Ποτέ δεν ήμουν καλή στη Γεωγραφία! Για την ακρίβεια, ήταν το χειρότερό μου μάθημα. Κι όταν λέω το χειρότερο, το εννοώ! Τη μισούσα θανάσιμα και πίστευα ακράδαντα ότι όποιος την έβαλε στα σχολεία έπρεπε να τιμωρηθεί παραδειγματικά (τουλάχιστον με απαγχονισμό!) για τα δεινά που βίωναν εξαιτίας του εκατομμύρια αθώοι μαθητές ανά την υφήλιο.
Ακόμη θυμάμαι τα ρίγη που διαπερνούσαν τη ραχοκοκαλιά μου, όποτε άκουγα φράσεις του τύπου “Ανοίξτε τον άτλαντα στη σελίδα…” ή “Ποια είναι η πρωτεύουσα του…”. Κάθε φορά που ο δάσκαλος ζητούσε να του δείξει κάποιος σε ποιο σημείο του χάρτη βρισκόταν η τάδε χώρα ή η δείνα πόλη, κατέβαζα το κεφάλι τόσο χαμηλά, που η μύτη μου σχεδόν ακουμπούσε το θρανίο. Και σ’ αυτή την άβολη στάση της στρουθοκαμήλου, προσευχόμουν με όλη τη δύναμη της παιδικής μου ψυχής να μην διαλέξει εμένα. Εκεί να δεις τάματα και υποσχέσεις να φτάσω στην Τήνο κολυμπώντας… Μόνο που οι προσευχές δεν έπιαναν πάντα… Κι έτσι, συχνά πυκνά ο δάσκαλος διάλεγε εμένα. Τι να έκανα κι εγώ τότε; Σηκωνόμουν, πλησίαζα με τρεμάμενα πόδια στην έδρα και άρχιζα να κοιτάζω το χάρτη με “σπιρτόζικο” βλέμμα βοοειδούς. Τη συνέχεια μπορείτε να τη φανταστείτε…
Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια, αλλά τελικά τα κατάφερα! Βρήκα τον τρόπο για ν’ απομνημονεύω πόλεις, βουνά και λαγκάδια, κι αυτός δεν είναι άλλος απ’ το να τα επισκέπτομαι. Μ’ ένα ταξίδι μπορείς να μάθεις τόπους που δεν θα θυμόσουν ποτέ, όσες φορές κι αν τους έδειχνε ο δάσκαλος στο χάρτη. (Τώρα, το κατά πόσο μας περισσεύουν χρήματα και χρόνος για ταξίδια είναι ένα μεγάλο θέμα που ίσως συζητήσουμε σε άλλη ανάρτηση.)
Κάπως έτσι, που λέτε, έμαθα και τη Φερράρα, μια μικρή πόλη στην βόρεια Ιταλία που έχει ανακηρυχτεί “τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς” από την UNESCO. Είναι μια πόλη με όμορφο ιστορικό κέντρο, άνετους ποδηλατοδρόμους και μπαράκια όπου μπορείς να πιεις το ποτό σου καταναλώνοντας απεριόριστα δωρεάν μεζεδάκια. Στη συγκεκριμένη πόλη είχα την τύχη να δοκιμάσω για πρώτη φορά ζυμαρικά με κίτρινη κολοκύθα και κιμά. Θυμάμαι πώς άνοιξαν διάπλατα τα μάτια μου τη στιγμή που έβαλα στο στόμα μου την πρώτη πιρουνιά. Αχ… Ο παράδεισος σε ένα πιάτο!
