που θα κάνει ωραία αντίθεση με τη γλύκα του καραμελωμένου μήλου.
Tip2: Αν δεν σας αρέσει το μήλο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αχλάδι. Προτιμήστε αχλάδια ώριμα αλλά σφιχτά.
Tip3: Τα φουντούκια μπορούν να αντικατασταθούν από αμύγδαλα.
Τάρτα με μανιτάρια και μπέικον
Υλικά (για μια ταρτιέρα 26cm)
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 250γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
- 6 φέτες μπέικον, σε κομματάκια
- 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 2 φλιτζ. καπνιστό τυρί τριμμένο
- 2/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος (όχι light)
- αλάτι / πιπέρι
- παπαρουνόσπορος ή σουσάμι για διακόσμηση
- ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- βούτυρο για το σκεύος
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια για 2′-3′ σε δυνατή φωτιά. Το τελευταίο λεπτό, προσθέτετε και το μπέικον, για να σοταριστεί και αυτό ελαφρά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τα μανιτάρια, το μπέικον, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το τυρί και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά, να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αλείφετε μια ταρτιέρα με βούτυρο και στρώνετε τη σφολιάτα. Την τρυπάτε με ένα πιρούνι, για να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
Αδειάζετε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα (με ένα κουτάλι βοηθάτε το μείγμα να πέσει ομοιόμορφα) και πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο ή σουσάμι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 35′-40′.
Την αφήνετε να σταθεί λίγο προτού τη σερβίρετε.
Tip1: Μπορεί να φτιαχτεί και από την προηγούμενη μέρα. Τη φυλάτε στο ψυγείο και τη σερβίρετε, αφού τη ζεστάνετε σε αερόθερμο (σκεπασμένη για να μην καεί).
Tip2: Αν δεν σας αρέσει η σφολιάτα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με φύλλο κουρού.
Tip3: Για περισσότερο χρώμα και φρεσκάδα, πασπαλίστε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω από την τάρτα πριν τη σερβίρετε.
Σουφλέ ζυμαρικών με λουκάνικο και λαχανικά
Υλικά
- 500γρ. φουσίλι (ή άλλο μικρό ζυμαρικό της αρεσκείας σας, π.χ. πένες, ριγκατόνι, φαρφάλες, κοχύλια)
- 200γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης, σε ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κυβάκια
- 1 μεγάλη πιπεριά, σε κυβάκια
- 1 φλιτζ. καλαμπόκι, βρασμένο
- 400γρ. μείγμα κίτρινων τυριών, τριμμένων
- 1 ποτήρι χυμό ντομάτα
- 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
- 6 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ή θυμάρι, αποξηραμένα ή φρέσκα
- αλάτι / πιπέρι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο έξτρα ελαιόλαδο για επάλειψη του σκεύους
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, στο οποίο έχετε ρίξει και 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Αποσύρετε τα ζυμαρικά 1′-2′ πριν από την ένδειξη που αναγράφεται στη συσκευασία (ώστε να κρατάνε ελαφρώς), τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε με τη μαγιονέζα.
Για τη σάλτσα, ζεσταίνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα λουκάνικα, το κρεμμύδι και την πιπεριά για 2′-3′. Προσθέτετε και το καλαμπόκι, τον χυμό ντομάτας, την κρέμα γάλακτος, τη ρίγανη (ή το θυμάρι) και αλατοπίπερο και βράζετε για 3′-4′ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αναμειγνύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και στρώνετε τα μισά σε ένα ελαφρώς λαδωμένο πυρέξ. Από πάνω ρίχνετε την μισή ποσότητα των τριμμένων τυριών (200γρ.). Επαναλαμβάνετε με μια δεύτερη στρώση ζυμαρικών και τελειώνετε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Tip1: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια κίτρινα τυριά σας αρέσουν. Ενδεικτικά μπορείτε να βάλετε μοτσαρέλα, ένταμ, έμενταλ, γραβιέρα, τσένταρ, γκούντα.
Tip2: Το ελαιόλαδο κατά το βράσιμο των ζυμαρικών τα βοηθάει να μην κολλάνε.
Tip3: Η μαγιονέζα με την οποία θα αναμείξετε τα ζυμαρικά, βοηθάει στο να μην ξεραίνονται κατά το ψήσιμο.
Κοτόπουλο γεμιστό με πατάτες baby στο φούρνο
Υλικά
- 1 μέτριο κοτόπουλο (1.800γρ.)
