Τα μπισκότα του Άγιου Βασίλη (με σοκολάτα γάλακτος και καραμέλα)

Αν ανήκετε σε αυτούς που δεν πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη και αρνούνται να βοηθήσουν και άλλους να πιστέψουν στον καλοσυνάτο γεράκο με την άσπρη γενειάδα, μάλλον η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν σας αφορά καθόλου. Αν, όμως, ανήκετε σε αυτούς που βαθιά μέσα τους ξέρουν πως ο Άγιος Βασίλης υπάρχει (απλά είναι εξαιρετικά πολυάσχολος, γι’ αυτό δεν κάνει συχνά εμφανίσεις στους κοινούς θνητούς), τότε ίσως ψάχνετε τρόπους για να κάνετε την παρουσία του λιγάκι πιο “αισθητή”. Στ’ αλήθεια, σκεφθείτε πόσο πιο μαγικά θα είναι τα Χριστούγεννα (για σας και για τα παιδιά σας), αν ο Άγιος Βασίλης έχει ρόλο πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσου. Πόσο πιο γλυκιά θα είναι η προσμονή της άφιξής του αλλά και πόσο πιο ιδιαίτερες οι στιγμές μετά την επίσκεψή του. Αν, λοιπόν, χρειάζεστε λίγη χρυσόσκονη για να πασπαλίσετε την καθημερινότητά σας, ακολουθήστε κάποια από τις παρακάτω συμβουλές (ή και όλες!)…

1. Αφιερώστε χρόνο στον Άγιο Βασίλη.

Ο Άγιος Βασίλης περιμένει το γράμμα του κι εσείς πρέπει να το γράψετε. Μην το κάνετε βιαστικά. Μην το κάνετε σαν αγγαρεία. Κάντε το με την καρδιά σας. Μη ξεχνάτε ότι αυτές τις στιγμές δημιουργείτε μερικές από τις πιο όμορφες αναμνήσεις στις τρυφερές παιδικές ψυχούλες. Καθίστε, λοιπόν, αναπαυτικά στον καναπέ σας, βάλτε χριστουγεννιάτικη μουσική να παίζει και γράψτε ένα όμορφο γράμμα. Μη ξεχάσετε να ζητήσετε από τα παιδιά να κάνουν τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και να γράψουν στον Άγιο αν ήταν φρόνιμα ή θα χρειαστεί να προσπαθήσουν λιγάκι παραπάνω την επόμενη χρονιά… Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε πολύ όμορφα εκτυπώσιμα για το γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη.

2. Στείλτε το γράμμα σας στον Άγιο Βασίλη (και πάρτε απάντηση).

Ένα γράμμα χωρίς παραλήπτη δεν είναι γράμμα. Γι’ αυτό και εσείς, κλείστε το γράμμα σε έναν όμορφο φάκελο, γράψτε το ονοματεπώνυμο του μικρού αποστολέα και τη διεύθυνση σας πάνω αριστερά και τη διεύθυνση του Άγιου Βασίλη κάτω δεξιά και πηγαίνετε μαζί με το παιδάκι σας στα ΕΛΤΑ. Εκεί θα βρείτε το ειδικό γραμματοκιβώτιο του Άγιου Βασίλη για να ρίξετε το γράμμα σας. Ο Άγιος Βασίλης θα σας απαντήσει μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου! Σκεφθείτε με πόση χαρά και λαχτάρα θα περιμένετε (οικογενειακώς) την απάντηση. Αν δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα, μπορείτε να κρατήσετε το γράμμα και να στείλετε εσείς μια απάντηση μέσω του ταχυδρομείου. Μη ξεχάσετε να υπογράψετε το γράμμα σας ως Άγιος Βασίλης… Όποιον τρόπο κι αν διαλέξετε για την απάντηση από τον Βόρειο Πόλο, η λάμψη στα παιδικά ματάκια που θα αντικρίσουν το γράμμα του Άγιου Βασίλη θα είναι η ίδια!

3. Κεράστε τον Άγιο Βασίλη.