Εννοείται ότι όταν επέστρεψα στα πάτρια εδάφη δεν αρκέστηκα στην υπέροχη ανάμνηση, αλλά βάλθηκα να δοκιμάζω τον συγκεκριμένο συνδυασμό ξανά και ξανά. Σιγά-σιγά, τόλμησα να κάνω και παραλλαγές και μία από αυτές σας παρουσιάζω σήμερα. Είναι λαζάνια με κιμά, κολοκύθα και καραμελωμένα κρεμμύδια. Ελπίζω και τα δικά σας μάτια ν’ ανοίξουν διάπλατα όταν τα δοκιμάσετε…
Λαζάνια με κιμά, κολοκύθα και καραμελωμένα κρεμμύδια
Υλικά (για 28 ρολάκια)
- 14 λαζάνια
- 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας τον περάσει 2 φορές απ’ τη μηχανή)
- 400γρ. κίτρινη κολοκύθα (τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη)
- 1 μικρό κρεμμύδι (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα (γλυκιά)
- 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
- λίγο μοσχοκάρυδο
- αλάτι/ πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
- 150-200 ml κρέμα γάλακτος
- 1-2 χούφτες τριμμένο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
- 4-5 μεγάλα κρεμμύδια (κομμένα σε χοντρές ροδέλες)
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 3 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αφαιρείτε το σκόρδο πριν σκουρύνει και προσθέτετε τον κιμά. Ανακατεύετε για να σπάσουν οι ίνες.
Μόλις ασπρίσει ο κιμάς, προσθέτετε την τριμμένη κολοκύθα και σβήνετε με το κρασί.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το γάλα, το χυμό ντομάτας, την πάπρικα, το θυμάρι, και το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνετε. (Αν το μίγμα δεν έχει αρκετά υγρά, προσθέτετε λίγο νεράκι.) Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία ώσπου να μαγειρευτεί ο κιμάς και να πιει τα υγρά.
Μέχρι να γίνει ο κιμάς, φτιάχνετε τα λαζάνια βράζοντας τα σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4 λεπτά.
Μόλις γίνουν τα λαζάνια, τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα και τα βάζετε πάνω σε μια καθαρή πετσέτα να κρυώσουν.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το βούτυρο.
Προσθέτετε τα κρεμμύδια και χαμηλώνετε τη φωτιά. Ανακατεύετε τακτικά.
Όταν τα κρεμμύδια “μαραθούν”, προσθέτετε το μέλι και το μπαλσάμικο.
Τα αφήνετε μέχρι να “μελώσουν” καλά.
Σύνθεση:
Με ένα μαχαίρι, κόβετε το κάθε λαζάνι κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς, ώστε να έχετε 28 μακρόστενα λαζάνια.
Απλώνετε σε κάθε λαζάνι μία λεπτή στρώση κιμά και από πάνω μερικά καραμελωμένα κρεμμύδια.
Τυλίγετε το λαζάνι προσεχτικά, ώστε να σχηματίσετε ένα κοντόχοντρο ρολάκι. Το αφήνετε στην άκρη, με το σημείο της ένωσης προς τα κάτω.
Κάνετε το ίδιο και για τα υπόλοιπα λαζάνια.
Μόλις ετοιμάσετε όλα τα ρολάκια, λαδώνετε ένα ταψάκι και ρίχνετε λίγη κρέμα γάλακτος στην βάση του ταψιού.
Τοποθετείτε τα ρολάκια στο ταψί όρθια, το ένα δίπλα στο άλλο.
Περιχύνετε τα ρολάκια με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ρίχνετε από πάνω το τριμμένο τυρί.
Τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου μισή ώρα.
Μετά το μισάωρο, κλείνετε το φούρνο και αφήνετε τα ρολάκια ξεσκέπαστα εντός του φούρνου για λίγα λεπτά (ώστε να πάρουν χρώμα).
Tip1: Το μίγμα του κιμά μπορείτε να το φτιάξετε από την προηγούμενη, αρκεί να το διατηρήσετε στο ψυγείο.
Tip2: Αν σας περισσέψει κιμάς, φυλάξτε τον στην κατάψυξη για επόμενη παρασκευή.
Tip3: Έχω φτιάξει τη συγκεκριμένη συνταγή προσθέτοντας τριμμένο τυρί και μέσα στα λαζάνια. Αν θέλετε, δοκιμάστε και αυτή την εκδοχή.
72 Σχόλια
υποβολή σχολίουκαλά….με πέθανες μεσημεριάτικα!!!
τί να σχολιάσω τώρα??????…τίποτα….
θα μείνω να κοιτάω τις φωτογραφίες!!!!!