- 1.600γρ. πατάτες baby (με τη φλούδα), καλά πλυμένες
- 1 φλιτζ. κρασί λευκό
Για τη γέμιση:
- 3 φέτες καπνιστό ζαμπόν, σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κυβάκια
- 1 φλιτζ. ψωμί τριμμένο
- 1/3 φλιτζ. κράνμπερις
- 1/3 φλιτζ. φυστίκια Αιγίνης
- 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι / πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
- 2 κλωναράκια δενδρολίβανο
- 1 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 3 κουτ. σούπας μέλι
- αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαραθεί, προσθέτετε και το ζαμπόν και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1′ ακόμη.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρείτε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Στη συνέχεια, τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε.
Γεμίζετε την κοιλότητα του κοτόπουλου με την κρύα γέμιση και “διπλώνετε” την πέτσα του κοτόπουλου για να προστατέψετε τη γέμιση και να μην βγει έξω κατά το ψήσιμο.
Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο ταψί, ενώνετε τα πόδια του και τα δένετε με σπάγκο. Γύρω από το κοτόπουλο αραδιάζετε τις πατάτες.
Αναμειγνύετε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και με ένα πινέλο αλείφετε τις πατάτες και το κοτόπουλο (χρησιμοποιώντας τη μισή ποσότητα της μαρινάδας).
Ρίχνετε στο ταψί και το κρασί, καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 50′ στους 200°C.
Μετά τα 50′, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, αλείφετε το κοτόπουλο και τις πατάτες με την υπόλοιπη μαρινάδα και συνεχίζετε το ψήσιμο (χωρίς αλουμινόχαρτο) για 40′ ακόμη (μέχρι να ροδοψηθεί το κοτόπουλο και οι πατάτες).
Το απολαμβάνετε ζεστό, αφού αφαιρέσετε το σπάγκο.
Tip1: Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχετε τα υγρά του ταψιού ώστε αν τελειώνουν, να προσθέτετε λίγο νεράκι.
Tip2: Σπάγκο κατάλληλο για ψήσιμο μπορείτε να βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Μπορείτε και να μη δέσετε το κοτόπουλό σας, αλλά το δέσιμο θα το κάνει σίγουρα πιο ευπαρουσίαστο.
Τάρτα σοκολάτα με baileys και ρόδι (χωρίς ψήσιμο)
Υλικά (για μια ταρτιέρα 26cm)
Για τη βάση:
- 300γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 120γρ. βούτυρο, λιωμένο + λίγο βούτυρο για επάλειψη του σκεύους
Για τη γέμιση:
- 400γρ. κουβερτούρα
- 400γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 2 κουτ. σούπας baileys
Για τη διακόσμηση:
- 1/2 φλιτζ. ρόδι
- άχνη
Εκτέλεση
Τρίβετε στο multi τα μπισκότα και τα αναμειγνύετε με το λιωμένο βούτυρο, ώστε να μοιάζουν με βρεγμένη άμμο. Τα στρώνετε σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα (καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μία με αποσπώμενο πάτο) και βάζετε την ταρτιέρα στο ψυγείο, όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.
Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, λιώνετε την κουβερτούρα με την μισή κρέμα γάλακτος (200γρ.). Μόλις λιώσει η κουβερτούρα και ομογενοποιηθεί το μείγμα, κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε το ποτό, ανακατεύετε και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.
Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (200γρ.) σε σαντιγί και την ρίχνετε μέσα στο μείγμα σοκολάτας (που έχει κρυώσει ελαφρά). Ανακατεύετε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνετε τη σοκολατένια γέμιση πάνω από τη βάση και το βάζετε στο ψυγείο. Αφήνετε το γλυκό να σφίξει για μερικές ώρες (καλύτερα να το κάνετε το προηγούμενο βράδυ).
Πριν το σερβίρισμα, αφήνετε 2′-3′ λεπτά εκτός ψυγείου, γαρνίρετε με το ρόδι και άχνη και απολαμβάνετε.
Tip1: Φτιάξτε το γλυκό σας από την προηγούμενη μέρα. Έτσι θα σφίξει καλά η γέμιση και θα κερδίσετε χρόνο.
Tip2: Αν δεν έχετε baileys, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κάποιο λικέρ της επιλογής σας.
Tip3: Προσπαθήστε να μην παραλήψετε το ρόδι. Δίνει πολύ όμορφο αποτέλεσμα αισθητικά και έρχεται σε ωραία αντίθεση με τη γλυκιά σοκολάτα, κάνοντας το γλυκό σας πιο δροσερό και ανάλαφρο.
33 Σχόλια
υποβολή σχολίουΕξαιρετικές οι επιλογές σου Αναστασία μου!!!! Ολες ξεχωριστές και γευστικές σίγουρα!!!
