Εύκολα μηλοπιτάκια με γλάσο

Αν ήμουν γκρινιάρης άνθρωπος, θα έλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη πως αυτή η εβδομάδα είναι ομολογουμένως αρκετά κουραστική και δύσκολη. Επειδή όμως η γκρίνια δεν βοήθησε ποτέ κανέναν και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να φωλιάσει σε τούτο το μπλογκοσπιτάκι (γιατί είναι άτιμη κι αν σου “κατσικωθεί”, δεινοπαθείς να την ξεφορτωθείς), επιλέγω να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Κι έτσι, καταλήγω να χαρακτηρίζω την εβδομάδα που διανύουμε ως εβδομάδα-πρόκληση. Μια εβδομάδα γεμάτη σασπένς και βραδιές φουλ στην κινητικότητα. Διότι, εμείς ως οικογένεια είμαστε πάρτυ άνιμαλς. Και δεν μας αρκεί να διασκεδάζουμε μόνο την ημέρα. Θέλουμε να “παρτάρουμε” και τη νύχτα. Εκεί που οι άλλοι σταματούν (και πέφτουν για ύπνο), εμείς συνεχίζουμε (με Duracell)…

Αυτές, λοιπόν, οι στιγμές απείρου κάλλους που εκτυλίσσονται τις ώρες που εσείς οι υπόλοιποι πιθανότατα κοιμάστε (εκτός κι αν διανύει και το δικό σας βλασταράκι κάποια περίοδο προσαρμογής, οπότε καλωσήρθατε στο “αϋπνία κλαμπ“) αφήνουν σημάδια ανεξίτηλα. Σημάδια που φαίνονται ακόμη πιο ξεκάθαρα με την ανατολή του ηλίου…

Είναι εκείνο το παρατεταμένο χασμουρητό που μεταμορφώνει το στόμα σου σε τούνελ και νομίζεις ότι από στιγμή σε στιγμή θα πάθει αγκύλωση και θα μείνει για πάντα ανοιχτό. Είναι εκείνα τα μισόκλειστα βλέφαρα που χρειάζονται γερανό για να σηκωθούν και, αν τελικά καταφέρουν να ανοίξουν, αποκαλύπτουν δυο μάτια πιο κόκκινα κι από αυγά της Λαμπρής. Είναι εκείνο το βλέμμα που ατενίζει το υπερπέραν και θα μπορούσε άνετα να συνοδεύεται από ταμπέλα “επιστρέφω αμέσως”. Είναι εκείνη η αφηρημάδα που σε κάνει να κατεβαίνεις από το μετρό τρεις στάσεις νωρίτερα και να αναρωτιέσαι γιατί το τοπίο φαντάζει ξαφνικά τόσο διαφορετικό. Είναι εκείνη η δυσκολία να παρακολουθήσεις ακόμη και την πιο στοιχειώδη συζήτηση, με αποτέλεσμα να ρωτάς το ίδιο πράγμα 32 φορές και στο τέλος να μην έχεις καταλάβει καν την ίδια σου την ερώτηση. Είναι εκείνη η καταπληκτική ικανότητα που αποκτάς να κάνεις τις πιο ευφάνταστες γκάφες κι αν ήσουν ηρωίδα κόμικς θα σε έλεγαν σίγουρα Γκάφα-γουμαν. Είναι, τέλος, κι εκείνη η αδυναμία να αιχμαλωτίσεις τον χρόνο, που μοιάζει να τρέχει πιο γρήγορα από σένα και σου ανατρέπει οποιοδήποτε σχέδιο έχεις.