Δηλαδή εσείς αν πηγαίνατε σε ένα σπίτι καλεσμένοι, δεν θα θέλατε να σας κεράσουν κάτι; Το ίδιο ακριβώς θέλει και ο Άγιος Βασίλης (τόσα χιλιόμετρα θα διανύσει μέσα στη νύχτα για χάρη σας). Έγκυρες πηγές επιβεβαιώνουν πως η αγαπημένη του λιχουδιά είναι τα μπισκότα (μάλλον εκεί οφείλεται και η κοιλίτσα…). Φροντίστε να φτιάξετε το κέρασμα παρέα με τα παιδιά και να το βάλετε δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο το βράδυ που περιμένετε να σας επισκεφθεί ο γεράκος. Μια πολύ εύκολη συνταγή για μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος και καραμέλα θα βρείτε στο τέλος αυτής της ανάρτησης.

4. Ακούστε τον Άγιο Βασίλη.

Το βράδυ που πρόκειται να έρθει ο Άγιος Βασίλης, πείτε στα παιδάκια σας πως τη στιγμή που θα τα παίρνει ο ύπνος (ούτε ένα λεπτό νωρίτερα, ούτε ένα λεπτό αργότερα!), αν κάνουν απόλυτη ησυχία, μπορεί να ακούσουν τα κουδουνάκια από τους ταράνδους του Άη Βασίλη που έρχονται ή τα βήματα του ίδιου του γεράκου, που περπατά στις μύτες για να μην κάνει φασαρία. Είναι πολύ πιθανό το επόμενο πρωί τα παιδάκια σας να ορκίζονται πως τον άκουσαν. Τόσο απλό, κι όμως τόσο μαγικό…

5. Δείτε τα ίχνη του Άγιου Βασίλη.

Ένας επισκέπτης αφήνει πάντα ίχνη. Το ίδιο και ο Άγιος Βασίλης. Φυσικά, το κυριότερο είναι τα δώρα που θα εμφανιστούν “ως δια μαγείας” κάτω από το δέντρο. Εκτός, όμως, από αυτά, σκεφθείτε πόσο πιο μαγικό θα γίνει το πρωινό των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς (ανάλογα πότε σας επισκέπτεπται ο Άγιος), αν τα παιδιά βρουν μισοδαγκωμένα τα μπισκότα που αφήσατε δίπλα στο δέντρο, λίγη χρυσόσκονη γύρω από το πιάτο (η διάσημη “λαμπερόσκονη” που υπάρχει αποκλειστικά και μόνο στο εργαστήριο του Άη Βασίλη!) καθώς και ένα ευχαριστήριο σημείωμα από τα χεράκια του ευχαριστημένου και χορτάτου γεράκου (μη ξεχάσετε να αλλάξετε λίγο τον γραφικό σας χαρακτήρα)…

6. Προσέξτε τις λεπτομέρειες.

Αν είστε από αυτούς που επιμένουν στη λεπτομέρεια, μπορείτε να φτιάξετε ή να αγοράσετε μια σφραγίδα με το σήμα του Άγιου Βασίλη (μπορεί να είναι μια χιονονιφάδα, ένας κόκκινος σκούφος, ένας τάρανδος, το όνομα του Αγίου ή η επιγραφή “Βόρειος Πόλος”) και να σφραγίσετε με αυτή το ευχαριστήριο σημείωμα του Άγιου Βασίλη και τα δώρα του. Επίσης, μπορείτε -λίγο πριν ξυπνήσουν τα παιδιά- να βράσετε σε χαμηλή φωτιά 1-2 αστεροειδείς γλυκάνισους με 2-3 ξυλάκια κανέλας και μερικές φλούδες μήλου σε λίγο νερό. Όταν τα παιδιά ρωτήσουν τι είναι αυτή η μυρωδιά, μπορείτε να τους πείτε πως είναι η κολώνια του Άγιου Βασίλη (που μυρίζει ακόμη από την πρόσφατη επίσκεψή του).

7. Διευθετήστε το ζήτημα “καμινάδα”.