Η αλήθεια είναι ότι πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι, οπότε οι φωτογραφίες είναι μια καλή αρχή… 😉
Πολλά φιλιά!
Νομίζω ότι όλοι συχαινόμαστε το μάθημα της γεωγραφίας, όπως το διδαχτήκαμε! Στείρα απομνημόνευση! Λες και είμαστε παπαγαλάκια και μπορούσαμε να επαναλαμβάνουμε ότι μας έλεγαν…
Τα γράφω αυτά για να καταλήξω στο ουσιώδες! Πωπω τι φαΐ είναι αυτό!!!! Τι παρουσίαση!!! Τι φωτογραφίες!!!!! Κινδυνεύει η οθόνη….
Για μένα ήταν η απόλυτη φρίκη το συγκεκριμένο μάθημα!
Και πού να το δοκιμάσεις Αγγελική μου! Θα κινδυνεύει και το πιάτο…
Φιλάκια!
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν πολυσυμπαθούσα τη γεωγραφία! Απομνημόνευα κατ’ ανάγκη αυτά που έπρεπε, με αποτέλεσμα τώρα πια να θυμάμαι ελάχιστα πράγματα!
Το σημερινό φαγητό σου είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών! Η παρουσίασή του είναι απλά φανταστική ενώ ο συνδυασμός του κιμά με τα καραμελωμένα κρεμμύδια με πεθαίνει! Υπέροχο! Φιλιά πολλά!
Νομίζω ότι τα ταξίδια είναι η μόνη λύση για να μαθαίνουμε μέρη, Ερμιόνη μου!
Πολύ χαίρομαι που σ’ αρέσει η κυριακάτικη πρότασή μου! Κι εγώ έχω τρέλα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, οπότε ήταν φυσικό επακόλουθο να μπούνε στο συγκεκριμένο πιάτο!
Φιλάκια πολλά!
Δεν ξέρω αν θα ανοίξω τα μάτια διάπλατα όταν το δοκιμάσω -περιμένω τη σχετική πρόσκληση- αλλά από το food styling και τις φωτογραφίες σίγουρα τα άνοιξα!
Ma petite Anastasie εύγε!
* – “Πες μας Αναστασία, πού είναι το Μακάο;”
Χιχιχι!
Z.
Ευχαριστώ πολύ Ζαμπία μου! Χαίρομαι που σου “άνοιξα τα μάτια”!
Μακάο; Δεν με ρωτάς καλύτερα τίποτα για το κακάο…; χιχι!
Ας αρχίσω από τη Γεωγραφία που τη λατρευα στο Σχολείο! Είναι παράξενο;
Τη Φερράρα όμως τη μνημονεύει και η Ιστορία, γιατί η πόλη έχει και ιστορικό παρελθόν που αφορά στις θρησκευτικές Συνόδους και όλα εκείνα τα προ Σχίσματος γεγονότα.
Τώρα αυτό το φαγάκι από εμφάνιση παίρνει άριστα! Τα υλικά του είναι πολλά και εξαιρετικά αλλά δεν ξέρω πώς τελικά συνδυάζονται γευστικά. Μια δοκιμή πάντως θα την έκανα, όπωσ δήποτε.
Φιλάκια, καλό σου βράδυ.
Τη λάτρευες;;; Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο, αλλά και πιστόλι στον κρόταφο να μου έβαζες, δεν θα δήλωνα φαν του συγκεκριμένου μαθήματος…
Για τη Φερράρα έχω να πω μόνο καλά λόγια!
Τα υλικά είναι μπόλικα, αλλά ο συνδυασμός τους σε κερδίζει με την πρώτη μπουκιά. Δοκίμασε και θα με θυμηθείς!
Πολλά φιλιά!
Πωπωπω….
Τι αντικρύζουν τα μάτια μου;
Υπέροχα όλα , τι να πω;
Απ’την συνταγή , απ’την φωτογράφιση , απ’τον πρόλογο;
Μπράβο σου σε όλα !!!
Πάντα τέτοια κοπέλα μου!
Φιλιά πολλά !!!
Ευχαριστώ πολύ Σοφάκι! Να είσαι καλά!
Πολλά φιλάκια και μια γλυκιά καλημέρα σου στέλνω!