Έχοντας διαγνωστεί με όλα τα παραπάνω σημάδια, δεν είναι τυχαίο που κατάφερα να βγάλω τη σημερινή ανάρτηση με σχεδόν μία εβδομάδα καθυστέρηση. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όμως, λέει ο σοφός λαός. Έτσι, κι εγώ κάλλιο αργά παρά ποτέ μοιράζομαι μαζί σας μια συνταγή για εύκολα μηλοπιτάκια με γλάσο. Είναι πανεύκολα, έχουν υπέροχο άρωμα και ικανοποιούν ουρανίσκους μικρών και μεγάλων. Προσωπικά, τα φτιάχνω πολύ συχνά και ειδικά όταν έχουμε αναπάντεχες επισκέψεις. Είναι τόσο απλά στην παρασκευή, που δεν θα μπορούσαν παρά να συμπεριληφθούν στην κατηγορία “Εύκολα και γρήγορα” της Αθηνάς από το υπέροχο Craftaholic (θεωρώ μάλλον απίθανο να μην γνωρίζετε ήδη τις καταπληκτικές κουκουβαγιοδημιουργίες της Αθηνάς, αλλά αν όντως σας έχουν διαφύγει, σπεύσατε αμέσως). Αν, λοιπόν, θέλετε κι εσείς να μάθετε πώς θα έχετε ανά πάσα στιγμή μυρωδάτα, εμφανίσιμα και λαχταριστά μηλοπιτάκια, ακολουθήστε τη συνταγή και φτιάξτε τα οπωσδήποτε.

Εύκολα μηλοπιτάκια με γλάσο

Τη συνταγή μου για τα εύκολα μηλοπιτάκια με γλάσο θα τη βρείτε εδώ. Καλή σας όρεξη!

Εύκολα μηλοπιτάκια με γλάσο

Εύκολα μηλοπιτάκια με γλάσο

22 Σχόλια

υποβολή σχολίου
Αθηνά (πριν από 3316 ημέρες)

Αναστασία μου, σ’ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ήταν μεγάλη μου χαρά που συμμετείχες μ’αυτή την τόσο ωραία συνταγή! Καλό μήνα!!!

    Αναστασία (πριν από 3315 ημέρες)

    Εγώ σε ευχαριστώ για την πρόσκληση, Αθηνά μου!
    Πολλά πολλά φιλιά!!!

Μaria Elena (πριν από 3316 ημέρες)

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια …

spoon-stories (πριν από 3316 ημέρες)

Εύκολη αλλά συγκλονιστικά νόστιμη Αναστασία μου!! Καλό Μήνα!!

    Αναστασία (πριν από 3315 ημέρες)

    Ευχαριστώ! Χαίρομαι που σου άρεσε!
    Καλό μήνα!!!

Penelope (πριν από 3316 ημέρες)

Συγγνώμη σου ζητώ εκ’ των προτέρων Αναστασία μου. Αλλά να, σε διάβαζα κι’ “έφτυνα στον κόρφο” μου καθώς τέτοιες περιόδους “άγριου” ξενυχτιού προσωπικά δεν τις γνώρισα…εκτός από κάτι λίγες φορές που είχαμε κάποια ασθένεια!
Αλλά περάσαμε και περνάμε περιόδους άγριας άρνησης διαφόρων πραγμάτων, γεύσεων και συνηθειών…οπότε σε νοιώθω!!!

Τα μηλοπιτάκια απολαυστικά, κι’ αν δεν είχα ήδη αρκετά γλυκά που πρέπει να καταναλωθούν…θα τα έβαζα στο άμεσο πρόγραμμά μου.

Φιλιά πολλά και με το καλό στην επόμενη πιο ξεκούραστη, εύχομαι, εβδομάδα.

    Αναστασία (πριν από 3315 ημέρες)

    Αχ, κάθε βλασταράκι έχει τις δικές του ιδιομορφίες! Είσαι πάντως πολύ τυχερή που δεν είχατε ποτέ πρόβλημα με τον ύπνο!
    Πολλά πολλά φιλιά και στο δικό σου βλασταράκι!

Amelie (πριν από 3316 ημέρες)

Κάτι μου θυμίζει όλη αυτή η περιγραφή! Νομίζω πως είναι οικεία σε όλες τις μαμάδες! Το παρήγορο είναι ότι κάποια στιγμή σταματάει αυτό το…πανηγύρι και απολαμβάνεις και πάλι τις γαλήνιες νύχτες! Λιλγη υπομονή! Πόσο νόστιμα δείχνουν αυτά τα μηλοπιτάκια….

    Αναστασία (πριν από 3315 ημέρες)

    Από υπομονή άλλο τίποτα! Κι όταν νιώθω να τελειώνει, τρώω ένα μηλοπιτάκι και συνεχίζω (είπαμε έχουμε Duracell οικογενειακώς!)…
    Φιλάκιαααα!