Αν δεν έχετε τζάκι και τα παιδάκια σας αρνούνται να πιστέψουν στο Άγιο Βασίλη εξαιτίας αυτής της μικρής αρχιτεκτονικής λεπτομέρειας, πείτε τους πως ο Άγιος Βασίλης προτιμά να μπαίνει από την πόρτα γιατί είναι πολύ μεγάλος πια για να σκαρφαλώνει καμινάδες. Θυμηθείτε το “επίμαχο” βράδυ να αναφέρετε ότι πρέπει να αφήσετε οπωσδήποτε ξεκλείδωτη την πόρτα (και θυμηθείτε να την κλειδώσετε αφού κοιμηθούν τα παιδάκια σας).

Νομίζω ότι πλέον έχετε όλες τις απαραίτητες συμβουλές για να να ενισχύσετε ή να διατηρήσετε τη μαγεία των ημερών. Ή σχεδόν όλες. Γιατί σας λείπει η συνταγή για τα μπισκότα του Άγιου Βασίλη με σοκολάτα γάλακτος και καραμέλα, που σας έταξα. Είναι εύκολα, δεν χρειάζονται κουπ πατ, μοσχομυρίζουν και ταιριάζουν απόλυτα με γάλα ή με το αγαπημένο σας ζεστό ρόφημα. Μη μου πείτε πως χρειάζεστε κι άλλους λόγους για να τα φτιάξετε. Ετοιμάστε τα λοιπόν παρέα με τα παιδάκια σας και τρατάρετε τον Άγιο Βασίλη με ένα κέρασμα που σίγουρα θα λατρέψει…

Τα μπισκότα του Άγιου Βασίλη (με σοκολάτα γάλακτος κα καραμέλα)

Τα μπισκότα του Άγιου Βασίλη (με σοκολάτα γάλακτος και καραμέλα)

Τα μπισκότα του Άγιου Βασίλη (με σοκολάτα γάλακτος και καραμέλα)

Υλικά (για 32-36 μπισκότα)

 • 300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 • 250γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
 • 150γρ. ζάχαρη
 • 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
 • 1 κουτ. γλυκού άρωμα πικραμύγδαλου
 • 4 κουτ. σούπας σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
 • 4 κουτ. σούπας σταγόνες καραμέλας

Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ (σε δυνατή ταχύτητα) να αφρατέψουν (όσο περισσότερο τα χτυπήσετε, τόσο καλύτερα).

Στη συνέχεια, ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά (περιμένετε να χτυπηθεί το πρώτο για να ρίξετε το επόμενο) και το άρωμα πικραμύγδαλου.

Χαμηλώνετε το μίξερ, ρίχνετε το αλεύρι και το χτυπάτε ίσα να ομογενοποιηθεί (αν το χτυπήσετε πολύ, τα μπισκότα σας θα γίνουν σκληρά).

Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και καραμέλας. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι (η ζύμη σας θα είναι βουτυρένια και κολλώδης -αυτό ακριβώς θέλετε!).

Με τη βοήθεια δύο κουταλιών, παίρνετε μέρος από το μείγμα (περίπου 1 κουτ. σούπας) και το βάζετε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Συνεχίζετε έτσι και για τα υπόλοιπα μπισκότα, αφήνοντας χώρο ανάμεσα γιατί φουσκώνουν κατά το ψήσιμο.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175°C, για 11′.

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν προτού τα μετακινήσετε (αλλιώς θα σπάσουν). Μόλις σκληρύνουν ελαφρώς, τα αφαιρείτε από το ταψί και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα.

Τα απολαμβάνετε σκέτα, με γάλα ή ως συνοδευτικά σε καφέ ή τσάι.

Tip1: Το άρωμα πικραμύγδαλου το βρίσκετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και θα δώσει εξαιρετικό άρωμα και γεύση στα μπισκότα σας. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε άρωμα βανίλιας ή πορτοκαλιού. Αν δεν μπορείτε να βρείτε κανένα από αυτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα ή κάποιο αρωματικό λικέρ της αρεσκείας σας.

Tip2: Τις σταγόνες σοκολάτας γάλακτος και καραμέλας τις βρίσκετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε σταγόνες μαύρης σοκολάτας, σταγόνες λευκής σοκολάτας ή σοκολάτα της αρεσκείας σας τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια.