Σ’ευχαριστούμε πολύ πολύ!!! Η γλυκιά τάρτα με το ρόδι και το baileys πολύ ιδιαίτερη, το κοτόπουλο με τις πατατούλες τόσο ζουμερό, η σαλάτα πολύ πρωτότυπη εμφανισιακά, το σουφλέ μου μιλάει νομίζω στομαχικά και η τάρτα με τα μανιτάρια με άγγιξε!!!
Φιλιά πολλά!!!
Πόσο χαίρομαι που σου άρεσαν όλα!!! Να μου πεις εντυπώσεις αν φτιάξεις κάποιο, Δημητρούλα!
Πολλά φιλάκια και καλές γιορτές να έχουμε!!!
χρονια πολλα καλες γιορτες!!! τι υπεροχο μενου!!! να ερθω καλεσμένη;;; το γλυκο κλεβει την παρασταση και η σαλατα στεφανι ειναι η υπερπαραγωγη της βραδυας που σιγουρα θα εντυπωσιάσει!!!
Να έρθεις! Αλλά να φέρεις και (τουλάχιστον) ένα από τα μαγικά βαζάκια σου με το xmas mix… 😉
Bonjour! Το κοτόπουλο με τις πατατούλες και η εορταστική τάρτα σοκολάτας μπήκαν ήδη στο πρόγραμμά μου, πάνω που είχα βαρεθεί να κάνω όλο τα ίδια και τα ίδια στις γιορτές. Εύγε κοριτσάκι μου, μας έδωσες πολύ ωραίες και γρήγορες λύσεις!
Καιρός για νέες γεύσεις λοιπόν!!! 😉
Πολλά πολλά φιλάκια, Αμαλία μου!
Σούπερ το μενού!!!
Η φωτογραφία με τη γέμιση να βγαίνει από το κοτόπουλο λέει πολλά!!!
Η σοκολατένια τάρτα άπαιχτη!!
Αυτή η γέμιση στο τσακ πρόλαβε να βγει φωτογραφία! Αμέσως μετά εξαφανίστηκε… χιχιχι!
Φιλάκια!
Σε βρίσκω πολυ οργανώμενη και πανέτοιμη για την μεγάλη μέρα. Θα φάνε καλά οι καλεσμένοι σου (θα γλύφουν και τα δαχτυλακια).
Από οργάνωση άλλο τίποτα! Γι’ αυτό, κυκλοφορώ αγκαζέ με καμιά δεκαριά λίστες ανά πάσα στιγμή… 😉
Φιλιά!
Πολύ ωραίο μενού και προσιτό σε όλα τα βαλάντια.Μπράβο σας.
Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Μαρίνα! Χαίρομαι που σου άρεσε το μενού! Προσπάθησα να προτείνω πιάτα που μπορεί να φτιάξει κάποιος χωρίς να καταφύγει σε τραπεζικό δάνειο…
Καλές γιορτές να έχεις!
Αυτό είναι ανάρτηση – υπερπαραγωγή! Αυτοπροσκαλούμαι στο χριστουγεννιάτικο γεύμα σου!
Είναι όλα ένα κι ένα, γίνονται σε πολύ λογικούς χρόνους και έχουν γεύσεις που αρέσουν σε όλους!
Μπράβο!
Πώ πώ νοστιμιές!!!Τέλειες οι γιορτινές προτάσεις σου Αναστασία μου!!
Η σαλάτα σου πρωτότυπη καί εντυπωσιακή!!
Η τάρτα σοκολάτας,σούπερ,τό ίδιο καί η αλμυρή!!!
Τό κοτοπουλάκι σου λαχταριστό,λαχταριστό μέ τίς πατατούλες!!!
Θά δοκιμαστούν ολα στίς γιορτές!!Πάντα καλότυχη η τυχερή!!Φιλάκια!!
Καλά, εδώ έχεις κάνει τρομερή δουλειά Αναστασία!!!!!!
Όταν έγραφες στην επικεφαλίδα “Χριστουγεννιάτικο Μενού” υπέθεσα ότι προτείνεις μερικές από τις παλαιότερές σου συνταγές με λίνκ προς αυτές ώστε να τις ξαναθυμηθούμε. Και πάνω που πήγαινα να δω, έπεσα σε αυτά τα απίστευτα πιάτα!
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα! Τα τρώω όλα πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το δε κοτόπουλο είναι απίθανα φωτογραφημένο και πολύ νόστιμο!
Μπράβο σου για όλες τις ολοκληρωμένες προτάσεις!!!
Καλές γιορτές λοιπόν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ολες οι προτάσεις εξαιρετικές, το ένα πιάτο καλύτερο από το άλλο!!
Με γεύσεις που θα αρέσουν σε όλους και έτοιμα σε λίγο χρόνο, ώστε να μην ξημερωθούμε στην κουζίνα!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Σε βρίσκω πολύ οργανωμένη, εγώ ακόμη κρεμάω κουρτίνες και κάνω τίποτα στα κλεφτά να φάμε!! Θα τα μελετήσω με άνεση κάποια στιγμή.