My Lovable Baby (πριν από 3315 ημέρες)

Καλημέρα! Αναστασία μου, μην ανησυχείς. Φάση είναι, θα περάσει. Κάποια στιγμή θα στρώσει με το θέμα ύπνου, θα ηρεμήσεις και εσύ. Σου μιλάω εκ πείρας :) Απλά δεν μπορώ να σου πω πόσο θα κρατήσει αυτή η βάση γιατί κάθε βλασταράκι είναι διαφορετικό :)
Μηλοπιτάκια αγαπημένα γλυκάκια. Θα τα δοκιμάσουμε!
Καλό μήνα!

    Αναστασία (πριν από 3315 ημέρες)

    Μέχρι να περάσει πάντως, το πάρτυ συνεχίζεται ακάθεκτο! Αν έχετε αϋπνίες κανένα βράδυ, περάστε να σας κεράσουμε ποτάκι… 😉
    Τα μηλοπιτάκια τα συστήνω ανεπιφύλακτα! Με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπη και σε ξαφνικές επισκέψεις και σε ξαφνικές υπογλυκαιμίες! χαχαχα!
    Πολλά φιλάκια!

kiki (πριν από 3315 ημέρες)

τελεια η συνταγη σου αναστασια,ευκολα γρηγορα και πεντανιστιμααα!!!!!
…και φυσικα σου ευχομαι να αναπληρωσεις συντομα τα κενα του υπνου σου,αχαχα!!!!!!!!
φιλια πολλα!!!

    Αναστασία (πριν από 3315 ημέρες)

    Κι εγώ μου το εύχομαι, Κική μου!!! 😉
    Φιλάκια!!!

emama christina (πριν από 3315 ημέρες)

Αχ!! Πόσο σε καταλαβαίνω, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Αυτό το βλέμμα στο υπερπέραν έχει γίνει μόνιμο πια!! Επομένως τα εύκολα μηλοπιτάκια σου είναι ότι πρέπει για την περίπτωση μας. Λαχταριστά (τι φωτογραφία μας έβαλες πάλι!!) και γρήγορα..

evi@thehealthycook (πριν από 3315 ημέρες)

σίγουρο πολύ νόστιμο γλυκό και πολύ μυρωδάτο!!
καλό μήνα Αναστασία μου και καλή δύναμη!! :)

dolmadaki (πριν από 3314 ημέρες)

καλημερα καλο μηνα!! υπεροχα!! οσο για αυτα τα ξενυχτια… μπορει να ειναι κουραστικα αλλα ειναι τα πιο γλυκα!!! εξιπλισουμε με υπομονη και πολλα ρολάκια με μηλο!!!

Parentslandgr (πριν από 3314 ημέρες)

Με τετοιο γλυκισμα δεν υπαρχει τιποτα για να γκρινιαξει κανεις!

Ερμιόνη (πριν από 3313 ημέρες)

Αχ αυτά τα μηλοπιτάκια!
Τα αγάπησα με το που τα είδα στην Αθηνούλα!
Είναι πανεύκολα και τόσο μα τόσο λαχταριστά!
Καλό βράδυ κοριτσάκι!

mookies (πριν από 3313 ημέρες)

Εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα τα μηλοπιτάκια!
Λατρεύω τα μηλογλυκάκια και αυτά είναι τέλεια για βιστικούς και απαιτητικούς!
Φιλιά

Ελεάννα - foodaki.gr (πριν από 3308 ημέρες)

Τι πάθατε καλέ; Τι ξενύχτια είναι αυτά; Να μου πεις βέβαια, τι μιλάς Ελεάννα αφού η ώρα είναι 1 π.μ. κι εσύ γράφεις σχόλια σε blogs…. Μμμ ναι… χεχε
Όσον αφορά τη συνταγή, γνωρίζουμε κι αγαπάμε Αθηνά και Craftaholic κουκουβάγιες :) Φυσικά και η συνταγή ταιριάζει στα εύκολα και γρήγορα, άσε που είναι φοβερά λαχταριστή… Φιλάκια!

    Αναστασία (πριν από 3305 ημέρες)

    Ελεάννα μου, εσύ γράφεις σχόλια σε μπλογκς, εμείς κάνουμε πάρτυ μεταμεσονύχτια γιατί περνάμε φάση προσαρμογής (δυστυχώς απαραίτητη για κάθε βλασταράκι)! Εγώ πάντως στη θέση σου θα κοιμόμουν!!!!
    Πολλά φιλάκια!!!

Υποβολή Σχολίου