Tip3: Τα μπισκότα αυτά είναι βουτυρένια και αφράτα. Γι’ αυτό, δεν πρέπει να τα ψήσετε υπερβολικά. Μόλις οι άκρες αρχίσουν να παίρνουν ελαφρώς χρώμα (περίπου 11′) είναι έτοιμα. Σε αυτή τη φάση, θα είναι πολύ μαλακά, αλλά θα σκληρύνουν περισσότερο καθώς θα κρυώνουν.

Τα μπισκότα του Άγιου Βασίλη (με σοκολάτα γάλακτος κα καραμέλα)

Τα μπισκότα του Άγιου Βασίλη (με σοκολάτα γάλακτος και καραμέλα)

27 Σχόλια

υποβολή σχολίου
Amelie (πριν από 3444 ημέρες)

Μα πόσο ιδανικά είναι αυτά τα μπισκότα για να τρατάρουμε το συγκεκριμένο επισκέπτη! Κάθε χρόνο επαναλαμβάνω σχεδόν όλα όσα προτείνεις Αναστασία μου και επειδή φέτος υποθέτω πως είναι η τελευταία χρονιά που το κάνω (μεγαλώσαμε αρκετά και νομίζω ότι του χρόνου δεν θα πιστεύουμε πια στον καλοκάγαθο άγιο!), θέλω να τα τηρήσω και πάλι ευλαβικά. Θα τα κάνω τα μπισκοτάκια για να μοσχομυρίσει το σπίτι και να γλυκαθούμε όλοι μας!

  Αναστασία (πριν από 3444 ημέρες)

  Αχ, πόσο χαίρομαι που πιστεύετε ακόμη! Είναι ωραίο να μη βιαζόμαστε να μεγαλώσουμε (κι εμείς και τα παιδάκια μας)!
  Θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις από τα μπισκοτάκια!
  Φιλιά πολλά!!!

peps@pepi's kitchen (πριν από 3444 ημέρες)

Ναι! πιστεύω στον Αγιο Βασίλη και θα του φτιάξω αυτά τα μπισκοτάκια!!!!

  Αναστασία (πριν από 3444 ημέρες)

  In Santa we trust! Hohoho! 😉

My Lovable Baby (πριν από 3444 ημέρες)

Μα τι όμορφη ανάρτηση!!! Πόσο γλυκές οδηγίες/ συμβουλές μας δίνεις για τον Άγιο Βασίλη!!!
Τα δε μπισκοτάκια, σίγουρα θα γλυκάνουν τον Άγιο και θα μας αφήσει το πιο όμορφο δώρο :) Περιμένω να αποφασίσει μεταξύ Σταχτοπούτας, κουκουβάγιας που μιλάει και… κάουμπόι!!! Ω ναι, η κόρη μου ζήτησε έναν καουμπόι με σχοινί στο χέρι (απορώ πού πήρε το μάτι της τον Λούκυ Λουκ και μου το ξεφούρνισε).

  Αναστασία (πριν από 3444 ημέρες)

  Αυτό αγαπώ στα παιδιά! Που μπορούν να λατρεύουν μια πριγκίπισσα και ένα καουμπόι την ίδια στιγμή! Τι ωραίο το δίλημμά της (ή μάλλον το τρίλημμά της)… Δώστης πολλά χριστουγεννιάτικα φιλιά!

dolmadaki (πριν από 3444 ημέρες)

το πιο σωστο αρθρο για τον αγιο βασιλη!!! τρεχω να κανω μπισκοτακια και να γραψω γραμμα!!! τι κι αν ειμαστε μεγάλοι, καλό ειναι τέτοιες μέρες να βγάζουμε το παιδι απο μέσα μας και να χαιρόμαστε τη μαγεία των χριστουγέννων!!

  Αναστασία (πριν από 3444 ημέρες)

  Έτσι, ντολμαδάκι! Και να τα κάνεις όλα με ευλάβεια, χωρίς βιασύνες, ε; Τα εκτιμά κάτι τέτοια ο Άγιος… 😉

kiki (πριν από 3444 ημέρες)

Αχ βρε Αναστασια τι ωραια αναρτηση…..πωπωωωω κατα ευχαριστηθηκα…τι γλυκα λογια πασπαλισμενα με χρυσοσκονη..και αποκορυφωμα τα μπισκοτα του γλυκουληΑγιου Βασιλη πεντανοστιμα και ομορφα οπωςτου αρμοζει…..αλλα δεν καταλαβα κατι….γιατι ρωτας αν πιστευουμε στον Αγιο Βασιλη…αφου υπαρχει ειναι δεδομενο,γιατι να μην πιστευουμε δηλαδη..χοχοχοχο!!!!!
πολλα φιλια!!!!