Ωραιο πραμα φαινεται!
Είναι πράγματι πολύ νόστιμο αλλά και άκρως εμφανίσιμο πιάτο! Ιδανικό για τραπέζια!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Πολλά μπράβο Αναστασία μου για το σημερινό εξαιρετικό σου πιάτο, με τους υπέροχους συνδυασμούς υλικών!!
Αψογη η παρουσίασή σου!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Σ’ ευχαριστώ πολύ Έλενα μου! Είναι από τα πιάτα που εντυπωσιάζουν και το μάτι και τον ουρανίσκο!
Καλή εβδομάδα και φιλάκια!
Αχ και εμένα δεν μου άρεσε η γεωγραφία και τώρα μεγαλώνοντας κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να μην ξέρεις γεωγραφία.
Όσο για το φαγητό σου τι να πω! Με τόσο απλά υλικά έφτιαξες κάτι καταπληκτικό! Είμαι πολύ περίεργη να το δοκιμάσω.
Οι φωτογραφίες σου απλά τέλειες!!!!
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα να έχουμε!!!
Γι’ αυτό σου λέω, Νοτούλα μου, μόνο τα ταξίδια θα μας σώσουν!
Αν δοκιμάσεις το φαγητό, θα χαρώ πολύ να ακούσω τη γνώμη σου! Πιστεύω ότι θα σου αρέσει!
Φιλάκια και καλή εβδομάδα!
Φοβερό φαγητό, η γέμιση κιμάς – κολοκύθα πλούσια και φαντάζομαι νοστιμότατη!
Χμμ, κάποια σχολικά μαθήματα όπως η γεωγραφία που λες ή η ιστορία μας έκαναν ίσως κι από τον λάθος τρόπο διδασκαλίας να τα αντιπαθήσουμε, τώρα βλέπω πόσο χρήσιμα είναι κι επίσης πως τελικά τα μαθαίνεις καλύτερα εκτός σχολείου!
Όταν τη γεωγραφία πάντως τη συνδυάζεις με τη μαγειρική και τις καλές γεύσεις ενός τόπου, μπορεί και να η λατρέψεις!
Καλό βράδυ & καλή βδομάδα Sunday Spoon!
Σίγουρα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει ο τρόπος διδασκαλίας αλλά και τα σχολικά βιβλία. Πού ξέρεις; Ίσως κάποια μέρα η γεωγραφία να διδάσκεται με τέτοιο τρόπο στα σχολεία, που όλοι οι μαθητές να τη λατρεύουν… Μέχρι τότε, πάντως, ας ταξιδεύουμε κι ας δοκιμάζουμε τοπικές κουζίνες, μπας και απομνημονεύσουμε κανέναν ξένο τόπο!
Η γέμιση είναι άπαιχτη! Αν δεν έχεις χρόνο να φτιάξεις τα λαζάνια, κάνε τη γέμιση και ρίξτη πάνω από οποιοδήποτε ζυμαρικό σου αρέσει (κάτι σαν εξελιγμένα μακαρόνια με κιμά).
Φιλάκια!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα..Μου άρεσε ο τρόπος που έγραψες αυτή την ανάρτηση και το ταξίδι στην Ιταλία..Ευχαριστούμε για την νέα πρόταση φαγητού, νόστιμο μου φαίνεται, λαζάνια δεν έφαγα ποτέ, κολοκύθια και κρεμμύδια μου αρέσουν πολύ
Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ λαζάνια, Δελφινάκι, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να το κάνεις! Και μετά, περιμένω τις εντυπώσεις σου!
Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!
Χα,χααα,χα,χα! Δεν μπορώ να σου πω, πόσο απολαμβάνω τις αναρτήσεις σου! Να είσαι καλά!
Όσο για τα λαζάνια… Τί να λέμε τώρα! Φαίνονται υπέροχα! Σίγουρα θα προτιμήσω να τα φτιάξω με το τρίτο tip που προτείνεις, μιας και είμαι απίστευτη τυρού!
Πραγματικά πολύ όμορφα, γεια στα χέρια σου!
Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!