Καλές γιορτές με Υγεία και Αγάπη!!
Τα φιλιά μου στη μικρή μου φίλη.
πολύ ωραιο το μενου σου Αναστασια μου!!
Αναστασία υπέροχες οι προτάσεις σου! Ξεχώρισα το γεμιστό κοτόπουλο με την υπέροχη γέμιση και την τάρτα σου με μανιτάρια και μπέικον. Τα έσωσα κιόλας για δοκιμές!! Καληνύχτα^^
Τι ωραία πράγματα ετοίμασες !!! Ιδιαιτερες γευσεις και ποικιλία. Άντε και του χρόνου !!!
Πολύ όμορφα όλα
Φιλακια …
Ωωω!!!
Να πω ότι το λάτρεψα το μενού σου;
Θα είμαι μάλλον φειδωλή!
Όλες σου οι προτάσεις είναι προσεγμένες και παράλληλα εύκολες οπότε θα μου επιτρέψεις να σου πω πολλά μπράβο γιατί το μενού σου είναι προσεκτικά μελετημένο, προσεγμένο και εύκολα υλοποιήσιμο! Υπέροχη η γέμιση του κοτόπουλου και (εντάξει πλήρως αναμενόμενο για μένα) η σοκολατένια τάρτα με τις ωραίες τσαχπινιές!
Φιλιά πολλά κορίτσι!
Πολύ όμορφα δείχνουν όλα, Αναστασία μου!!! Εύχομαι να περάσεις χαρούμενες γιορτές, και του χρόνου, ΧΟΧΟ
Στο είπα ότι είσαι τέλεια! μόλις με έσωσες! θα κάνω τραπέζι για την γιορτή του μαχαραγιού τα Χριστούγεννα και είχα πελαγώσει! Σε ευχαριστώ κυριακοκουταλάκι μου!
Μια και μια οι συνταγες σου!! γιαμι!!! Σιγουρα τις ταρτες θα τις δοκιμασω!!! Συγχαρητηρια και στο Ευάκι που κερδισε!!!
Καλημερα σου Αναστασια!!!!
Εξαιρετικες προτασεις!Η σαλατα θεικη,την βαζω σιγουρα στη λιστα για το τραπεζι,τα μακαρονια αψογα μαλλο θα τα κανω γιατι ειναι και πανευκολα,το κοτοπουλακι τελειο αλλα εχω αποφασισει για κατσικακι,η ταρτα μανιταριων λαχταριστη ετοιμη για φαγωμα,καλα το επιδορπιο….oh mon dieu!
Μου αρεσε που το μενου που προτεινεις ειναι σχετικα ευκολο και το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακο και πεντανοστιμο και καλυπτει νομιζω ολα τα γουστα!
φιλιαα!!!
Πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις !! Νομίζω ότι η σαλάτα και η τάρτα κατωχηρώθηκαν για φέτος. Ευχαριστούμε Αναστασία!
Υπέροχες όλες οι προτάσεις σου Αναστασία!!! Με ξετρέλανε δε το κοτόπουλο και η τάρτα!!!
Καλό βραδάκι!
ανάρτηση υπερπαραγωγή!!! εύγε κοριτσάκι μου!!
όλα είναι τόσο καλά που αδυνατώ να διαλέξω! τα θέλω όλα!!
φιλιάαα!!!
Τη κράτησα στα Bookmark γιατί θα επιστρέψω!!! Αυτή η σως βινεγκρετ ταιριάζει γάντι σε μια σαλάτα μου!! και βέβαια για την τάρτα μανιταριών!! Τέλειο το μενού!!
Εξαιρετικές οι προτάσεις σου Αναστασία μου!! Η μια καλύτερη από τις άλλες!! Τέλειο μενού!!! Καλές γιορτές να έχουμε!!
Πολύ ωραιο μενού!! Την Τάρτα θα την κάνω για πρωτοχρονιά!!!! Σε ποια όμως φαση βάζουμε το μπειλις??? Συγνώμη είμαι λίγο άσχετη με τα γλυκά :'(
Ελένη, χρόνια πολλά και καλή χρονιά! Το baileys θα το ρίξεις μέσα στη σοκολάτα αμέσως μόλις την κατεβάσεις από τη φωτιά. Θα ρίξεις το ποτό, θα ανακατέψεις τη σοκολάτα για να ενωθεί με το αλκοόλ και θα αφήσεις το μείγμα να κρυώσει.
Καλή επιτυχία και καλά μαγειρέματα! 😉
Υποβολή Σχολίου