  Αναστασία (πριν από 3444 ημέρες)

  Καλέ, εγώ το ξέρω ότι υπάρχει (τόσα μπισκότα του ετοίμασα άλλωστε…). Για τους δύσπιστους εκεί έξω έχω αμφιβολίες… Ας ελπίσουμε ότι θα συνετιστούν και επιτέλους θα πιστέψουν! χαχαχα!

spoon-stories (πριν από 3444 ημέρες)

Τι όμορφη η σκέψη του Αγ Βασίλη! Τι όμορφα να μπορούμε να διατηρούμε αυτές τις παραδώσεις και εμείς με τη σειρά μας στην επόμενη γενιά..Νομίζω πάντως πως ο συγκεκριμένος Άγιος, θα τα κατα-ευχαριστηθεί!!
Φιλιά Αναστασία μου!!

Tante Kiki (πριν από 3444 ημέρες)

Αχχχχ Αναστασία μου, λάτρεψα τα μπισκότα σου αλλά και τις οδηγίες για τον Άη Βασίλη … δίνουν μια τόσο όμορφη μαγεία στη βραδιά!!!!
Πειράζει αν δαγκώσω εγώ τα μπισκότα και δεν αφήσω για τον Άη Βασίλη;;; Δεν θα το μάθουν τα μικρά!!!! χαχαχα
Πολλά φιλιά!!!

Χρύσα (πριν από 3444 ημέρες)

Μα πόσο γλυκιά ανάρτηση… Τη διαβάζω και την ξαναδιαβάζω!
Θα τα κάνω όλα! Όλα! Και τα μπισκότα σου φυσικά!

Μaria Elena (πριν από 3444 ημέρες)

Όμορφη ανάρτηση
Φιλάκια …

Ερμιόνη (πριν από 3444 ημέρες)

Τι όμορφη ανάρτηση!
Εννοείται ότι κερνάμε τον άγιο μπισκοτάκια και γαλατάκι!
Το θέμα της καμινάδας έχει πλάκα ομολογουμένως!
Τα μπισκότα σου εξαιρετικά!
Παίζει αν τα φτιάξω να τα φάω όλα εγώ και να μη μείνει τίποτα για τον άγιο :)
Φιλιά πολλά κορίτσι!

tanja@the green mixer (πριν από 3443 ημέρες)

Εγώ επειδή δεν έχω αποφασίσει ακόμα επί του θέματος, μπορώ απλά τα να φτιάξω και να τα σερβιρω σε όποιον έρθει πρώτος?
Επίσης, σε αυτή τη χώρα έχουμε μπερδευτεί για το πότε έρχεται μου φαίνεται και πολλοί τον περιμένουν τα Χριστούγεννα.

The Dark Chef (πριν από 3443 ημέρες)

Φοβερά μπισκότα και πολύ εύκολα! Οι σταγόνες καραμέλας είναι σε ένα σακουλάκι, κάτι σαν τις σταγόνες κουβερτούρας (κάπου τις έχει πάρει το μάτι μου στο σ/μ νομίζω), όχι οι καραμέλες με την αγελαδίτσα οι οποίες είναι μεν πεντανόστιμες αλλά λιώνουν στα μπισκότα, σωστά?
Όσο για τον Άγιο Βασίλη, πάντα μας άρεσαν οι άντρες με μούσι, πόσο μάλλον αν φέρνουν και δώρα! 😉

Dimitra Decorasylum (πριν από 3443 ημέρες)

Κοίταξε τώρα τι μου κάνεις…μπισκότα εγώ γενικότερα δεν τρώω, αλλά βρε παιδί μου, θέλεις ο συνδυασμός σοκολάτας καραμέλας, θέλεις οι δελεαστικές φωτογραφίες σου, με βάζουν στον πειρασμό!!!!!