Sel μου, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Η αλήθεια είναι ότι για μένα η εισαγωγή της ανάρτησης είναι εξίσου σημαντική με την συνταγή!
Αν θέλεις δοκίμασε να προσθέσεις στη γέμιση μπόλικο κατσικίσιο τυρί (αντί για τριμμένο κίτρινο τυρί)! Όταν τα είχα φτιάξει με αυτό τον τρόπο, έφαγα το μισό ταψί μόνη μου…
Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!
Το ξέρω άργησα….έστρωνα χαλιά γι αυτό…περίσσεψε κάτι??? Είναι υπέροχο!!!
Είσαι θαμώνας Λίλα μου, γι’ αυτό πάντα σου φυλάμε μια μεριδούλα…
Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!
Τι όμορφο μπλόγκ???
Μόλις τώρα σε ανακάλυψα!!
Πόσο χαίρομαι!
Θα τα λέμε…
Εχεις όμορφες συνταγές και πολύ προσεγμένες φωτογραφίες!!
Καλή σου μέρα!
Ευχαριστώ πολύ Χρυσαυγή μου! Καλωσόρισες!!!
Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και ειλικρινά νιώθω πολύ όμορφα όταν το αποτέλεσμα σάς αρέσει!
Καλή εβδομάδα!
Ένα θα σου πω καλή μου Αναστασί, ότι εγώ αγαπώ αρκετά έως πολύ την Γεωγραφία.
Τα καταφέρνω καλά στις πόλεις και στις χώρες και την Φεράρα την έχω βάλει στα “must” της γειτονικής μας Ιταλίας, όταν και πάλι τα οικονομικά μου θα επιτρέψουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό, αλλά μέχρι να πάω θα κάνω μια προσπάθεια να τα φτιάξω εγώ τούτα τα λαζάνια που φαίνονται συναρπαστικά.
Ερώτημα απλό: μιλάς για τα φαρδιά λαζάνια που είναι σε φύλλα, αν κρίνω απο το μέγεθος τους, σωστά;
Καλημέρες πολλές.
Είσαι το δεύτερο άτομο που μου λέει ότι αγαπά τη Γεωγραφία (άρα μάλλον υπάρχουν κι άλλοι εκεί έξω)!
Αν μπορέσεις, να πας στη Φερράρα! Είναι πανέμορφη!
Ναι, μιλάω για τα φαρδιά λαζάνια σε φύλλο. Απλά θα τα κόψεις κατά μήκος, γιατί διαφορετικά θα βγουν πολύ ψηλά τα ρολάκια και δεν θα στέκονται όρθια.
Εύχομαι καλά μαγειρέματα! Θα χαρώ να ακούσω τις εντυπώσεις σου!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Οι πρώτες μας αγάπες δεν μας αφήνουν ποτέ…
Για μένα η Γεωγραφία και η Χημεία ήταν πιο αγαπημένα, από το Συντακτικό, κι ας μου άρεσε το αρχαίο Κείμενο ως ανάγνωσμα!
Ευχαριστώ σε πολύ για την απάντηση Αναστασία μου.
Να είσαι καλά Πηνελόπη μου! Χαίρομαι που βοήθησα!
Αναστασία μου οι εισαγωγές σου είναι καταπληκτικές!!!!!Τα λαζάνια σου είναι καταπληκτικά, μπράβο σου!Ο συνδυασμός των υλικών άψογος!!!!!Μου άρεσε η παρουσίαση, ακόμη ένας διαφορετικός τρόπος και πολύ εντυπωσιακός για να ρολάρουμε τα λαζάνια!
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!
Αχ, σε ευχαριστώ πολύ Ελένη μου… Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν τόσο η εισαγωγή όσο και η συνταγή!
Πολλά φιλάκια κι από μένα!
Καλημέρα Αναστασία μου!!
Το ταπεράκι μου είναι έτοιμο;; Να περάσω να το πάρω;;!!
Αφού τα έχουμε συμφωνήσει καλέ… Εσύ θα μου φέρνεις ταπεράκια κι εγώ θα στα γεμίζω!!!
Φιλάκια Μαριώ μου!
Πολύ ωραία η εισαγωγή αλλά και το φαγάκι σου, σκέτος πειρασμός!!!
Γειά στα χέρια σου!
Να είσαι καλά Μπέττυ μου κι άμα ξεκλέψεις χρόνο από τα δικά σου όμορφα μαγειρέματα, να το φτιάξεις για να μου πεις τη γνώμη σου!
Πολλά φιλιά!
Φανταστική συνταγή πραγματικά, θα την τιμήσω δεόντως!
Εγώ ήμουν μάλλον το σπασικλάκι γιατι η Γεωγραφία ήταν το αγαπημένο μου μάθημα. Ειμαι άρρωστη με τους χάρτες και γενικά χαλαρώνω διαβάζοντας Γεωγραφία και Ιστορία..
Φιλάκια πολλά!
Χαλαρώνεις διαβάζοντας Γεωγραφία και Ιστορία…; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!
Να την τιμήσεις τη συνταγή και να μου πεις πώς σου φάνηκε! Είμαι σίγουρη, άλλωστε, ότι το μαγειρικό σου δαιμόνιο θα βάλει και τη δική του υπέροχη πινελιά όταν τη φτιάξεις!
Φιλιά!
Σιγά καλε … μην στριμώχνεστε … θα φτάσει για όλους αυτό το υπέροχο φαγητό (θα φτάσει ε?)
Θέλω και εγώ την μερίδα μου γιατι ξελιγώθηκα με τις φωτογραφίες.
Οσο για την Γεωγραφία … όσα παπαγαλίσαμε πάνε !!!! Πού ειναι ο Βορράς και που είναι ο Νότος ψάχνω να βρω ακόμα.
Φιλιά
Θα φτάσει, θα φτάσει…
Ο Βορράς και ο Νότος, ε; Χα χα! Μάλλον είχαμε παρόμοιες σχολικές εμπειρίες στο μάθημα της Γεωγραφίας…
Φιλιά πολλά!
Όχι δεν ντρέπομαι θα ξεστομίσω πως μου τρέχουν τα σάλια!!!… Αύριο σούπερμάρκετ κ στην κουζίνα!!! Πολύ καλή η συνταγή!
Καλό βράδυ:-)
Τυχερούλα, να υποθέσω πως έμεινε κ για το βράδυ έτσι;!
Και πολύ κάνεις και δεν ντρέπεσαι! Η σιελόρροια είναι άκρως επιθυμητή! Προμηθεύσου τα υλικά, ανασκουμπώσου και περιμένω εντυπώσεις…
Έμεινε και το τιμήσαμε δεόντως!
Φιλάκια!
Υπέροχο το φαγητό σου, πραγματικά δεν έχω λόγια! και η παρουσίαση καταπληκτική!
Καλή εβδομάδα:)
Σ’ ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου! Είναι λίγο μπελαλίδικο φαγητό (αν και όταν φτιάχνεις από την προηγούμενη τον κιμά, δεν σε κουράζει καθόλου), αλλά σε αποζημιώνει τόσο η γεύση όσο και η εμφάνιση!
Καλημέρα και φιλιά!
Αυτο με το μάθημα της Γεωργαφιας τι να πω οτι ειμαι ομοιπαθουσα …το πρωτο μου 7αρι σε αυτο το μαθημα το ειχα και δυστηχως δεν εχω καμια ελπιδα να μαθω τιποτα μιας και λογω καταστασεων δε ταξιδευω πολυ…
Οταν διαβασα την λεξη καραμελωμενα κρεμμυδια τι να πω μου ετρεξαν τα σαλια… θελω ν ατην κανω οπωσδηποτε μου αρεασαν πολυ τα υλικα!!!
Δεν πειράζει Μαργαρίτα μου, μπορείς πάντα να ταξιδεύεις μέσα από τη μαγειρική! Τόσες και τόσες ethnic συνταγές υπάρχουν στο κάτω κάτω! 😉
Αχ, πολύ θα χαρώ να τη φτιάξεις! Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει, αφού αγαπάς τα συγκεκριμένα υλικά!
Πολλά φιλιά!