Silena (πριν από 3443 ημέρες)

Λίγη μαγεία χρειάζεται σε μικρούς και μεγάλους!!! Μαγικά τα λόγια σου και τα κουλουράκια σου Αναστασία μου!!!
Φιλιά!

littledeco.gr (πριν από 3443 ημέρες)

Θα αρχίσω να κάνω παράπονα στην μαμά μου …. ωραίο τι σκηνικό σου όπως και τα μπισκοτάκια !!! Μια παράκληση. …. ψάχνω ζσχαρόπαστα, βουτυροκρεμα κάτι να καλύψω την βασιλόπιτα αλλά να κραταει εκτος ψυγειο 2-3 μερες και να τρωγετε φυσικα. Καμια πρόταση?????

  Αναστασία (πριν από 3441 ημέρες)

  Μπορείς να βάλεις βουτυρόκρεμα (Χτυπάς 200γρ. βούτυρο. Μόλις αφρατέψει συνεχίζεις το χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά 400γρ. κοσκινισμένη άχνη. Λίγο πριν βάλεις όλη την άχνη ρίχνεις και 1 κουτ.σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα. Αφού τη φτιάξεις, ελέγχεις αν έχει βγει πολύ ρευστή και σε αυτή την περίπτωση προσθέτεις ελάχιστο γάλα ή κρέμα γάλακτος ακόμα.) Εναλλακτικά, μπορείς να ζεστάνεις γλυκό υποβρύχιο σε ένα κατσαρολάκι (ώστε να γίνει ελαφρώς ρευστό) και να περιχύσεις τη βασιλόπιτα. Τέλος, μπορείς να λιώσεις σε μπεν μαρί λευκή σοκολάτα (300γρ.) με 2 κουτ. σούπας βούτυρο και να προσθέσεις 100γρ. άχνη. Στο τέλος τα ανακατεύεις καλά να ομογενοποιηθούν. Ελπίζω να σε κάλυψα! Καλή επιτυχία!

Penelope (πριν από 3442 ημέρες)

Κάπου μέσα μου έχω μια μικρή “σπίθα ελπίδας” ότι μπορεί να υπάρχει ακόμη και σήμερα (στην ηλικία που βρίσκομαι) Αναστασία μου).
Και εμείς του τάξαμε μπισκότα φέτος, και ελπίζω να μας θυμηθεί :-))
Φιλιά πολλά-πολλά και με το καλό στις μέρες των Χριστουγέννων.

Χρυσαυγή (πριν από 3440 ημέρες)

Πειράζει που δεν πιστεύω στον Αγιο Βασίλη?
Μήπως να φαω μερικά από τα μπισκότα σου, μήπως και όλα, για να πειστώ να πιστέψω????
Φανταστικά ! Απλά φανταστικά! Και πολύ εμφανίσημα!!

φιλια κοριτσάκι!!!!!!!!!

evi@thehealthycook (πριν από 3440 ημέρες)

τι γλυκιά ανάρτηση!!!
απίθανα τα μπισκοτάκια!
καλές γιορτές Αναστασία μου!!

evi sachinidou (πριν από 3075 ημέρες)

Γιαμι!!Γιαιμι!!πέρυσι δεν τα δοκιμάσαμε!!θα τα δοκιμάσουμε σίγουρα φέτος!!!Καλά Χριστούγεννα!!

emama christina (πριν από 3075 ημέρες)

Με κόλασες χριστουγαννιάτικα!
Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου. Κάποιες τις ακολουθώ ήδη, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να προσθέσω λίγες πινελιές ακόμα.
Μια ερώτηση μόνο για τα μπισκότα. Άρωμα πικραμύγδαλου από που θα μπορούσα να προμηθευτώ;

  Αναστασία (πριν από 2988 ημέρες)

  Το άρωμα πικραμύγδαλου υπάρχει στα σουπερμάρκετ. Το βρίσκεις σε μικρά βαζάκια (όπως ακριβώς δηλαδή και με το εκχύλισμα βανίλιας).
  Καλά μαγειρέματα!

Υποβολή Σχολίου