Καταπληκτικό πιάτο!!! Χίλια μπράβο και για την υπέροχη παρουσίαση αλλά και φωτογράφιση! Να είσαι καλά για την ευχαρίστηση να διαβάζω τις αναρτήσεις σου!!!
Καλό βράδυ και φιλιά
Κική μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφα λόγια σου!!! Ελπίζω να ενθουσιαστείς εξίσου και όταν δοκιμάσεις τη συνταγή!
Πολλά φιλιά!
Μωρέ να’αι σίγουρη πως άνοιξαν διάπλατα τα μάτια μου, αλλά και το στόμα μου για να φάω μια μπουκιά κι έφαγα αέρα! Congratulations κυρία μου!
Άρα καταλαβαίνεις πολύ καλά τι περνάω κάθε φορά που μπαίνω στο μπλογκ σου και λιγουρεύομαι τα καλούδια που ετοιμάζεις… 😉
Φιλάκια!
Δεν έχω λόγια!!!!!
Μια πεντανόστιμη ζωγραφιά!!!!!!
Φιλάκιααααα!!!!!!
Σ’ ευχαριστώ πολύ, Ελπίδα μου!
Φιλάκια πολλά!
Πω πω τι έπαθα πρωί πρωί!!!!! Τι συνταγή είναι αυτή !!!!! Και τι τέλεια ιδέα να τα κάνεις ρολάκια! Σλουρππππππππππππ!!!!!!!!!!!!
Χαίρομαι που σου αρέσει αστρονεραϊδούλα! Εννοείται ότι η συνταγή γίνεται και χωρίς να τα κάνεις ρολάκια (αν βιάζεσαι ή απλά βαριέσαι το τύλιγμα), όμως έτσι είναι σίγουρα πιο εντυπωσιακά!
Καλό απόγευμα!
Μιαμ μιαμ νοστιμιά!! ΑΑχ τα θέλω!!
Όλγα μου, όλο και κάποια μερίδα θα βρεθεί και για σένα…
Φιλιά!
πω πω… αν και είμαι του γλυκού ε δεν μπορώ να μην αναφωνήσω πω πω!!!
χάρηκα για την γνωριμία! ωραίο μπλοκ!
Καλωσήρθες Ειρήνη μου! Γλυκατζού, ε; Κάτι θα κάνουμε και για σένα…
Φιλιά!
Πειρασμός είναι αυτό το φαγητό!! τέλειο!!
Καλό βράδυ.
Πού και πού πρέπει να ενδίδουμε στους πειρασμούς… 😉
Πολλά φιλιά!
Ωραια ιδέα! Τέλεια φαίνονται!
Είναι πολύ εμφανίσιμα! Αλλά και ιδιαίτερα νόστιμα, αν αγαπάς τις συγκεκριμένες γεύσεις!
Πωπω, πρωτότυπο! Να σου πω την αλήθεια ούτε το είχα φανταστεί ότι μπορώ να τυλίξω έτσι τα
λαζανάκια Κυμάς με κολοκύθα πρέπει να είναι πολύ καλός συνδυασμός!
Εύγε, μου άρεσε πολύ η πρόταση και οι φωτογραφίες!
Καλό βράδυ :))
Είναι εύκολο και ευπαρουσίαστο, αρκεί να έχεις λίγη υπομονή στο τύλιγμα! Δοκίμασέ το και θα δεις!
Πολλά φιλιά!
Τι ωραία εμφάνιση που έχουν!!!
Χαίρομαι που σ’ αρέσουν Κική μου! Νομίζω ότι ταιριάζουν και στα γιορτινά τραπέζια των ημερών!
Φιλιά!
Κόλαση!
Kathy by anthomeli
Και πού να το δοκιμάσεις…
Δεν μπορώ καν να φανταστώ πόσο τέλειο μπορεί να είναι αυτό το φαγητό…
Μου τρέχουν τα σάλια!!!
Πιστεύω ότι αν σου αρέσουν οι συγκεκριμένες γεύσεις, θα το λατρέψεις! Τώρα που παντού στην αγορά κυκλοφορούν κίτρινες κολοκύθες, είναι η κατάλληλη εποχή για να το δοκιμάσεις!
Υποβολή Σχολίου